GÜNDEM - 21 Mayıs 2024 Salı 15:54

Sığırcık kuşları uçuş trafiğini durdurdu

A
A
A
Sığırcık kuşları uçuş trafiğini durdurdu

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda (SAW) pist üzerinde bulunan sığırcık sürüsü uçuş trafiğini durdurdu. Sığırcıklar nedeniyle 3 uçak İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi.


Öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen olayda pist üzerinde çok sayıda sığırcık görüldü. Bunun üzerine havalimanına iniş yapmak isteyen uçaklara iniş izni verilmezken, kuşları uzaklaştırmak için pistlerde yapılan çalışma nedeniyle uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren Ajet’in Mardin-Sabiha Gökçen, Diyarbakır-Sabiha Gökçen ve Gaziantep-Sabiha Gökçen seferlerini yapan uçaklar İstanbul Havalimanı’na yönlendirildi. Bu arada görevliler pist üzerinde bulunan sığırcıkları uzaklaştırmak için uçuş trafiğini bir süre durdurdu. Sığırcıkların pist üzerinden gitmesinin ardından uçuş trafiği yeniden açıldı. Piste bulunan sığırcıklar nedeniyle uçuş trafiğinin durması kule pilot konuşmalarına yansıdı.


Pilot: "Tahmini bekleme süremizi alabilir miyim" dedi.


Kule: "Efendim şuan operasyon devam etmiyor. Pist üzerinde yoğun bir kuş sürüsü var. Operasyon ne zaman açılacak bilemiyorum. Uygun olduğunda arayacağım" cevabını verdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, İzleme Komitesi toplantısı için Tiflis’te Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi’nde Türkiye’yi temsil ediyor. Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi Gürcistan heyetinin davetiyle Tiflis’te toplandı. YBYK İzleme Komitesi üyesi ve Tiflis Belediye Başkanı Kahka Kaladze’nin ev sahipliğinde gerçekleşen izleme komitesi toplantısında Başkan Akgün’e belediye meclis üyeleri Ceren Gökçe Yatmaz ve Hilmican Demir eşlik ediyor. Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne tam destek Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi İzleme Komitesi, Gürcistan’ın Tiflis kentinde toplantılarına başladı. 2 Temmuz tarihinde yapılan toplantıda İzleme Komitesi, Gürcistan’ın uluslararası alanda tanınan sınırları içerisinde bağımsızlığına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam desteğini yineleyerek; Gürcistan toplumundaki gerginliklerden ve artan kutuplaşmadan derin endişe duyulduğuna dikkat çekildi. “Demokratik ilkelere ve insan haklarına saygı” Venedik Komisyonu’nun eleştirel görüşlerine ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri ile Kongre Başkanı’nın açıklamaları da hatırlatılarak şu açıklama kabul edildi; “Bu durum AB’nin Gürcistan’ın katılım prosedürünü durdurmasına yol açmıştır. Komite ayrıca göstericilere, milletvekillerine, gazetecilere ve sivil toplum aktivistlerine karşı aşırı güç kullanımı, şiddet ve sindirme kampanyalarından da büyük endişe duymaktadır. Gürcistan’ın demokratik gelişimini destekleme taahhüdünü yeniden teyit ediyor. Demokratik istikrarı baltalayan toplumun kutuplaşması ve demokratik gerilemenin açık belirtileri, ülkedeki tüm siyasi güçleri Gürcü halkının Avrupa özlemlerini yansıtan bir diyaloğa girmeye zorluyor. İzleme Komitesi, tüm vatandaşların siyasi görüşlerinden bağımsız olarak demokratik ilkelere ve insan haklarına saygı göstererek her düzeyde kamusal hayata aktif, özgür ve eşit bir şekilde katılabilecekleri bir ortam oluşturmak için elzem olduğu için böyle açık ve kapsayıcı bir siyasi diyaloğun gerçekleşmesi çağrısında bulunuyor. Bu diyaloğun Gürcistan’da demokrasiyi pekiştirmeye yönelik yenilenmiş bir taahhüde yol açacağına inanıyor.” İzleme Komitesi üyeleri, toplantı kapsamında iktidar partisi, muhalefet ve sivil toplumun ulusal ve yerel düzeydeki temsilcileriyle de bir araya geliyor.
Konya İnternetten bilgisayar aldı, kargodan tıraş makinası çıktı Konya’da çocukları için beğendiği bilgisayarı internet üzerinden sipariş eden vatandaş, kargodan gelen kutuyu açtığında içerisinden çıkan tıraş makinesini görünce hayatının şokunu yaşadı. Olay, merkez Meram ilçesi Lalebahçe Mahallesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Koptagel, 3 çocuğunun ders çalışması için internet üzerinden bir alışveriş sitesinden 9 bin 749 lira değerindeki bir bilgisayarı sipariş verdi. 15 Haziran Cumartesi günü peşin ödeme yaparak siparişini tamamlayan Mehmet Koptagel’e bir hafta sonra kargodan paket geldi. Heyecanla gelen kutuyu açan Mehmet Koptagel ve çocukları kutu içerisinde bilgisayar yerine tıraş makinesi ile karşılaştı. Sipariş verdikleri siteye iade yapmaya çalışan Mehmet Koptagel, isteğinin ret edilmesi üzerine karakola giderek şikayetçi olacağını söyledi. “Satıcı ile hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum” Çocukları için sipariş veren Mehmet Koptagel, “İnternet sitesi üzerinden çocuklarıma karne hediyesi olarak dizüstü bilgisayarı almıştım, gelen ürün ise maalesef tıraş makinası gönderildi. Ben ürünü iade olarak gönderdim, satıcı ürünü iade olarak kabul etmedi, ret etti. Alışveriş sitesiyle görüşüp tekrar ürünü göndereceğimi söyledim ve ürünü tekrar gönderdim. Aynı ürün bana geri gönderildi. Şu anda muamma bir durum var. Bunun çözülmesi noktasında bir çalışma yapılmasını istiyorum. Satıcı ile hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum, maillerime cevap vermiyor. Bunun yanında bu satıcının büyük bir firmanın ismini kullanarak bu işi yapması hayal kırıklığına neden oldu. Türkiye genelinde yaygın olan bir firmanın kutusunu, hatta koli bandını bile kullanarak yaptılar. Hakkımızı hukuki yoldan aramaya kadar gideceğiz” dedi. “Kutu içerisinden tıraş makinası çıktı” Kutu içerisindeki farklı ürünle karşılaşınca yaşadığı şaşkınlığı anlatan Koptagel, “Normal kutu geldikten sonra videosunu çekerek açtığımız için baktık kutu içerisinden tıraş makinası çıktı. Çocuklar bu ne falan diye hayretler içerisinde karşılıyorlar. Beklenmedik bir durum. O şaşkınlıkla firmayı aradık. Onlar çözüm noktasını ne yaparlar bilmiyoruz” diye konuştu.