Yerel Haberler
Hatay
Yılların sarrafından yeni evlenen çiftlere altın değerinde öneri 21 Eylül 2024 Cumartesi - 10:30:40 Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, gram fiyatı 3 bin TL’yi bulan altınla ilgili yeni evlenen çiftlere altından vazgeçmemeleri önerisinde bulundu. Yaz mevsiminin sonuna gelindiği bu günlerde evlenecek çiftlerde düğünlerini yaparak saadete erdiler. Düğünlerin ardından çiftler arasında altınla ilgili yaşanan diyaloglarsa en çok bilinmeyenlerden olmuş durumda. Çiftlerin düğünün ardından hayallerini gerçekleştirmek için kullandıkları düğün takıları bir süre sonra pişmanlığa neden oluyor. Hatay’da sarraflık yapan Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, yeni evlenen çiftlere önerilerde bulundu. Sarraf Güney, günümüzde altına yapılan yatırımın en karlı yatırım aracı olduğunu söyledi. “Altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor” Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, altının hemen hemen her gün artış sağladığını ve çiftlerin şartları zorlayarak en son takılarını bozdurmaya yönelmeleri gerektiğini belirterek, “Düğün mevsimindeyiz, yoğun bir şekilde düğünler yapılıyor. Düğünde yapılan takıları genç çiftler heyecanla alıp, kuyumcuda bozdurduktan sonra araç alımı gibi çeşitli ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizim onlara tavsiyemiz, böylesi düğün takılarını bir anda hemen getirip nakde dönmelerine gerek yoktur. İmkanlarını zorlayarak, güçlerini toparlayarak, paralarını ayarlayıp ihtiyaçlarını ona göre gidersinler. Çünkü altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor. Bugün siz 100 gram altın bozdurup araba aldınız ama ileride arabayı satıp 100 gram alamıyorsunuz. Bunun kayıp olarak algılanması biraz daha seviyeli şekilde araç değişimlerine gitmelerini biz tavsiye ediyoruz” dedi. “Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” Altının gram fiyatının 3 bin TL’ye dayandığına dikkat çeken Sarraf Güney, altının diğer tüm argümanlara oranla yükselme ihtimalinin daha yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Genç çiftlerin ihtiyaçları olduğu anda son dakikasında altınlarını bozdurmalarını öneririz. Günümüz şartlarında altının gramının 3 bin TL’ye dayandığını ön görürsek çok zarara uğramamaları için bu tavsiyelerimizi dikkate almalarını istiyoruz. Şu anda altın diğer tüm madenlere, tüm işçilikli ürünlere, materyallere, tüm argümanlara oranla düşük seviyelerde seyretmektedir. Altının yükselme durumu diğer tüm ürünler içerisinde daha güçlü, daha favori ve daha bilindik yatırım aracıdır. Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
21 Eylül 2024 Cumartesi - 10:10 Yılların sarrafından yeni evlenen çiftlere altın değerinde öneri Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, gram fiyatı 3 bin TL’yi bulan altınla ilgili yeni evlenen çiftlere altından vazgeçmemeleri önerisinde bulundu. Yaz mevsiminin sonuna gelindiği bu günlerde evlenecek çiftlerde düğünlerini yaparak saadete erdiler. Düğünlerin ardından çiftler arasında altınla ilgili yaşanan diyaloglarsa en çok bilinmeyenlerden olmuş durumda. Çiftlerin düğünün ardından hayallerini gerçekleştirmek için kullandıkları düğün takıları bir süre sonra pişmanlığa neden oluyor. Hatay’da sarraflık yapan Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, yeni evlenen çiftlere önerilerde bulundu. Sarraf Güney, günümüzde altına yapılan yatırımın en karlı yatırım aracı olduğunu söyledi. “Altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor” Güneyler Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güney, altının hemen hemen her gün artış sağladığını ve çiftlerin şartları zorlayarak en son takılarını bozdurmaya yönelmeleri gerektiğini belirterek “Düğün mevsimindeyiz, yoğun bir şekilde düğünler yapılıyor. Düğünde yapılan takıları genç çiftler heyecanla alıp, kuyumcuda bozdurduktan sonra araç alımı gibi çeşitli ihtiyaçlarını gideriyorlar. Bizim onlara tavsiyemiz, böylesi düğün takılarını bir anda hemen getirip nakite dönmelerine gerek yoktur. İmkanlarını zorlayarak, güçlerini toparlayarak, paralarını ayarlayıp ihtiyaçlarını ona göre gidersinler. Çünkü altın hemen hemen her gün artış sağlıyor ve bu artışın telafisi imkansız hale geliyor. Bu gün siz 100 gram altın bozdurup araba aldınız ama ileride arabayı satıp 100 gram alamıyorsunuz. Bunun kayıp olarak algılanması biraz daha seviyeli şekilde araç değişimlerine gitmelerini biz tavsiye ediyoruz” dedi. “Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” Altının gram fiyatının 3 bin TL’ye dayandığına dikkat çeken Sarraf Güney, altının diğer tüm argümanlara oranla yükselme ihtimalinin daha yüksek olduğuna dikkat çekerek “Genç çiftlerin ihtiyaçları olduğu anda son dakikasında altınlarını bozdurmalarını öneririz. Günümüz şartlarında altının gramının 3 bin TL’ye dayandığını ön görürsek çok zarara uğramamaları için bu tavsiyelerimizi dikkate almalarını istiyoruz. Şuan da altın diğer tüm madenlere, tüm işçilikli ürünlere, materyallere, tüm argümanlara oranla düşük seviyelerde seyretmektedir. Altının yükselme durumu diğer tüm ürünler içerisinde daha güçlü, daha favori ve daha bilindik yatırım aracıdır. Altına yapılan yatırım her zaman karlı bir yatırım olarak ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
Binlerce kez deneme yaparak 2 elle resim çizmeyi başaran elektrik ustası yeteneğiyle dikkat çekiyor
13 Eylül 2024 Cuma - 09:44 Binlerce kez deneme yaparak 2 elle resim çizmeyi başaran elektrik ustası yeteneğiyle dikkat çekiyor Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan elektrik ustası Resulhan Kozan, 2 elle resim çizmesi ve yazdığı kitaplarla biliniyor. Reyhanlı ilçesi Bayır Mahallesi’nde yaşayan 22 yaşındaki Resulhan Kozan, inşaatlarda elektrik ustalığı yaparak kazanç elde ediyor. Üniversite mezunu olan Kozan, resim sanatına olan ilgisiyle 2 elle resim çizmeyi Youtube’den izlediği videolarla öğrendi. Binlerce kez deneme yaparak 2 elle resim çizme yeteneğini geliştiren Kozan, sıkılmadan ve pes etmeden defalarca yaptığı çalışmalarda kendini geliştirdi. İnşaattaki ressam Kozan, resim çizmenin yanı sıra ‘Mikayel: Çetin Günler ve Mutluluğun 50 Sırrı’ adlı iki kitapta yazmayı başardı. “İki elle aynı anda resim çizmek için binlerce kez denemeler yaptım” Binlerce kez deneme yaparak 2 elle resim çizme yeteneğini geliştirdiğini dile getiren Kozan, “Elektrik ustasıyım, iki elimle iki resim çiziyorum. Bir yerlere gelmek istiyorum. Bu yüzden hevesliyim ve hırslıyım. 2 yıldır resim çiziyorum. YouTube da araştırdım ve iki elle aynı anda 2 resim çizmek aklıma fikir olarak gelmişti. Bunu kimsenin yapmadığını öğrendim. Bir fark oluşturmak için bu alana yöneldim. İki elle aynı anda resim çizmek için binlerce kez denemeler yaptım. Binlerce kez deneyerek başardım. Resmin yanında iki kitapta yazdım. Gündelik olarak elektrik ustalığı yapıyorum. Bazı zamanlar ustaya yardımcı olmak için geliyorum” dedi. “İyi ve güzel resimleri var “ İnşaatların Salvador Dali’si olan Kozan’ın ustası olan Hasan İsmailoğlu, “Elektrikçilik mesleğini yapıyorum. Arkadaşı iyi tanırım. Kendisi elektrik ustasıdır. Bazı zamanlarda gelir bize yardım eder. Bir de kitap yazar ve resim çizer. İyi ve güzel resimleri var. Resimlerini beğeniyorum. Çok iyi yapıyor ama kendini biraz daha geliştirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Sokakta oyun oynadığı esnada kargo aracının altında kalarak can veren 4 yaşındaki Elif’in babasının acısı dinmiyor
12 Eylül 2024 Perşembe - 14:33 Sokakta oyun oynadığı esnada kargo aracının altında kalarak can veren 4 yaşındaki Elif’in babasının acısı dinmiyor Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sokakta oyun oynadığı esnada kargo aracının altında kalarak can veren 4 yaşındaki Elif Çakıroğlu’nun babası Emrah Çakıroğlu, "Kızıma çarpan şahsın serbest kalma kararı yaramızı bir kez daha deşti" diyerek acılarının dinmediğini söyledi. Geçtiğimiz Ağustos ayının 16’sında Kırıkhan ilçesi Alparslan Mahallesi 134. Sokak’ta yaşanan kazada Mehmet A. idaresindeki 31 TL 264 plakalı Yurtiçi Kargo’ya ait kamyonet, evinin önünde yerde toprak ile oynayan 2020 doğumlu Elif Çakıroğlu’na çarpmıştı. Kazanın ardından ağır yaralanan çocuk, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak ölmüştü. Kızı Elif’i kaybetmenin acısını yaşayan baba Emrah Çakıroğlu, kızının altında kalarak can verdiği Yurtiçi Kargo’ya ait aracı kullanan Mehmet A.’nın mahkeme tarafından serbest kalmasından dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. "Kazada kasıt yoktur ama büyük ihmal var" Yaşanan kazada ihmal olduğunu dile getiren baba Çakıroğlu, "İskenderun’da işteydim, kayınbiraderim beni aradı. Bana kızım Elif Çakıroğlu’nun üzerinden bir aracın geçtiğini söyledi. İskenderun’dan hızlı bir şekilde hastaneye geldim ama kızımın cansız bedeniyle karşılaştım. Kazada kasıt yoktur ama büyük ihmal var. Bir kişinin ihmali yüzünden benim kızım öldü. Kızımın ölümünden 29’uncu gününde mahkeme kızıma çarpan şahıs serbest bırakıldı. Bu kararın ardından üzülen hamile eşim hastaneye kaldırıldı. Doğuma 35 gün kala doğuma alındı. Doğacak çocuğumuzu kaybetmekten korkuyoruz" dedi. "Bir kişinin yaptığı bir hata 4 yaşındaki masum kızımın ölmesine neden oldu" 4 yaşındaki masum Elif Çakıroğlu’nun ölümüne sebep olan aracın Yurtiçi Kargo’ya ait olduğunu ifade eden baba Çakıroğlu, "Kızıma çarpan Yurtiçi Kargo’ya ait bir araçtı. Yurtiçi Kargo bunu sürekli yapıyor. Normal şartlarda kargo araçlarında 2 kişi bulunması gerekiyor. Biri araç sürerken diğeri de operatör olarak sürücüyü yönlendirir. Kızıma çarpan araçta operatör yoktu. Aracı kullanan kişinin sürücülük ile ilgisi yoktu. O gün aracı asıl kişinin kolunun kırılmasından dolayı yerine arkadaşı gelmiş. Yani kızıma çarpan başka birinin yerine gelmiştir. O kişinin yaptığı bir hata benim 4 yaşındaki masum kızımın ölmesine neden oldu. Olayın sonuna kadar şikayetçi olduk. Kızımın kırkı çıkmadan 29’uncu günde o şahıs serbest kaldı. Bu kararla yaramızı bir kez daha deştiler. Bu karardan dolayı çok rahatsızız” ifadelerini kullandı.