GÜNDEM - 24 Ekim 2024 Perşembe 09:23

Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni ağustos ve eylül ayı ile devam ediyor

A
A
A
Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni ağustos ve eylül ayı ile devam ediyor

Atatürk Üniversitesi, ulusal ve uluslararası bilim camiasında adından söz ettiren akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi. Üniversitenin akademik başarılarını teşvik etme ve bilimsel çalışmaları destekleme misyonuyla gerçekleştirilen törenle, Ağustos ve Eylül aylarında başvuru yapan öğretim üyelerine ödüllerini takdim edildi.


“Köklü Üniversite, Güçlü Bilim, Parlak Gelecek” misyonu çerçevesinde bilimsel araştırmalara verilen önemi bir kez daha vurgulayan Atatürk Üniversitesi, her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği bilimsel teşvik ödülleriyle akademik kadrosunu desteklemeyi sürdürüyor. Bu çerçevede hazırlanan ödüller; bilimsel yayınlar, patentler, projeler ve üniversitenin katkılarıyla ön plana çıkan akademisyenlere verildi.


Rektör Hacımüftüoğlu: “Yapılan çalışmalar bizleri gururlandırıyor”


Tören, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlendi. Akademisyenlerin üstün gayretlerini ödüllendiren ve onları bilimsel çalışmalara teşvik eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, törende yaptığı konuşmada akademisyenleri tebrik ederek şunları dile getirdi: “Üniversite yönetimi olarak, akademik çalışmaların ve araştırmaların her türlü destekle arkasında duruyoruz. Bilim insanlarımızın değerli çalışmalarıyla sadece üniversitemizi değil, ülkemizi de bilim dünyasında gururla temsil ettiklerini görmek bizleri mutlu ediyor. Yaz tatili Ağustos ayı ödüllerini de birlikte verdiğimiz bu törende, öğretim üyelerimizin başarılarını kutlamaktan ve onları teşvik etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”


Rektör Hacımüftüoğlu, ayrıca üniversitenin bilimsel araştırmalara verdiği desteğin süreceğini ve uluslararası alandaki iş birliklerinin daha da güçlendirileceğini belirtti. Eğitim kalitesini artırma, bilimsel çalışmalara olan desteği yaygınlaştırma ve üniversiteyi uluslararası alanda daha yüksek bir noktaya taşıma hedeflerinin bir arada yürütüldüğünü vurguladı.


Üniversitenin bilimsel üretkenliğine katkı sunan akademisyenler ödüllendiriliyor


Bilimsel teşvik ödüllerine layık görülen akademisyenler, gerçekleştirdikleri projeler, aldıkları patentler ve uluslararası düzeydeki yayınlarıyla ön plana çıktılar. Üniversitenin bilimsel üretkenliğine büyük katkı sağlayan bu isimler, ödüllerini Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun elinden aldılar. Tören boyunca akademik camianın ortak başarıları kutlanırken, gelecekteki projeler için de moral ve motivasyon kazandırılmış oldu.


Törenin sonunda ödül alan akademisyenler, Rektör Hacımüftüoğlu ve diğer katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirerek anı ölümsüzleştirdi. Bu tür törenlerin devam edeceğini belirten üniversite yönetimi, bilimsel teşvikle birlikte geleceğin başarılı projelerine ışık tutmayı sürdüreceklerini ifade etti.



Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni ağustos ve eylül ayı ile devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir TÜMADD Genel Başkanı Göçmen: "Kirli oyunlara karşı duruşumuz devam edecektir" Tüm Anadolu Diriliş Derneği (TÜMADD) Genel Başkanı Şevket Göçmen; Türkiye’de yaşanan terör olayları karşısında olmaya devam edeceğini söyledi. Seçim meydanlarında Türk Milleti’ne verilen sözlerin tutulması gerektiği inancını taşıdıklarını ifade eden Göçmen açıklamasında; "Türk Milleti’nin karşısında duran ve dış güçlerin maşası olan zihniyetlerin içeride de var olduğu açıkça görülmektedir. Seçim meydanlarında sözler verip, seçim sonrası meclis çatısı altında koltuklarını koruma derdine düşen siyasi liderler, aslında millete değil kendi çıkarlarına hizmet etmektedir" dedi. Göçmen açıklamasını şöyle sürdürdü; "Türk milleti; Kürdü, Alevisi, Çerkezi, Lazı ve Türkü ile bir bütündür. 40 yıldır verilen zarar, asla unutulmayacak ve bir gün hatırlatılacaktır. Dış güçlerin, özellikle Amerika ve İsrail’in maşası haline gelen Abdullah Öcalan ve teröristleri, yıllardır ülkemize saldırmakta, kız çocuklarımıza tecavüz etmekte, askerimize ve polisimize kurşun sıkmaktadır. Ancak, bu tasmalı teröristlerin başarılı olamayacağı aşikardır. Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak bu oyunlara hiçbir zaman ortak olmayacak, milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden her türlü fitneye karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. Türk milleti, bütün kimlikleriyle tek bir millettir ve bu gerçeği kimse değiştiremeyecektir."
Ankara Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan: "Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Her türlü saldırı, eyleme, teröre karşı Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, millet iradesinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" dedi. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yaptığı açıklamada TUSAŞ’a yapılan saldırının Türkiye’yi terör belası ile kıskaca alıp, istediklerini yaptırmak isteyen dış güçler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Türkiye’de terörün sona ermesinin konuşulmasından dahi rahatsız olanların bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Yazgan, “İçeriği veya hayata geçirilme ihtimali ayrı bir konu olan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörü bitirmeye matuf olarak TBMM’de yaptığı konuşmadan bile rahatsızlık duyanlar, kanlı eylemlerini gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı. "Düşmanlarımız pusuda beklemekte ve her hamlemizi takip etmekte" Milli savunma hamlelerinin gerçekleştiği önemli kurumlardan TUSAŞ’a yönelik yapılan kanlı terör eyleminin Türkiye düşmanlarının her an pusuda beklediğinin göstergesi olduğuna dikkat çeken Yazgan, “Düşmanlarımız pusuda beklemekte ve her hamlemizi takip etmekte, ona göre stratejiler gerçekleştirmektedir. Bundan bir süre önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ’İsrail’in asıl hedefi Türkiye’ açıklamasının tesadüfi olmadığı da bir kez daha kanıtlanmıştır” dedi. Türkiye’nin içeride ve dışarıda terör belasıyla kuşatılmak ve bu şekilde şantajlara maruz bırakılmak istendiğini belirten Yazgan, “Ülkemiz üzerine plan yapanların hesap edemediği tek şey ise Çanakkale’de birlikte ölmeyi başarmış ecdadın torunları, aynı ruh ve heyecanla ülkesini savunacak, birlik ve beraberliğinden taviz vermeyecektir. ’Bir ölür, bin diriliriz’ sözünü anlamak için TUSAŞ’a gerçekleştirilen saldırı sonrası kurum çalışanlarının söylediği ‘Her zamankinden daha çok çalışacağız’ açıklamasına bakılmalıdır” dedi. "Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir" Türk milletinin milli iradenin ve idarenin teröre, şantaja, baskıya boyun eğmeyeceğini vurgulayan Yazgan, “Büyük ve güçlü Türkiye olarak başımız her zaman dik, alnımız açık, ülkemiz, milletimiz ve umudunu bize bağlamış mazlum coğrafyaların umudu olmaya, onların temsilcisi, sesi olmaya devam edeceğiz. Her türlü saldırı, eyleme, teröre karşı Cumhurbaşkanımızın, devletimizin, millet iradesinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hiçbir güç ve maşaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir” diyerek milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Ankara ’Türkiye Siber Vatan Programı’ Ankara’da başlıyor Ankara’da Ankara Kalkınma Ajansı ve Gazi Üniversitesi işbirliğiyle “Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İş Birliği” kapsamında öğrencilere eğitim verilecek. Başarılı olarak yüz yüze eğitim almaya hak kazanan 40 öğrenci, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitim alacak. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla 2019 yılında Siber Vatan Programı başlatılmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ulusal hale getirilen programın Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı’na dönüştürülerek, ülke sathına yayılması sağlandı. Programla Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması için üniversite öğrencilerinin farkındalıklarını artırmak ve potansiyel yetenekleri tespit ederek, eğitim ve yetenek geliştirme faaliyetleri ile dijital ve siber güvenlik teknolojileri alanında kariyer planlamalarını teşvik etmek ve desteklemek hedefleniyor. Ankara’da programa başvurular 10 Kasım Pazar günü saat 23.59’a kadar yapılacak. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda başvurusu kabul edilen öğrenciler, Siber Vatan Hackviser Platformu’na yönlendirilecek. Kabul sürecinin ardından öğrencilerin 15 günlük süre içerisinde çevrimiçi olarak platformdaki eğitim ve görevleri (linux, network eğitimi) tamamlamaları gerekiyor. Hackviser Platformu üzerinden görevleri eksiksiz tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutulacak ve içlerinden başarılı olan 40 öğrenci yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Öğrenciler, Gazi Üniversitesi’nde her biri 5’er gün süreceak olan CEH (beyaz şapkalı hacker) eğitimi, web güvenliği eğitimi ve tersine mühendislik eğitimi olmak üzere üç eğitime katılacak. Siber Vatan Programı’na dâhil olarak teknik eğitimlere ve uygulamalara katılan öğrenciler, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitimler için oluşturulan takımlara yönlendirilecek. Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde 10 gün derin ve teknik eğitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalar yapılacak. Türkiye Siber Vatan Programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.sibervatan.org/ adresinden ulaşılabilecek.