GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 16:17

Valiye hemşehrilerinden ziyaret

A
A
A
Valiye hemşehrilerinden ziyaret

Erzincan’da düzenlenen "Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri Halk Oyunları Bölge Finali"ne katılmak üzere Erzincan’a gelen Bitlis Tatvan Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi ve eğitmenleri Vali Hamza Aydoğdu’yu, ziyaret ettiler.


Düzenlenen bölge finalinde 3. olan Tatvan Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibini tebrik eden Vali Aydoğdu, nazik ziyaretlerinden dolayı hemşehrilerine teşekkür etti.



Valiye hemşehrilerinden ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Geleceğin Türkiye’si için ter döktüler Türkiye’nin bilim ve teknoloji hamlesi için hayata geçirdiği ‘DENEYAP Atölyeleri’ uygulama sınavına giren 518 öğrenci kendilerine verilen malzemelerle kendi araçlarını yaptılar. Geleceğin Türkiyesi’nin inşasında önemli rol oynayacak DENEYAP Atölyeleri ve bu atölyelerde eğitim alacak öğrenciler Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde ter döktüler. Şahinbey Belediyesi ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğiyle başlatılan DENEYAP Teknoloji Atölyeleri uygulama sınavı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Şahinbey Belediyesi DENEYAP atölyelerinde eğitim görmek isteyen öğrenciler, ilk aşama olarak; e-sınava ikinci aşama olarak ise online sınava girdi. Sınava katılan öğrenciler arasında başarılı olan 518 öğrenci üçüncü etap olarak; Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Uygulama Sınavı’na katıldı. 81 il ve 118 merkezde gerçekleştirilen sınavda başarılı olan öğrenciler, 3 yıl süresince Bilim Şahinbey DENEYAP Teknoloji Atölyelerinin tüm eğitimlerinden ücretsiz olarak yararlanacak. Öğrencilerimiz bizim geleceğimiz Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrenciler için belediyenin tüm imkânlarının seferber edildiğini belirterek, “Öğrencilerimiz; bizim geleceğimiz, ülkemizin aydınlık yarınlarıdır. Şahinbey Belediyesi olarak öğrencilerimizin gelişimi için her türlü desteği veriyoruz. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezimizde; Bilim Şahinbey, DENEYAP atölyelerimiz, Konservatuarımız ve Tiyatro okulumuz var. Bunların hepsi öğrencilerimiz için. Sınava giren öğrencilerimizi gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Muğla Yeniköy Mahallesinin içme suyu hatları yenileniyor Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü su sorunu yaşayan bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için projelerini hayata geçiren ekipler son olarak Menteşe Yeniköy Mahallesinde çalışma başlatıyor. Su kesintilerinin önüne geçiliyor Özellikle yaz aylarında yoğun kullanıma bağlı olarak basınç sorunları yaşanan ve boruların kullanım ömrünü tamamlanmış olması nedeniyle sık sık arızaların meydana geldiği hattın önemli bir bölümü yenileniyor. Çalışma kapsamında 2 Milyon 150 bin TL yatırımla yaklaşık 2 bin 200 metre hat yenileme çalışması yapılacak. Çalışma ile birlikte hatların çapı büyüyecek ve mahalleye verilen su miktarı iki katına çıkacak. MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yeniköy’de yapılacak olan çalışmanın başladığı ve kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi. Açıklamada; “Yeniköy Mahallesinde bulunan mevcut hatların bölgeye yeteri kadar su iletimi yapamaması ayrıca kullanım ömrünü tamamlanması nedeniyle sık sık arızlar oluşmaktadır. Bu nedenle bölgede su kesintileri meydana gelmektedir. Hazırlamış olduğumuz projeyi ile eski hatları modern borularla değiştirerek evlere iletilen suyu iki katına çıkarıyor ayrıca hat arızalarının önüne geçiyoruz” denildi.
Ordu Eski eşini keser sapıyla vurarak öldüren şahıs hakim karşısına çıktı Ordu’da, boşandığı eşini keser sapı yaklaşık 15 dakika darp ederek ölmesine neden olan eski koca 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde eski karısı Ayşe Çetin’i (48), 28 Ağustos 2023 yılında keser sapı ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mükerrem Başarmak (49), 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Mükerrem Başarmak ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, olay günü ihbar üzerine olayın gerçekleştiği eve giden polis memurlarının tanık olarak ifadeleri alındı. Polis memurları mahkemede verdikleri ifadede, olayın gerçekleştiği evin kapısına gittiklerinde kadın çığlık sesleri duyduklarını, kapının kilitli olduğunu ve kırarak açtıklarını söyledi. Tanık polisler, içeriye girdiklerinde Ayşe Çetin’in yatar vaziyette yerde durduğunu, zanlıyı etkisiz hale getirerek elindeki suç aletini aldıklarını belirttiler. Duruşmada alınan ifadelerin ardından savcılık mütalaası sunuldu. Mütalaada, sanığın boşanmış olduğu eşini kasten tasarlayarak öldürdüğü, sosyal medya üzerinden eski eşine ait videoları izledikten sonra suçu işlemeye karar verdiği, sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Öte yandan, sanığın, ‘boşandığı kadını tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istenen iddianame, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.