GÜNDEM - 27 Eylül 2024 Cuma 11:01

Başkan Köymen, Yalı halkıyla buluştu

A
A
A
Başkan Köymen, Yalı halkıyla buluştu

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, “mahalle toplantıları”nın ikincisinde Yalı Mahallesi sakinleriyle buluştu. Başkan Köymen, “Sorunları birlikte tespit edip çözümleri de birlikte üreteceğiz”dedi.


Maltepe Belediye Başkanı mimar Esin Köymen’in Büyükbakkalköy Mahallesi ile başlattığı mahalle toplantılarının ikinci adresi Yalı Mahallesi oldu. Maltepe Belediyesi’nce Beşçeşmeler Meydanı’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Yalı Mahallesi Muhtarı Arzu Turna, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çoğunlukla temizlik, kentsel dönüşüm, ilaçlama, güvenlik, trafik, sokak hayvanları, kaçak göçmenler, alkol ve gürültü üzerine sorunların dile geldiği toplantıda Başkan Köymen, sorunları tespit ederek, vatandaşlarla birlikte çözüm üreteceklerini belirtti.


“Sorunları birlikte tespit edip çözümleri de birlikte üreteceğiz”


Maltepe sorunları yerinde tespit ederek çözüm bulacaklarını belirten Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, “Biz seçimlerden önce de yerel yönetimlerde bir çalışma sistemi olarak aslında yerel ile birlikte bir çalışma yapacağımızı söylemiştik. Yapılan mahalle toplantıları da bunun bir parçası. Sorunları birlikte tespit edip çözümleri de birlikte üreteceğiz. Ortak iş birliği içeren bir süreç. Bir taraftan da mahalle meclisleri üzerinden yerel yönetime bir katkı sağlamak gibi bir sürecimiz vardı. Birlikte yönetiminde bir parçası buydu. Toplumcu yerel yönetim modeli derken katılımcılığı gerçek anlamda örgütleyen bununla ilgili çalışmalarını yapıp hazırlayan bir yerel yönetim modeli. Dolayısıyla diğer taraftan da mahalle meclislerinin kurgusu içinde bu toplantıları yapmış oluyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek bizim için keyifli. O anlamda geri dönüşler bizleri mutlu ediyor. Çalışma motivasyonumuzu arttırıyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni ağustos ve eylül ayı ile devam ediyor Atatürk Üniversitesi, ulusal ve uluslararası bilim camiasında adından söz ettiren akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi. Üniversitenin akademik başarılarını teşvik etme ve bilimsel çalışmaları destekleme misyonuyla gerçekleştirilen törenle, Ağustos ve Eylül aylarında başvuru yapan öğretim üyelerine ödüllerini takdim edildi. “Köklü Üniversite, Güçlü Bilim, Parlak Gelecek” misyonu çerçevesinde bilimsel araştırmalara verilen önemi bir kez daha vurgulayan Atatürk Üniversitesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği bilimsel teşvik ödülleriyle akademik kadrosunu desteklemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede hazırlanan ödüller; bilimsel yayınlar, patentler, projeler ve üniversitenin katkılarıyla ön plana çıkan akademisyenlere verildi. Rektör Hacımüftüoğlu: “Yapılan çalışmalar bizleri gururlandırıyor” Tören, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlendi. Akademisyenlerin üstün gayretlerini ödüllendiren ve onları bilimsel çalışmalara teşvik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, törende yaptığı konuşmada akademisyenleri tebrik ederek şunları dile getirdi: “Üniversite yönetimi olarak, akademik çalışmaların ve araştırmaların her türlü destekle arkasında duruyoruz. Bilim insanlarımızın değerli çalışmalarıyla sadece üniversitemizi değil, ülkemizi de bilim dünyasında gururla temsil ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Yaz tatili Ağustos ayı ödüllerini de birlikte verdiğimiz bu törende, öğretim üyelerimizin başarılarını kutlamaktan ve onları teşvik etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.” Rektör Hacımüftüoğlu, ayrıca üniversitenin bilimsel araştırmalara verdiği desteğin süreceğini ve uluslararası alandaki iş birliklerinin daha da güçlendirileceğini belirtti. Eğitim kalitesini artırma, bilimsel çalışmalara olan desteği yaygınlaştırma ve üniversiteyi uluslararası alanda daha yüksek bir noktaya taşıma hedeflerinin bir arada yürütüldüğünü vurguladı. Üniversitenin bilimsel üretkenliğine katkı sunan akademisyenler ödüllendiriliyor Bilimsel teşvik ödüllerine layık görülen akademisyenler, gerçekleştirdikleri projeler, aldıkları patentler ve uluslararası düzeydeki yayınlarıyla ön plana çıktılar. Üniversitenin bilimsel üretkenliğine büyük katkı sağlayan bu isimler, ödüllerini Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun elinden aldılar. Tören boyunca akademik camianın ortak başarıları kutlanırken, gelecekteki projeler için de moral ve motivasyon kazandırılmış oldu. Törenin sonunda ödül alan akademisyenler, Rektör Hacımüftüoğlu ve diğer katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Bu tür törenlerin devam edeceğini belirten üniversite yönetimi, bilimsel teşvikle birlikte geleceğin başarılı projelerine ışık tutmayı sürdüreceklerini ifade etti.
Şırnak Beytüşşebap organik ürünleri devlet desteğiyle markalaştı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde organik üretilen ancak satışında zorluk çekilen ürünler devletin verdiği yüzde 70 hibe ile markalaşırken, proje açılışı yapıldı. Beytüşşebap ilçesinde bir çok ürün markalaşarak satışa çıkarılacak. Güneydoğu Anadolu Projesi GAP ile markalaşıyoruz biriminin destekleriyle Beytadım markası açılışı yapıldı. İlçeye 20 kilometre yakın olan Başaran köyünde üreticilerin yüzde 30 devletin ise yüzde 70 desteğiyle organik ürünlerin paketlenip ambalajlandığı iş yeri açılışı yapıldı. Bölgede yetişen endemik bitkilerin yanı sıra peynir, yoğurt, ayran, kuru üzüm, kuru elma, kuru armut, süzme ve karakovan bal başta olmak üzere tahin, reçel, salça, menengiç kahvesi, ceviz, organik doğada yetişen onlarca ürün paketlenip hazırlanıp satışa çıkarılacak. Açılışa İlçe Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş ve çok sayıda çiftçi katıldı. İlçe kaymakamı ve beraberindeki heyet köy ürünlerinin doğal ortamda yapıldığı iş yerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında çiftçilerden bilgi aldı. Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, ‘’GAP ile markalaşıyoruz projesiyle burada yüzde 70 hibeli bir projenin açılışını yapıyoruz. Burada yetişen ürünler ülkemizin dört bir yanına gönderilecek. Hem üreticimiz kazanacak hem bu firmamız kazanacak. Beytadım markası hayırlı olsun. Yüzde 70 hibe sunan GAP idaresine bir önceki dönem Valimiz Cevdet Atay’a ve şimdiki Valimiz Birol Ekici’ye yine önceki dönem Kaymakamımız Kemal Ülkü’ye, Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne, ilçe tarım ve orman müdürlüğümüze çok teşekkür ederim. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Şırnak Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin ise şöyle konuştu. ‘’Beytüşşebap ilçemizde çiftçilerimizin ürettiği yöresel ürünlerin paketlenmesi ve markalaşması katma değerli ürün haline gelmesi ve değer görmesi için bir proje hayata geçti. Beytadım markası hayırlı olsun. Bölgemizde daha çok tarımsal ürünlerin üretilmesi bizleri mutlu ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak çiftçilerimizin üretimini desteklemekteyiz. Bu çalışmayı olumlu buluyoruz. Bereketli ve hayırlı olmasını diliyorum’’.
Samsun Canik’te teröre lanet SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediyesi’nin ilçede gerçekleştirdiği konferansta, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü soykırım ve TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı lanetlendi. Canik Belediyesi ve Samsun Milli İrade Platformu (SAMİR) iş birliğiyle ilçede ’Kudüs Bize Ne Söyler?’ adlı konferans programı gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Umre ve Kudüs Rehberi Ahmet Kürşat Batur, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü soykırım, Yahudi yerleşimcilerin Filistin’de gerçekleştirdiği gasp olayları ve toprak işgallerine yönelik bilgiler aktardı. Programda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Ankara’nın Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı da lanetlendi. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Umre ve Kudüs Rehberi Ahmet Kürşat Batur, İsrail’in Filistin’e yönelik Siyonizm temelli soykırımı, İsrail’in Filistin ve Gazze’ye yönelik sürdürdüğü ambargo ile Gazze’de yaşanan gıda krizine ilişkin bilgiler aktardı. Kudüs’te İsrail askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği şiddet ve gasp olaylarına ilişkin şahit olduğu olayları vatandaşlarla paylaşan Umre ve Kudüs Rehberi Batur, Kudüs ve Mescid-i Aksa bölgesine ilişkin gözlemlerini de vatandaşlara aktardı. Vatandaşların büyük bir ilgiyle katıldığı programda, TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı şiddetle kınandı. Terör saldırılarının ve terör gruplarının nefretle kınandığı programda güvenlik güçlerine ve Filistin halkına yönelik destek mesajları verilirken, şehitler için dualar edildi. Programa kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.