ÇEVRE - 20 Ekim 2024 Pazar 06:59

Kurtlar sürüye, dronlu çoban kurtlara pusu attı

A
A
A
Kurtlar sürüye, dronlu çoban kurtlara pusu attı

Erzincan’da iki kurt yaylada otlayan koyun sürüsüne, kavalı bırakıp dron ile sürü güden çoban ise kurtlara pusu attı.


Erzincan merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Sazlıpınar köyünde yaşayan ve ailesiyle birlikte hayvancılık yapan Mert Yılmaz (25), 2018’de İletişim Fakültesini kazandı. Ancak sadece bir gün derse giren Mert Yılmaz, ’şehir hayatı bana göre değil’ diyerek, çok özlediği köyüne ve hayvanlarına döndü. Yıllardır amatör olarak kendi imkanları ile fotoğraf ve video çeken Yılmaz, bunları 4 yıl önce sosyal medya hesaplarında paylaşmaya başlayınca, büyük bir ilgiyle karşılaştı. Zamanla kendisini daha da geliştirip, dron ve profesyonel kameralarda çekime başlayan Yılmaz’ın sosyal medya hesaplarında 500 bin takipçisi oluştu. Videoları ise milyonlarca kişi tarafından izleniyor.


Mert Yılmaz, bu seferde koyunlara pusu atan kurtları dron ile görüntüledi. Yaylada otlayan koyun sürüsüne başlarındaki çobanın bir açığını bulduktan sonra saldırmaya çalışan iki kurt, kendilerini göstermeden plan yaparken drone ile çekildiklerinin farkına varmadılar.


Sürüyü gözetleyen kurtların o anları dron kameraya yansıdı. Kurtların pususu başarısızlıkla sona erdi.



Kurtlar sürüye, dronlu çoban kurtlara pusu attı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce İtfaiyeden en özel tatbikat DÜZCE (İHA) – Düzce’de özel eğitim okulunda okuyan öğrenciler, tatbikatta yangınlara nasıl müdahale edeceklerini ve yangın anında yapmaları gerekenleri itfaiye ekiplerinden öğrendi. Siren sesleri eşliğinde okula gelen itfaiye ekibi, özel öğrencileri heyecanlandırdı. Tatbikat sırasında, itfaiye ekipleri ilk olarak özel çocukları okuldan tahliye etti. Daha sonra itfaiyeciler, okulun önüne çıkarılan öğrencilere yangın anında nasıl davranmaları gerektiğini anlattı. Ayrıca yangın söndürme ve hayvan kurtarma operasyonlarında kullanılan malzemeleri de tanıttılar. İtfaiyeciler, yangın söndürmede kullandıkları çeşitli hortum başlıkları ile su sıkarak kısa bir gösteri düzenledi. Bu gösteri, çocuklar tarafından büyük bir heyecanla izlendi ve gösteri sonunda itfaiyeciler alkışlarla karşılandı. "Çok beğendim" Özel öğrenci Kerem Kebapçı, itfaiye ekibinin gösterisinden çok etkilendiğini belirterek, "Gösteriyi çok beğendim" dedi. Esma Sevinç ise "İtfaiyeciler su sıktı, çok güzeldi. Yangın sırasında kaçmamız gerektiğini ve ailemizin yanına gitmemiz gerektiğini öğrendim. Balkona gitmemizi söylediler" diye konuştu. Muhammet Efe Akbaş da, "Bize yangın esnasında ne yapmamız gerektiğini anlattılar. Yangın söndürmede kullanılan aletleri gösterdiler. Çok güzeldi. Yangın sırasında hocalarımızı dikkatle dinleyip onlarla birlikte dışarı çıkmamız gerektiğini öğrendim" şeklinde konuştu.
Mersin Mersin’de ’Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ coşkusu Mersin’de Yenişehir Belediyesinin bir sivil toplum örgütü işbirliğinde bu yıl 6.’sı düzenlediği ’Uluslararası Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali’ yeni renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce kişinin katıldığı festivalde müzisyenler, ressamlar, dans grupları ve performans sanatçıları yeteneklerini sergiledi. Geleneksel hale gelen ve bu yıl uluslararası boyut kazanan Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, Türkiye’nin farklı kentlerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçıları buluşturdu. Araç trafiğine kapatılan Kushimoto Sokağı karnaval havasına büründü, sanatsal buluşma noktasına dönüştü. Mersin’in en yoğun sosyal yaşam alanlarından biri olan Kushimoto Sokağında düzenlenen festival, renkli anlara sahne oldu. Müzisyenler, ressamlar, dans grupları ile performans ve grafiti sanatçılarının yeteneklerini sergilediği festivalde, Mersinli vatandaşlar da keyifli vakit geçirme fırsatı yakaladı. Vatandaşlar ayrıca festival alanında düzenlenen resim, heykel ve el sanatları atölyelerine katılarak kendi sanat eserlerini oluşturma imkânı buldu. “Bu festivaller vatandaşlarımızı mutlu ediyor” Düzenledikleri festivallere vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Göreve geldiğimizde yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri ‘hareket’ ilkesiydi. Hareket, kültür ve sanat faaliyetleriyle insanların daha çok iletişim ve dostluk kurmasını, kucaklaşmasını içeren bir ilkemizdi. Geçen hafta kentimizde Uluslararası Yenişehir Kültür Festivali’ni düzenledik. Bu festivaller vatandaşlarımızı mutlu ediyor. Yapmaya devam edeceğiz" dedi. “Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var.” Japonya, Almanya ve Çin’den de sokak sanatçılarını getirmek istediklerini belirten Özyiğit, şunları dile getirdi: “Mersin’in en güzel festivalinde hemşehrilerimizi ağırlamaktan onur duyuyoruz. Gelecekte Japonya’nın Kushimoto kenti ile Almanya ve Çin’den de sokak sanatçılarını getirmek istiyoruz. Oralarda da kardeş belediyelerimiz var. Şuan da en çok ihtiyacımız olan şey kardeşlik. Birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var".
İzmir Altay, düşme hattına geriledi Altay, İzmir’de oynadığı maçta Karaköprü Belediyespor’a 2-1 mağlup olarak düşme hattına geriledi. TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay, 8. hafta mücadelesinde Karaköprü Belediyespor ile karşı karşıya geldi. Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’ndaki çim bakımı sebebiyle İzmir Atatürk Stadyumu’nda oynanan müsabakayı siyah-beyazlılar, 2-1 kaybetti. 5 puanda kalan Altay, birebir rakibi olan Sincan Belediyesi Ankaraspor ile Karaköprü Belediyespor’un averajla altında kalarak düşme hattına geriledi. İzmir ekibi, üst üste 3 maçtır kaybederken, maç kazanamama serisi de 6’ya çıktı. Son galibiyetini ligin ikinci haftasında alan Altay, o günden bugüne kadar oynadığı 6 müsabakada 5 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. Yönetime istifa çağrısı Tarihinin en karanlık günlerini yaşayan ve toplam borcu 800 milyon TL’yi aşan Altay’da, şirketleşme için yatırımcı bulamayınca ve mali sıkıntıları da aşamayınca sportif başarısızlık devam ediyor. Yaz dönemi boyunca borçlar nedeniyle doğal gazın kesik olduğu kulüp tesislerinde sorunun yeni çözüldüğü ifade edilirken, elektrik faturaları da gecikmeli olarak ödendi. Tesislerde yemek çıkmaması nedeniyle oyuncular, uzun süre dışarıdan besin değeri düşük yemekler tüketmek zorunda kaldı. Kulüpte yaşanan sıkıntılara çözüm bulamayan Başkan Süleyman Özkaral, takımın da son haftalardaki düşüşü devam edince siyah-beyazlı taraftarlar tarafından yoğun bir şekilde istifaya davet edildi. Başkan Özkaral’ın bu protestolar sonrasında nasıl bir yol izleyeceği ise merakla bekleniyor.
Antalya Büyükşehir’den Aksu’da Zara konseri Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediye’sinin işbirliğiyle bu yıl 9’ncusunu gerçekleştirilecek Aksu Belediyesi Yağlı Güreşleri öncesi Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Zara konseri düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ANFAŞ Fuar Alanı önünde gerçekleştirilen Zara konseri büyük bir coşkuya sahne oldu. Konsere Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Zara konseri öncesi Aksulu vatandaşlara seslendi. Başkan Muhittin Böcek, Aksulu vatandaşları selamlayarak başladığı konuşmasına, 9. Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri kapsamında buluştuklarını belirterek, “Bana ikinci defa üst üste belediye başkanlığı kazandıran sizlerden Allah razı olsun. 31 Martta İsa Yıldırım ve beni Yörük çocuğunu bağrınıza bastınız. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin belediye başkanı olmaktan bir an olsun vazgeçmeden sizlerin oylarını namusum gibi koruyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Aksu’da vatandaşların ne talebi olursa İsa Yıldırım Başkan ile birlikte yapacaklarını anlatan Başkan Böcek, “Aksu’da Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle yollarımızı da yapacağız. Alt yapı çalışmalarımızı yapıyoruz. Biliyorsunuz Aksu’da kanalizasyon kokusu sorunu vardı. Alt yapı çalışmalarımızla bütün bu sorunları bitiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, alt yapı ve üst yapısıyla beş yıllık dönemimizde 311 kilometre yer altı içme suyu hattı, 2656 kilometre dağlara taşlara asfalt yaptık. 514 kilometre kanalizasyon yaptık. Sizlerin desteğiyle bu dönemde İsa Yıldırım 35 mahallesinde vatandaşına ne dediyse sonuna kadar yanındayım” dedi. Başkan Böcek’in konuşmasının ardından Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım Başkan Muhittin Böcek’e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Zara, sahne aldı. Zara konserinde en güzel parçalarıyla sevenlerini coştururken, duygusal şarkılarda da hüzünlendirdi. Sahne performansıyla keyifli bir akşam yaşatan Zara, Türk Halk Müziği’nin yanı sıra arabesk şarkılara da yer verdi. Vatandaşlarında eşlik ettiği Zara, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’a etkinlik için teşekkür etti.
Antalya Sokakta yaşayan vatandaşa belediyeden yardım eli Antalya’nın Kepez Belediyesi, 4 yıldır sokakta yaşayan ve bakacak kimsesi olmayan ve yaşam mücadelesi veren 75 yaşındaki Adem Ali Kaymakçı’ya yardım eli uzatarak barınma, sağlık ve temel ihtiyaçlarını karşıladı. Daha önce sokakta yaşayan 59 yaşındaki Ali Tanyerli’ye, barınma, tedavi ve iş imkânı sağlanarak, yeniden topluma kazandıran Kepez Belediyesi, maddi imkansızlıktan ve bakacak kimsesi olmadığından 4 yıldır inşaat halindeki binalarda ve sokaklarda kalan Adem Ali Kaymakçı da, yeni bir yaşama başlamak için yardım eli uzattı. Kepez Belediyesi’nden yardım isteyen ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde bir süre misafir edilen Kaymakçı’yı, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, makamında misafir etti. Barınma olanağı bulunmayan kimsesizlere ve evsizlere kucak açmaya, yardım eli uzatmaya devam edeceklerini belirten Kocagöz, Adem Ali Kaymakçı’nın sağlık, barınma ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi. Sağlık, kişisel bakım ve barınma desteği Kaymakçı’nın isteklerini dinleyen ve Başkan Mesut Kocagöz’ün yakından ilgilendiği kalacak yeri olmayan vatandaş, Belediye Sağlık Merkezi’nde kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildi. Kişisel hijyen bakımı yaptırılan Kaymakçı’ya, yeni elbiseler alındı. Adem Ali Kaymakçı, kalıcı barınma yeri sağlanıncaya kadar, Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konuk Evi’ne yerleştirildi. Sıcak bir yuvaya kavuşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kaymakçı, Başkan Mesut Kocagöz’e ve belediye görevlilerine teşekkür etti.
Samsun Başkan Sandıkçı: “Canik’imizi güvenli ve konforlu yollarla donatmaya devam ediyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeyi güvenli ve konforlu yollarla donatmaya devam ettiklerini söyledi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede altyapı ve üstyapı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti. Altyapı çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, vatandaşlara üstyapı çalışmaları çerçevesinde güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmak için hummalı bir şekilde çalışmayı sürdürdüklerini belirtti. “Canik’imizi güvenli ve konforlu yollara donatmaya devam ediyoruz” Merkez ve kırsal mahalle ayrımı gözetmeksiniz ilçenin tüm mahallelerinde yol yapım çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, “Güvenli ve konforlu yolları ilçemize kazandırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Seferberlik halinde çalışarak güvenli ve konforlu yolları hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz. Açtığımız yeni yollarla ilçemizin ulaşım ağını daha güçlü hale getiriyoruz. Hemşehrilerimize sorunsuz bir ulaşım hizmeti sunmak için sahada büyük bir özveriyle çalışıyoruz” dedi. Tüm ekiplerin sahada koordineli bir şekilde mesai mefhumu gözetmeden çalışmayı sürdürdüğünü ve çalışmaları sahada takip ettiklerini belirten Başkan Sandıkçı, “Canik’imizi ulaşımda daha üst seviyelere taşımak için tüm ekiplerimizle birlikte sahada mesai mefhumu gözetmeden çalışıyoruz. Altyapı ve üstyapı çalışmalarımızı yerinde takip ediyoruz. Muhtarlarımız ve hemşehrilerimizle çalışmalarımızı istişare ediyor, talep ve önerileri yerinde dinliyoruz. İlçemizin tüm yollarını konforlu ve güvenli bir hale getirmek için ara vermeden çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.