GÜNDEM - 10 Nisan 2024 Çarşamba 16:11

"Depremde 5 evladım gitti" diyen gözü yaşlı anneye belediye başkanından bayram ziyareti

A
A
A
"Depremde 5 evladım gitti" diyen gözü yaşlı anneye belediye başkanından bayram ziyareti

Asrın felaketinde Hatay’da oğlunu, gelinini ve 3 torununu kaybeden gözü yaşlı anne Müzeyyen Doğru’yu evinde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, ailenin acısına ortak oldu.


Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da 25 bin insan vefat etmişti. Depreme Antakya ilçesi Ekinci Mahallesi’nde yakalanan Muzaffer ve Sündüz çifti ile 3 evladı asrın felaketinde vefat etti. Vefat eden 5 kişilik aileden geriyeyse acı kaldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’de depremde vefat Muzaffer Doğru’nun baba evini ziyaret etti. Başkan Öntürk, acılı baba Mehmet Doğru’nun ve gözü yaşlı anne Müzeyyen Doğru’nun acısını paylaşarak bayramlarını kutladı.


Başkan Öntürk’ün ziyaretinden dolayı memnun olduğunu dile getiren Mehmet Doğru, “Teşekkür ederiz, sağolsunlar. Rabbim razı olsun, başkanımız geldi ve bizi ziyaret etti. Çok memnun olduk. Unutmadı bizi ve bizde kendini unutmayacağız inşallah” dedi.


5 tane evladım gitti diyerek göz yaşına boğulan Müzeyyen Doğru, “5 tane evladım birden gitti. Çok şükür geride kalanlar var ama herkesin yeri ayrı. Rabbim razı olsun, başkanımızdan. Biz de kendisinin arkasındayız inşallah” ifadelerini kullandı.



"Depremde 5 evladım gitti" diyen gözü yaşlı anneye belediye başkanından bayram ziyareti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gazeteci Güneri Cıvaoğlu son yolculuğuna uğurlandı Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden 85 yaşındaki Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Beşiktaş’ta hastanede tedavi gören gazeteci Güneri Cıvaoğlu, 1 Ekim tarihinde 85 yaşında hayatını kaybetti. Güneri Cıvaoğlu için bugün Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazı sonrası düzenlenen cenaze törenine eşi Canan Cıvaoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, İş Adamı Ali Ağaoğlu, Gazeteci Nevşin Mengü, Eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tansu Çiller, şarkıcı Gülben Ergen, şarkıcı Defne Samyeli ve birçok seveni katıldı. “O sadece gazeteci değildi yaşam gurmesiydi” İş Adamı Ali Ağaoğlu, “O sadece gazeteci değildi. Yaşam gurmesiydi. Gerçekten hayatı çok iyi bilen, yaşayan çok centilmen bir adamdı. Allah yattığı yeri ışıklar içinde bıraksın. Yeri doldurulmaz bir gazeteciydi” dedi. “Benim için büyük bir kayıp büyük bir boşluk olacak” Güneri Cıvaoğlu’nun eşi Canan Cıvaoğlu, “Hepimizin başı sağ olsun. Söyleyecek bir şey yok. Benim için büyük bir kayıp büyük bir boşluk olacak. 55 yıldır birbirimizi sevdik. Ardından çok şeyler söyledi. Fakat en aklımda kalan sevdiğim mezarlığına kokulu yasemin çiçeği istemediydi” diye konuştu. “Son günlere kadar hep beraberdik” İş adamı Aydın Doğan, “Değerli bir arkadaşımızdı. Basın dünyasında değerli bir arkadaşımızı kaybettik. Mekanı cennet olsun. Uzun yıllar beraber çalıştık. Değerli bir arkadaşımızdı. Benim ayrıca dostumdu. Son günlere kadar hep beraberdik. Beraber oturduk beraber kalktık. Nasip bu kadarmış” ifadelerini kullandı. Cıvaoğlu, burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Edirne Yusuf Dikeç’in atış yapacağı tablo, depremzedeler için bağışlanacak 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda atış kategorisinde Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç’in portresini çizen ressam Hatai Abdullayev, tabloyu Dikeç’e ulaştırdı. Dikeç’in tablonun ortasındaki hedefe atış yapmasıyla tamamlanacak tablo, depremzedeler için satılacak. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda atış kategorisinde Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç, kulaklık takmadan sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yapmasıyla dünya gündemine oturmuştu. Edirne’de yaşayan ressam Hatai Abdullayev, Dikeç’in bu pozunu tabloya resmederek Dikeç’e ulaştırdı. Dikeç ve Abdullayev ortak bir karar alarak sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor. Dikeç’in tablonun ortasındaki hedefe atış yapmasıyla tamamlanacak tablo, depremzedeler için satılacak. Türkiye’ye büyük gurur yaşatan milli sporcu Dikeç’in haberlerini görünce hemen o pozu tabloya dökme kararı aldığını ve zaman kaybetmeden çizim çalışmalarına başladığını açıklayan Abdullayev, tablonun ortasında yer alan hedef noktasını boş bıraktığını ifade etti. Dikeç’le görüşüp tabloyu kendisine hediye eden Abdullayev, Dikeç’e tablonun ortasına atış teklifinde bulundu. Dikeç, bu teklife olumlu cevap vererek tabloya atış yapmayı kabul etti. İlerleyen günlerde düzenlenecek bir organizasyonla Dikeç’in tabloya ateş edeceğini ve bu tablonun depremzedeler için satılacağını vurgulayan Abdullayev, "Depremin üzerinden zaman geçmesine rağmen acılarımız çok taze. Çok anlamı olan bu tablonun, anlamlı bir organizasyonda kullanılacak olması önem arz ediyor" açıklamasında bulundu.
Balıkesir Başkan Deveciler moral yemeğinde sporcularla buluştu Burhaniye Belediye Başkanı ve Burhaniye Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Kemal Deveciler ve yöneticiler Burhaniye Belediyespor Futbol Takımı teknik ekibi ve futbolcularıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Geçtiğimiz sezonlarda üst üste başarılı sezonlar geçiren ve bu sezon da gerçekleştirdiği transferlerle kadrosunu güçlendiren Burhaniye Belediyespor Futbol Takımı, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen organizasyonda yeni sezon öncesinde futbol takımına başarılar dileyen Başkan Deveciler, Edremitspor ile yapılacak karşılaşma öncesi düzenlenen moral ve motivasyon yemeğinde, takımın moralini yükselten Başkan Deveciler, şampiyonluk hedeflerine olan inancını dile getirdi. Başkan Deveciler, yemekte yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Burhaniye Belediyespor Kulübümüzün değerli oyuncuları ve kıymetli yöneticilerimiz ile bu Pazar günü oynayacakları Edremitspor maçı öncesi bir araya geldik. Takımımıza hem moral hem de motivasyon sağlamak adına buluştuğumuz bu yemekte, sporcularımıza başarılar diliyorum. Sahada en iyi performanslarını sergileyeceklerine inanıyoruz. Burhaniye Belediyespor Kulübümüz hak ettiği değere kavuşacak, şampiyon biz olacağız, yeni sezona ve yeni galibiyetlere hazırlanan takımımıza başarılar diler, sakatlıkların olmadığı bir sezon temenni ederim” dedi.
İstanbul Sultangazi’de 19 yaşındaki gencin öldürülmesiyle ilgili 6 gözaltı Sultangazi’de 19 yaşındaki Şahin Aslan, sokak ortasında otomobilden açılan ateş sonucu öldürüldü. Olayla ilgili 6 şüpheli gözaltına alınırken, cinayetin alacak verecek meselesi yüzünden işlendiği öğrenildi. Olay, Sultangazi Esentepe Mahallesinde 27 Eylül Cuma günü saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Şahin Aslan sokakta yürüdüğü sırada yanına bir otomobil yaklaştı. Aslan’ı yanına yaklaşan otomobilden ateş açıldı. Silahlı saldırıya uğrayan Aslan ağır yaralandı. Kanlar içinde kalan Aslan, kaçmaya çalıştı. Ancak alacak verecek meselesi nedeniyle büyük öfke yaşayan saldırganlar, Aslan’ın peşinden gelerek talihsiz gence bir kez daha kurşun yağdırdı. Aslan yere yığılırken, şüpheliler ise olay yerinden kaçtı. Çevredekiler tarafından hastaneye kaldırılan Şahin Aslan hayatını kaybetti. Saldırganların kimlikleri belirlendi Saldırıda kullanılan otomobil terk edilmiş halde bulunurken, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri 6 şüphelinin kimliklerini tespit etti. Olayda silah kullandığı tespit edilen Ali İ.E.(27), araçta bulunan Maşallah C.(25), Emir Y.(22), taksi şoförü Talip E.(29) ve Turgut E.(31) ile N.E.(29) düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olduğu öğrenildi. Şüphelilerin cinayeti aralarındaki bir alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Turgut E., Maşallah C., Emir Y. Talip E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. N.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, silahı kullanan Ali İ.E.’nin işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
İstanbul Cem Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan cesedin kalıntıları Adli Tıp Kurumu’na götürüldü Münevver Karabulut’u 15 yıl önce canice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan cesedin kalıntıları tabuta konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.Bahçeşehir’de 2009 tarihinde lise öğrencisi Münevver Karabulut’u vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarının açılma işlemi tamamlandı. Sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, fethi kabir için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, polis ve olay yeri inceleme ekipleri, Adli Tıp Kurumu’na bağlı ekipleri ile Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir mezarlıkta hazır bulundu. Garipoğlu’nun mezarından çıkarılan cesedin kalıntıları tabuta konularak cenaze aracına taşındı. Cesetten alınacak kemik örnekleri ile kimlik eşleşmesi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.Ne Olmuştu?Münevver Karabulut 2009 yılında Bahçeşehir’de bulunan bir villada Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. Garipoğlu 10 Ekim 2014 tarihinde ise kaldığı hücrede ölü bulundu. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etti. Talebi kabul eden Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı. Savcılık, Üsküdar’da bulunan Karacaahmet mezarlığındaki kabrin 3 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de açılmasına karar verdi.