GÜNDEM - 16 Ekim 2024 Çarşamba 14:14

İstanbul’da etkili olan sis kartpostallık görüntüler oluşturdu

A
A
A
İstanbul’da etkili olan sis kartpostallık görüntüler oluşturdu

İstanbul’un birçok ilçesinde sabahın ilk saatlerinde sis etkili oldu. Boğaz çevresinde etkisini gösteren ve kartpostallık görüntüler oluşturan sis havadan görüntülendi.


İstanbul’da sabah saatlerinde sis etkili oldu. İstanbul Boğazı’nın kuzey kesimlerinde yoğun olan sis, bazı ilçelerde etkisini sürdürdü. 15 Temmuz Şehitler köprüsünde sabah saatlerinde dron pilotu Yusuf Kaan Yıldırım tarafından havadan çekilen görüntülerde adeta bir sis denizi oluştuğu görüldü. Havadan çekilen o anlar kartpostallık görüntüler oluşturdu. Görüntülerde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Çamlıca Camii ve Galata Kulesi civarında etkili etkisini sürdüren sis bulutları arasından süzülen güneş ışıklarının ortaya çıkardığı eşsiz manzara görülüyor.



İstanbul’da etkili olan sis kartpostallık görüntüler oluşturdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Kapıkule’de iki tır dolusu 69 gebe düve mavi dil hastalığı iddiasıyla imha edildi Almanya’dan Türkiye’ye Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapmak isteyen ve toplam 69 gebe düveyi taşıyan iki tır, mavi dil hastalığı iddiasıyla imha edildi. Almanya’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen 2 tır dolusu gebe düvelere gümrükte veterinerler tarafından sağlık taraması yapıldı. Yapılan testlerde iddiaya göre düvelerde mavi dil hastalığına rastlandı. Yetkililerin hayvanların geri alınması için düve sahiplerine enfeksiyon hasatlığı durumu bildirildi. Harekete geçen hayvan sahipleri yaklaşık 28 gün boyunca sınır kapısında bekletilen düveler için Bulgaristan makamlarından da izin alamadı. Hayvanların karantina süresinin tamamlanmasının ardından yaklaşık 69 gebe düve imha edildi. “Hayvanların acı çekmesinin devam etmesini önlemek için hızlı hareket etmek önemlidir” Proje asistanı ve dernek hayvanlarının korunması alanında çalışan Alman vatandaşı Sara Zuliani, “Hayvanların nakliye sırasında korunması için çalışan bir Alman kuruluşu olan hayvan korucularından biriyim. Almanya’dan gelen gebe düveleri taşıyan 2 tırın 27 gün boyunca sınırlar arasında mahsur kaldığı Türkiye-Bulgaristan sınırındaki Kapıkule’deyiz. Hayvanlar muhtemelen yalnızca bir kez tahliye edildi ve durumları endişe verici. Düveler dizlerine kadar kendi dışkılarının içinde durmak zorunda kalıyor ve oldukça özgür görünüyorlar. Türk otomotiv otoriteleri, tüm testler negatif olmasına rağmen hayvanlara mavi dil hastalığı bulaşmış olabileceğinden korktukları için kamyonların sınırı geçmesine izin vermiyor. Bu hayvanların ötanaziye tabi tutulacağı, kesilip kesilmeyeceği veya başka bir yere nakledilip nakledilmeyeceği belli değil. Yetkililer ve uluslararası hayvan refahı kuruluşları bu duruma bir çözüm bulmak için çalışıyor ancak hayvanlar hâlâ orada. Hayvanların acı çekmesinin devam etmesini önlemek için hızlı hareket etmek önemlidir. Bu münferit bir durum değil. 2010 yılından bu yana AB ile Türkiye arasındaki taşımaları belgeliyor ancak şu ana kadar hiçbir şey değişmemiş gibi görünüyor. Sürecin hızlandırılmasını, bu korkunç ve kabul edilemez durumun sona ermesini, hayvanların bir an önce tahliye edilmesini ve gerekli süre kadar dinlenip toparlanmalarını istiyoruz” dedi.
Bursa Bursaspor oyuncuları öğrenciler ile buluştu Bursaspor oyuncuları, Mehmet Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek soruları yanıtladı. Mehmet Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her ayın 16’sında öğrenci ve öğretmenlerin okula Bursaspor forması giyerek gelmesi kararı aldı. TFF 3. Lig ekibi Bursaspor’un oyuncuları Furkan Özyapı, Hamza Gür, Eren Tunalı, Yiğit Ali Bayrak ve Furkan Sakı’da öğrenciler ile bir araya geldi. Bursaspor formaları ile okul girişinde bekleyen öğrenciler, futbolcuları karşılarında görünce büyük sevinç yaşadı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayıp sohbet eden yeşil-beyazlı futbolcular, öğrencilerle fotoğraf da çekindi. Bursaspor taraftarının desteğini hissettiğini belirten Hamza Gür, "Rakiplerimiz, Bursaspor’un iyi olduğunu bildiği için müsabakaya ekstra hazırlık yapıyorlar. Biz de ona göre hazırlanıyoruz. Takım halinde savunma yaptığımız için profesyonel liglerle gol yemeden ilerliyoruz. Hedefimiz gol yemeden devam etmek. Bu şehirde 50 binden fazla taraftarımıza şampiyonluğu hediye etmek istiyoruz. Bu büyük camiayı da hak ettiği yere tekrardan ulaştırırız. Öğrenciler derslerine çok iyi çalışmışlar. İnanılmaz soru sordular. Bursaspor’un sevgisi bu yaşta başlıyorsa ileriyi düşünemiyorum. Hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Okul Müdürü Cengiz Korucu ise, "Her ayın 16’sını ’Coşkunöz Bursasporlular Günü’ ilan ettik. Bu şekilde öğrencilerimize etkinlik düzenliyoruz. Bursaspor yönetimi bugün 5 futbolcu ile geldi. Futbolcular, öğrenciler ile soru cevap yapıp keyifli vakit geçirdi. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz her ayın 16’sında okula formayla geliyorlar. Yerel ve milli duyguları tekrar canlandırmak için Bursaspor’da şehrimizin vizyonu, bunu yansıtmak için böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Öğrencilerimizin coşkusuyla sporcular stattaymış gibi heyecan yaşadı" dedi.