KÜLTÜR SANAT - 03 Ekim 2024 Perşembe 14:21

Yusuf Dikeç’in atış yapacağı tablo, depremzedeler için bağışlanacak

A
A
A
Yusuf Dikeç’in atış yapacağı tablo, depremzedeler için bağışlanacak

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda atış kategorisinde Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç’in portresini çizen ressam Hatai Abdullayev, tabloyu Dikeç’e ulaştırdı. Dikeç’in tablonun ortasındaki hedefe atış yapmasıyla tamamlanacak tablo, depremzedeler için satılacak.


2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda atış kategorisinde Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran milli sporcu Yusuf Dikeç, kulaklık takmadan sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yapmasıyla dünya gündemine oturmuştu. Edirne’de yaşayan ressam Hatai Abdullayev, Dikeç’in bu pozunu tabloya resmederek Dikeç’e ulaştırdı. Dikeç ve Abdullayev ortak bir karar alarak sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyor. Dikeç’in tablonun ortasındaki hedefe atış yapmasıyla tamamlanacak tablo, depremzedeler için satılacak.


Türkiye’ye büyük gurur yaşatan milli sporcu Dikeç’in haberlerini görünce hemen o pozu tabloya dökme kararı aldığını ve zaman kaybetmeden çizim çalışmalarına başladığını açıklayan Abdullayev, tablonun ortasında yer alan hedef noktasını boş bıraktığını ifade etti. Dikeç’le görüşüp tabloyu kendisine hediye eden Abdullayev, Dikeç’e tablonun ortasına atış teklifinde bulundu. Dikeç, bu teklife olumlu cevap vererek tabloya atış yapmayı kabul etti.


İlerleyen günlerde düzenlenecek bir organizasyonla Dikeç’in tabloya ateş edeceğini ve bu tablonun depremzedeler için satılacağını vurgulayan Abdullayev, "Depremin üzerinden zaman geçmesine rağmen acılarımız çok taze. Çok anlamı olan bu tablonun, anlamlı bir organizasyonda kullanılacak olması önem arz ediyor" açıklamasında bulundu.



Yusuf Dikeç’in atış yapacağı tablo, depremzedeler için bağışlanacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa İntihar davranışı her yönüyle masaya yatırıldı Manisa İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı iş birliği ile “İntihar Davranışını” tüm yönleriyle ele almak üzere Elginkan Vakfı Ümmehan Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin ev sahipliğinde “Hayat Güzel” temalı İntihar Davranışı ve Psikososyal Müdahaleler Çalıştayı düzenlendi. Gün boyu süren çalıştayın ilk kısmında konunun akademik platformda görüşüldüğü, il içinden ve il dışından akademisyenlerin katkı sağladığı bir panel gerçekleştirildi. Çalıştayın oldukça verimli ve interaktif olarak gerçekleşen panel kısmına Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci, İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Fatma Neslim Yağlı, İl Emniyet Müdürü Fatih Aktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Kılıç, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları ve Başkan Yardımcıları, Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademisyenlerinin de dahil olduğu 140 saha çalışanı katıldı. Çalıştayımızın öğleden sonra gerçekleşen ikinci kısmında; İntihar Davranışında Risk Etmenleri, İntihar Davranışında Psikososyal Müdahaleler, Özel Gruplarda (Çocuk-Ergen, Kadın, Engelli, Yaşlı) İntihara Yaklaşım başlıklı üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma gruplarında her masada; 1. ve 2. Basamak sağlık kuruluşlarında görevli sağlık çalışanları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ceza İnfaz Kurumu, İl Müftülüğü, Psikiyatri Derneği, Psikologlar Derneği, Sosyal Hizmetler Derneği, ilgili STK’lar, MCBÜTF Psikiyatri, Halk Sağlığı, Psikoloji ve İlahiyat Bölümü öğretim üyeleri katılarak görüşlerini bildirdi. Gün sonunda her çalışma grubu, irdeledikleri konu başlıklarına ilişkin tespitlerini ve çözüm önerilerini sunarken, grup çalışmaları sunumlarından yola çıkarak hazırlanacak çalıştay raporu, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlık ve kurumlarla paylaşılacağı öğrenildi. Manisa il Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olan çalıştay raporunun; önümüzdeki süreçte İntiharı Önleme Ulusal ve Yerel Eylem planlarının hazırlanmasında ve kurumlar arası iş birliğinin sürdürülmesinde önemli bir kaynak olacağı düşünülüyor.
İstanbul SEDA öğrencileri İstanbul’un Liselerini geziyor Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), LGS’ye hazırlanan öğrencilerini motive etmek için lise tanıtım gezileri düzenliyor. 8. Sınıf öğrencileri, geziler sayesinde İstanbul’un önde gelen liselerini görerek gelecekleri için fikir edinme fırsatı buluyor. Eğitimiyle farkını ortaya koyan Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), 2024-2025 döneminde de öğrencileri merkezi sınavlara hazırlamayı sürdürüyor. SEDA; Verdiği kaliteli eğitimin yanı sıra, düzenlenen çeşitli programlarla da öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutuyor. Lise sınavlarına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin yüksek motivasyonla yeni döneme başlamaları ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak adına İstanbul’un en başarılı liseleri arasında yer alan okullara gezi programları düzenleniyor. Öğretmenler okulu tanıtarak bilgilendirirken, öğrenciler de hayallerindeki liseleri yakından görme fırsatı buluyor. Geziler sınav dönemine kadar sürüyor. 8. sınıf öğrencilerine Galatasaray, Kabataş, Vefa ve Şehremini Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Çapa Fen Lisesi, Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Suat Terimer Anadolu Lisesi, Hüseyin Bürge Havaalanı Meslek Lisesi gezdiriliyor. Başarının yolu motivasyondan geçer Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun; “ İlçemizin gözbebeği kurumu olan SEDA, aldığı başarılarla bizlere büyük gurur yaşatıyor. İyi bir eğitimin yanı sıra öğrencileri psikolojik olarak da sınava hazırlamak büyük önem taşıyor. Bu amaçla 8. sınıf öğrencilerimize liseleri gezdiriyoruz. Düzenlediğimiz gezi programlarımızla gençlerimizin hedeflerini belirlemesinde ve hedefine ulaşmak için daha çok çabalamasına yardımcı oluyoruz. Gezilerimiz sınav dönemine kadar sürecek. Yeter ki öğrencilerimiz her geçen gün bir adım daha hayallerine yaklaşsın” diye konuştu.