DÜNYA - 28 Eylül 2018 Cuma 22:48

Mekke’de tarihi anlar! Kraliyet Saat kulesine yıldırım düştü

A
A
A
Mekke’de tarihi anlar! Kraliyet Saat kulesine yıldırım düştü

Mekke-i Mükerreme’de Kabe-i Muazzama yakınlarında bulunan 817 metre yükseklikle dünyanın en yüksek ikinci kulesi olan Kraliyet Saat Kulesi’ni yıldırım düştü.

Haremi Şerif’te gökyüzünü aydınlatan yıldırımın saat kulesine çarpma görüntüsü Suudi medyasında yayımlandı. Kraliyet Kulesi’ndeki saat, yapıldığı 2008 tarihinden beri ilk defa durdu. 

Mekke’ye düşen yoğun yağış şehirde ve civarında elektrik kesintilerine ve sellere yol açtı.
Sivil Savunma İdaresi, Mekke halkına tedbirli olma çağrısı yaparak, su akıntılarından uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 15 doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, tüm antrenör ve hakemlik belgelerini yırttı Ürettiği 400’ten fazla Ninja tekniği ile 15 farklı ülkeden doktora ünvanı alan wushu ve yakın koruma antrenörü 47 yaşındaki Bilal Çelebi, 200 üzerinde antrenörlük ve hakemlik belgesine sahip. Çelebi, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu mevcut yönetiminin göreve devam etmesi halinde bu sporu yapmayacağını belirterek, tüm hakemlik ve antrenörlük belgelerini yırttı. Milli wushu antrenörü Bilal Çelebi, haftanın 3 günü Ninja kıyafetlerini giyerek, kılıç ve diğer ekipmanlarıyla birlikte ormanda antrenman yapmasıyla tanınıyor. Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan Bilal Çelebi, çocuk yaştan itibaren dövüş sporlarının birçok branşında eğitim aldı ve 1997 yılından itibaren wushu antrenörlüğü yapmaya başladı. Milli takım antrenörlüğü de yapan Çelebi, daha sonra yakın koruma ve silah kullanma dersleri de vermeye başladı. Ürettiği Ninja ve koruma tekniklerinin patentini alan Bilal Çelebi, tekniğinin kullanıldığı 15 farklı ülkeden ise ‘doktora’ ünvanı aldı. 400’ün üzerinde teknik üreten Bilal Çelebi, bu teknikleri unutmamak ve yenisini eklemek adına haftanın 3 günü ormanlık alana giderek Ninja kıyafetleriyle çalışma gerçekleştiriyor. Dünya Spor Komitesi tarafından belirlenen Uluslararası Dövüş Sanatları Şöhret Listesi’ne girmeyi de başaran Çelebi, Hindistan’da düzenlenen ödül töreninde ‘Yaşayan Efsane Ödülü’ne layık görülmüştü. Tüm hakemlik ve antrenörlük belgelerini yırttı Wushu alanında ürettiği teknikleri dünya çapında da kabul gören ve ödüller alan Bilal Çelebi, mevcut Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu yönetimi görevde olduğu sürece bu sporu yapmayacağını açıklayarak tüm belgelerini yırttı. Federasyonun adaletsiz uygulamalarını protesto etmek için böyle bir eylem gerçekleştirdiğini ifade eden Çelebi, kendisine ait sosyal medya hesabından tüm hakemlik ve antrenörlük belgelerini yırttı. "Hakemlik ve antrenörlük yapmayacağım" Adaletsizliklere dikkat çekmek için tüm belgelerini yırttığının altını çizen Türk Ninja Bilal Çelebi, “7 büyük ilde 35, Sakarya iline ise 75 delege verildi. Böylece federasyon başkanlık seçimine hile karıştırılmıştır. Ayrıca mevcut federasyondan üyelerin, İsrail Federasyonu temsilcilerle fotoğrafları sosyal medyada yer aldı. Bu da benim için bardağı taşıran son damla oldu. Bu mevcut yönetim görevde olduğu sürece ben de ne hakemlik ne de antrenörlük yapacağım” dedi. Çelebi, tekrar wushu sporuna sporcu yetiştirmesi ve hakemlik yapması için federasyona adil bir yönetimin gelmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tunceli Tunceli’de yaşlılar günü ziyaretleri Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü ve personeli, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle il merkezinde 100 yaşını aşmış çınarları evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladı. Ziyaretlerde yaşlı vatandaşların istekleri sorulurken çiçek takdim edildi. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, kurum personeli ile birlikte Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle il merkezinde ikamet eden ve 100 yaşını aşmış vatandaşlar ve ailelerini ziyaret etti. Ziyarette yaşlılara çiçek verip hatırlarını soran Özdemir’e vatandaşlar ve aileleri de teşekkür etti. Yaşlıların bir toplumun hafızası olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, “Arz odaklı hizmet anlayışımız gereği, yaşlılarımızın refahını ve mutluluğunu en öncelikli görevimiz olarak görüyoruz. Yaşlı bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak, onların hayatlarına dokunmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim için büyük bir sorumluluktur. Yaşlı ziyaretlerimizi bu bilinçle düzenli olarak gerçekleştiriyor, onlara sosyal hizmetlerimizi sunarken aynı zamanda sosyal hayatın bir parçası olmaları için çalışıyoruz. Hane ziyaretlerimiz, onların sağlık, bakım ve sosyal ihtiyaçlarını yerinde gözlemlemek ve çözüm üretmek amacıyla yapılmaktadır. Amacımız, yaşlı bireylerimizi yalnız bırakmamak ve toplumla iç içe bir yaşam sürmelerini sağlamaktır” dedi. Yaşlı bireylerin hayat kalitesini artırmayı hedeflediklerine vurgu yapan Özdemir, ’’Onların yalnızca maddi ihtiyaçlarını değil, manevi ve sosyal ihtiyaçlarını da karşılamaya özen gösteriyoruz. Düzenli olarak yaptığımız hane ziyaretleriyle, yaşlılarımızın evlerine giderek, onlarla birebir ilgileniyor, ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Onların yalnız hissetmemesi, toplumun bir parçası olduklarını bilmesi bizler için çok önemli. Bu ziyaretler, aynı zamanda onların karşılaştıkları sorunları çözmeye yönelik bir köprü işlevi görüyor. Yaşlılarımızı sevgi ve şefkatle kucaklamaya devam edeceğiz. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, yaşlılarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Onların yalnızca bakım hizmetlerine değil, sosyal hayata aktif katılımlarına da öncelik veriyor; yaşlı bireylerimizin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Çınarlarımızın değeri ve onlara duyduğumuz saygı, sosyal hizmet anlayışımızın temel taşlarından biridir” diye konuştu.
Adana TEKNOFEST kapılarını açtı gençler teknolojiye akın etti Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) sabah saatlerinde ilk ziyaretçilerini alana aldı. Türkiye’nin dört bir yanından alana gelen öğrenciler ve vatandaşlar yerli ve milli teknoloji ile donatılmış festival alanında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Polis Teşkilatının Türk Bayraklı hava gösterile ile unutulmaz anlar yaşadı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları, savunma sanayi ve bakanlıkların aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Şakirpaşa Havaalanında düzenlenen TEKNOFEST kapılarını açtı. İhlas Haber Ajansı, TGRT ve Türkiye gazetesinin iletişim paydaşı olarak yer aldığı TEKNOFEST Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce kişi Adana’da buluştu. Savunmaya sanayisinin yerli ve milli gururu hava araçlarının yer aldığı, simülasyonlar, bilimsel atölyeler, atık ürünlerin dönüşümleri sergiler yer aldığı TEKNOFEST gençler gelişen ve üretime giren bilimsel ürünleri hayranlıkla izliyor. TEKNOFEST alanında Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve atak helikopterinin gökyüzüyle buluşacağı festivalde, üzüm salkımı ve paramotor gösterisi ile ziyaretçilere unutulmaz bir teknoloji günü yaşatılacak.