KÜLTÜR SANAT - 24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:54

Ünlü türkücü Güler Duman, Erzincanlılarla buluştu

A
A
A
Ünlü türkücü Güler Duman, Erzincanlılarla buluştu

Erzincan’da konser veren Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Güler Duman sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.


Ünlü türkücü Güler Duman Erzincan’da sevenleriyle buluştu. Duman, Erzincan Yaz Etkinlikleri kapsamında Dörtyol’da sahne aldı.


Güler Duman konserine kent protokolünün yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ünlü türkücü Duman, birbirinden güzel eserleriyle dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşattı.



Ünlü türkücü Güler Duman, Erzincanlılarla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Zeytinburnu’nda Yaz Spor Okulları Öğrencileri düzenlenen törenle mezun oldu Zeytinburnu Belediyesi Yaz Spor Okullarında yaz tatillerini sporla uğraşarak geçiren 4 bin 100 öğrenci düzenlenen törenle mezun oldu. Yaz dönemi boyunca 11 branşta ücretsiz hizmetin verildiğini söyleyen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Kış spor okulları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi. Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları’nda 5- 16 yaş arası 4 bin 100 ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrenciler yaz dönemi boyunca 11 branşta ücretsiz hizmet aldı. 2 Temmuz’dan itibaren cimnastik, basketbol, tenis, voleybol, okçuluk, taekwondo, yüzme, buz pateni, karate, masa tenisi, atletizm alanlarındaki eğitim 9 hafta devam etti. Yaz okullarında kendi alanında 40 uzman eğitmenin 4 bin 100 öğrenciye verdiği dersler, yoğun ilgi gördü. “Şimdide kış spor okulları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” Törende konuşan Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Zeytinburnu Yaz Spor Okullarının açılışını yaptık. Bu yıl geçtiğimiz yılın rekorunu kırarak 4 bin 100 çocuğumuza 11 branşta temel spor eğitimi verdik. Bunun için Zeytinburnu’ndaki spor mekanlarını, kendi spor alanlarımızı kullandık. Şimdide kış spor okulları için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Zeytinburnu’nda sporu tabana yaymak, özellikle çocuklarımız için büyük bir imkan olması için çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönem iki yeni spor alanı daha hizmete girecek. Birisi Veliefendi Yüzme, diğeri Zeytinburnu Spor Merkezi. Bu iki alanla beraber daha çok çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yaz bu sayıyı 5 bin olarak geçmeyi hedefliyoruz. Bu arada yeni bir yüzme havuzumuz daha hizmete girecek. Birde Zeytinburnu Spor Merkezi hizmete girecek” şeklinde konuştu. Zeytinburnu Buz Adası’nda yapılan törenin ardından turnuvalarda başarılı olan öğrencilere kupa ve madalya verildi.
Balıkesir Başkentteki Balıkesirliler Derneği Balıkesir’in kurtuluşunu Ankara’da kutladı Başkentteki Balıkesirliler Derneği; Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü Anıtkabir ve Hacı Bayram Cami’nde düzenledikleri coşkulu etkinliklerle kutladı. İlk olarak Anıtkabir’i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygı duruşunda bulunan dernek üyeleri daha sonra için Balıkesir’in kurtuluşuna giden yolda, Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinin önemini bir kez daha derinden hissederek, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan tüm kahramanları rahmet ve minnetle andı. Şehitlere dualarla minnet Hacı Bayram Camii’nde Mevlüt Aynı günün öğleden sonrasında ise Kurtuluş Savaşı’nda Balıkesir’in düşmandan kurtulması için canlarını feda eden aziz şehitler ve ebediyete intikal eden Kuvayı Milliye kahramanları için Ankara’nın manevi kalbi Hacı Bayram Veli Camii’nde mevlüt okutuldu. Başkentteki Balıkesirliler Derneği Başkanı Hasan Derneli, gazetecilere yaptığı açıklamada, camide okunan dualar ve hatimlerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizin ruhları şad etiklerini belirterek, “Bu özel günde, millet olarak bağımsızlığımızın bedelini bir kez daha hatırlayarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik. Balıkesir’in kahramanlık destanının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamaya devam ediyoruz” dedi.
Samsun Sağlık çalışanlarının tatbikat performansı Hollywood yıldızlarını aratmadı Samsun’da hastanede yapılan tatbikatta sağlık çalışanlarının senaryo gereği yaptığı rol, Hollywood yıldızlarını aratmadı. Ayrıca tatbikat aksiyon filmlerini de aratmazken, birebir sahnelenen senaryolar görenlerde ‘bu gerçek mi’ duygusunu uyandırdı. Samsun’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan deprem, yangın, çocuk kaçırma ve kimyasal bulaşma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği ilk önce deprem alarmı yapılan hastanedeki herkes kısa sürede koşarak binayı boşalttı. Bu esnada bazı vatandaşlar içeride yakınlarının kaldığını belirterek, yöneticilere saldırdı. Güvenlik ve yöneticiler hasta yakınlarını zorlukla sakinleştirirken, bu sefer de hastanenin yoğun bakımında kalan ve tedavileri devam eden hastaların tahliyesine başlandı. Yatalak hastalar, yoğun bakımdan alınarak güvenli alanlara taşındı. Tatbikat, depremde yaralanan hastaların hastaneye gelişi ile devam etti. Yüzlerine yara makyajı yapılan ve gerçeğiyle birebir benzeyen yaralılar büyük bir özenle tedavi olacakları güvenli alanlara götürüldü. Aynı zamanda deprem sonrası hastanenin kimyasal atık bölümünde çıkan yangınla hastanedeki önlemler kırmızı seviyeye çıkartıldı. İtfaiye ve hastane personelleri yangına müdahale ederken, kimyasal madde bulaşan hastalar da tahliye edildi. Sağlık çalışanlarından Oscar’lık oyunculuk Senaryo gereği yaralıların yerine geçen sağlık çalışanları rollerine o kadar çok kendilerini kaptırdılar ki hasta yakını olarak idarecilere saldırmaya başladılar. Güvenlik güçleri tarafından güçlükle kontrol edilen sözde hasta yakınları, zor sakinleştirildiler. Bir başka senaryoda da hastaneye 4 aylık bebeğiyle gelen ailenin bebekleri bir kişi tarafından kaçırıldı. Sözde anne ve baba bebeklerinin kaçırıldığını görünce hastaneyi birbirine katarken, oyunculukları ise parmak ısırttırdı. Bebeği çalan kişinin yakalanması, sözde suçluyu vatandaşların linç etme girişimi de film sahnelerini aratmadı. Başarıyla tamamlanan tatbikatların ardından hastane idarecileri açıklamada bulunarak, tatbikatın içeriğini anlattı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Çallı, başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta görev alan tüm ekiplere teşekkür etti. Yaklaşık 2 saat süren tatbikatta itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinden oluşan 100’den fazla personel görev aldı. Tatbikatları başarıyla gerçekleştiren personeller, toplu fotoğrafın ardından görev yerlerine döndü.