SPOR - 22 Ağustos 2024 Perşembe 16:19

ORAL-B Challenge İstanbul Triatlonu, 1 Eylül’de yapılacak

A
A
A
ORAL-B Challenge İstanbul Triatlonu, 1 Eylül’de yapılacak

Dünyanın kıtalararası tek triatlon yarışması olan Oral-B Challenge İstanbul, 1 Eylül Pazar günü Beykoz’da yapılacak.


Organizasyonun tanıtımı için yapılan basın toplantısına P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya katıldı.


P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, “Oral-B hepimizin içindeki triatleti ortaya çıkartıyor, biz de bu etkinlikle herkesi içindeki triatleti çıkarmaya, her gün daha iyiye ulaşmaya ve şampiyon gibi fırçalamaya davet ediyoruz” dedi.


Dünyanın önde gelen triatlon yarışmalarından biri olan Oral-B Challenge İstanbul dördüncü kez İstanbul’un Beykoz ilçesinde yapılacak. Halen dünyada kıtalararasında gerçekleştirilen tek triatlon mücadelesi unvanına sahip olan yarışma Oral-B’nin ana sponsorluğu, Challenge Family ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleştiriliyor.


Oral-B Challenge İstanbul triatlon yarışması bu yıl son kez gerçekleşiyor. 2025 yılında tarihte ilk kez Asya Avrupa Triatlon Şampiyonası İstanbul’da yapılacak. Türkiye Triatlon Federasyonu, Avrupa ve Asya Triatlon federasyonları ile yaptığı görüşmeler sonucunda yarışmanın İstanbul’da gerçekleşmesini sağladı. İki kıtayı birleştiren köprünün bir odak noktası olacağı bu yarışta Elit Olimpik Mesafe, Paratriatlon, Yaş Grupları Sprinti ve Standart Mesafeler gibi kategoriler yer alacak. Avrupa Triatlon Federasyonu’ndan bu yarışla ilgili olarak yapılan duyuruda, “Triatlon dünyasında bir dönüm noktası olan bu yarış için İstanbul’un özgün ve heyecan verici bir ev sahibi olacağı, uluslararası dostluğu pekiştireceği” vurgulandı.


Dünyanın en önemli triatlon organizasyon markalarından biri olan Challenge Family uzmanlığıyla yapılacak yarışmaya dünyadan ve Türkiye yaklaşık bin sporcunun katılması bekleniyor. Sporcular 2,3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda zorlu bir mücadele verecek. Oral-B Challenge İstanbul’un yüzme etabı Kanlıca-Küçüksu arasında yüzülürken, koşu etabı Küçüksu-Çubuklu arasında koşulacak. Küçüksu’dan başlayarak Asya’dan Avrupa’ya pedal çevrilecek bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü araç trafiğine tek yönlü olarak kapatılacak. Bu yılki yarışta her üç yaş kategorisinde ilk üç dereceye girenler Challenge tarafından Slovakya’da düzenlenen, markanın orta mesafe amiral gemisi yarışması şampiyonaya katılma olanağı bulacaklar.


1 Eylül Pazar günü gerçekleşecek yarışmanın tanıtımı için İstanbul’da düzenlenen basın toplantısına P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya katıldı.



“Sporun iyileştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz”


P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada, “Toplumsal kalkınmayı desteklemek bizim iş yapma tarzımızın ayrılmaz bir parçası. Sporun iyileştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyoruz. Procter&Gamble olarak 14 yıldır olimpiyatların resmi sponsoruyuz. Paris 2024’te de üstün performanslı ürün ve hizmetlerimizle sporcuların yine destekçisi olmaya devam ettik” dedi.


Triatlonu desteklediklerini ifade eden Turnaoğlu şöyle devam etti:


“Bildiğiniz gibi triatlon yüzme, koşu ve bisiklet gibi üç spor dalını bünyesinde barındırıyor. Sporcular kendi sınırlarını keşfederken daha güçlü ve daha hızlı olmak için ter döküyorlar. Sporun gerçek ruhunu yaşatan triatlonda başarının temelinde güçlü ve sağlıklı bir vücut yer alıyor. Madalyonun öteki yüzünde de dünyada diş hekimlerinin tavsiye ettiği bir numaralı marka olan Oral-B yer alıyor. Her zaman inovatif ve üstün teknolojiye sahip ağız bakım markası olmayı hedefleyen Oral-B ağız sağlığını destekleyerek vücut sağlığına katkıda bulunuyor. Çünkü vücut sağlığı ağızdan başlıyor. Triatlon gibi güç bir sporda mücadele eden sporcularının daha iyi performansa ulaşması için, ağız bakımında da kusursuz bir temizliğe ihtiyaçları var. Bu yüzden, her zaman daha iyi performansa ulaşmaları için Oral-B onların en büyük destekçisi. Türkiye’de şarjlı diş fırçası pazarının öncüsü olan ve hızla büyüyen markamız Oral-B kullanana güç ve güven duygusu veren ürünümüz, bir bakıma hepimizin içindeki triatleti ortaya çıkartıyor. Tıpkı bir triatlet gibi Oral-B de güç, performans ve her zaman 1 numara olma içgüdüsüne sahip. Biz de bu etkinlikle herkesi içindeki triatleti çıkarmaya, her gün daha iyiye ulaşmaya ve şampiyon gibi fırçalamaya davet ediyoruz.”


Tankut Turnaoğlu, “Paris 2024’te yarışacak paralimpik sporcularımız arasında Oral-B ile destek verdiğimiz triatletimiz Uğurcan Özer de bulunuyor. Oral-B Challenge İstanbul Triatlonu’nun yapılacağı 1 Eylül’de, Uğurcan da paralimpik oyunlarda Paris’te madalya için mücadele edecek. Temennimiz başarılı bir sonuçla ülkemize dönmesidir” ifadesini kullandı.



Bayram Yalçınkaya: “Rakipsiz bir organizasyon”


Basın toplantısında bir konuşma yapan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, "Tarihsel derinliği, doğal güzelliği, Boğaziçi, insanlarının misafirperverliği İstanbul’u bir şehir olarak ayrı bir yere koyuyor ama triatlon organizasyonları özelinde baktığımızda Challenge İstanbul’un apayrı bir yeri var ve bu yönüyle rakipsiz. Challenge İstanbul, dünyanın ilk ve tek kıtalararası triatlon organizasyonu. Asya ve Avrupa’da eş zamanlı yapılan bir yarış. Bu yönüyle dünya triatlon kamuoyunun da dikkatini çekiyor. Ortak alınan bir kararla 2025 yılından itibaren Avrupa Triatlon Şampiyonası ve Asya Triatlon Şampiyonası tarihte ilk kez aynı anda ve tek parkurda yapılacak. Ülkemiz bu yönüyle tarihe geçmiş olacak" diye konuştu.



ORAL-B Challenge İstanbul Triatlonu, 1 Eylül’de yapılacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Diyarbakır Baro Başkanı Eren açıkladı: Narin’in üzerinden başka DNA çıkmadı, henüz kesin ölüm sebebi belli değil Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, “Narin üzerinde üçüncü şahsa ilişkin DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz. Henüz ölüm sebebine ilişkin ve birçok verinin gönderildiği İstanbul Tıp Kurumundan rapor gelmedi” dedi. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan, 8 Eylül’de cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. Narin’in otopsi işleminde 91 örnek alınıp, bunların bir kısmı İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu, alınan numunelerde Narin’in üzerinde bir başkanı ait DNA örneğine rastlamadı. Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, yaptığı açıklamada bunun bir ön rapor olmadığını, Diyarbakır Tıp Kurumu’nun Narin’in bedeni ve Narin’in içinde bulunduğu torbadan aldığı numunelerde üçüncü şahıslara ait bir DNA örneği çıkabilme ihtimaline ilişkin rapor olduğunu söyledi. “Yanlış bir tanımlama var” diyen Eren, “Adeta Narin’in ölümüne ilişkin, sebebe ya da sebebin tespiti konusunda bir rapormuş gibi bir algı var. Hayır, bu rapor sadece Narin’in üzerinde bulunan üçüncü bir şahsa ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına ilişkin bir rapor. 19 gün gibi uzun bir süre içerisinde su altında kalmış olması nedeniyle bu yönde bir tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor. Daha doğrusu muhtemel bir numune varsa üçüncü şahsa ilişkin de maalesef bu süre zarfı içeresinde tespit konusunda süreci zorlaştırıyor. Gelen raporda bunu doğrulamış oluyor. 19 süre zarfı içerisinde Narin üzerinde bu sebepten dolayı üçüncü şahsa ilişkin DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz. Henüz ölüm sebebine ilişkin ve birçok verinin gönderildiği İstanbul Tıp Kurumundan rapor gelmedi” dedi.
Kayseri Çarptığı gencin ölümüne sebep olan sürücü yakalandı Kayseri’de yolun karşısına geçmeye çalışan genç hafif ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza güvenlik kamerasına yansırken; kazanın ardından ağır yaralı genci ve aracını bırakıp kaçan sürücü yakalandı. Melikgazi ilçesine bağlı Aydınlıkevler Mahallesi Osman Kavuncu Caddesi üzerinde meydana gelen kazada; yolun karşısına geçmeye çalışan 16 yaşındaki Resul Ahmet Yılmaz’a sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 BDH 092 plakalı hafif ticari araç çarptı. Talihsiz genç çarpmanın etkisiyle yola düşerek ağır yaralanırken, sürücü ise kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kazanın meydana geldiği yolda güvenlik önlemi alırken, ağır yaralı genç ise ambulansla Kayseri Şehir Hastanesine kaldırıldı. Resul Ahmet Yılmaz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri de kaçan sürücüsü yakalamak için çalışma başlattı. Öte yandan; meydana gelen trafik kazası da çevredeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kazanın ardından gencin yerde sürüklenmesi ve sürücünün aracından inip kaçması da görüntüye yansıdı. Vicdansız sürücü yakalandı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kazanın ardından kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı. Şahsın saklandığı adresi tespit eden ekipler; operasyon düzenledi. Firar eden Z.K. (27) operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AG-
Aydın İsrail’in katlettiği Ayşenur’un babası konuştu: “ABD’de konu İsrail olunca geçiştiriliyor” İsrail askerleri tarafından katledilen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi, kızı için Türkiye’nin gösterdiği duyarlılığın aynısını ABD’den de beklediklerini kaydederek, “ABD’de konu İsrail olunca geçiştiriliyor” dedi. İsrail askerleri tarafından katledilen Türkiye ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin babası Mehmet Suat Eygi, Didim’deki evinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türk bayraklarıyla donatılan evde ağabeyi Yılmaz Eygi ile birlikte açıklama yapan Mehmet Suat Eygi’nin bitkin olduğu görüldü. Baba Eygi, “Ayşenur çok acayip bir insandı. Devletimiz keyfi cinayetin peşini bırakmadı. Sonuçlarını sonradan öğrendim, çok mutlu oldum. İnşallah aynı şeyi Amerikan hükümetinden de bekliyorum. Çünkü Ayşe Amerika’ya gittiğinde 10 aylıktı. Oranın özgürlüklerinde büyüdü. Oranın vatandaşı, bu yüzden Amerikan hükümetinin de sorumluluğu var. Aynı hassasiyeti inşallah Amerikan hükümeti de gösterir” dedi. Kızıyla son görüşmesine yönelik soru üzerine Eygi, “En son Seattle Havalimanı’nda görüştük. Diğer kısımlarını cevaplamak istemiyorum” dedi. Cenaze süreciyle ilgili sorulara da cevap veren baba Eygi, “Kaymakam beyin sağ olsun yoğun ilgisi var. Her konuda bizi bilgilendirdi. Yarın sabah önce İstanbul, ardından da İzmir’de olacak. Cenaze cumartesi günü kalkacak” diye konuştu. ABD Başkanı ve diğer ABD’li yetkililerin açıklamalarına yönelik soru üzerine Mehmet Suat Eygi, “ABD biraz değişik bir ülke. Dünyanın neresinde bir haksızlık kendi vatandaşına öldürme varsa Amerika amblemindeki kartal gibi söker. Ama konu İsrail olunca biraz daha geçiştirme çabası olabiliyor. Ama insanların vicdanına bakacaklarına inanmak istiyorum. Politika gereği başka şeyler konuşulabilir ama insan vicdanı bunları yapması gerektiği yere çekecek” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşmesinin olup olmadığı sorusu üzerine Eygi, “Olayı öğrendiğimiz gün görüşebilecek durumda da değildim. Ulaşmaya çalışmışlar bana ama ben görüşemedim” ifadelerini kullandı. "İdealist bir yapısı vardı" Kızı Ayşenur’un idealist bir insan olduğunu anlatan Eygi, “Tabii bu biraz da yaratılışla ilgili. Doğumundan beri büyüdükçe bu konuda iyiydi. Amerika’da iyi bir eğitim almıştık, iyi gidiyordu. Bu da ideal işte. İdeallerin peşinden koştu; Ortadoğu cehennemine koştu ve idealistti" diye konuştu. ABD’nin Seattle kentinde yaşayan Mehmet Suat Eygi, kızı Ayşenur’un Pakistan asıllı eşi Hamid Mazhar Ali ve diğer kızı ile birlikte ata ocağında taziyeleri kabul ederken, eşinden boşanan anne Rabia Birden ise Muğla’daki yakınlarının yanında taziyeleri kabul ediyor. Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinin cuma günü İstanbul’a, ardından İzmir’e geleceği ve daha sonra karayoluyla Didim’e getirileceği öğrenildi. Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, 14 Eylül Cumartesi günü öğle namazına müteakip merkez camisinde kılınacak cenaze namazının ardından Didim Asri Mezarlığı’nda defnedilecek.