Yerel Haberler
Erzurum
ARAS EDAŞ, altyapı çalışmalarına devam ediyor
10 Eylül 2024 Salı - 16:01 ARAS EDAŞ, altyapı çalışmalarına devam ediyor Aras Elektrik, sorumluluk bölgesinde yürüttüğü şebeke, alt yapı, enerji nakil hatları vb. çalışmalarında, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması için üst düzey önlemler alıyor. Elektrik dağıtım hizmeti verdiği bölgedeki 7 ilde kaliteli ve kesintisiz enerji faaliyetleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli koordinasyon ve iş birliği içerisinde olan Aras Elektrik, ortak çalışılmasının önemine vurgu yaparak, izleme ve değerlendirmeler ile koordinasyon gerektiren konularda hızlı bir bilgi akışı sağlanmasının da altını çiziyor. Kentte yerel yönetimlerle birlikte hizmetlerin yürütülmesi noktasında çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş: “Bölgedeki halkın can ve mal güvenliği bizim için ilk sırada yer alıyor. Bunun için de her türlü tedbiri alıyoruz. Özellikle altyapı yapan kurumlar ve 3. şahıslar ile koordineli çalışmalarda olası kazaları önlemek adına yapılacak kazı çalışmalarında, ekiplerimizin mutlaka alanda olması gerekiyor. Yaşanabilecek olası bir aksaklık durumunda, halkımızın tüm iletişim kanallarımız üzerinden bizlere ulaşabilir ve istenmeyen sonuçları böylelikle engellemiş olabiliriz.” dedi. Akbaş: “Bölgemizi etkileyen sorunların giderilmesi için çözüm önerileri oluşturarak elektrik dağıtım hizmetlerinin daha sağlıklı hale getirilmesini ve şebeke altyapısının daha fazla güçlendirilmesini amaçlıyoruz. Müşterilerimizin can güvenliği ve memnuniyeti öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu doğrultuda da altyapımızı geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi. Altyapı çalışmasındaki süreçle ilgili bilgilendirmede bulunan Proje Müdürü Ersin Özler: “AYKOME (Altyapı Koordinasyon Merkezi) tarafından talep edilen kazı çalışmasının yapılacağı alanda güzergâh tespiti için bulunuyoruz. Bölgenin şebeke altyapısı Coğrafi Bilgi Sistemimizde dijital olarak mevcut. Bu nedenle üzerinden çalışmanın yapılacağı bölgeyi teyit ederek geldik. Şu anda da kablo tespit cihazımızla bölgenin iz çalışmasını yapıyoruz. Bunu da kablonun geçtiği bölgeyi, tam olarak nerde ve ne kadar derinlikte olduğu gibi verilerin belirlenmesi için yapıyoruz. Tespit cihazımızla boyanan güzergâh üzerinden kazı çalışmasını başlatarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz.” dedi.
Atatürk Üniversitesi DAYTAM’da devir teslim
10 Eylül 2024 Salı - 14:50 Atatürk Üniversitesi DAYTAM’da devir teslim Atatürk Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM), önemli bir devir teslim törenine ev sahipliği yaptı. DAYTAM Müdürü olarak görev yapan Prof. Dr. Hamdullah Kılıç, görevi Doç. Dr. Bilal Nişancı’ya devretti. Tören, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Hamdullah Kılıç, DAYTAM’da bugüne kadar yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu görevi layıkıyla yerine getiren bir ekiple çalışmış olmanın mutluluğunu paylaştı. Prof. Dr. Kılıç, merkezin bölgesel ve ulusal ölçekte sağladığı katkıların önemine vurgu yaparak, görevi devralan Doç. Dr. Bilal Nişancı’ya yeni görevinde başarılar diledi. Görevi devralan Doç. Dr. Bilal Nişancı ise, DAYTAM’ın vizyonunu ileriye taşımak için tüm ekiple birlikte özverili bir şekilde çalışacağını belirtti. Merkezin sahip olduğu teknik donanım ve bilimsel altyapı sayesinde, ileri teknolojiler ve uygulamalı araştırmalar konusunda daha fazla projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Doç. Dr. Nişancı, DAYTAM’ın ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmak için çalışacaklarını da sözlerine ekledi. Rektör Hacımüftüoğlu: “DAYTAM, Üniversitenin Bölgesel ve Ulusal Ölçekteki Prestijini Artıran Bir Merkezdir” Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu da törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Hamdullah Kılıç’a bugüne kadar yaptığı değerli hizmetlerden dolayı teşekkür etti. DAYTAM’ın, üniversitenin bilimsel ve teknolojik araştırmalara verdiği önemin en somut örneklerinden biri olduğunu belirten Rektör Hacımüftüoğlu: “DAYTAM, üniversitemizin bilimsel ve teknolojik araştırma kapasitesini üst seviyelere taşıyan, üniversitenin bölgesel ve ulusal ölçekteki prestijini artıran bir merkezdir. İleri teknoloji ve yenilikçi araştırmaların yürütüldüğü bir platform sunarak hem akademik çalışmaların kalitesini yükseltmekte hem de üniversitenin sanayi iş birliklerini güçlendirmektedir. Bu merkez, üniversitenin araştırma ve geliştirme hedeflerine ulaşmasında kritik bir rol oynarken, bölgeye de önemli katkılar sağlamaktadır. DAYTAM’ın, sadece üniversitemiz için değil, tüm bölge ve ülke için kritik bir öneme sahip olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, bu bayrak yarışında Prof. Dr. Kılıç’tan görevi devralan Doç. Dr. Bilal Nişancı’nın da bu sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğine olan inancım tamdır” dedi. Devir teslim töreni, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Masa tenisinde şampiyon Erzurum Adliyesi
10 Eylül 2024 Salı - 10:50 Masa tenisinde şampiyon Erzurum Adliyesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Kamu Spor Oyunlarında Masa tenisi il birinciliğini Erzurum Adliyesi kazandı. Erzurum Adliyesi ile birlikte ikinci olan Emniyet Müdürlüğü, Bölge Şampiyonasında mücadele edecek. Kamu Spor Oyunları’nda Masa Tenisinde şampiyon Erzurum Adliyesi oldu. GSB Kamu Spor Oyunları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından Yakutiye Spor Salonu’nda düzenlenen Masa Tenisi Müsabakaları sona erdi. Dereye giren takımlar belli oldu. Nefes kesen mücadelelere sahne olan Kamu Spor Oyunları Masa Tenisi İl Şampiyonasında birincilik kürsüsüne Erzurum Adliyesi çıktı. Rakiplerini geride bırakan Erzurum Adliyesi şampiyon olarak Erzincan’da yapılacak olan Bölge Şampiyonası’nda katılmaya hak kazandı. İkinci olan Emniyet Müdürlüğü de yine Erzincan’da Erzurum’u temsil edecek. Atatürk Üniversitesi üçüncü olurken, E-Tipi Cezaevi 4. Sırada kendisine yer buldu. Masa tenisi Erzurum İl Temsilcisi İlhami Yavilioğlu, kamu çalışanlarının masatenisine gösterdikleri ilgiden dolayı bir hayli memnun olduklarını söyledi. Yavilioğlu, turnuvaya katılan kamu çalışanlarına teşekkür etti. Masa Tenisi Antrenörü ve Yakutiye Spor Salonu Tesis Amiri Mahmut Çağlayan ise Kamu Spor Oyunlarında görev yapan hakemlere ve personele teşekkür ederken, Erzurum’u Erzincan’da yapılacak olan Bölge Şampiyonasında temsil edecek olan Erzurum Adliyesi ile Emniyet Müdürlüğü Masa Takımına başarı dileklerini iletti.
Hacımüftüoğlu’ndan istişare kültürü vurgusu
10 Eylül 2024 Salı - 09:39 Hacımüftüoğlu’ndan istişare kültürü vurgusu Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, görevine başlamasının ardından tebrik ziyaretlerini kabul etmeye devam ediyor. Rektör Hacımüftüoğlu, farklı kurum ve kuruluşların temsilcilerini makamında ağırlayarak, kurumlar arası ilişkileri güçlendiren ve istişare kültürünü pekiştiren görüşmelere ev sahipliği yapıyor. Rektör Hacımüftüoğlu son olarak; Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir, Şehir Hastanesi Başhekimi İbrahim Tör, Kültür İl Müdürü Ahmet Yer, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Ergin, Bilim Erzurum Müdürü Yakup Koçak ile Memur Sen İl Başkanı Mustafa Karataş’ı konuk etti. Görüşmelerde; sağlık, kültür, gençlik ve spor gibi alanlarda Atatürk Üniversitesinin katkıları ve bölgedeki diğer kurumlarla iş birliği imkanlarını ele alındı. Ziyaretçiler, Rektör Hacımüftüoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyerek, Erzurum ve bölge için yapılacak projelerde üniversitenin öncü rol üstleneceğine olan inançlarını dile getirdiler. Rektör Hacımüftüoğlu ise misafirlerine teşekkür ederek, Atatürk Üniversitesinin bölgenin sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimine katkı sağlamak adına tüm kurumlarla iş birliğine açık olduğunu vurguladı. Ayrıca, üniversitenin ulusal ve uluslararası alandaki hedeflerine ulaşma yolunda, ortak akıl ve istişareye dayalı bir yönetim anlayışıyla ilerleyeceğini ifade etti.