Yerel Haberler
Erzurum
Filenin Dadaşları galip 06 Ekim 2024 Pazar - 17:11:11 Erzurum’u TVF 2. Liginde temsil eden Gençlik Spor Kulübü, 2024-2025 sezonun ilk maçında kendi evinde Bingöl Yeni Solhan Spor’u 3-0 mağlup etti. ETÜ Spor Salonu’nda oynanan maça ilgi yoğundu. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 2. Liginde Erzurum’u temsil eden Gençlik Spor Kulübü 2024-2025 sezonun ilk maçında ETÜ Spor Salonu’nda Bingöl Yeni Solhan Spor ile karşılaştı. Yoğun ilgi gören müsabakanın baş hakemliğini Fatih Arslan, yardımcı hakemliği ise Ragıp Koçak yaptı. Çizgi hakemliklerini Nur Evşan Çinar ile Süleyman Aydın yaptı. Masa Hakemliklerini ise Mehmet Kavurmacı ve Ebubekir Karaman yaptı. Müsabakanın gözlemciliğini ise Mehmet Aydın yaptı. Baş antrenör Mehmet Kırık ve yardımcısı Selami Uğurlu’nun ekibi maça fırtına gibi başladı. Filenin Dadaşları, İlk seti 25-15 kazandı. İkinci sette de üstünlüğünü devam ettiren Dadaşların temsilcisi bu seti de 25-19 kazandı. Son sette ezici bir üstünlük kuran Baş antrenör Mehmet Kırık’ın öğrencileri seti 25-12, mücadeleyi de 3-0 kazanarak ligde galibiyetle başladı. Erzurum Teknik Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan maçı Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Okul Sporları Şube Müdürü Yaşar Elen, TVF Temsilcisi Necdet Seven, Aşkale Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şuayip Gacır, Erzurumlu Ünlü Hukukçu Avukat Ebubekir Elmalı, Yeniden Refah Partisi Palandöken İlçe Başkanı Yusuf Tosunoğlu ile çık sayıda sporsever izlerdi. Erzurum Gençlik Spor Kulübü Asbaşkanı Ramis Başkaya, desteklerinden ötürü ETÜ Spor Koordinatörü Doç. Dr. Murat Turan’a teşekkür etti. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur da, müsabaka sonunda Gençlik Spor Voleybol Takımını ve teknik heyeti tebrik ederken, kendilerine kapılarını açan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’a teşekkür etti.
Finalin adı: Türkiye-Özbekistan
05 Ekim 2024 Cumartesi - 11:24 Finalin adı: Türkiye-Özbekistan U16 Millî Takımımız, Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası ikinci maçında Azerbaycan’ı 6-0 mağlup etti. Erzurum’da Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde oynanan mücadelede Millî Takımımızın gollerini 10 ile 12. dakikalarda Adnan Efe Fettahoğlu, 40 ile 43. dakikalarda Emin Eren Sayar, 62. dakikada Ada Yüzgeç ve 75. dakikada Hasan Yakub İlçin kaydetti. Turnuvanın diğer maçında Özbekistan, Kırgızistan’ı 6-1 yendi. Bu sonuçların ardından gruptaki sıralamalara göre final maçı Türkiye-Özbekistan, üçüncülük maçı Türkmenistan-Gürcistan ve beşincilik maçı ise Azerbaycan-Kırgızistan arasında oynanacak. Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası 6 Ekim Pazar günü sona erecek. U16 Millî Takımımızın Türk Devletleri U16 Futbol Turnuvası aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor: Kaleciler: Cem Efe Eroğlu (Altınordu), Sadullah Yiğit Kabakuşak (Antalyaspor A.Ş.), Tolga Sancak (Göztepe A.Ş.) Defans: Hasan Mert Tuncel (Beşiktaş A.Ş.), Yağız Fikri Şen (Fenerbahçe A.Ş.), Bilal Demirağ (Altınordu), Ramazan Özçelik (Antalyaspor A.Ş.), Vatan Karanfil (Antalyaspor A.Ş.), Kerem Biçer (Beşiktaş A.Ş.), Üveys Yasir Satık (Antalyaspor A.Ş.), Emirhan Çolak (Beşiktaş A.Ş.) Orta Saha: Efe Seçil (Tümosan Konyaspor), Emirhan Ateş (Fenerbahçe A.Ş.), Necati Oğulcan Yançel (Galatasaray A.Ş.), Yunus Eymen Eğri (Beşiktaş A.Ş.), Hasan Yakup İlçin (Antalyaspor A.Ş.), Adnan Efe Fettahoğlu (Fenerbahçe A.Ş.), Mustafa Duru (Altınordu), Kerem Gündüz (Fenerbahçe A.Ş.), Ali Demirbilek (Antalyaspor A.Ş.), Yiğit Metin Yumak (Göztepe A.Ş.), Güven Atalay (RAMS Başakşehir FK), Güneş Nefes Özdemir (Beşiktaş A.Ş.), Baran Yolaçan (Altınordu) Forvet: Ada Yüzgeç (Galatasaray A.Ş.), Emin Eren Sayar (Fenerbahçe A.Ş.) Teknik Direktör: Selçuk Erdoğan
Erzurumspor FK - Boluspor maçının ardından
04 Ekim 2024 Cuma - 23:42 Erzurumspor FK - Boluspor maçının ardından Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Erzurumspor FK ile Boluspor arasında oynanan müsabakanın ardından teknik direktörler maçı değerlendirdi. Mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Boluspor Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, “Erzurum deplasmanı her zaman zordur. Bunu bilerek geldik. Aldığı 9 puanı içeride kazanmış bir Erzurum takımı. Formda bir Erzurum takımı. Tabii biz de ona göre planlarımızı yaptık. Hava şartlarını iyi kullanan, seyircisi önünde bunu iyi değerlendiren bir Erzurum takımına karşı ilk yarıyı oyunu tutup daha sonra geçişlerle oyunu üç puanı kazanmak istiyorduk. Erzurum takımının golü geldi. Daha sonra ikinci yarı sistem değiştirdik. 5-3-2’den 4-3’e döndük. Kenarları kullanmaya çalıştık ama bunda çok da başarılı olamadık. Daha çok topa sahip olan bir takım olması gerekiyordu. Kendi takımım adına söylüyorum. Tabii ki golden sonra da Erzurum takımı biraz daha savunma ağırlıklı oynadı. Geçiş oyununa dönmeye çalıştı. Erzurum takımını tebrik ediyorum” diye konuştu. Hakan Kutlu: "Tempolu ve iyi bir oyun sergiledik" Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise, “Zorlu bir maça çıktık. Öncesinden belliydi. Boluspor deplasmanda hiç maç kaybetmemiş bir takımdı. İlk mağlubiyetlerini burada bize karşı aldılar. Aslında oyunun ilk 20 dakikasına çok tempolu ve çok iyi oynayarak başladık. Üç dört tane net pozisyonlarımız vardı. Rakibimize hiç pozisyon vermedik ve kalemize yanaştırmadık. Ama özellikle ilk yarının golden sonraki 15 dakikasında biraz Boluspor maçın üstünlüğünü bizden aldı. Oyunun ikinci yarısında yine iyi başladık ve 45 dakika maçı iyi götürdük. Girdiğimiz gol pozisyonları vardı. Maçın hakemi için çok bir şey söylemek istemeyeceğim. İnşallah gözlemciler, federasyon değerlendirirler. İyi bir gününde değildi. Yan hakemleri ayrı tutuyorum sadece orta hakem ile ilgili söylüyorum. Oyuncularım gerçekten 10 kişi kalmamıza rağmen iyi oyun çıkarmamıza rağmen bir tane pozisyon vermeden özellikle girdiğimiz üç dört tane pozisyonda maç tamamladık. Dediğim gibi her geçen gün içine koyuyoruz. Bizim açımızdan ben geldiğim günden beri söylüyorum. Bundan sonra hep söyleyeceğim, Erzurum şehrine yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz. Oynayan oynamayan, sonradan giren sporcularımızın coşkusunu, mücadelesini görüyorsunuz. İnşallah güzel olacak” dedi.
Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Boluspor: 0
04 Ekim 2024 Cuma - 22:10 Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Boluspor: 0 Trendyol 1. Lig’in 8. haftasında Erzurumspor FK, sahasında karşılaştığı Boluspor’u 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar: 5. dakikada Crociata’nın uzun pasında kaleci Çağlar ile karşı karşıya kalan Streli Mamba’nın şutunda top az farkla dışarı çıktı. 11. dakikada Eren Tozlu’nu pasıyla buluşan Guram Giorbelidze’nin sağdan ortasında Mustafa Yumlu topu ağlara gönderdi. 1-0 26. dakikada Boluspor’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, penaltı noktasında Naby Oulare’nın kafa vuruşunu kaleci Ataberk Dadakdeniz kornere çeldi. 61. dakikada ceza yayı üzerinden Berk’in sert şutunda kaleci Ataberk topu kornere çeldi. 82. dakikada Azubuike Okechukwu, Jefferson’a yaptığı faul sonrası hakem Ömer Faruk Gültekin tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Hakemler: Ömer Faruk Gültekin, Oğuz Kağan Çalışır, Ferhat Çalar Erzurumspor FK: Ataberk Dadakdeniz, Mustafa Yumlu, Orhan Ovacıklı (Gökhan Aktan dk. 90+1), Tonio Tekliç (Furkan Özhan dk. 71), Yakup Kırtay, Guram Giorbelidze, Odise Roshi (Celal Hanal dk. 83), Giovanni Crociata, Azubuike Okechukwu, Eren Tozlu (Koray Kılınç dk. 90), Streli Mamba (Sefa Akgün dk. 72) Boluspor: Çağlar Şahin Akbaba, Naby Oulare, Onur Ulaş (İshak Karaoğul dk. 66), Hakan Bilgiç (Ali Ülgen dk. 66), Fethi Özer, Oğuz Kağan Güçtekin (Enes Alıç dk. 66), Berk Yıldız (İdrissa Camara dk. 77), Jefferson, Estrela (Anıl Koç dk. 85), Eren Aydın, Paul Mukairu Gol: Mustafa Yumlu (dk. 11) (Erzurumspor FK) Kırmızı kart: Okechukwu (dk. 82) (Erzurumspor FK) Sarı Kartlar: Azubuike Okechukwu, Giovanni Crociata, Ataberk Dadakdeniz (Erzurumspor FK), Eren Aydın (Boluspor)
Kiremitlik Tabya’da tarih dersi
04 Ekim 2024 Cuma - 16:35 Kiremitlik Tabya’da tarih dersi Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi ‘Tabya’da Tarih’ projesi kapsamında lise öğrencilerinin Kiremitlik Tabya’da tarih dersi işlemelerini sağladı. Erzurum ve Türk tarihinde önemli yer tutan tabyalardan biri olan Kiremitlik Tabya tarihi günlerinden birini yaşadı. Geçtiğimiz hafta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu İl Temsilciliğinin Avrupa Spor Haftası’nı Kiremitlik Tabyada kutlamasının ardından şimdi de Palandöken Gençlik Merkezi, Kiremitlik Tabyada Lise öğrencilerinin tarih dersini işlemesini sağladı. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi’nin organize ettiği etkinlikle Kiremitlik Tabyada bir ilk yaşandı. ‘Tabya’da Tarih’ projesi kapsamında Özel Final Okulları ve Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilk tarih dersini Kiremitlik tabyada işledi. Özel Final Okulları Tarih Öğretmeni Yahya Öksüz ile Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Erhan Karagülle, tarihi kiremitlik tabyada öğrencilere tarih dersi anlattı. Oldukça anlamlı geçen tarih dersinde Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri de hazır bulundu. Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Memet Gözütok, “Valimiz Mustafa Çiftçi tarafından Kiremitlik Tabya İl Müdürlüğüme zimmetlenmişti. Biz de bu tarihi mekanda öğrencilerin tarih dersi işlemesine vesile olduk. Tarih dersine katılan öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, okullarımızı ve gençlik liderlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur ise, “Geçtiğimiz hafta Kiremitlik Tabyada Avrupa Spor Haftasını kutlayarak kamuoyunda önemli bir yankı uyandırmıştık. Şimdi de Palandöken Gençlik Merkezimizin projesi kapsamında lise öğrencilerimiz tarih dersini Kiremitlik Tabyada işledi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Özel Final Okulları Tarih Öğretmeni Yahya Öksüz ile Hasan Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Erhan Karagülle de tarihi Kiremitlik Tabya’da lise öğrencilerine tarih dersi anlatmanın gururunu yaşadıklarını ifade ederek çok anlamlı ve güzel bir ders işlediklerini söylediler.
Oltu Karabekir İlkokulu’ndan çifte başarı
04 Ekim 2024 Cuma - 15:14 Oltu Karabekir İlkokulu’ndan çifte başarı Erzurum’un Oltu ilçesinde bulunan Karabekir İlkokulu, iki önemli Avrupa Birliği projesinin kabul edilmesiyle büyük bir başarıya imza attı. Okul müdürü Cemal Tanriver, projeler hakkında bilgi verirken “Karabekir İlkokulu olarak Erasmus+ Programı kapsamında, 2024 yılı Teklif Çağrısı döneminde hazırladığımız ’Çevre Dostu Minik Yürekler ile Mutlu Yarınlar’ adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilmiştir. Proje numaramız 2024-1-TR01-KA122-SCH-000205854. ” dedi. Tanriver ayrıca, Polonya’daki Fundacja Eastern Institute Of Business Education koordinatörlüğünde, Litvanya’dan Emituras ve Oltu’dan Karabekir İlkokulu ortaklığında hazırlanan "Recycling is my smile at nature" adlı projenin de 2024-1-PL01-KA210-YOU-000249933 numarasıyla hibe almaya hak kazandığını belirtti. Her iki proje kapsamında, Karabekir İlkokulu Öğretmenleri Polonya, Litvanya ve Yunanistan’da çeşitli okulları ziyaret edecek. Sıfır atık ve iklim değişikliği konularında kurslara katılacak, iş başı gözlem yapacak ve sergi düzenleyecekler. Ayrıca, bilgi ve tecrübe paylaşımı ile iyi uygulamaların karşılıklı transferini gerçekleştirecekler. Proje faaliyetleri çerçevesinde Polonya ve Litvanya’dan katılımcılar da Oltu’ya gelerek çalışmalara katılacaklar. Karabekir İlkokulu’nun bu başarıları, eğitimde uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Manas üniversitesi ile iş birliklerini güçlendirecek imza
04 Ekim 2024 Cuma - 13:13 Manas üniversitesi ile iş birliklerini güçlendirecek imza Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun misafiri oldu. Ziyaret kapsamında imzalanan geniş kapsamlı iş birliği protokolü ile iki kurum arasındaki akademik ve bilimsel bağların güçlendirilmesi amaçlanıyor. Protokol ile öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak bilimsel araştırmalar, konferanslar ve seminerler gibi birçok alanda iş birliği yapılması hedefleniyor. İmza töreninde konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, bu anlaşmanın iki üniversitenin birbirinden çok şey öğreneceği bir sürecin başlangıcı olduğuna dikkat çekti. Hacımüftüoğlu: “Manas Üniversitesi ile olan bağlarımız geçmişe dayanıyor. Bugün imzaladığımız protokol ile bu bağları daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. Hem eğitim hem de araştırma alanlarında ortak projeler geliştireceğiz ve iki ülkenin gençlerini geleceğe daha iyi hazırlayacağız” ifadelerini kullandı. Atatürk Üniversitesinde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış olan ve 2020 yılında Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Ceylan, yeniden Atatürk Üniversitesinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Rektör Ceylan, Atatürk Üniversitesi ile iş birliğini derinleştirmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek: “Atatürk Üniversitesi, akademik hayatımda önemli bir yere sahip. Bugün, bu kurumla rektör olarak yeni projelere imza atmak benim için ayrı bir gurur. Kardeş ülkelerimizin üniversiteleri olarak, ortak kültürel ve akademik bağlarımızı daha da güçlendireceğiz” dedi. Tören, her iki üniversitenin iş birliğini daha da geliştirecek adımların konuşulması ve ileriye dönük projelerin müjdesiyle son buldu.
Muhtarlarla elektrik zirvesi
04 Ekim 2024 Cuma - 12:52 Muhtarlarla elektrik zirvesi Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, düzenli olarak muhtarlar ile bir araya geldiği toplantıların ekim ayı etabını Aras EDAŞ’ta gerçekleştirdi. Planladığı toplantılarda her ay farklı ilçelerin muhtarları ile bir araya gelen Vali Çiftçi, vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi üstlenen muhtarlardan mahallelilerin talep ve arzularını öğrenme fırsatı elde ediyor. Kısa bir konuşma ile toplantıyı başlatan Vali Çiftçi, “Bugün ARAS Elektrik’te muhtarlarımızla birlikte 4’üncü toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İlk toplantımızı Emniyet Müdürlüğümüzle başlatmıştık, ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, okulların açılmasıyla birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bugün de sizlerin isteği doğrultusunda ARAS Elektrikle beraber bir toplantı tertipledik. Bu tür toplantıları ilgili kurumlarla birlikte devam ettireceğiz.” dedi. Çok sayıda muhtarın katıldığı Ekim ayı toplantısında; ara ara meydana gelen elektrik kesintileri, sokak aydınlatmalarındaki yetersizlikler gibi konulara çözüm yolları arandı. Ayrıca muhtarların çeşitli konulardaki talepleri masaya yatırıldı. Ziyarete Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Palandöken Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Aziziye Kaymakamı Muhammet Tugay ve Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş eşlik etti.