ASAYİŞ - 05 Eylül 2024 Perşembe 14:30

İspir’de feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

A
A
A
İspir’de feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

 Erzurum’un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 2 kişi ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İspir ilçesi Dallıkavak geçidinde meydana gelen trafik kazasında Bayburt Group AŞ’ye ait kamyon, karşı yönden gelen pikap ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken 1'i ağır 2 kişi yaralandı. Kaza sonrası yaralı şahıslar ambulans ile Erzurum’a sevk edilerek tedavi altına alındı.
Kaza sonrası jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi alarak kazayla ilgili inceleme başlattı. 

Mehmet Emin Kızılca

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır SERKA’nın 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Iğdır’da gerçekleştirildi. SERKA’nın 95. Yönetim Kurulu Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan’ın da katılımıyla Iğdır’da gerçekleştirildi. Iğdır Valiliği Toplantı Salonunda Iğdır Valisi Ercan Turan başkanlığında toplanan Serhat Kalkınma Ajansının 95. Yönetim Kurulu Toplantısına, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Ajans Yönetim Kurulu Üyelerinden Ağrı, Ardahan ve Kars Valileri, Ağrı, Iğdır ve Kars Belediye Başkanları, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars İl Genel Meclisi Başkanları ile Ağrı ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı. Toplantıda, 2024 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan “Çıldır Gölü’nün Turizm ile Değerinin Artırılması” ve “Iğdır Soğuk Hava Deposu” isimli projeler için hazırlanan fizibiliteler Yönetim Kurulunca onaylandı. 2024 yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında başvurusu alınan Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Ardahan Kamp ve Karavan Yatırım Fizibilite Projesi” ile Iğdır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu “Iğdır OSB’nin Genişletilmesine Yönelik Fizibilite Hazırlama Projesi’nin Yönetim Kurulunca onaylandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının önerileri doğrultusunda revize edilerek Yönetim Kurulunun onayına sunulan Ajansın 2025 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi, yeniden Yönetim Kurulunca onaylandı.
Samsun Başkan İbrahim Sandıkçı’dan öğrencilere ödül Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Öğrencilerimize yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, eğitime yönelik projelerle öğrencilere destek olmayı sürdürdüklerini belirtti. Canik İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf Seçme Sınavı Ödül Töreni’nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı, sınavda dereceler elde eden öğrencilere bisiklet, bluetooth kulaklık, akıllı saat ve video oyun konsolu ödüllerini takdim ederek onları başarılarından dolayı kutladı. Eğitim alanına yönelik çalışmaları büyük bir hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Eğitime yönelik projelerimizle kıymetli öğrencilerimizin her zaman yanındayız" diye konuştu. Öğrencilerle buluştu Canik İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen ödül töreninde öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan İbrahim Sandıkçı, onlarla sohbet ederek fikirlerini ve taleplerini dikkatle dinledi. “Öğrencilerimize yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” diyen Başkan İbrahim Sandıkçı, eğitime yönelik yeni projeleri ilçede hayata geçirmeyi sürdürdüklerini ifade ederek, “Eğitime yönelik yeni projeleri ilçemize kazandırırken, kıymetli öğrencilerimizle bir araya gelmeye devam ediyoruz. Sınavlarda derece elde eden öğrencilerimizi başarı ödülleriyle buluşturuyoruz. Milli ve manevi yönleri güçlü, özgün fikirleriyle ülkemizi her alanda daha ileriye taşıyacak olan nesilleri yetiştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Öğrenciler, eğitime verdiği önem ve kendilerine sağladığı desteklerden dolayı Başkan İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür etti. Törene ayrıca Canik Kaymakamı Şeref Aydın, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yozgat Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası sona erdi Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından Yozgat’ta düzenlenen Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası sona erdi. Kuşak Güreşleri Büyük Erkekler ve Kadınlar Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Yozgat’a 40 ilden gelen yaklaşık 350 sporcunun mücadelesi büyük ilgi ile izlendi. Kıyasıya geçen müsabakaların açılış seremonisinde konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda Yozgat’ta her geçen gün birçok hizmeti ve etkinliği vatandaşla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Vali Özkan, gerek altyapı gerek üstyapı hizmetlerinin yanında sanatsal, sportif ve bilimsel etkinlikleri halk ile buluşturmaya devam ettiklerini dile getirdi. "Lisanslı sporcu sayımız 11 bin 500" Kuşak Güreşleri Büyük Kadın ve Erkekler Türkiye Şampiyonası’nı Yozgat’ta düzenlemekten duydukları memnuniyeti ifade eden Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, yeni kurulmuş bir federasyon olduklarını belirtti. Türkiş, "İnşallah önümüzdeki yıllarda daha canlı, daha güzel organizasyonlarla sizlerle olmaya devam edeceğiz. Biz bu yıl itibariyle Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu olarak Dünya Güreş Birliği’nin de üyesi olduk. Şu an da lisanslı sporcumuz 11 bin 500’ü geçmiş durumda. İki yıllık bir federasyon için oldukça iyi bir rakam. Bu yıl sonu itibariyle bunun 13 bin civarına geleceğini tahmin ediyoruz" dedi. "Güreş lisesi kurulması için görüşmelerimiz devam ediyor" Yozgat’ta güreş lisesi kurulması için Milli Eğitim Bakanlığı’yla görüşmelerinin devam ettiğini de söyleyen Türkiş, "Burada bir güreş lisesi kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Eğer burada bir güneş lisesi kurulursa tamamen branş anlamında hem minder güreşine hem de geleneksel güreşlerimize katkı sağlayacak. Yozgat’ın zaten mayasında olan güreşi daha da etkili hale ve istenilen seviyeye getireceğiz diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu. Sporculara madalyaları takdim edildi Konuşmaların ardından dereceye giren sporcuların ödüllerini Vali Mehmet Ali Özkan, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, milli güreşçi Taha Akgül takdim etti. Müsabaka sonunda erkekler 55 kilogramda Halil Gökdeniz, 60 kilogramda Mehmet Yüce, 66 kilogramda Mert Kaplan, 73 kilogramda Cebrail Bolat, 81 kilogramda Umut Özcan Sucu, 90 kilogramda Muharrem Alperen Arslan, 100 kilogramda Mehmet Emin Demir, 100 kilogram üzerinde ise Cihan Ayber Tiyek birinci oldu. Kadınlarda 44 kiloda Nesrin Çetin, 48 kilogramda Emine İkra Candan, 52 kilogramda Ayeşnur Özden, 57 kilogramda Sümeyye Çekici, 63 kilogramda Işıl Sinem Aydın, 70 kilogramda Zeynep İnci Çerez, 78 kilogramda Merve Yurdakul, 78 üstü kilogramda ise Gizem Coşkun şampiyon oldu.
Samsun Samsun Emniyeti’ne 91 yeni araç takviyesi İçişleri Bakanlığı tarafından Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 91 yeni araç, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, "Yeni alınan araçlarımızla birlikte ilimiz genelinde resmi ekip sayımız yüzde 86, sivil ekip sayımız yüzde 21, trafik ekip sayımız yüzde 14 oranında artmıştır. Şehrimizde hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak" dedi. Samsun Emniyet Müdürlüğü’nde 91 adet sıfır ekip aracının ’Hizmete Alım Töreni’ yapıldı. Samsun Valisi Orhan Tavlı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın da katıldığı tören ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, "Samsun’umuzun huzuru ve güvenini sağlamak üzere 24 saat görevimizin başındayız. Yeni araçlarımızla birlikte, suçla mücadeledeki etkinliğimiz artacaktır. Yeni alınan araçlarımızla birlikte ilimiz genelinde resmi ekip sayımız yüzde 86, sivil ekip sayımız yüzde 21, trafik ekip sayımız yüzde 14 oranında artmıştır. Trafik ekip araçlarımızın tamamı yenilenmiştir. Sonuç olarak büroda çalışan personel sayımız azaltılarak, sahada çalışan personel sayımız artırılmıştır" ifadelerini kullandı. "Suçları aydınlatma oranlarında yüzde 97,1 ile ülke ortalamasının üzerindeyiz" Törende yaptıkları çalışmalardan bahseden Müdür Arıbaş, "2024 yılında aranan şahıs yakalamalarında ülkemiz genelinde 2. sırada yer almaktayız. Tüm suç türlerine yönelik aydınlatma oranlarında yüzde 97,1 ile ülke ortalamasının üzerindeyiz. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak en temel ilkemiz Samsun’umuzun huzuru ve güvenliğidir. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’umuzda; organize suç örgütleriyle, zehir tacirleriyle, aranan şahıslarla, düzensiz göçle, kadına karşı şiddetle ve her türlü suç ve suçluyla kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu kapsamda ilimizde küçük/büyük her türlü organize suç örgütleriyle etkin ve kararlı mücadele etmekteyiz. Zehir tacirlerine, sokak satıcılarına, torbacılara geçit vermeyeceğiz. Şehrimizde hiçbir suçlu elini kolunu sallayarak dolaşamayacak. Aranan tüm şahısları tek tek yakalayıp adalete teslim edeceğiz. Göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere müsaade etmeyeceğiz. Kadına karşı şiddete sıfır tolerans ilkesiyle, kadına şiddet uygulamaya kalkanlara, onların huzuruna kast edenlere rahat nefes aldırmayacağız. Son olarak araçların İl Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu. Konuşmanın ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır tarafından yapılan dua ile araçlar hizmete sunuldu.