EĞİTİM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 09:11

Eğitimlerini tamamlayan üniversite öğrencileri muhtemel bir afet durumunda çalışmalara katılabilecek

A
A
A
Eğitimlerini tamamlayan üniversite öğrencileri muhtemel bir afet durumunda çalışmalara katılabilecek

Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, Arama Kurtarma ve Afet Yönetimi Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak doğal afetlere ve orman yangınlarına müdahale edebilecek yetkinliğe sahip oldular.


6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremde, Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı koordinasyonunda bölgeye intikal eden öğrenciler, arama kurtarma ve afet yönetimi konusunda kapsamlı eğitimler aldılar. Deprem bölgesinde aktif rol alan öğrenciler, ilk etapta Sağlık Bakanlığı eğitmenleri eşliğinde ilk yardım eğitimi alarak ilk yardım sertifikalarını almaya hak kazandılar. Öğrenciler sertifikalarını, üniversitenin Mahmutbey Yerleşkesinde düzenlenen törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden ve İBB AFAD Koordinatörü Rezzak Elazat’ın elinden aldılar.


Enkaza girişten, ilk müdahaleye kadar hayati bilgileri öğrendiler


Yeşilköy AFAD Eğitim Merkezi ve İstanbul İtfaiyesi Resneli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere katılan öğrenciler; enkaza giriş, ağır makinelerin enkazdaki kullanımı, afetzedeye ilk müdahale ve afetzedenin enkazdan tahliyesi gibi konularda eğitimler alarak hafif arama kurtarma eğitimlerini tamamladılar. Bu eğitimler sayesinde 15 kişilik bir ekip, muhtemel bir afet durumunda bölgeye destek ekibi olarak giderek AFAD koordinasyonunda çalışmalara katılabilecek yetkinliğe sahip hale geldi.


Orman yangınlarına da müdahale edebilecekler


Sadece doğal afetlere değil, orman yangınlarına da özverili bir şekilde hazırlanan ekip, Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla Temmuz ayının ilk haftasında alacakları ek bir eğitimle farklı illerde çıkabilecek yangınlara karşı da hazırlıklarını sürdürüyor. Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, aldıkları eğitimlerle topluma ve çevreye duyarlı bireyler olarak örnek bir davranış sergileyerek, her türlü afette etkin bir şekilde görev alabileceklerini kanıtladılar.



Eğitimlerini tamamlayan üniversite öğrencileri muhtemel bir afet durumunda çalışmalara katılabilecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da zabıta ve polis tır denetiminde Aksaray’da cadde ve sokaklarda tır parkı denetimine çıkan polis ve zabıta ekipleri park yasağına uymayan tırlara ceza kesti. Aksaray’da artan trafik yoğunluğu ve şehir içi trafiği etkileyen, cadde ve sokaklarda kör nokta oluşmasına neden olan tır parklarına yönelik emniyet ve zabıta ekipleri denetime çıktı. Trafikte yolun görünmediği ve trafiği olumsuz etkilediği yönünde gelen ihbarlara yönelik denetime çıkan ekipler, yasağa uymayan tırların plakalarına ceza yazdı. İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Belediyesi tarafından İl Trafik Komisyon kararı ile tırların belediyenin yaptığı tır parkı dışında bulvar, cadde ve sokaklara park etmelerinin yasak olduğu şehirde zabıta ve trafik polisleri cadde ve sokakları bir bir gezerek hatalı park eden tırların izini sürdü. Denetimlerde tır sürücülerine park yasağına uymaları konusunda uyarılarda bulunulduğu gibi, kurallara aykırı hareket eden tır sürücülerine de 690 TL idari para cezası kesiliyor. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bu denetimlerle, şehir içi trafiğin akışının düzenlenmesi ve meydana gelebilecek kazaların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Trafik düzeni ve şehir estetiği açısından tır parklanmalarına sıkı denetimlerle müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve şehir içi trafiğin sorunsuz işlemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz” dedi. Denetimlerin gece ve gündüz aralıksız sürdürüleceği öğrenildi.