ÇEVRE - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 10:06

Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

A
A
A
Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Türkiye’nin güneyinde yer alan ve konumu itibarıyla her yıl binlerce göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Milleyha Sulak Alanında denetimlerin sıklaştırılması amacıyla zabıta noktası oluşturuldu. Göç yolundaki hayvanlara ve sulak alana zarar verilmesinin önüne geçilecek çalışma bölge için önem arz ediyor.


Hatay’ın eşsiz doğasının gözler önüne serildiği Samandağ ilçesinde, Akdeniz’in yanı başında bulunan Mileyha Sulak Alanında 302 farklı kuş türü kayıt altına alındı. Binlerce kuşun göç yolunda bulunan bölgede zaman zaman istenmeyen olaylar yaşanıyor ve kuşlara ateş ediliyor. Kuş cennetinde yaşanan olumsuzlukların ve çevreye verilen zararın önüne geçilebilmesi amacıyla Samandağ Belediyesi tarafından bölgede zabıta noktası oluşturuldu. Hafriyat dökümünün ve kaçak avcıların önüne geçecek çalışma doğa severlerden de destek gördü.



“Burada yapılan denetimlerden sonra hafriyat dökümü engellendi”


Zabıta Memuru Fırat Özçelik, kaçak hafriyat dökümünün önüne geçildiğini belirterek ’’Belediye Başkanımız Emrah Karaçay ve doğaseverlerin katkılarıyla buraya güvenlik kulübesi koyuldu. Biz burada kaçak hafriyatlara karşı sürekli devriye atıyoruz. Burada yapılan denetimlerden sonra hafriyat dökümü engellendi. Sulak alana artık aileler ve öğrenciler gelmeye başladı ve bizler sulak alanda denetimlerimiz sürekli devam edecek" dedi.



Göç yolunda bulunan doğa harikası kuş cennetinde kaçak hafriyat dökümüne zabıtalı önlem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri 2024 yılı sonunda sürdürülebilir hale gelecek” Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Modern yapılarla artık Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri 2024 yılı sonunda sürdürülebilir hale gelecek” dedi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaretler ve incelemeler için geldiği Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanları ve yöneticileri ile bir araya geldi. Burada İl Sağlık Müdürü, başhekimler ve hastane müdürleri ile toplantı gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, Kahramanmaraş’ın deprem sonrası sağlık yatırımları ve durumu hakkında bilgiler aldı. Hastanede gerçekleştirilen toplantı sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, "53’üncü Sağlık Bakanı olduktan sonra ilk saha ziyaretimizi 6 Şubat depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilimize yaptık. Sabahtan başlayan değerlendirme toplantıları, en son olarak sağlıkçılarla olan toplantı ile bugün Kahramanmaraş ilimizin sağlık hizmeti ile ilgili geldiği süreci ve gelecekteki gelişimini hep beraber değerlendirdik. Kahramanmaraş’ta özellikle deprem öncesindeki sağlık sunumundaki yatak kapasitesine 2024 sonu itibari ile ulaşacağız. Aktif olarak inşaat süreçleri devam eden 5 hastanemiz var, bu hastanelerimizin inşaatlarını 2024 sonu itibari ile insanlarımızın hizmetine sunmak için sürdürüyoruz. Özellikle sağlık çalışanlarımız, yöneticilerimiz ve fiziki altyapısı çok da mümkün olmadığı yerlerde şu anda sağlık hizmetini eksiksiz yürütüyorlar. Çok daha iyi fiziki şartlarda, modern yapılarla artık Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri 2024 yılı sonunda sürdürülebilir hale gelecek” dedi. Türkiye genelinde son 20 yılda hayata geçirilen sağlık sisteminin ileri noktalara geldiğini ifade eden Memişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalimiz dediği şehit hastaneleri ile ilgili süreç, ihale aşamasına gelmiş ve bundan sonraki süreçte de yapım aşamasına başlayacağız. Yatırım programından çıkıp, projesi bitirilmiş artık ihale aşamasına gelen bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Covid ve yaşadığımız deprem süreci göstermiştir ki, son 20 senede yapılan sağlıkta yatırımlar ve sistemlerin ne kadar başarılı olduğunu gördük. Çok gelişmiş diye gördüğümüz ülkelerdeki sağlık sistemlerin çöktüğünü hepiniz gördünüz. Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği sağlıkta dönüşüm ile beraber, özellikle sağlık çalışanlarının ve sağlık altyapısının 20 senelik hazırlık sonucundaki Covid’deki testindeki başarıyı gösterir. Bu başarı dünya tarafından da taktir ve imrenerek izlenildi” ifadelerini kullandı.