KÜLTÜR SANAT - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 11:01

Temmuz ayında özel yapım filmler sinemaseverlerle buluşuyor

A
A
A
Temmuz ayında özel yapım filmler sinemaseverlerle buluşuyor

Tivibu, temmuz ayında özel ve yeni yapımları izleyicilerle buluşturuyor. Tivibu Film Klasöründe bu ay, “The Equalizer 3” ve “Gran Turismo” gibi başarılı yapımlar öne çıkıyor. Kirala Satın Al Klasöründe yer alan yapımlar ise temmuz ayında televizyon keyfi yaşamak isteyen izleyicileri bekliyor.



Türk Telekom’un televizyon platformu Tivibu, temmuz ayında da birbirinden özel filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunuyor. Platform, Kirala Satın Al Klasöründe; başrollerinde Kingsley Ben-Adir ve Lashana Lynch gibi isimlerin yer aldığı “Bob Marley: One Love” filmini izleyicilerle buluşuyor.



2024 yılında vizyona giren film, Bob Marley’nin hayat hikâyesini ve müziğini konu ediyor. Hayatı boyunca türlü engellerle karşı karşıya kalan Bob Marley’nin zorlukların üstesinden gelme konusundaki öyküsünün anlatıldığı filmde, müziğinin arkasında yatan hikâye de ele alınıyor.



Bir başka öne çıkan içerik 2023 yapımı “We Grown Now” Kirala Satın Al Klasöründe izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Yönetmen koltuğunda Minhal Baig’in oturduğu film, 1992 yılında Chicago’da yaşayan iki gencin dostluğunu anlatıyor.



Temmuz ayında klasöre eklenen diğer yapım ise “Kya’nın Şarkı Söylediği Yer”. Dram türündeki film, çocukken ailesiz kalmasına rağmen kendi başına büyümeyi başaran genç bir kızın, tanıdığı bir erkek tarafından katil zanlısı olarak gösterilmesini ve sonrasında gelişen olayları ele alıyor.



Aksiyondan maceraya, dramdan komediye farklı türde birçok filmi izleyicilerle buluşturan Tivibu’nun Film Klasöründe bu ay, 2023 yapımı ve başrollerinde Denzel Washington, Dakota Fanning ve David Denman’ın yer aldığı “The Equalizer 3” filmi dikkat çekiyor. Film, haksızlığa uğradığında adaleti sağlamak için acımasız geçmişinden gelen yeteneklerini kullanmak zorunda kalan eski hükümet ajanı Robert McCall’un maceralarını konu ediyor.



Yine 2023 yılının başarılı yapımlarından olan ve başrollerinde David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe gibi ünlü oyuncuların yer aldığı “Gran Turismo” da Film Klasöründe izleyicileri bekliyor. Film, profesyonel araba yarışçısı olma hayallerini gerçekleştirmeye çalışan bir gencin hikâyesini ele alıyor.



Tivibu Film Klasöründe temmuz ayında öne çıkan bir diğer yapım ise “Hayvan Krallığı”. Film, mutasyon sonucu yaratığa dönüşen karısını oğluyla beraber bulmaya çalışan bir adamın öyküsünü konu ediyor.



Film Klasörünün diğer öne çıkan filmleri ise, “Cennet Otoyolu”, “Süper Yetenek 3: Büyük Yarış”, “Işık İmparatorluğu” ve “Bak Nasıl da Kaçıyorlar”.



Morgan Freeman ve Juliette Binoche’un başrolünde olduğu “Cennet Otoyolu”, bir kamyon şoförünün erkek kardeşini hapishane çetesinden kurtarmak için yasa dışı kargo kaçırmasını anlatıyor. Gerilim türü olan filmin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini Anna Gutto yapıyor.



Film Klasörünün temmuz ayındaki animasyon filmi ise “Süper Yetenek 3: Büyük Yarış”. Film, katıldığı yarışmada kendisini beklenmedik bir konumda bulan Bodi’nin hikâyesini konu ediyor.



Klasörün bir diğer içeriği ise dram türündeki “Işık İmparatorluğu”. Yönetmenliğini ve senaristliğini Sam Mendes’in yaptığı film, 1980’lerde İngiltere’nin güney sahilinde geçen bir aşk hikâyesine odaklanıyor. Filmin başrollerinde, Olivia Colman, Colin Firth, Toby Jones gibi isimler yer alıyor.



“Bak Nasıl da Kaçıyorlar”, klasörün gizem, komedi ve suç türündeki öne çıkan filmlerinden. Film, çaresiz bir Hollywood film yapımcısının, popüler bir oyunu filme dönüştürmesini konu ediyor. Filmin başrollerinde Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Adrien Brody, Ruth Wilson, Reece Shearsmith, Harris Dickinson ve David Oyelowo yer alıyor.



Temmuz ayında özel yapım filmler sinemaseverlerle buluşuyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesinde ilk kitap dağıtıldı Osmangazi Belediyesi tarafından kadınları kitap okumaya teşvik etmek adına hayata geçirilen ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi çerçevesinde Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleme aldığı ‘Yapa-bilirsin’ adlı kitap, Osmangazili kadınlara dağıtıldı. İlçedeki kadınlara kitap okuma alışkanlığı arttırmak ve bu aktiviteyi günlük ritüel haline getirmek isteyen Osmangazi Belediyesi, bu hedef doğrultusunda çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ adlı proje çerçevesinde akıcı ve kişisel gelişime katkı sağlayacak nitelikte içeriğe sahip kitaplar, muhtarlar işbirliğinde belirlenen mahallelerdeki kadınlara ücretsiz olarak dağıtılacak. İki aylık periyotlar halinde dağıtılacak olan kitapları okuyan kadınlar, daha sonra düzenlenecek etkinlik ile kitabını okudukları yazarlar ile buluşturulacak. Yazarlar ile sohbet etme imkanı bulacak olan Osmangazili kadınlar, kitaplarını da imzalatabilecek. ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi çerçevesinde ilk olarak, Tuluhan Tekelioğlu’nun kaleme aldığı ‘Yapa-bilirsin’ adlı kitap, Osmangazili kadınlara dağıtıldı. Projenin başlangıç noktası olarak belirlenen Soğanlı, Alemdar, Gaziakdemir ve Sırameşeler mahallelerinde oturan kadınlar, Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısının ardından kitaplarını teslim adlı. 9 kadının, başarı hikayesinin anlatıldığı kitabı ellerine alır almaz okumaya başlayan kadınlar, kendileri için özel olarak hazırlanan bu güzel proje için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkürlerini sundu. “Kadının okuması toplumsal ilerlememizi sağlar” Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Esendemir, ‘Kadın Yazarıyla Buluşuyor’ projesi ile kitap okumayı, Osmangazili kadınların günlük aktivitelerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Kitap okuma alışkanlığı zor kazanılsa da kitap okumaya alışmak tüm hayatı değiştirebiliyor. Okuyan kadın özgürleşir, aydınlanır ve özgüvenli olur. Kadının okuyarak güçlenmesi ve kendisine dayatılan zincirleri kırması, toplumsal olarak ilerlememizi de sağlar” diye konuştu.
Zonguldak Zonguldak’ta ormanlara girişler yasaklandı Zonguldak’ta 15 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında il genelinde ormanlara girişler yasaklandı. Zonguldak Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla yeni tedbirler ve yasaklar içeren bir karar aldı. Bu kapsamda, 15 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında il genelinde ormanlara girişler yasaklandı. Karar, 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu, Zonguldak İl Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonunun 29 Mayıs 2024 tarih ve 1 sayılı kararı çerçevesinde alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, 15 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormanlara girişler yasaklandı. Ancak, görevli personel ve izinli arıcılar ile çobanlar bu yasaktan muaf tutulacak. Ormanlık alanlarda ve ormanlara yakın bölgelerde mangal, semaver, ve benzeri ateş yakmak yasaklandı. Ayrıca, anız yakmak ve benzeri faaliyetler de bu dönemde yasaklanacak. Ormanlık alanlara yakın yerlerde yapılan düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddelerin kullanımı yasaklandı. Orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet gibi vasıtalarla sportif faaliyetler ve çadırlı kamp yapmak yasaklandı. Trekking gibi faaliyetler ise tescilli alanlarda ilgili Orman İşletme Müdürlüğü’ne bildirilmek şartıyla yapılabilecek. Jandarma ve Orman Muhafaza memurlarından oluşturulan ekipler, alınan kararların uygulanmasını titizlikle takip edecekler. Muhtarlar, ormana giriş ve çıkışları takip ederek şüpheli şahısları ilgili birimlere bildirecek. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar, hatların ormanlık alanlardan geçen bölümlerinde gerekli bakımları gerçekleştirecek. Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununa göre yasal işlem yapılacak. Vali Osman Hacıbektaşoğlu’nun imzasıyla yürürlüğe giren karar, orman yangınlarının önlenmesi için Zonguldak il sınırları içinde uygulanacak. Tüm önlemlere rağmen yangın ihbarı olması durumunda ilgili tüm kurumlar derhal harekete geçerek yangına müdahale edecek.