GÜNDEM - 05 Temmuz 2024 Cuma 15:35

Eskişehir’de ücretsiz döner kuyruğu oluştu

A
A
A
Eskişehir’de ücretsiz döner kuyruğu oluştu

Eskişehir’de bir döner işletmesi yeni şube açılışına özel ücretsiz 250 kilogram tavuk döner ikram edeceğini duyurunca kuyruk oluştu.


Tavuk döner işletmesi yeni şube açılışında vatandaşlara ücretsiz İskenderun usulü tavuk dürüm ikram etti. İşletme yetkileri gün boyu sadece ikram olacağını ve satış yapmayacağını vatandaşlara duyurdu. Gün içerisinde toplam 250 kilogram tavuk döner ikram eden işletme, yaklaşık 2000 adet tavuk dürümü vatandaşlara sundu. Havanın sıcak olmasına rağmen işletmenin önünde uzun kuyruklar oluştu. Yoğunluk gün boyu devam etti.



Eskişehir’de ücretsiz döner kuyruğu oluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İnegöl Yeniceköy futbol sahası yenilendi Bursa’nın İnegöl ilçesi Yeniceköy Mahallesinde bulunan futbol sahası belediyenin girişimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından baştan aşağı yenilendi. Yeniceköy Mahallesinde bulunan futbol sahası ve tesisler uzun yıllardır ilçe sporuna hizmet veriyor. Amatör kümelerde mücadele eden futbol takımlarının müsabakalarını oynadığı sahada İnegöl Belediyesi’nin yaptığı tespitler üzerine kapsamlı bir yenilenme ihtiyacı olduğu görüldü. İnegöl Belediyesi girişimleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ele aldığı sahada baştan aşağı yenilendi. Futbol sahası ve tesislerde yapılan çalışmayla; saha zemin değişti, saha aydınlatmaları yenilendi, tribünler, saha çevresi düzenlemeleri, skorboard tabelası, soyunma odaları ve idari bina onarımlarıyla tesis ilk günkü halini döndü. Amatör liglerde yeni sezon öncesi İnegöl takımlarının memnun eden bu çalışmayla İnegöl özel bir saha kazanmış oldu. Çalışmaya ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün genç nüfusu ve gençlerin beklentilerine dikkat çekti. 70 bini aşkın öğrencisiyle ve genç nüfusuyla şehrin özellikle kültür sanat ve spor alanlarında tüm ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret ettiklerini ifade eden Başkan Taban, “Bu çerçevede bir yandan İnegöl Belediyesi olarak bizler yeni yeni sahaları şehrimize kazandırırken, bir yandan da eskimiş ve kullanım ömrünü tamamlamış alanları yeniliyoruz. Bu konuda her çalışma önemli. Gençlerimize alanlar oluşturmak, imkan sunmak en önemsediğimiz konulardan biri. Dolayısıyla belediyemiz imkanlarıyla hemen çözemeyeceğimiz konuları da Bakanlıklarımıza ileterek devlet imkanlarıyla çözmeye çalışıyoruz. Yeniceköy Futbol Sahamız da bu minvalde yenilendi ve tekrar en iyi şekilde hizmet verecek seviyeye geldi” dedi. Başkan Taban’dan teşekkür Yeniceköy futbol sahasının yenilenmesi noktasında emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Taban, “Burada sahanın eksiklerini İnegöl Belediyesi ekiplerimiz tespit ederek belirledi. Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığımıza konuyu ilettik. Belediyemiz koordinasyon ve takibiyle yenileme çalışmaları yapıldı. Ben bu süreçte katkı sunan ve bizlere şartsız destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak olmak üzere; Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Süleyman Şahin’e, Milletvekilimiz Ayhan Salman’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Rahmi Aksoy’a, AK Parti İnegöl İlçe Başkanımız Mustafa Durmuş’a ve Gençlik Spor İlçe Müdürümüz Yusuf Şevki Yücel’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kayseri Yaz sıcağına ‘kronik hasta’ uyarısı Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Köse; kronik rahatsızlığı bulunan hastaların sıcağa çok fazla maruz kalmamaları gerektiğini söyleyerek, “Yazın havaların aşırı sıcak olması, kronik hastaların problemlerini artırıyor” dedi. Kronik hastalığı bulunan kişilerin, yaz sıcaklarında problemlerinin arttığını dile getiren Memorial Kayseri Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Köse; "Kronik rahatsızlığı bulunan kişiler, yazın havaların aşırı sıcak olması, hastaların problemlerini artırıyor. Kalp hastalarında kalp krizi riski artıyor. Sıcaklığın yüksek olmasına bağlı olarak, hava kirliliğinin artması, ozon seviyesinin artması, astım ve KOAH gibi hastalıkların alevlenmesi ve solunum problemleri yaşanmasına neden oluyor. Sıcaklık vücutta aşırı sıvı kaybına neden oluyor. Böbrek problemi olanlarda böbrek yetmezliğini alevlendiriyor ve daha kötü böbrek problemlerine yol açıyor. Ayrıca aşırı sıcağı maruz kalmak vücudun kurumasına ve bilincin bulanmasına neden oluyor. Aşırı sıcağa uzun süre maruz kalmak bulantı, kusma, halsizlik, kaslarda kramplar, baş ağrısı, yorgunluğa sebep oluyor. Bilinçte bozulma oluşuyor, bilinç bozulmasına bağlı olarak acil müdahale gerektiren durumlar ortaya çıkabiliyor. Halk dilinde güneş çarpması gibi bir tablo oluşturuyor. Birde kronik hastalar dışında çocuklarda ve yaşlılarda daha ciddi problemlerin oluşmasına neden olabiliyor. Çocukların ve yaşlıların ısıyı vücudun düzenleme mekanizmasının daha yavaş olması ve çocuklarda daha çabuk düzenleyememesi nedeniyle çocuklar daha çok etki alanında bulunuyor. Sadece kronik hastalar değil, bu yaşlara da dikkat etmek gerekiyor” şeklinde konuştu. Sıcak havalarda alkol ve kafein tüketiminden kaçınmanın çok önemli olduğunu söyleyen Köse; "Kronik hastalar dışında ciltte yanıkların uzun süre güneşe maruz kalması cilt kanserlerine neden olabiliyor. Ciltte döküntülere neden olabiliyor. Psikolojik sorunlar oluşabiliyor. Bunlardan korunma yöntemleri çok önemli. Serin yerlerde bulunma, açık renkli ve ince giysiler tercih etme, güneş kremi kullanma, saat 12.00 ve 16.00 arasında mümkünse dışarı çıkmama, fiziksel aktiviteleri azaltma, alkol ve kafein gibi içeceklerden kaçınma önemli. Çünkü alkol ve kafein gibi içecekler vücuttan su atmayı artırır" ifadelerini kullandı.