SPOR - 09 Ekim 2024 Çarşamba 14:17

Dursun Özbek: "2023-2024 sezonunda 94 kupa, 424 madalya kazandık"

A
A
A

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 2023-2024 sezonunda tüm branşlarda 2 bin 26 sporcuyla mücadele ettiklerini belirterek, toplam 94 kupa ve 424 madalya kazandıklarını söyledi.

Galatasaray Divan Kurulu Ekim ayı Olağan Toplantısı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda yapılıyor. Toplantıda konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Geçtiğimiz hafta sonu lisemizde kulübümüzün 119. kuruluş yıl dönümünü hep birlikte kutladık. Kurucumuz Ali Sami Yen ve arkadaşlarının koydukları hedefin izinde Galatasaray’ımızı daha iyi günlere taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Kuruluş töreninde kupalarımızı sergiledik ve başarılarımızla gurur duyduk. 2023-2024 sezonunda 2 bin 26 sporcumuzla birlikte toplam 94 kupa, 424 madalya kazandık. Bu büyük başarıda pay sahibi olan sporcu kardeşlerimize, hocalarına, kulüp personeline, yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Başkan Özbek ayrıca yüzme, yelken, su topu, kürek, atletizm, judo, e-spor, briç, satranç, voleybol, basketbol ve futbol branşları hakkında da bilgiler verdi.

"Bu sezon hedefimiz Avrupa’da artık özlediğimiz başarılara ulaşmak"

Erkek futbol takımının iki sezonu Trendyol Süper Lig’de şampiyon olarak tamamladığı hatırlatan Dursun Özbek, "Geçtiğimiz sezon bu şampiyonluk belki de uzun süre tekrarı olmayacak puan rekoruyla geldi. Bunun yanında Süper Kupa’yı da müzemize götürdük. Bu sezon hedefimiz Avrupa’da artık özlediğimiz başarılara ulaşmak ve Türkiye’de 25. şampiyonluğu kazanıp, gerçek 5. yıldızı formamıza takmak. Başta Okan hocamız olmak üzere, tüm ekibimizle, yönetici arkadaşlarımızla hep birlikte çalışıyoruz. Hiç kimse merak etmesin, mayıslar bizimdir, yine bizim olacak" şeklinde konuştu.

"Aynı hedefle çalışmaya ve size söz verdiklerimizi yapmaya devam edeceğiz"

Galatasaray’ın mücadele ettiği her branşta en iyisini yapmak için çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Özbek, "Sizin desteğinizle daha da büyük başarılarının çok yakında olduğuna inanıyorum. Son dönemde bizi yapmak istediklerimizden alıkoymaya çalışan rakiplerimiz olduğunun farkındayım. Ne olursa olsun biz aynı hedefle çalışmaya ve size söz verdiklerimizi yapmaya devam edeceğiz. Cumartesi yapılacak mali genel kurulumuza tüm üyelerimizin katılımını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te akıllara durgunluk veren olay: Cenaze namazında tabuttan ses geldi, cemaat şoka girdi Fatih’te 84 yaşındaki adamın cenaze namazı kılınacağı esnada tabuttan sesler geldi. Sağlık ekiplerinin yaşadığını tespit ettiği adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay, bugün öğle saatlerinde Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 84 yaşındaki Halit Bayşu için Hacı İlyas Yatağan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Namaz öncesi yapılan hazırlıklar esnasında Bayşu’nun içinde olduğu tabuttan sesler gelmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede Bayşu’nun yaşadığını tespit etti. Bayşu, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Halit Bayşu, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. "Tabutu açtılar, nabzına baktılar. ‘Bu adamın nabzı atıyor’ dediler" Olayı anlatan Rafet Kupa, “Camiye geldim. Cenaze namazı kılacaktım. Baktım orada polisler var. Tabutu açtılar, nabzına baktılar. ‘Bu adamın nabzı atıyor’ dediler. Herkes şaşırdı. Polis herkesi dışarı çıkardı. Ben de biraz uzaklaştım ama her şeyi duydum. ‘Hastaneye götürelim, başka bir çare yok’ diye söylediler. Aldılar, hastaneye götürdüler. Öldü ve dirildi denildi. Bunlar saçma şeyler ama her insan için bir vakit vardır. Allah kimsenin canını vakti gelmeden almaz. Öldüğü düşünülmüş” dedi. "Sağlık ekipleri tabutu açıp adamın kefenlerini çıkardılar, ambulansın içerisinde kalp masajı yapmaya başladılar" Yaşlı adamı yakından tanıyan Erdoğan Baysal ise, “Sabah selasını duyduk. Sevdiğimiz bir ağabeyimizdi, iyi bir aile dostumuzdu. Saat 12.15’te baktım buraya cenaze arabasıyla cenazesi geldi. Ben de yakınlarına gelip başsağlığı diledim. Adamı cenaze arabasından alıp musalla taşına koyduk. Arkamı döndüm, hamama gidene kadar dediler ki tabuttan ses geliyor. Bu sefer dedik tabuttan nasıl ses gelir. Bu adam öldü, yıkandı ve kefenlenip tabuta konuldu. Bu adamdan nasıl ses geliyor. Arayın o zaman ambulansı. Ambulans geldi. Sağlık ekipleri tabutu açıp adamın kefenlerini çıkardılar. Ambulansın içerisinde kalp masajı yapmaya başladılar. Sonra adamı hastaneye geri götürdüler. Hastanede tekrardan ölmüş” ifadelerini kullandı.
İzmir Ziraat Türkiye Kupası: Altay: 0 - Karaman FK: 1 Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu’nda Altay, konuk ettiği Karaman FK’ya 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti. Maçtan dakikalar: 19. dakikada Karaman FK’da serbest vuruşun başına Resul geçti, doğrudan kaleye atılan şutta top üst direkten öndü. 23. dakikada Altay’ın soldan geliştirdiği atakta Emre, ceza sahası sol çaprazından sağ ayağıyla yakın köşeye vuruşunu yaptı. Top yandan dışarı çıktı. 64. dakikada Altay’ın soldan kullandığı köşe vuruşunda arka direğe doğru ortalanan topa Kuban kafayı vurdu. Top direğe çarpıp oyun alanına döndü. 65. dakikada Karaman FK’nın sağ kenardan geliştirdiği atakta Polat ceza sahasına girdi ve Hikmet’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyon için doğrudan penaltı noktasını gösterdi. 66. dakikada beyaz noktada topun başına geçen İlke Tankul topu filelere gönderdi. 1-0 68. dakikada Karaman FK’da Abdulkadir, ceza sahasına kadar çalımlarla gelip, sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı çıktı. Hakemler: Tarık Güldal, Yusuf Şimşek, Anıl Küçükkaraca Altay: Galip Mendeş, Salih Oktay (Yusuf Tekin dk. 78), Mert Yıldırım (Yunus Sarıkaya dk. 78), Hikmet Çolak (Sefa Özdemir dk. 86), Kuban Altunbudak, Emre Tangeldi (Enes Yetkin dk. 68), Mehmet Nur Kaymaz, İsa Toygar Ekinci, Ege Parmaksız, Ali Kızılkuyu (Ünal Alihan Kavlak dk. 78), Mehmet Onur Yıldız Teknik Direktör: Gökhan Karaaslan Karaman FK: Mertcan Dağlı, Cihat Aktaş, Abdullah Sezgin (Mehmet Önecek dk. 70), Ömer Faruk Yılmaz, Mehmet Bağcı, Sabrican Vural (Hüseyin Mert Uyanıker dk. 46), Abdülkadir Sönmez, Anıl Gözütok (Cem Aktaş dk. 78), Resul Türkkalesi, Muhammet Berkay Tekke (İlke Tankul), Özdilek Yıldızhan (Polat Yaldır dk. 46) Teknik Direktör: Mehmet Yıldırım Gol: İlke Tankul (dk. 66 pen.) (Karaman FK) Sarı kartlar: Hikmet Çolak, Mehmet Kaymaz (Altay)
Gaziantep Sacır ve Göktürk Mahallesi’nde park yapımı başladı Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın “Daha Yeşil Bir Şehitkâmil” hedefi doğrultusunda çalışmalar doludizgin devam ediyor. Yıllardır park bekleyen Sacır Mahallesi’nde ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte park ve otopark, yeni mahallelerden Göktürk’te de park yapımı için çalışmalar başladı. Şehitkâmil, yeşil bir görünüme kavuşuyor. Başkan Umut Yılmaz’ın yeşil bir Şehitkâmil hedefiyle başlattığı çalışmalarla Şehitkâmil’de yeşil alan artacak. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu park ve yeşil alanlar için başlayan çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Sacır’a 15 bin metrekarelik park Şehitkamil bölgesinin yıllardır park bekleyen Sacır Mahallesi sakinleri, sonunda parka kavuşuyor. Parkın yanında mahallenin önemli bir ihtiyacı olan otopark sorunu da çözülecek. 15 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak park, çocuk oyun grubu, fitness alanı, yürüyüş yolu, basketbol sahası bulunuyor. Ayrıca 92 araçlık otopark da mahalleye kazandırılacak. 16 çeşit ağaç ve ağaççık olmak üzere toplamda 393 adet bitki dikilecek. Göktürk’e park yapılıyor Park yapımı başlanan bir diğer mahalle ise Göktürk. 10 bin metrekare alan üzerine kurulacak parkta; çocuk oyun grubu, fitness alanı, yürüyüş yolu, basketbol sahası da bulunacak. Park yapımından duyduklarını memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, yeni yerleşim yeri olmasına rağmen Göktürk Mahallesi’nde belediye hizmetlerinin hızlı bir şekilde getirildiğini kaydetti. Banklar, belediye atölyelerinde üretiliyor Kısa sürede tamamlanması beklenen parklarda birbirinden renkli ağaçlar ve çimler için otomatik sulama sistemi de kurulacak. Bu sayede su tasarrufu da yapılacak. Öte yandan park yapımı tamamlandığında Şehitkamil Belediyesi atölyelerinde özkaynaklarla üretilen bank, masalı bank ve çöp kutuları yerleştirilerek, vatandaşların hizmetine açılacak.
Ankara Sosyal medyada çocukları tehdit eden şüpheli tutuklandı Ankara’da sosyal medya platformu Discord’da bir çocuğu sözde müstehcen görüntülerini yaymakla tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformu ‘Discord’ üzerinden çocuklar hedef alınarak zorbalık yapıldığı, bazı üyelerin daha da ileri giderek çevrelerindeki çocukların cinsel bölgelerinin fotoğraf ve videolarını çekerek grupta paylaştıkları, bazı üyelerin ise şantajla küçük çocukları kendi çıplak görüntülerini çekmeye zorlayıp, bu görüntüleri grupta paylaştıkları yönünde sosyal medya paylaşımları üzerine soruşturma başlatmıştı. Başsavcılığın talimatı üzerine E.N.B. adlı çocuğun sözde müstehcen görüntülerini halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayınlayan ve dezenformasyon yapan T.D., Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Şüpheli T.D.’nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Şüpheli T.D., sorgusunun ardından "şantaj", "müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek", "yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.