GÜNDEM - 10 Ekim 2024 Perşembe 11:43

DNA incelemesi için 3 Ekim’de mezarı açılan Cem Garipoğlu’nun cenazesi, yeniden defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na getirildi.

A
A
A
DNA incelemesi için 3 Ekim’de mezarı açılan Cem Garipoğlu’nun cenazesi, yeniden defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na getirildi.

DNA incelemesi için 3 Ekim’de mezarı açılan Cem Garipoğlu’nun cenazesi, yeniden defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na getirildi.


DNA incelemesi için 3 Ekim’de mezarı açılan Cem Garipoğlu’nun cenazesi, yeniden defnedilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na getirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kalaşnikofla 2 genç kızı tehdit eden şüphelinin mesajı kan dondurdu Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2 genç kızı takip ve tehdit ettiği iddia edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sosyal medyaya yansıyan mesajlarda, şüphelinin kalaşnikof marka silahla kızların kapısına dayandığı iddia edildi. Hasan S. (29), iddiaya göre kız arkadaşı Sümeyye K.’nin (26) evinin kapısına kalaşnikofla gelip, tehdit etti. Hasan S. daha sonra Sümeyye K.’nin ablası Hülya K.’ye (28) sosyal medya hesabından "Bu kızın organlarını yakmayı düşünüyorum, sonra satacağım" diye mesaj attı. Bu duruma sinirlenen Hülya K., Hasan S.’nin attığı mesajı ekran görüntüsü alıp kardeşine gönderdi. Abla ve kardeşi, tehdit mesajları atan Hasan S. hakkında karakola giderek şikayette bulundular. Sosyal medyada yayılan tehdit mesajlarıyla beraber polis ekipleri şüpheliyi kısa sürede yakaladı. "Ben o mesajları atmadım" Hasan S.’nin ifadesinde "Ben o mesajları atmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum" dediği öğrenildi. Sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Kolumu ısırdı, keleşle kapıma geldi" Sosyal medyaya yansıyan mesajlar ise kan dondurdu. Büyük korku yaşayan Sümeyye K.’nin "Kaçmaya çalışırken kolumu ısırdı. Peşimde geziyor. Keleşle kapıma geldi" sözleri tüyler ürpertti. "Bu kızın organlarını yakacağım" Şüphelinin, "Bu kızın organlarını yakmayı düşünüyorum, sonra satacağım" şeklindeki mesajları da büyük tepki topladı.
Iğdır Iğdır’da 4 günlük yasaklama kararı Iğdır Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Iğdır Valiliği, anayasa ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylem ve saldırıların önüne geçilmesi nedeniyle il geneli 4 günlük süreyle gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının yasaklandığı açıkladı. Açıklamada; “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11.Maddesi hükümleri gereğince; Iğdır ili coğrafi sınırları içerisinde; Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, drone-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile el ilanı, sticker, broşür vb. dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinliklerin ve ilimiz genelinde yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılmak amacıyla toplu olarak ilimiz dışından gelecek olan şahıslar ile il merkezi ve ilçeler arası toplu olarak giriş çıkışların Iğdır il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde (Coğrafi Alan-İl Merkezi, İlçeler, Polis ve Jandarma sorumluluk bölgelerinin tamamı) 10.10.2024 günü saat 06:00’dan 14.10.2024 günü saat 23:59’a kadar yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.
Ardahan Ardahan’da "En İyi Narkotik Polisi Anne" Semineri Ardahan’da uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde "En İyi Narkotik Polisi Anne" konulu seminer düzenlendi. Valilik Toplantı Salonunda ki programda “En İyi Narkotik Polisi: Anne” programına ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği görevlileri, bağımlılık türleri ve uyuşturucu ile mücadelenin nasıl yapılabileceği konularında geniş kapsamlı sunum yaptı. Sunumun ardından bir konuşma yapan Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek; bağımlılığın, sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli problemlerinden bir tanesi olduğunu belirterek, sigara tüketimi ile başlayan uyuşturucu bağımlılığı başta olmak üzere teknolojik, elektronik ve her türlü olumsuz etkiye sahip bağımlılıkla mücadele konusunda özellikle annelere büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi. Bağımlılıkla mücadele konusunda devletin her türlü tedbiri ve önleyici çalışmaları uygulamaya koyduğunun altını çizen Vali Çiçek, milli ve manevi değerlere bağlı, merhametli, karar alan, vicdanlı, hayır demeyi bilen, vatanına ve milletine bağlı çocuklar yetiştirme gayretinde olduklarını, böylece çocukların ve gençlerin bağımlılıkla karşılaşma ihtimalinin en aza indirilmiş olacağını sözlerine ekledi. Projenin Ardahan’da başarılı bir şekilde uygulandığını ve olumlu sonuçlar alındığını belirten Vali Çiçek, bugün özellikle kamu kurumlarında görevli kadın personelin projeyi sahiplenmelerini beklediklerini ifade etti. Uyuşturucu kullanımı noktasında Ardahan’da çok önemli problemlerin bulunmadığını ancak tedbiri elden bırakmadıklarını da aktaran Vali Çiçek, özellikle kolluk birimlerinin bu konuda hassas çalışmalar yaptığını ifade etti. Vali Çiçek, projenin geliştirilmesi yönünde kadın personelden katılımcı olmalarını isteyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Düzce Kilosu 200 lira, kapış kapış satılıyor DÜZCE (İHA) – İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerden kestaneseverler, lezzeti ve aromasıyla yoğun talep gören Düzce kuzu kestanesini alabilmek için akşam saatlerinde açılan kestane pazarına akın ediyor. Şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’nde kurulan pazar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kuzu kestane almak isteyen meraklıları bir araya getiriyor. Düzce’de ormanlarda yetişen doğal ve organik kuzu kestane, bu pazar aracılığıyla meraklılarıyla buluşuyor. Hamidiye Mahallesi’nde Düzce Belediyesi tarafından kurulan kapalı pazar yerinde haftada sadece 2 gün kurulan kestane pazarı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden kestaneseverleri ağırlıyor. Akşam saatlerinde açılan pazar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kestane kebap satıcılarını ve kestane meraklılarını ağırlıyor. Köylüler tarafından ormanlardan bin bir zorlukla toplanan, Düzce’ye özgü aromasıyla farklı kestaneler, meraklılarının beğenisine sunularak alıcılarını bekliyor. Kuzu kestanesi kilosu 200-250 liradan satışa sunuluyor. "Bu kestaneyi almak için Türkiye’nin her yerinden geliyorlar" Uzun yıllardır kestane satışı yapan Erhan Akdeniz, "Kestane sezonu açıldı. Meşhur Düzce kuzu kestanesi küçük ama lezzetli olur. Batı Karadeniz bölgesine has bir kestanedir. Kabuğu yapışmaz, damarı olmaz. Bu kestaneyi almak için Türkiye’nin her yerinden geliyorlar. Ankara’dan, İstanbul’dan yani her yerden insanlar geliyor. Düzce kuzu kestanesinin en büyük özelliği hazmı kolaylaştırır. Bu kestane ormanlarda yetişiyor. Bunu bizler ekip biçmiyoruz. Ormanlarda birebir kendisi doğal olarak yetişir, ilaç, hormon olmaz. Fındık gibi bakımını da yapmayız" dedi.