ÇEVRE - 03 Temmuz 2024 Çarşamba 15:48

Kırklareli’nde buğday hasadında su tankeri bulundurulacak

A
A
A
Kırklareli’nde buğday hasadında su tankeri bulundurulacak

Artan yangınlar nedeniyle Kırklareli Valiliği buğday hasadı yaparken 12.00 ile 19.00 saatleri arasında su tankeri bulundurulmaması halinde gerekli işlemlerin uygulanacağı bildirildi.


Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıkları nedeniyle insan faktörlü yangınların artmasından kaynaklı buğday hasadı yaparken 12.00 ile 19.00 saatleri arasında su tankeri bulundurulması konusunda karar alındığını duyurdu.


Açıklamada, “İlimiz sınırları içerisinde 12.00 ile 19.00 saatleri arasında yapılacak biçerdöverle hasat sırasında bir traktöre bağlı su tankerinin bulundurulması zorunlu olmuştur. Bu saatler arasındaki biçimlerde su tankeri bulundurulmaması halinde gerekli işlemler uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Dağı’nda Avrupa yamaç paraşütü rekoru kırıldı Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle, 5 bin 137 metre yüksekliği, değişken hava şartları ve dik yamaçlarıyla Türkiye’nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı’nda yapılan zorlu atlayışla yamaç paraşütünde Avrupa rekoru kırıldı. Geçmişte terörle anılan bölge, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucu terörden arındırılarak doğa sporları için cazip bir merkez haline geldi. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı dağcının zirve tırmanışı yaptığı Ağrı Dağı, bu defa yamaç paraşütü sporcusu Abdullah Yıldız ve ekibine ev sahipliği yaptı. Yıldız ve ekibi, Avrupa yamaç paraşütü rekoru kırmak amacıyla Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Kar, fırtına ve sisin eksik olmadığı zorlu koşullara rağmen zirveye ulaşan Yıldız ve ekibi, zirvede yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Bulutların arasından yapılan atlayışla Abdullah Yıldız, Avrupa rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Ağrı Dağı’nın doğa sporları için cazip bir merkez haline gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Koç, "Bölgemizde terörden arındırılmış alanlarda yapılan bu tür etkinlikler, hem bölge turizmine hem de sporcularımıza önemli katkılar sağlamaktadır. Ağrı Dağı’nda gerçekleştirilen bu rekor denemesi, bölgenin güvenli ve cazip bir spor merkezi olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi. Vali Koç, bu zorlu atlayışı gerçekleştiren Abdullah Yıldız’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Avrupa rekoru kırmış olmanın mutluluğunu yaşayan Abdullah Yıldız ise emeği geçen Vali Koç’a ve Serhat Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerini iletti. Yıldız, bu rekorun sadece kendisine ait olmadığını, tüm Türkiye’ye ait olduğunu ve Ağrı’nın doğa sporları açısından daha da popüler hale gelmesine katkıda bulunacağını söyledi.
Bilecik Bilecik’te mezuniyet coşkusu yaşandı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitenin stadında gerçekleşen mezuniyet töreni, öğrencilerin geçişiyle başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra mezun öğrencilerin adına konuşma yapan lisans birincisi mezunu Gülnur Yıldız, “Mezunları temsilen bugün bu konuşmayı yapmaktan dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Beş yıl önceçiçeği burnunda öğrenciler olarak çıktığımız yolculuğu bugün burada mezun olarak sonlandırıyoruz. Yorucu geçen vizeler, finaller, ödev ve sunum hazırlıklarını başarıyla tamamlayarak geride bırakıyoruz. Öğrenim insanın yaşamı boyunca devam eden bir faaliyet olduğu için öğrenim hayatımız bitti demek doğru olmayacaktır” diye konuştu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplancıklı, konuşmasında ailelere seslenerek; “Evlatlarınızla gurur duyunuz. Onlar “İlim bil, irfan bil, söz bil” nasihatıyla bizlere yol gösteren Şeyh Edebali’nin adını taşıyan Üniversitemizden; ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı, bilimsel bilgi ile donanımlı, etik ve ahlaki değerleri yüksek, ilim-irfan ve söz bilen bireyler olarak mezun oluyorlar. Evlatlarınızın eğitim hayatları boyunca onların yanında ve destekçisi oldunuz. Şimdi ise evlatlarınızın bu mutluluğuna hep birlikte ortak olmaktayız” dedi. Konuşmalarının ardından tören, halk oyunları gösterisi, fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere belge takdimi, mezun kütüğüne isim çakılması ile devam etti. Son olarak mezunların keplerini coşkuyla havaya atması ile tören sona erdi. Törene; Bilecik Vali Vekili Akgün Corav, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğg. Uğur Ertekin, Bilecik İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, akademik ve idari personel ile çok sayıda aile katıldı.