ÇEVRE - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 15:50

Yeniköy Mahallesinin içme suyu hatları yenileniyor

A
A
A
Yeniköy Mahallesinin içme suyu hatları yenileniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü su sorunu yaşayan bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için projelerini hayata geçiren ekipler son olarak Menteşe Yeniköy Mahallesinde çalışma başlatıyor.


Su kesintilerinin önüne geçiliyor


Özellikle yaz aylarında yoğun kullanıma bağlı olarak basınç sorunları yaşanan ve boruların kullanım ömrünü tamamlanmış olması nedeniyle sık sık arızaların meydana geldiği hattın önemli bir bölümü yenileniyor. Çalışma kapsamında 2 Milyon 150 bin TL yatırımla yaklaşık 2 bin 200 metre hat yenileme çalışması yapılacak. Çalışma ile birlikte hatların çapı büyüyecek ve mahalleye verilen su miktarı iki katına çıkacak.


MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yeniköy’de yapılacak olan çalışmanın başladığı ve kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi. Açıklamada; “Yeniköy Mahallesinde bulunan mevcut hatların bölgeye yeteri kadar su iletimi yapamaması ayrıca kullanım ömrünü tamamlanması nedeniyle sık sık arızlar oluşmaktadır. Bu nedenle bölgede su kesintileri meydana gelmektedir. Hazırlamış olduğumuz projeyi ile eski hatları modern borularla değiştirerek evlere iletilen suyu iki katına çıkarıyor ayrıca hat arızalarının önüne geçiyoruz” denildi.



Yeniköy Mahallesinin içme suyu hatları yenileniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik’te mezuniyet coşkusu yaşandı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitenin stadında gerçekleşen mezuniyet töreni, öğrencilerin geçişiyle başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra mezun öğrencilerin adına konuşma yapan lisans birincisi mezunu Gülnur Yıldız, “Mezunları temsilen bugün bu konuşmayı yapmaktan dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Beş yıl önceçiçeği burnunda öğrenciler olarak çıktığımız yolculuğu bugün burada mezun olarak sonlandırıyoruz. Yorucu geçen vizeler, finaller, ödev ve sunum hazırlıklarını başarıyla tamamlayarak geride bırakıyoruz. Öğrenim insanın yaşamı boyunca devam eden bir faaliyet olduğu için öğrenim hayatımız bitti demek doğru olmayacaktır” diye konuştu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplancıklı, konuşmasında ailelere seslenerek; “Evlatlarınızla gurur duyunuz. Onlar “İlim bil, irfan bil, söz bil” nasihatıyla bizlere yol gösteren Şeyh Edebali’nin adını taşıyan Üniversitemizden; ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı, bilimsel bilgi ile donanımlı, etik ve ahlaki değerleri yüksek, ilim-irfan ve söz bilen bireyler olarak mezun oluyorlar. Evlatlarınızın eğitim hayatları boyunca onların yanında ve destekçisi oldunuz. Şimdi ise evlatlarınızın bu mutluluğuna hep birlikte ortak olmaktayız” dedi. Konuşmalarının ardından tören, halk oyunları gösterisi, fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere belge takdimi, mezun kütüğüne isim çakılması ile devam etti. Son olarak mezunların keplerini coşkuyla havaya atması ile tören sona erdi. Törene; Bilecik Vali Vekili Akgün Corav, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğg. Uğur Ertekin, Bilecik İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, akademik ve idari personel ile çok sayıda aile katıldı.
Hatay Çelik kanatlardan İskenderun körfezinde mest eden gösteri Hatay’ın İskenderun ilçesinin anavatana katılışının 86. yılı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen helikopter gösterisi nefes kesti. Hatay devletini 1939 yılında aldığı kararla ana vatana katılmış ve Türkiye toprağı olmuştu. Türk askeri 5 Haziran 1939 tarihinde İskenderun ilçesi üzerinden Hatay’a giriş yapmıştı. İskenderun’un anavatana katılışının 86. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinler kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı Çelik Kanatlar Timi tarafından İskenderun körfezinde gösteri düzenlendi. Skorsky helikopterin alan üzerindeki uçuşu ve jandarma personelinin gösterisi ilgiyle izlendi. Vatandaşlar bu anları cep telefonlarıyla görüntülemek için adeta yatıştılar. Asrın felaketinin yaralarının sarıldığı kentte 16 ay sonra vatandaşların ziyaretine açılan anıt alanında gerçekleştirilen gösterileri yakından takip eden İskenderun belediye Başkanı Mehmet Dönmez, “Bize büyük acılar yaşatan asrın felaketini geride bırakmanın zamanı geldi, kaybettiklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Deprem gazilerimize de rabbimden şifalar diliyoruz. Hayata dönebilmenin koşulu hayata tekrar ilk adım atabilmektir. Bugün coşkulu 5 Temmuz Günü yaşıyoruz. Umarım ki bu coşku hayat boyu, İskenderun’da ve Hatay’ın her köşesinde sürer. Türkiye Cumhuriyeti binlerce 86 yıl yaşar. Buradan ebediyete kadar devam edecek bir sembol olur. Umarım bugün İskenderun’da insanların yüzünü güldürmüş oluruz. Bu ilk olur ve sonsuza dek İskenderun’umuzun, Hatay’ımızın ve ülkemizi yüzü güler inşallah” İfadelerini kullandı.