Yerel Haberler
Hatay
03 Ekim 2024 Perşembe - 09:29 Afetzede çocuklar, halayla depremin izlerini siliyor Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremzede çocuklarla kurulan halk oyunları ekibi, yöresel oyunları yaşatmaya devam ediyor. Afetzede öğrenciler; sanatla eğlenerek depremin yaralarını sarıyorlar. Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da çocukların üzerinden afetin izlerinin silinmesi için çeşitli etkinlikler yapılmaya devam ediliyor. Samandağ ilçesi Meydan Mahallesi’nde bulunan Azize Süleyman Ortaokulu öğrencileri, yöresel halk oyunlarındaki yetenekleri ve başarılarıyla dikkat çekiyorlar. Afetzede öğrenciler, depremin yaralarını silerken hem eğleniyorlar hem de öğreniyorlar. Depremzede çocukların hayaliyse katılacakları yarışmada birincilik elde ederek Türkiye derecesi elde etmek. Hatay bölgesinden çocukların 20 yılın ardından Türkiye finallerine katılmaya hak kazandıklarını belirten İbrahim Say, “ Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Adıyaman Grup Yarışması’nda minikler geleneksel düzenlemesiz ve minikler geleneksel düzenlemeli dalda grup birinciliği alarak ilimizi Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazandık. Hatay ilini Türkiye finaline çıkarmış olmanın gururunu yaşıyoruz oyuncularımla. Uzun bir süredir Hatay, özellikle geleneksel düzenlemesiz dal dediğimiz dalda Türkiye finaline gidemiyordu. Hep grupta eleniyordu. Bu sene biz bunu da kırdık. Bu sene biz bunu da kırdık. Depremzede çocuklarımız yaklaşık 20 yıllık hasreti kırdı. Geleneksel düzenlemesiz dalında 20 yıl sonra Türkiye finaline gidecekler” dedi. “Halk oyunlarıyla hem moral oluyor hem depremin acılarını silme konusunda yarar sağlıyor” Halk oyunları oynayarak çocukların depremin izlerini silmeye çalıştıklarını aktaran İbrahim Say, “Benim gözlemlediğim kadarıyla biz bu çocuklarla haftanın en az 3-4 günü beraberiz. Gerçekten severek geliyorlar. Çoğu zaman kovmama rağmen gitmiyorlar. Hadi bitirelim gidelim diyoruz. Çocuklar hayır devam edelim diyorlar. Bitirelim gidelim diyoruz. Çocuklar hayır devam edelim diyorlar. Onlar için de çok farklı ortamlar olduğu çok farklı yerlerde bulundular. Bu onlar için hem moral oluyor hem depremin acılarını silme konusunda. Biraz olsun kalplerini yumuşatma konusunda güzel hatıralar biriktiriyorlar” şeklinde konuştu. “Halay çekerken depremin acılarını unuttuğumu hissediyorum” Halk oyunlarında Türkiye finallerini kazanacaklarını söyleyen öğrenci Efsun Aslan, “Burada halk oyunları yapıyoruz. Mesela festivallere gidiyoruz. Hocamızla çok eğleniyoruz. O finale azim vere vere ter döke döke kazandık. Türkiye finalini kazanmak istiyoruz. 20 yıl sonra bölgeyi kazandık. Türkiye finalini kazanmayı umuyoruz. Halay çekerken mesela depremin acılarını unuttuğumu ve eğlendiğimi hissediyorum” ifadelerini kullandı.
Deprem mezarlığında vatandaşlara başsağlığı dileyen Sağlık Bakanı Koca: “Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız”
10 Nisan 2024 Çarşamba - 09:17 Deprem mezarlığında vatandaşlara başsağlığı dileyen Sağlık Bakanı Koca: “Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız” Ramazan Bayramı’nın ilk gününde deprem mezarlığını ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız” dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bine yakın insan vefat etmişti. Asrın felaketinde en büyük yıkımın olduğu Hatay’da depremde ölen vatandaşlar defnetmek için Antakya ilçesi Narlıca Mahallesi’nde deprem mezarlığı oluşturulmuştu. Afetzede vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın ilk saatlerinde yakınlarının mezarlarını ziyaret için deprem mezarlığına akın ettiler. Hatay’a bayram ziyareti için gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da bayram namazının ardından Deprem Şehitliği’ne geldi. Yakınlarının mezarları başında göz yaşlarına hakim olamayan vatandaşlara başsağlığı dileyen Bakan Koca, açıklamada bulundu. Sağlık Bakanı Koca, depremde vefat eden vatandaşlara baş sağlığı dileyerek “6 Şubat depremi üzerinden 430 gün geçti. Yaşanan felaketi unutmamız söz konusu bile değil. Hüzünlü üçüncü bayramı yaşıyoruz. Daha önceki 2 hüzünlü bayramda da Hatay’ımızda olmuştuk. Bayramlar kaybettiklerimizin acılarını daha fazla hissettiğimiz günler. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden her biri bir ana, bir baba, bir evlat, bir kardeş ve bir arkadaş olan aziz insanlarımıza rabbimden rahmet diliyorum. Acıları içimizde ama umutlarımız hep taze. Deprem nedeniyle yaşadığımız acılar azaltmak için tüm gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Dün buradaydık, bu gün buradayız ve yarında Hatay’ımızda olacağız. Rabbim benzer felaketleri milletimize ve insanlığa göstermesin” dedi. Mezarlık ziyaretinin ardından bölgeden ayrılan Bakan Koca’nın Hatay temasları gün içerisinde devam edecek.
Başkan Dönmez: "Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz sözü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
09 Nisan 2024 Salı - 23:23 Başkan Dönmez: "Cumhurbaşkanımıza vermiş olduğumuz sözü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” Hatay’ın İskenderun ilçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerinden zaferle çıkan Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Hatay’da ve İskenderun’da zafer sözü verdiklerini belirterek bu sözü gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Dönmez, 31 Mart zaferinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vermiş oldukları sözü tutmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Dönmez, seçim sürecinde 75 bin vatandaşla direkt temas sağladıklarını belirterek, "Yoğun bir seçim kampanyası geçirdik, yaklaşık 55 günde binin yüzün üzerinde, mahalle toplantısı yaptık. Burada 75 binin insanımızla el sıkıştık, dolayısıyla İskenderun’un birebir ağzından sorunlarını ve beklentilerini dinledik. Bizim çözüm önerimizle, İskenderun beklentileri birbirine örtüşüyor mu, bunları karşılaştırma fırsatı bulduk. Bu beklentiler ışığında İskenderun’u tekrar yeniden ayağa kaldırmak için gerekebilecek en kısa sürede çalışmalarımızı yürütme konusunda, şu andan çalışmalarımız başladı. Allah izin verirse, İskenderun’da hem sosyal yaşam alanlarında, hem fiziki yaşam alanlarında çalışmalarımız başlayacak. Bir takım çalışmalara da bir an önce başladık” dedi. “İskenderun’da insanlar şunu biliyor devletimiz söz verdi ve sözünü tuttu” Afetzede vatandaşların hayatının normale döndürülmesi için yürütülen çalışmalardan bahseden Başkan Dönmez, “İskenderun’da insanlar şunu biliyor devletimiz söz verdi ve sözünü tuttu. Devletimiz; depremin ilk anından itibaren sokakta bir tane kardeşimiz kalmayacak, hepsini çadıra alacağız dedi ve çadırlarda yaşamaya başladık. Çadırda yaşayan vatandaşlarımıza da devletimiz dedi ki, çadırda yaşayan hiçbir kardeşimiz kalmayacak ve hepsini konteynıra alacağız. Verilen sözler tutuldu ve şu anda da devletimizin söylediği önemli bir cümle; konteynırda yaşayan hiçbir kardeşimiz kalmayacak, vatandaşlarımızın tamamını kalıcı konutları yerleştireceğiz. Bu planlama hiç aksamadan devam ediyor. Bize güvensinler, biz bize verilen oyların da, bize verilmeyen oyların da hiçbirinin yüzünü kara çıkartmayacağız” ifadelerini kullandı. “İskenderun’u en kısa sürede ayağa kaldıracağız, hiç kimse endişelenmesin” İskenderun ve Hatay’ın en kısa sürede ayağa kalkacağını belirten Başkan Dönmez, "Türkiye’de belki de emsali görülmemiş bir belediyecilik yönetimi göreceğiz. İskenderun’u en kısa sürede ayağa kaldıracağız, hiç kimse endişelenmesin. Hatay’da da İskenderun’da da yeni bir dönem başlıyor, bu dönem umudun dönemi olacak. Bu dönem yeni İskenderun’un, yeni Hatay’ın inşa edildiği dönem olacak. İskenderun ve Hatay küllerinden yeniden doğacak, biz Cumhurbaşkanımıza söz verdik, bizim verdiğimiz söz de şu idi. Sayın cumhurbaşkanım, İskenderun’u da Hatay’ı da alacağız dedik ve aldık. Bu sözü tutmuş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
Rakipsiz başkan 6’ncı kez mazbatasını aldı
09 Nisan 2024 Salı - 10:35 Rakipsiz başkan 6’ncı kez mazbatasını aldı Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak seçildiği 1999 yılından bu yana 6. kez zafere uzanarak mazbata almanın gururunu yaşayan Hatay’ın Payas ilçesi Belediye Başkanı Bekir Altan, vatandaşların sevgisini kazanarak görevini başarıyla sürdürüyor. Hatay’ın Payas ilçesinde 1999 yılı yerel seçimlerinde ilk kez katıldığı yarışı zaferle tamamlayan Bekir Altan, dönemin en genç belediye başkanı olmuştu. İlerleyen yıllarda AK Parti’ye katılan Başkan Altan, o günden bu güne katıldığı 6 yerel seçimden de sandıktan zaferle çıktı. Bölge halkının vazgeçilmezi olan ve her yaştan insanın gönlünü kazanan rakipsiz başkan, 2024 yerel seçimlerinde de en yüksek oyu alarak yeniden belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve devam eden Başkan Altan, "Halk kazandı" diyerek başarısını Payas halkı ile paylaşıyor. Payas’ın Türkiye’nin önemli kentlerinden biri haline geldiğini dile getiren Bekir Altan, "1999 yılında aday olduğumda Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak seçildim. Yaklaşık 60 günlük kampanya dönemini geride bırakıp tekrar 6. dönemde halk bize görevi tevdi etti. Bunun mutluluğu çok farklı, Türkiye’de 6 dönem seçim kazanan bir belediye başkanı olarak da bir rekor, ancak başka bir rekor var mı onu bilmiyorum. Payas halkının gönlünde yer etmek benim için en önemli rekorlardan bir tanesidir. Görevin tekrar uzatılması bizim için rekorlardan bir tanesidir, büyük bir mutluluk içerisindeyim. Bekir Altan’ın kazanmasından ziyade, biz halk kazandı diyoruz. Türkiye’nin önemli kentlerinden bir tanesi haline geldik. Her şeyden önce o gün belde belediyesiydik, bugün ilçe belediyesi olarak yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra milletin ve şehrin ihtiyacı olan hizmetleri, daha fazla yerine getirmek gibi bir borcumuz var. Bunu 5 yıllık süre içerisinde hayata geçireceğiz. Halkımız bize güveniyor, güvendikleri için de bizi izlemeye devam etsinler, takip etmeye devam etsinler" ifadelerini kullandı.