ASAYİŞ - 04 Temmuz 2024 Perşembe 23:20

Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle ilgili 2’si İran uyruklu 3 kişi tutuklandı

A
A
A
Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle ilgili 2’si İran uyruklu 3 kişi tutuklandı

Eskişehir’de kaybolduktan 5 gün sonra Porsuk Çayı’nda cesedi bulunan Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle ilgili yapılan çalışmalar sonucu Adana’da yakalanan 2’si İran uyruklu 3 kişi tutuklandı.


27 Haziran’da evinden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Bekir Karasu, 5 gün boyunca devam eden arama çalışmaları sonucunda Porsuk Çayı’nda ölü olarak bulundu. Prof. Dr. Karasu’nun ölümü hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizlilik kararı çıkartılarak inceleme başlatıldı.


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen mobese ve güvenlik kamerası incelemeleri neticesinde, Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ortadan kaybolmadan önce aracına İran uyruklu 2 kişiyi aldığı tespit edildi. Araca binen İran uyruklu şahısların Majid S. ve Hojjat S. olduğu, Prof. Dr. Bekir Karasu’nun ölümüyle eşleşen zamanlarda Adana’ya kaçtığı belirlendi. İran uyruklu şahısların yakalanması için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından oluşturulan özel ekip, Majid S.’yi ve Hojjat S.’yi yurt dışına çıkış hazırladığı yaptığı sırada Adana’da yakalayarak gözaltına alındı. Ayrıca çalışmalar neticesinde, İran uyruklu şüphelileri Eskişehir’den Adana’ya götürdüğü belirlenen 2 şüpheli Adana’da, cinayetle ilgisi olabileceği belirlenen 1 şüpheli de Eskişehir’de gözaltına alındı.


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan İran uyruklu 2 şüphelinin, ilk ifadelerinde cinayeti birbirlerinin üzerine attığı öğrenildi. Soruşturmaya devam eden ekipler, İran uyruklu şüphelilerden Prof. Dr. Bekir Karasu’yu Odunpazarı İlçesi Karacaşehir Mahallesi’nden geçen Porsuk Çayı’na attıklarının itirafını aldı. Şüphelilerin beyanı doğrultusunda çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, Prof. Dr. Karasu’nun cesedine ulaştı.


Gözaltında işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Eskişehir Adliyesi’ne garajdan alınan 5 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından ‘kasten öldürme, gasp, suçluyu kayırma’ suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden, İran uyruklu Majid S. ve Hojjat S. ‘Kasten Öldürme’, Gökhan E. ise ‘Suçluyu kayırma’ suçları çerçevesinde tutuklandı. Diğer 2 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şişli’de epilepsi krizi nedeniyle motosikletin üstünde düştü: Otobüsün altında kalmaktan son anda kurtuldu Şişli’de bir otobüs şoförü, seyir halindeyken epilepsi krizi geçirerek motosikletten düşen genci görünce ani fren yaptı. Otobüsün ardından gelen araç sürücüsü de durunca bir başka motosiklet otomobile çarptı. Kaza, Zincirlikuyu’da saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Şanverdi (24) arkadaşı Emre Akman’ın sürdüğü motorun arkasında seyrediyordu. Sürüş esnasında kask takmadığı öğrenilen Şanverdi epilepsi krizi geçirdi ve motosikletten yere düştü. O esnada M.K. yönetimindeki 34 HO 4001 plakalı İETT otobüsü yere düşen Şanverdi’yi son anda fark ederek ani fren yaptı. Bu sırada otobüse çarpmamak için manevra yapan 70 AAJ 157 plakalı bir başka motosikletli, seyir halindeki 34 KDK 729 plakalı Ford marka kamyonete çarptı. Yaşanan olayda yaralanan olmazken, epilepsi krizi geçiren Mehmet Şanverdi kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan kamyonetin sürücüsü, olayı görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Görüntü alan gazetecileri engelleyen sürücü, tehditler savurdu. "Sesi duyunca çektim kenara yardıma koştum" İkinci kazaya şahit olan ve yardıma koşan Feyzullah Geçim, “Ben motosikletimle seyir halindeyken arkamdaki motosikletin çarptığı arabanın bir önündeydim. Olayı görmedim, sesi duyunca çektim kenara yardıma koştum. Motosikletlinin parmağı kesilmiş başka bir şeyi yok. Otobüs ani fren yaptı. O sırada motosiklet de arkadan vurdu. Motorcu aradan girmek istedi. Araç fren yapınca arabanın arkasına çarptı ve yere düştü” ifadelerini kullandı. “Arkamda bayılmış” Arkadaşının seyir halindeyken kriz geçirdiğini belirten Emre Akman, “Yolda seyir halinde arkadaşımla beraber geliyorduk. Kendisi epilepsi nöbeti geçirip arkamda bayılmış. Yere düştü. Arkadaşım da hastanede durumu iyi” diye konuştu. “Yolcular bağırınca durdum” Şanverdi’yi ezmekten son anda kurtulan İETT şoförü, “Kaza, ben cebe girerken sol taraftan motorun üzerinden düşmüş. Düşünce de otobüsün altına girmiş. Ben son anda fark ettim. Yolcular bağırdı, ben de durdum. Şu anda başka bir şey yok. Polis arkadaşlar görüştü şu an durumu iyi. Herhangi bir sıkıntısı yok. Motordan düşünce kafasını yere vurmuş. Tedbir amacıyla hastaneye götürüldü. Ben görmedim. Arabanın altına girmedi yani durduğumda yan taraftaydı. Araba geçerken çarpmış olabilir belki ama ben görmedim bilmiyorum” dedi.
Artvin Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda boğaların 43. randevusu nefes kesti Artvin’in Kafkasör Yaylası’nda bu yıl 43.’sü düzenlenen festivalde boğalar şampiyonluk için kıyasıya mücadele etti. Artvin’de 43.’sü düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’ndaki arenada düzenlenen boğa güreşlerine, Artvin ve ilçeleri başta olmak üzere Rize ve Erzurum illerinden 108 boğa sahibi katıldı. Boğa güreşleri baş, başaltı, küçük başaltı, büyük orta, küçük orta, ayak, deste ve süperbaş olmak üzere 8 kategoride gerçekleştirildi. Festival çerçevesinde Perşembe ve Cuma günü düzenlenen yıldızlar boyunda ise 5 kategoride boğalar kıyasıya mücadele etti. 200 yıllık geleneğe sahip boğa güreşleri kentte büyük ilgi görürken, boğa yetiştiricileri 380 ile 950 kilogram ağırlığında olan boğalara büyük özenle bakıp güreşlere hazırlıyor. Boğalara takılan Lazer, Vefa, Fırtına, Karagöz, Asparagas, Adsız, Horaz gibi ilginç isimler dikkat çekerken, arenaya çıkan boğalar birbirlerine üstünlük sağlamak için mücadele etti. Boğa güreşlerini 20 bin kişi izlerken, 25 hakem ve 100 kişinin görev aldığı festivalde baş boğa sahibine 130 bin TL para ödülü verilirken, güreşlerde toplamda ise 800 bin TL para ödülü dağıtıldı. Boynuz ve doping kontrolü Güreşler öncesi kampa giren boğa ve sahipleri sıkı bir hazırlık dönemi geçiriyor. Sabah yürüyüş ve koşu ile spor yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel besinlerle besleniyor. Boğalar arenaya çıkmadan önce boynuz ve doping kontrolünden geçiriliyor. Sivri boynuzları törpülenen boğalar, doping kontrolünde ise idrar testine tabi tutuluyor. Güreşleri izlemek için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde arenada bulunan tribünde yerini alırken, tribünde yer bulamayanlar çadırlardan güreşleri takip ediyor. Boğasıyla katılan kadın yarışmacının heyecanı alkış aldı Festivalin başaltı kategorisinde 700 kilogramlık ‘Lazer’ isimli boğasıyla katılan Sultan Turan, boğasını arenaya kendi çıkardı. Boğasının güreştiği esnada heyecanlı halleri tribünden büyük alkış aldı. Aynı zamanda boğacı olan ve yıllar boyunca festivalde hakemlik ve sunuculuk yapan Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem belediye başkanı olarak bu meydanda olmaktan dolayı inanılmaz bir heyecan duyduğunu belirterek, "İnanılmaz bir katılım var. Bugün festivalimizin final günündeyiz. İl dışından ve il içinden gelen misafirlerimiz oldu. Bu yıl daha profesyonel bir çalışma sergiledik. Şükürler olsun ki kazasız belasız final gününe geldik. İnanılmaz bir heyecan var. Artvin’in yanı sıra diğer illerden gelen favori boğalar Kafkasör’e geldiler. Her boğacının en büyük hayali Kafkasör’de birinci olmaktır. Bu anlamda festivalimize emeği geçen herkese, boğacılarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.