GÜNDEM - 05 Temmuz 2024 Cuma 16:20

Büyükşehir’den milli takıma yarı final için tam destek

A
A
A
Büyükşehir’den milli takıma yarı final için tam destek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hollanda ile oynayacağı çeyrek final maçı için Galle ve Masal Park’larında dev ekranlar kuracak. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 eşleşmelerinde Avusturya karşısında 2-1 galip gelen Türkiye A Milliler çeyrek finale yükselerek son 8 takım arasında girdi. Tüm Türkiye’de galibiyeti coşkuyla karşılanan Ay-Yıldızlılar çeyrek finalde Hollanda’ya rakip oldu. EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecanın yükselttiği çeyrek final maçını Gazi şehirli futbolseverler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak dev ekranlarla A Milli Takımı’nı destekleyecek. 6 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’da oynanacak maç, Galle ve Masal Park’larında dev ekranlarda canlı yayınlanacak.


Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda millilerin Hollanda karşısında yarı final bileti için çıkacağı maçta tüm Türkiye, A Milli Takımı’nın yanında tek yürek olacak.



Büyükşehir’den milli takıma yarı final için tam destek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Motorsporlarının yeni heyecanı drift İş insanı, sanata ve spora verdiği destekleriyle tanınan Bülent Kaya, oğullarına destek için pistlere geri döndü. Kaya’nın büyük oğlu başarılı pilot Azizhan Kaya babasını alarak Gebze’de yarış pistine sokarak kardeşi Kayahan ile birlikte dirft yaptılar. Drift sporuna dikkat çekmek amacıyla oğulları ile drift yaptığını belirten Bülent Kaya; "Gençler bu spor branşını yapabilmek için kendinden çok ödün veriyorlar. Hem emek hem maddi olarak. Aslında dünyada çok fazla kitlesi olmasına rağmen bizim ülkemizde gerek tesis eksikliği, gerek maddi eksiklikten dolayı gençler bu spor dalına yeterli ilgiyi gösteremedi. Bundan dolayı bu konu ile ilgili yetkililerinin ve sponsorların ailecek dikkatini çekmek için oğullarım ile drift yaptım. Gençlerimizin yeteneklerini, caddede, yollarda değil pistlerde göstermelerini istiyorum" dedi. Azizhan Kaya motosporlarının Türkiye’de daha fazla ilgi ve dikkat çekmesi için böyle bir etkinliğe imza attığını dile getirerek, "Yeni motosporları branşı olarak kurulan Moto Sport Drift’in amacı aslında profosyonel anlamda pistlerde yapıldığında gençleri sokak aralarından uzak tutarak bu tarz yerlerde profosyonelce yapıldığını göstermek. Arkadaşım İlkerhan Aydoğmuş’un yapmış olduğu arabayla ilk defa bu drift branşını deniyorum. İlker arkadaşım bu konuda çok başarılı. İlk defa denememize rağmen çok eğlenceli ve keyifliydi. Ancak göründüğü gibi değil tabii gerçekten, bu işin perde arkası da var. Bu spor çünkü çok maliyetli ve fazla emek istiyor, devlet büyüklerimizin kesinlikle destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.
Samsun Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 madde karara bağlandı Samsun Büyükşehir Belediye (SBB) Meclisi Temmuz ayı toplantısında 3 madde aciliyeti dolayısıyla görüşülüp, karara bağlandı. SBB Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. 38 gündem, 6 gündem dışı olmak üzere 44 maddenin gündeme alındığı toplantıda ilk 3 madde aciliyetleri dolayısıyla önce komisyonda görüşüldü, daha sonra da mecliste oylanarak kabul edildi. Mecliste ayrıca Kent Estetik Kurulu’nda görev yapacak 2 meclis üyesi seçimi ve Yeşilırmak Havzası Kalkınma Birliği’nde görev yapacak 3 meclis üyesi seçimi de yapıldı. Başkanvekili Nihat Soğuk ve siyasi partilerin gurup başkanvekilleri meclis başlamadan önce Samsun’da yaşanan selden etkilenen ilçe ve vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletirken, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı tebrik ettiler. Ayrıca UEFA tarafından bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a verilen cezayı kınadılar. 250 milyon TL’lik kredi kullanım yetkisine ‘oy çokluğu’ kararı Toplantıda Büyükşehir Belediyesinin bürokratları daha önceden 1 milyar 250 milyon TL kredi kullanım yetkisi alan SBB’nin bu yetkinin 250 milyon TL’sini İller Bankası’ndan nakit kullanım şeklinde olması için gerekli düzenlemeyi yaparak meclise getirdiklerini ifade etti. CHP grubu söz konusu maddenin komisyonda yeterince tartışılmadığını belirterek ‘ret’ oyu verdi. Madde, ’oy çokluğu’ ile meclisten geçerek karara bağlandı. 5 milyon euro kredi kullanımına ‘oy birliği’ kararı Yine acil olarak karara bağlanan maddeler arasında yer alan Dünya Bankası’ndan 5 milyon euro kredi kullanılması teklifi de komisyon ve mecliste görüşüldü. Bürokratlar daha önceden meclisten alınan 10 milyon euroluk kredi kullanım teklifine ek olarak iş makinesi almak için 5 milyon euro daha kredi kullanım yetkisi talep ettiklerini söylediler. Madde, ‘oy birliği’ ile kabul edilerek karara bağlandı. Son olarak asfalt bitüm alımı için ilgili kurum ve kuruluşlar ile protokol yapma yetkisinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halit Doğan’a verilmesi maddesi de oy birliği ile komisyon ve meclisten geçti. Bu 3 madde ve 2 seçim maddesi hariç kalan diğer maddelerin tamamı daha kapsamlı görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Edirne Başpehlivan Zeybek, altın kemerin ebedi sahibi olmayı hedefliyor 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi güreşçisi Yusuf Can Zeybek, “İnşallah seneye daha çok çalışacağız. Daha çok emek vereceğiz. Antalya’ya bir kemer borcumuz var. İnşallah en iyi şekilde Antalya’mızı temsil edip kemeri ebedi olarak Antalya’mıza götüreceğiz” dedi. 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Mustafa Taş’ı yenerek ikinci kez başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, seneye de başpehlivanlığı kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olmayı hedeflediğini söyledi. 662. ve 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, bu kış baya ağır bir süreç ve 5 tane kamp geçirdiklerini söyleyen Zeybek, "Antalya’ya bir ebedi altın kemer borcumuz var, inşallah bu borcu ödeyeceğiz" dedi. 662. ve 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, yaptığı açıklamada hedefinin gelecek yıl da başpehlivanlığı kazanıp altın kemeri memleketi Antalya’ya ebedi olarak götürmek istediğini söyledi. Geçen yıl Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında da başpehlivan olduğunu belirten Zeybek, bu yıl da altın kemer gururu yaşadığını ve gelecek yıl da ekip arkadaşlarıyla birlikte en iyi şekilde hazırlanıp altın kemeri almak için mücadele edeceklerini aktardı. “Antalya’ya bir kemer borcumuz var” Seneye de başpehlivanlığı kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olmayı dileyen Zeybek, "Bu iş biraz nasip işi. Tabii nasip demişken çalışmak da gerek. Nasibin de olması lazım. İnşallah seneye daha çok çalışacağız. Daha çok emek vereceğiz. Antalya’ya bir kemer borcumuz var. İnşallah en iyi şekilde Antalya’mızı temsil edip kemeri ebedi olarak Antalya’mıza götüreceğiz. Buradan emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun" dedi. Ziyaretin ardından belediye binası önünde esnaf tarafından Başpehlivan Zeybek’e Edirne Tava Ciğeri ikram edildi ve Selimiye Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirildi. Edirne’yi ziyaret eden Polonyalı turistler de Başpehlivan Yusuf Can Zeybek’e yoğun ilgi göstererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ankara Boşandığı eşinin iftirası sebebiyle cezaevine gönderildiğini iddia eden adam beraat etti Ankara’da bir kadın, kim olduğu bilinmeyen bir kişi tarafından uğradığı kezzap saldırısından boşanma aşamasındaki eşini sorumlu tuttu. İki buçuk ay cezaevinde kalan şüpheli koca ise delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldı. İftira sebebiyle hapse girdiğini söyleyen koca, eşi tarafından defalarca aldatıldığını ileri sürdü. Çankaya’da 2023’ün Ocak ayında meydana gelen olayda, Ö.A. (40), kimliği belirsiz bir kişi tarafından kezzapla saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan kadın tedavisinin ardından taburcu olurken, olayın sorumlusu olarak boşanma aşamasındaki eşi Mustafa Azim’i (50) gösterdi. Şüpheli olarak gözaltına alınan koca, iki buçuk ay tutuklu olarak yargılandıktan sonra delil yetersizliği sebebiyle serbest bırakıldı. Eşinin kendisini defalarca aldattığını ve bu sebepten dolayı boşandığını ileri süren Azim, çocuklarının velayet meselesi sebebiyle iftiraya uğradığını söyledi. 3 yıl süren dava sürecinin ardından eşinden boşanan Azim, hapse girdiği için işlerinin bozulduğunu ve itibarının zedelendiğini ifade etti. Mağdur olduğunu söyleyen Azim, eşinin birilerini korumak için çocuklarının ifadelerini değiştirtmeye çalıştığını ileri sürdü. Sonuçlanan boşanma davasında ise mahkemeye 10 ve 7 yaşındaki iki kız çocuğunun velayetini baba Azim’e verdi. Mahkeme, ayrıca anne Ö.A.’ya, çocuklar 18 yaşına gelene kadar görüş yasağı verilmesine ve eski eşine nafaka ödenmesine hükmetti. "Şüphelerim vardı" Aldatıldığını söyleyen Azim, “2021 yılından beri eşimle boşanma sürecimiz devam ediyordu. Zina nedeniyle dava açmıştım ve sayısız delille de ispat ettim. Çocukların velayeti de mahkeme kararıyla bana verilmişti. Bazı delillerden dolayı da anneye görüş yasağı getirilmişti. Şüphelerim vardı. Aynı anda iki kişi ile görüşürken yakaladım. Ardın da görüştüğü diğer kişilere ulaştım. Bu kişilerden 9 binden fazla delil elde ettim. 427 tanesini avukatım dosyaya koydu. Boşanma davası 3 sene sonra sonuçlandı. Karşı taraf 100 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı. Çocukların görüş yasağının 18 yaşına kadar devam etmesine karar verildi” dedi. “Çocukların ifadesini değiştirmek istiyor” Suçsuz olduğunun ispat edildiğini belirten Azim, “Beni cezaevine göndertip, çocukların ifadesini değiştirmek istiyor. Olayın olduğu günün akşamı işten çıkıp evime geldim. Kamera kayıtlarında evime girdiğim ve polisler beni almaya gelene kadar çıkmadığım anlaşılıyor. Olaydan 2 saat önce evime geldiğim belli. Binanın ön kapısından başka girişi çıkışı olmadığı da kanıtlandı” ifadelerine yer verdi. “O olayı yapan ben değilim” Hayatının alt üst olduğunu söyleyen Azim, “Kendisine kezzap atılmış. Bu durumdan dolayı beni suçluyor. Bu nedenden dolayı 2 buçuk ay cezaevinde kaldım. Ne zaman çıkacağım belli olmadığı için iş yerim kapadı. Çocuklarım rezil oldu. Bu kayıpların hepsinin bedelini yasal yollarla almaya çalışacağız. Hayatım mahvoldu, hayatımı bitirdi. O olayı yapan ben değilim. Belki de canını yaktığı birisi yaptı. Olay saatinde farklı yerde olduğumu ispatladım” diye konuştu. “Tanıklarımızla da bu durumu ispat ettik” Azim’in avukatı Merve Sena Kutbay ise, “Müvekkilime çocukların geçici velayeti verilmişti. Annenin, çocukları istismar ettiği gerekçesiyle velayet ondan alınmıştı. Bu nedenden olduğunu değerlendiğimiz bir suç olayı gerçekleştirildi. Davalı kadın kendisinin kimyasal maddeyle yakıldığını söylüyordu. Bunu da eski eşkinin yaptığını beyan ediyordu. O güne ilişkin müvekkilin evine geldiği ve evinden ayrılmadığı, apartmanın tek giriş çıkışının olduğu ve kendisinin de üçüncü katta yaşadığı kamera kayıtlarında görülüyordu. Olay yerinde hiç olmadığı ise tespit edildi. Tanıklarımızla da bu durumu ispat ettik ve delil yetersizliği sebebiyle berat ettik” dedi. “Müvekkilim maddi ve manevi çok fazla sıkıntı yaşadı” Karşı taraftan şikayetçi olacaklarını dile getiren Avukat Kutbay, “Arada bir boşanma davası ve istismar var. Çocuklar bu süreç içerisinde istismar edilmiş. Müvekkil şikayet etmiş, kişisel görüş yasağı getirilmiş. Müvekkilin elinden çocuklarının alınmasının tek yolu ise bir şekilde hapse girmesiydi. Boşanmaları da gerçekleşmiş durumda. Zina nedeniyle davanın kabulüne karar verildi. Müvekkile tazminat ödenmesine, velayetin verilmesine ve nafakaya karar verdi. Şikayet hakkımızı kullanacağız. Müvekkilim maddi ve manevi çok fazla sıkıntı yaşadı” şeklinde konuştu.