EĞİTİM - 10 Ekim 2024 Perşembe 07:12

POMEM’de yeni dönem

A
A
A
POMEM’de yeni dönem

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, vali yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek, 31. Dönem POMEM öğrencilerinin eğitim öğretime başlamaları münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.


Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Yılmaz ve ekibi tarafından genç polis adaylarına hem teorik olarak hem de uygulamalı olarak en güzel şekilde eğitim verileceğini belirten ve kendilerine teşekkür eden Vali Aydoğdu, genç polis adaylarına başarılar dileyerek, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi.


Program, Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından yapılan duanın ardından, POMEM öğrencileri ve POMEM görevlileri tarafından alınan kurbanın kesilmesi ile sona erdi.



POMEM’de yeni dönem

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığınca mısır ithalatında 2024 sonuna kadar uygulanacak gümrük vergisi yeniden belirlendi Ticaret Bakanlığı tarafından yem ve nişasta sektörünün ana üretim girdilerinden olan mısır ithalatında 2024 yılı sonuna kadar uygulanacak gümrük vergisi yeniden belirlendi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ticaret Bakanlığının piyasaların doğru yönlendirilerek spekülatif fiyatların önlenmesi, temel gıda ürünlerinde arz güvenliğinin sağlanması amacıyla üretici ve tüketici refahını birlikte değerlendirerek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak ticaret politikalarının tüm araçlarını kullanarak gerekli tedbirleri aldığı hatırlatılarak, "Bu çerçevede, başta kanatlı hayvan yemi dolayısıyla beyaz et ve nişasta sektörü olmak üzere gıda sanayinde önemli bir üretim girdisi olan mısırın 2024 yılı rekoltesinde olumsuz iklim koşullarının yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin de etkisiyle gerek ülkemizde gerek dünyada önemli ölçüde düşüş beklenmekte olup konu Ticaret Bakanlığımızca, Tarım ve Orman Bakanlığı ile istişare içerisinde yakinen takip edilmektedir" denildi. Bu itibarla, iç piyasada söz konusu ürünün arzında yaşanabilecek sıkıntının gıda fiyatlarına yansıyabilecek etkilerinin önlenebilmesini teminen, ülkenin ihtiyacının yerli üretimle karşılanamayan kısmı için Ticaret Bakanlığınca, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da mutabakatı ile 2024 yılı sonuna kadar geçerli yeni bir düzenleme yapıldığı vurgulanarak şunlar kaydedildi: "Anılan düzenleme ile mısır üreticisi çiftçimizin zarar görmeyeceği, mısırda arz-talep dengesini sağlayacak ve gıda sektöründe oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerine karşı tüketiciyi koruyacak şekilde, mısırda yerli üretimin tüketimi karşılamada yetersiz kaldığı miktarın sadece 1 milyon tonluk kısmı için 31 Aralık 2024 tarihine kadar kullanılmak üzere yüzde 5 oranında gümrük vergili tarife kontenjanı açılmıştır. Anılan dönemde 1 milyon tonun üzerindeki miktarda yapılacak ithalatta gümrük vergisi yüzde 130 oranında uygulanmaya devam edecektir. Ticaret Bakanlığımız, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile istişare halinde, piyasada oluşan arz, talep ve fiyat düzeyini yakından takip ederek, gerekli düzenlemeleri zamanında hayata geçirmeye devam edecektir."
Ankara Son 1 haftadır devam eden “Çember-23” operasyonları ile hakkında yakalama kararı bulunan 4 bin 139 şahıs yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde son 1 haftadır düzenlenen “Çember-23” operasyonları ile hapis cezasına yönelik yakalama kararı bulunan 4 bin 139 şahsın yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 81 ilde mahkemelerce hapis cezasına yönelik yakalama kararı verilen şahıslara yönelik “Çember-23” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucu 4 bin 139 şahıs yakalandı. Şahısların 4 bin 60’ının 0-5 yıldır, 51’inin 5-10 yıldır ve 28’inin ise 10 yıl üzeri aranmakta olduğu tespit edildi. Bu şahısların; 700’ü hırsızlıktan, 140’ı dolandırıcılıktan 360’ı yağmadan, 50’si cinayetten 106’sı cinsel suçlardan, 721’i narkotik suçlarından, 49’u terör suçlarından, 448’i KOM (Kaçakçılık, Organize) ve bin 565’i diğer suçlardan arandığı belirtildi. 1 dakika sonra yakalandı Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda aranma kaydı oluşturulan bir şahsın bir dakika sonra yakalandığını belirterek, “Sakarya Ağır Ceza İlamat Masasınca kasten yaralama suçundan dolayı 8 Ekim 2024 günü saat 17.42’de 26 yıl 9 ay 21 gün hapis cezası ile aranma kaydı girilen O.H. adlı şahıs, aynı gün 1 dakika sonra saat 17.43’te, Ordu İl Emniyetimize bağlı ekiplerimizce Gülyalı ilçesinde yapılan yol uygulamasında yakalandı ve cezaevine teslim edildi” ifadelerine yer verdi.