ÇEVRE - 01 Ekim 2024 Salı 11:26

Karadeniz hırçınlaştı dalga boyu 3 metreyi aştı

A
A
A

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde etkili olan rüzgar ve yağışla birlikte Karadeniz’de 3 metreyi geçen dalgalar oluştu. Denizdeki fırtına ve yağış nedeniyle ise balıkçılar denize açılmadı.

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde rüzgar ve yağış sebebiyle oluşan dalgalar sahilleri ve istinat duvarlarını dövdü. Rüzgarın etkisiyle büyüyen dalgalar Karadeniz’de dalga boyu 3 metreyi aştı.

Balıkçı Eyüp Özbaş, şu an hava şartları etkilemedi ama bundan sonra etkileyebilir. Bu akşam havanın biraz eseceği söyleniyor ama hava açıktan geçiş yapıyor. Böyle devam ederse çok iyi. Avlanma yok şu an. Perşembe gününden sonra hava netleşiyor” ifadelerinde bulundu.

Tuncay Türkgülü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Yaşlılar unutulmadı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 65 yaş ve üstü vatandaşları evlerinde ziyaret etti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 65 yaş ve üstü vatandaşları yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci’nin de aralarında bulunduğu ekipler, ev ziyaretlerinde yaşı ilerlemiş vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Ekipler, konuk oldukları vatandaşlara hediye paketi verdi. "Onlarla hep bir arada olacağız" Çalışmalarına ilişkin bilgi veren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci, yaşı ilerlemiş vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını belirterek, “Bizler tüm varlık ve kimliklerin hayat bulacağı 2025-2029 Stratejik Plan çalışmalarını yaparken katılımcı, sosyal ve erişilebilir belediyecilik kavramlarıyla çalışmalarımızı somutlaştırmayı vaat etmiştik. Bugün 1 Ekim özelinde her ne kadar yaşlılarımızı ziyaret etsek de bundan öncesi ve sonrasındaki günlerde de hep beraber olduğumuzun mesajını kesinlikle paylaşıyoruz. Onlarla hep bir arada ve dayanışma içinde olacağız” dedi. Yaşlılara evde bakım hizmeti devam ediyor Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren yaşlı birimi, yalnız yaşayan, kendi ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan yaşlılara evde temizlik hizmeti vermeye devam ediyor. Yaşlı birimi ekipleri, tespit edilen yaşlıların evlerinde A’dan Z’ye temizliklerini yaparak daha temiz ve hijyenik bir ortamda vakit geçirmelerini sağlıyor.
Ankara Türkiye’nin en büyük şantiyesi: ’Adıyaman İndere’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede inşa sürecine hızla devam ediyor. Türkiye’nin en büyük şantiyesinin kurulduğu Adıyaman İndere’de deprem konutlarıyla birlikte yaşam alanları da inşa ediliyor. 16 bin 433 kalıcı konutun yapımı için 8 bin kişilik ekip gece gündüz çalışıyor. Depremin ağır yıkıma neden olduğu Adıyaman’da Emlak Konut tarafından 5 milyon metrekare alan üzerine Türkiye’nin en büyük şantiyesi kuruldu. Bölgede 8 bin işçi, 750 iş makinesi ile çalışmalar hızla sürüyor. Proje kapsamında, 16 bin 433 kalıcı konut/iş yeri yapılacak. Konutlar, yatay mimariye uygun zemin+4’ü geçmeyecek şekilde projelendirildi. 6 bin 830 konutun kuraları çekildi, hak sahipleri belirlendi. 9 bin 603 kalıcı konutun inşası sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İndere’de devam eden inşaatların görüntülerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bakan Kurum, “11 ilimizde, 159 şantiyede, 153 bin işçimizle sahadayız. Burası 5 milyon metrekarelik alanla Türkiye’nin en büyük şantiyesi Adıyaman İndere. 7 bine yakın ailemizin yuvalarını belirledik, 9 bin 603 konut için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. “Sağlam zemin üzerine sağlam yapılar inşa ediyoruz" Emlak Konut Adıyaman Bölge Müdürü Mehmet Ersev Kuzdan da İndere bölgesinin kayalık zeminde olmasından dolayı tercih edildiğine dikkat çekti. Kuzdan, “Biz tünel kalıp sistemiyle imalatlarımızı yapıyoruz. Bu nedenle konutlarımız depreme dayanıklı. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Sağlam zemin üzerine sağlam yapılar inşa ediyoruz” dedi. Otopark, oyun grupları ve yeşil alanlar yer alacak Proje kapsamında bir caminin de tamamlandığını belirten Kuzdan, “Parsellerin içinde, binaların önünde kapalı ve açık otoparklarımız, çocuk oyun gruplarımız ve yeşil alanlarımız mevcut. Sadece konut yapmıyoruz. Biz burada sağlam, güvenli ve modern bir şehir oluşturuyoruz” diye konuştu.
Kayseri Çamlı: “Kayserispor ve Kayseri şehri Burak Yılmaz hocamızı asla unutmayacaktır” Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı; görevinden istifa eden Burak Yılmaz için yayımladığı mesajında; "Kayserispor ve Kayseri şehri Burak Yılmaz hocamızı asla unutmayacaktır" dedi. Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, dün 3-0’lık Beşiktaş yenilgisinin ardından görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Kayserispor Kulüp Başkanı Ali Çamlı da, yaptığı yazılı açıklama ile Yılmaz’a veda mesajı yayımladı. Çamlı’nın mesajı şu şekilde: "Dünya ve Türk Futbolu onu futbolcu olarak terlettiği 17 numaralı forması ile tanıdı. 17 numaralı formanın sahibi Burak Yılmaz futbolculuğunda birbirinden güzel goller attı, kupalar, şampiyonluklar kazandı. Teknik Direktörlük kariyerine kulübümüzde başlayan hocamız Burak Yılmaz, görev yaptığı dönemde, kulübümüzün içinde bulunduğu tüm olumsuz şartlara rağmen, elindeki imkânları en verimli şekilde kullanarak, gecesini gündüzüne katarak, bütün enerjisini, emeğini, tecrübe ve bilgi birikimini harcayarak kulübümüzün onurlu mücadelesinin en önemli parçası oldu. Hiçbir zaman yoklukları mazeret yapmadı. Daha fazla çalışarak, mücadeleden vazgeçmeyerek, eldeki imkânları en verimli şekilde kullanarak yoklukların da aşılabileceğini gösterdi. Onu ve ekibini, içinden geçtiğimiz bu sancılı dönemimizde Kayserispor için verdiği mücadelesiyle ve daima saygı ile hatırlayacağız. Hocamız Burak Yılmaz, sadece, takımımızın teknik direktörü olmadı. Hırsı ile mücadele azmi ile tüm takımımıza örnek olan hocamız, 7 gün 24 saat futbol takımımızla birlikte olarak futbolcularımıza ağabeylik de yaptı. Onların dostu, arkadaşı oldu. Genç futbolcularımızın kişisel gelişimine de önemli katkılarda bulundu. Gençleriyle ve tecrübelileriyle bir araya getirdiği futbolcu gurubunu, rakiplerimiz tarafından saygı duyulan bir takım halinde getirdi. Burak Yılmaz hocamızın vedası da Türk Sporu için alışılmadık olmakla birlikte, bir o kadar da kıymet dolu dersler taşımaktadır. Hocamız, futbol takımımızın sürdürdüğü mücadelede; takımımıza yararı olacağına inandığı değişikliği sağlayabilmek adına kendisini adeta Kayserispor için feda etmiştir. Futbolcularımız başta olmak üzere Kayseri şehrimiz bu fedakârlığı en iyi şekilde değerlendirmeli ve dersler çıkarmalıdır. Hocamız Burak Yılmaz’ı uzun ve başarılarla dolu bir kariyer bekliyor. Kendisinin bundan sonraki Teknik Direktörlük hayatında yükleneceği tüm görevlerde başarılı olacağına inancımız tamdır. Teknik Direktörlük kariyerine ilk adımlarını attığı Kayserispor ve Kayseri şehri Burak Yılmaz hocamızı asla unutmayacaktır. Yolun ve bahtın açık olsun Burak Yılmaz. Sana ve değerli ekibine sağlıklı, mutlu, başarılarla dolu bir gelecek diliyoruz."
Sivas SCÜ’nün yeni hastanesi 2025’te tamamlanacak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, inşaatı devam eden yeni üniversite hastanenin 2025 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını söyledi. Son yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Sivas’ta görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. SCÜ Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Şengönül, liyakatli bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti. “İç Anadolu Bölgesi’nde bir sağlık üssü olmasını istiyoruz” Kampüs içerisinde inşaatı devam eden 1071 yatak kapasiteli yeni hastane ile ilgili bilgeler veren Prof. Dr. Ahmet Şengönül, “Aldığımız ilk bilgilere göre 2025 yılının sonlarına doğru tamamlanmasını hedefliyoruz. Daha sonrasında ise taşınma işlemleri ile halkımıza bir an önce hizmet vermeye çalışacağız. Bu konu üzerinde hassas olarak duruyoruz. Burada sadece hastanemizin yeniliği önemli olmakla birlikte, hastanemizin alet, edevat ve tüm ekipmanlarının en kalitelisini temin ettik. Bu hastanenin İç Anadolu Bölgesi’nde bir sağlık üssü olmasını istiyoruz. Bu hedefimizi Sağlık Bakanımıza ilettik. Hastane binası toplam 191 bin metrekare alana inşa edildi. İnşaatın yüzde 70’lik kısmı tamamlanmış bulunuyor. Geri kalan kısmı için de ödeneklerin alındığını öğrendik. İnşallah 2025’in ortalarında veya sonlarına doğru inşaatın bitmesi hedefleniyor” şeklinde konuştu.