Yerel Haberler
Erzurum
Oltu’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi 07 Ekim 2024 Pazartesi - 21:51:21 Erzurum’un Oltu ilçesinde İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Gazze hakkına destek olmak amacıyla “Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüş, Oltu Gençlik Merkezi önünde kalabalık bir topluluğun katılımıyla başladı. Meşale ve pankartlarla gerçekleştirilen sessiz yürüyüş, Erzurum Caddesi boyunca ilerleyerek Kale Meydanı’nda son buldu. Kale Meydanı’nda gençlik merkezi öğrencileri, Gazze ile ilgili resimler çizerek bir sergi açtı. Etkinlik, Aslanpaşa Müezzini tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi de programda bir konuşma yaparak dua etti. Ardından gerçekleştirilen sinevizyon gösterimi ile program sona erdi. Programa Oltu Kaymakamı Mustafa Çeklik, Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçükbekir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Cünenyt Kazdal, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Pala, İlçe Jandarma Vekili Jandarma Başçavuş İbrahim Bilgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Bektaş, Oltu Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Yıldırım, İlçe Müftüsü Veysel Çelebi, AK Parti İlçe Başkan Vekili Metin Polat, Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07 Ekim 2024 Pazartesi - 21:15 Oltu’da Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi Erzurum’un Oltu ilçesinde, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılar nedeniyle Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Gazze hakkına destek olmak amacıyla “Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi. Yürüyüş, Oltu Gençlik Merkezi önünde kalabalık bir topluluğun katılımıyla başladı. Meşale ve pankartlarla gerçekleştirilen sessiz yürüyüş, Erzurum Caddesi boyunca ilerleyerek Kale Meydanı’nda son buldu. Kale Meydanı’nda gençlik merkezi öğrencileri, Gazze ile ilgili resimler çizerek bir sergi açtı. Etkinlik, Aslanpaşa Müezzini tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi de programda bir konuşma yaparak dua ettirdi. Ardından, sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi ve program sona erdi. Programa; Oltu Kaymakamı Mustafa Çeklik ,Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, Oltu Cumhuriyet Baş Savcısı Mustafa Küçükbekir, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Cünenyt Kazdal, Oltu İlçe Emniyet Müdürü Yasin Pala Oltu İlçe Jandarma vekili Jandarma Başçavuş İbrahim Bilgin İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Şahin, Oltu İlçe Spor Müdür Ömer Bektaş, Oltu Gençlik Merkezi Müdürü Tuncay Yıldırım Oltu İlçe Müftüsü Veysel Çelebi, Oltu Ak Parti Başkan Vekili Metin Polat Oltu Belediye Başkan Yardımcısı İsrafil Aslan, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. (ERZ-NK-Y)
07 Ekim 2024 Pazartesi - 17:37 Polisten gençlere bilgilendirme Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atatürk Üniversitesi Kampüsünde öğrencilere bir çok konuda bilgilendirme yaparak paylaşımlarda bulundu. Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, “Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Kampüse Hoş geldin Etkinlikleri kapsamında düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme standlarında Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak bizde yerimizi aldık. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüzce Üniversite Öğrencilerimize yönelik; KADES Uygulaması, Narkotik Madde Kullanımının Önlenmesi, Sanal Kumar ve Dolandırıcılık, Asayiş Konuları, Terörle Mücadelede Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Terörle Mücadelede Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğince, Erzurum Şehirler Arası Otobüs Terminalinde eğitim görmek üzere ilimize gelen üniversite öğrencilerine ayrıca Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğrencilerine terör örgütlerinin gençlere yönelik yapılanmalarıyla ilgili bilgilendirme yapılmış toplam 6300 öğrencimize ulaşılmış, broşürler dağıtılarak akabinde çeşitli ikram ve hediyeler verilmiştir ” denildi.
Şehit aileleri ve çocuklar "Şehitlerimizin Emanetiyle Birlikte Okuyoruz" etkinliğinde buluştu
26 Eylül 2024 Perşembe - 13:34 Şehit aileleri ve çocuklar "Şehitlerimizin Emanetiyle Birlikte Okuyoruz" etkinliğinde buluştu Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde barınan çocuklar çeşitli etkinliklerle şehit aileleri ile buluşmaya devam ediyor. Erzurum Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi’nde, düzenlenen "Şehitlerimizin Emanetiyle Birlikte Okuyoruz" etkinliği ile bakım ve koruma altındaki çocuklarla şehit aileleri bir araya geldi. Şehit Polis Memuru Yakup Sürücü ve ailesi, çocuk evlerinde barınan çocuklara haşlanmış mısır ile ay çiçeği ikramında bulundu, birlikte kitap okudular. Etkinliğe Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Berk Çelik, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, şehir babası İbrahim Sürücü ve annesi Çiğdem Sürücü başta olmak üzere birçok şehit annesi ve davetliler katıldı. Bakım ve koruma altındaki çocuklarla şehit annelerini bir araya getirerek çocukların sosyal gelişimlerine katkıda bulunmalarının hedeflendiği programda şehit polis Memuru Yakup Sürücü kendi tarlasından hasat ettiği ay çiçekleri ile haşlanmış mısırları ikram etti. Özellikle çocuklar için hem eğitici hem de keyifli bir atmosfer oluşturan etkinliğin ilk bölümünde, şehit anneleri ve çocuklar bir araya gelerek birlikte okuma kitap okudular. Daha sonra ise çocuklar zeka oyunları oynayarak hem eğlendiler hem de düşünme becerilerini geliştirme fırsatı buldular. Ardından; skeçler ve orta oyunla birlikte Karagöz ve Hacivat gösterisini izleyen çocukların hayli eğlenceli vakit geçirdiği gözlenirken, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim en büyük sorumluluklarımızdan biri. Bu etkinlikle hem çocuklarımızın sosyal ve zihinsel gelişimlerine katkı sağladık hem de şehit ailelerimizle gönül köprüleri kurduk" dedi. Toplumun tüm kesimlerinden olumlu geri dönüşler alan etkinlik, çocukların ve şehit annelerinin bir araya gelerek anlamlı bir gün geçirmesine vesile olduğunu belirten Aykut, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
ESTP’den Rektör Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyareti
26 Eylül 2024 Perşembe - 13:29 ESTP’den Rektör Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyareti Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı A. Mustafa Güvenli, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Sivil Toplum Platformu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Üniversite birimlerimizin Erzurum Sivil Toplum Platformu ile meclis ve çalışma grupları arasında uyumlu çalışması noktasında desteklerimizi sürdüreceğiz. Üniversitemiz, yalnızca Erzurum için değil, tüm bölge ve hatta ülkemiz için önemli bir eğitim ve araştırma merkezi olarak faaliyetlerine devam ediyor. Görevde bulunduğumuz süre zarfında, bilime ve eğitime yaptığımız katkılarla sadece akademik başarıları artırmayı değil, aynı zamanda bölgemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına da destek olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversitelerle iş birliğini güçlendirmek, projeler geliştirmek ve Erzurum’u bir bilim merkezi haline getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında olacak. Erzurum Sivil Toplum Platformu yıllardır sivil alanda hizmetlerine devam ediyor. Bu durumu önemsiyoruz. Bundan önce olduğu gibi şimdi de daha da artırarak işbirliğine devam edeceğiz’ diye konuştu. ESTP Başkanı Güvenli; “Şehir-üniversite yakınlaşmasını önemsiyoruz” ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli ise, Atatürk Üniversitesi ile aralarındaki birimlerin şimdiye kadar verimli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Başkan Güvenli, “Öncelikle Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na hayırlı olsun temennisinde bulunuyoruz. Erzurum Sivil Toplum Platformu ile Atatürk Üniversitesi arasındaki şehrin kültürü, tanıtımı, kalkınması, yerelde kendi ayakları üzerinde durması açısından sivil toplum kuruluşları olarak bütün desteğimizi vereceğiz. Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projeler ve üniversitenin akademik başarılarının da bu süreçte artıracağını temenni ediyoruz. Siz değerli paydaşlarımızın desteği bizler için çok kıymetli. Bu doğrultuda, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer üniversitelerle iş birliğini güçlendirmek, projeler geliştirmek istiyoruz. Erzurum Sivil Toplum Platformu olarak, insan odaklı çalışmalarınızda işbirliği yapmak bizleri çok mutlu edecek. Bu doğrultuda platformumuz ve üniversitemiz arasında organik bir bağ var. Ortak akıl anlamında örnek olmayı hedefliyoruz. Erzurum için hep birlikte daha güzel başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı geçmesi temennisinde bulunuyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu. Başkan Güvenli, ziyaret anısına Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’na Erzurum temalı el işlemeli tabak hediye etti.
Ata Kreş’te kayıtlar devam ediyor
26 Eylül 2024 Perşembe - 11:37 Ata Kreş’te kayıtlar devam ediyor Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları bünyesinde yer alan ve üniversite personelinin 12-45 aylık çocuklarına yönelik hizmet veren Ata Kreş, eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Kayıtların halen devam ettiği kreşte, her çocuk kendi yaş grubundaki akranlarıyla birlikte, profesyonel ve uzman öğretmenler eşliğinde eğitici ve eğlenceli aktivitelerle sürecine devam ediyor. Çocukların, büyüme ve gelişme dönemlerinin en hassas evresinde tüm gelişim alanlarındaki potansiyellerini en üst düzeye çıkarmak için titizlikle çalışan Ata Kreş eğitmenleri, aynı zamanda çocukların dengeli ve sağlıklı beslenme programlarıyla desteklenmesi ve yakından takip etmenin yanı sıra, modern ve güvenli fiziksel aktivite alanları ile gelişimlerine katkı sağlıyor. Her çocuk için sevgi ve ilgi dolu birebir oryantasyon süreci uygulanarak, güven ve huzur içerisinde eğitimlerine adapte olmalarına yardımcı olduklarını aktaran Özel Vakıf Okulları Genel Müdürü Erdal Karagülle; Ata Kreş’in, sadece eğitim alanında değil, çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerinde de önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. “Ailelerinin Gönül Rahatlığıyla Çocuklarını Emanet Edebileceği Bir Düzen Oluşturduk” Kreşin açılışıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu: "Üniversitemiz personelinin çocuklarının, sağlıklı ve güvenli bir ortamda kaliteli eğitim alması bizim için büyük bir önem taşıyor. Ata Kreş, çocuklarımızın hem zihinsel hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde donatıldı. Onların bu özel dönemlerinde, ailelerinin gönül rahatlığıyla çocuklarını emanet edebileceği bir kurum oluşturduk. Eğitim süreci, çocuklarımızın gelecekteki başarılarının temellerinin atılacağı önemli bir basamaktır. Bu bilinçle hareket ederek, kreşimizin çocuklarımıza en iyi imkânları sunacağına inanıyorum" dedi. Hafta içi, 8.15 ile 17.15 saatleri arasında açık olan Ata Kreş, yenilikçi ve çağdaş yaklaşımlarıyla çocukların gelişimini desteklemeye devam edecek.
Erzurum’da “Gönüllük masalı” projesi
26 Eylül 2024 Perşembe - 10:38 Erzurum’da “Gönüllük masalı” projesi Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Koordinesinde Güzide Bakım Merkezleri Aziziye Gençlik Merkezi işbirliğiyle özel gereksinimli bireyler için sportif, kültürel ve sanatsal etkinlik düzenleniyor. Proje kapsamında bir yıl içerisinde bin365 özel gereksinimli birey sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılma imkanı buldu. Aziziye Gençlik Merkezinde düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli bireylerle futbol müsabakasına katılan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, özel bireylerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Aykut, projeyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada,özel gereksinimli bireylerin sosyalleşmesini önemsediklerini ifade etti. Aykut, şunları söyledi: “Özel bireylerimiz obeziteye karşı egzersizler yapıyor, pisko sosyal gelişimleri ve yeteneklerine uygun aktiviteler gerçekleştiriyor. Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde Özel Güzide Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindekinden bakım hizmeti alan özel gereksinimli 35 kişilik gruplar halindeki bireyler Aziziye Gençlik Merkezinde futbol, basketbol, voleybol, okçuluk eğitimi ,gitar ve müzik kursları ve kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. 2024 yılında Eylül ayı itibariyle özel gereksinimli bin365 birey sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetler içerisinde yer aldı. Fiziksel özrü ve benzeri rahatsızlıkları nedeniyle söz konusu proje kapsamında hizmet alamayan özel gereksinimli bireyler için ise Aziziye Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından Özel Güzide Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde ziyaret edilerek engellilerle atlı terapi uygulama ünitesinde at binme ve egzersizleri gerçekleştirilmektedir” Merkezde, sosyal sanatsal ve kültürel faaliyetlerde yapıldığını belirten Aykut, “Gönüllülük masalı projesi özel gereksinimli bireylerimizin yoğun talepleri ve istekleri doğrultusunda ilerleyen dönemlerde de zenginleştirilerek devam edecektir” dedi. Etkinlikte özel bireyler, sportif ve sosyal faaliyetlere katılarak, pasta kesimi gerçekleştirdiler.
Kent Konseyi’nden bedelli askerlik eğitim merkezi çağrısı
26 Eylül 2024 Perşembe - 09:33 Kent Konseyi’nden bedelli askerlik eğitim merkezi çağrısı Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, bedelli askerlikle ilgili 28 gün temel askerlik eğitiminin Erzurum’a verilmesini talep etti. Başkan Tanfer, ’Bedelli askerlik eğitimlerinin Erzurum’a verilmesi ile hem esnafımıza ekonomik anlamında hem de Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’un tanıtıımına katkı sağlayacaktır.’ dedi. Bedelli askerlik için verilecek 28 günlük eğitimin Erzurum’daki askeri kışlalarda yapılmasını isteyen Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, “Öncelikle Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’da Selçuklu´ya ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Erzurum’da 56 gün ağırlayarak ülkemizin tam bağımsızlığına kavuşmasında Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum’da bedelli askerlik eğitimin verilmesini talep ediyoruz. Antalya, Burdur, Bilecik, Çanakkale, İzmir, Tokat, Amasya’nın yanı sıra Dadaşlar Diyarı Erzurum’da vatan evlatlarımızı kucaklamaya hazırız. Başta Erzurum’a gönül sevgisi bulunan Kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler’den, şehrimizin her zaman sorunları ile bire bir yakından ilgi ve alakalarını esirgemeyen değerli Milletvekillerimizin desteklerini bekliyoruz. Yaz ve Kış Turizminin gözde merkezi Erzurum, Anadolu´daki tarihi İpek Yolu güzergahının kesiştiği bir yerde konumlanmış olmasından dolayı tarihi zenginlikleri ile de adeta buraya gelen misafirleri her daim büyülemiştir. İşte bizler de Erzurum Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak şehrimizin daha iyi bir şekilde öne çıkması anlamında saygıdeğer büyüklerimizden önümüzdeki celp döneminde bedelli askerlik için 28 günlük eğitim alacak olan kahraman askerlerimizin belli bir bölümünün Erzurum’daki askeri kışlalarımızda eğitim almasını talep ediyoruz.’ dedi. ’Şehrin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak’ Başkan Tanfer, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi, “Türkiye´nin dört bir yanından ilimize gelecek asker adaylarını ve ailelerini Dadaşlar Diyarı Erzurum’da kucaklamaya ve misafir etmeye hazırız. Bu gururun heyecanını yaşamak istiyoruz. Erzurum’a Türkiye´nin birçok şehrimizinden bedelli askerlik için gelen vatan evlatları, aileleri bizler için birer kültür elçisi olacaktır. Bedelli askerlik için gelecek olan erlerin ve ailelerin Erzurum’a tanıtımına yapacağı katkı gerçekten büyük olacaktır. Eğitim için gelen askerlerimize, ilimizin tarihi zenginliklerini, Palandöken kış turizmine, yayla turizmine, doğal güzellikleri ile Tortum Şelalesi, Narman Peri Bacaları, doğal Ilıca ve Pasinler’deki şifalı kaplıcalarını gösterme şansı verilir ise şehrimizin tanıtımına da katkı sağlanmış olunacaktır. Şehrimize gelen askerlerimizin eğitim ve terhis süreleri sonrası, yemin törenlerine aileleri ile birlikte katılım sağlayarak, ülkenin dört bir yanına dağılacağı düşünülürse kıymetli Erzurumlu hemşehrilerimi mutlu edecektir. İşte biz de Kent Konseyi olarak Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Anadolu´nun gözbebeği olan Erzurum’dan devlet büyüklerimize, kıymetli milletvekillerimize çağrımızı yeniliyoruz. Bedelli askerlik için 28 günlük eğitim alacak erlerin hiç olmasa belli bir bölümünün Erzurum’da eğitim almaları, şehrimiz açısından çok önemlidir. Kış Turizmine olsun, Yaz Turizmine önemli katkı ve ekonomi girdisine fayda sağlayacaktır. Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerim adına kısa dönem eğitimleri için birliklerine gidecek vatan evlatlarımıza, kahraman askerlerimize sağlıklı terhisler diliyor, aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.