GÜNDEM - 20 Ekim 2024 Pazar 11:01

Sokakta yaşayan vatandaşa belediyeden yardım eli

A
A
A
Sokakta yaşayan vatandaşa belediyeden yardım eli

Antalya’nın Kepez Belediyesi, 4 yıldır sokakta yaşayan ve bakacak kimsesi olmayan ve yaşam mücadelesi veren 75 yaşındaki Adem Ali Kaymakçı’ya yardım eli uzatarak barınma, sağlık ve temel ihtiyaçlarını karşıladı.


Daha önce sokakta yaşayan 59 yaşındaki Ali Tanyerli’ye, barınma, tedavi ve iş imkânı sağlanarak, yeniden topluma kazandıran Kepez Belediyesi, maddi imkansızlıktan ve bakacak kimsesi olmadığından 4 yıldır inşaat halindeki binalarda ve sokaklarda kalan Adem Ali Kaymakçı da, yeni bir yaşama başlamak için yardım eli uzattı. Kepez Belediyesi’nden yardım isteyen ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde bir süre misafir edilen Kaymakçı’yı, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, makamında misafir etti. Barınma olanağı bulunmayan kimsesizlere ve evsizlere kucak açmaya, yardım eli uzatmaya devam edeceklerini belirten Kocagöz, Adem Ali Kaymakçı’nın sağlık, barınma ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.



Sağlık, kişisel bakım ve barınma desteği


Kaymakçı’nın isteklerini dinleyen ve Başkan Mesut Kocagöz’ün yakından ilgilendiği kalacak yeri olmayan vatandaş, Belediye Sağlık Merkezi’nde kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçirildi. Kişisel hijyen bakımı yaptırılan Kaymakçı’ya, yeni elbiseler alındı. Adem Ali Kaymakçı, kalıcı barınma yeri sağlanıncaya kadar, Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konuk Evi’ne yerleştirildi. Sıcak bir yuvaya kavuşmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Kaymakçı, Başkan Mesut Kocagöz’e ve belediye görevlilerine teşekkür etti.



Sokakta yaşayan vatandaşa belediyeden yardım eli

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Ortaçağ’ı Kapadokya’ya taşıdılar Kostüm ve aksesuar üreticilerince Nevşehir’de, ’Orta Çağ Panayırı’ düzenlendi. Panayıra katılanlar; Macaristan’dan gelen sanatçıların Ortaçağ’da kullanılan müzik aletleri ile seslendirdikleri Ortaçağ müziği eşliğinde gönüllerince eğlendi ve dans etti. Ürgüp ilçesinde ’Orta Çağ’ temalı bir restoranın bulunduğu Bey Sokak’ta gerçekleştirilen etkinlikte, Orta Çağ’da günlük yaşamda kullanılan aksesuar ve giysilerin yanı sıra çeşitli eşyaların sergilendiği bir birinden ilginç stantlar açıldı. Macar sanatçılar da sokakta Ortaçağ aletleri çaldı. Ortaçağ’ı Kapadokya’ya taşıdıklarını söyleyen İşletmeci Muammer Erinal yaptığı açıklamada; "Restoranımız ortaçağ temalı. Bu tema bölgede çok ilgi çekiyor. İnanılmaz bir kitleye ulaştık. Bu eserleri yapan sanatçı arkadaşlarınız burada sergi açıyorlar ve satışlar yapıyorlar. Buraya gelen misafirlerimiz orta çağ havasını tadıyorlar” dedi. Erinal; MacaEistan’dan gelen sanatçıların da Ortaçağ’da kullanılan müzik aletleri ile ortaçağ müziklerini çaldığını söyledi. Tarihe meraklı olduğunu söyleyen Fatma Güçlü de düzenlenen panayırda birbirinden ilginç ve Ortaçağ’dan beri kullanılan şapkaların dikkatini çektiğini söyledi. Güçlü; "Tarihi çok seviyorum. Bu nedenle buradayım. Ayrıca ortaçağ müziği ile birleşince her şey çok güzel oldu” dedi. Kapadokya tatili için Ürgüp’e gelen Haluk Mert Belhan da; “Ürgüp’ü gezerken bir anda burası karşımıza çıktı. Çok şaşırdık, bu sakağa girmişken arkadaşlarım için hediye alıyorum. Ayrıca televizyonlarda ve filmlerde gördüğümüz ortaçağ aksesuarlarını burada yakından görebiliyoruz” ifadelerini kullandı. Sanatçı Deniz Emek Apaydın ve Selin Yosun Paktunç da; “Ortaçağ’a meraklıyız. Bu nedenle ortaya böyle ürünler çıkartabiliyoruz. Ortaçağ merakımız tarihi ve mitolojiyi sevmemizden kaynaklanıyor. Burada Ortaçağ’a ait birçok ürünü burada bulabilirsiniz. Diziler ve filmlerin verdiği meraktan dolayı çok yoğun ilgi ile karşılaştık” ifadelerini kullandılar.
Adana Festivalin en minik ziyaretçisi Adana Kebabı eli avutuldu Adana’da 8. Uluslararası Lezzet Festivali’nin 15 günlük en minik ziyaretçisini annesi Adana Kebabı ile avutmaya çalıştı. Merkez Park’ta 17 Ekim’de başlayan ve bugün akşam sona erecek olan 8. Uluslararası Lezzet Festivaline Adanalılar ve çevre illerden vatandaşlar akın etti. Hafta sonu olması nedeniyle festival alanı çok kalabalık olurken her tarafı Adana Kebabı dumanı ve kokusu kapladı. Nurcan Alptekin’de 15 gün önce Brezilya’da dünyaya getirdiği ve Muhammet ismini verdiği bebeğiyle birlikte festivale katıldı. Festivalin en minik ziyaretçisi olduğunu belirten anne Alptekin, “15 gün önce Brezilya’da doğum yaptım. Festivali kaçırmak istemedim. O yüzden çocuklarımla birlikte geldim. Benim oğlum festivalin en minik ziyaretçisi” dedi. Anne Alptekin ağlayan oğlunu da çatalla Adana Kebabı koklatarak avutmaya çalıştı. Bu durum ortaya ilginç bir görüntü çıkardı. Nevşehir’den ilk kez festivale geldiğini anlatan Şahin Kars ise, “Her şeyin çok güzel. Hem organizasyon hem de yemekler harika” dedi. Kıza Türkan Selinay Kars’da festivale ilk kez geldiklerini her şeyin çok güzel olduğunu kebaba bayıldıklarını söyledi. Kebap ustası Sezar Tiğit ise hafta içi katılımın az olduğunu, ancak cumartesi ve bugün katılımın iyi olduğunu festivale ilk kez katıldıklarını ancak daha önceki yıllara oranla katılımın biraz düşük kaldığını söyledi. Döner Ustası Nuri Erzi’de festivalin çok iyi geçtiğini cumartesi ve bugün katılımın daha da yoğun olduğunu çok memnun kaldıklarını dile getirdi. Helva ustası Ali Can Halme ve pasta ustası Dilek Deniz’de festivalin yoğun geçtiğini tatlılara ilginin bir hayli yüksek olduğunu kaydetti Festivale yaklaşık 1 milyon kişinin katılım sağladığı tahmin ediliyor.
Kayseri Yazar Yenişehirlioğlu: "Kayseri Kitap Fuarı her yıl güçlenerek devam ediyor" Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu; Büyükşehir Belediyesi 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda imza ve söyleşi etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç’a teşekkür eden yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Kayseri Kitap Fuarı’nın her yıl daha da güçlenerek devam ettiğini söyledi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği kitap fuarı ile kültürel bir etkinlik geleneğini başarıyla sürdürürken, bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen fuarda birbirinden önemli yazar, şair ve düşünürü misafir etti. Bu çerçevede, Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, kitap fuarında imza ve söyleşi etkinlikleri ile kitapseverlerle bir araya geldi. Yenişehirlioğlu, birçok ilde kitap fuarları sezonu açılmasına rağmen, Kayseri’nin organizasyonunun her yıl daha da güçlenerek devam ettiğini vurgulayarak; "Birçok ilde kitap fuarları sezonu açıldı fakat Kayseri, benim her sene gördüğüm kadarıyla üstüne ekleyerek devam ediyor. Çok önemli bir kitap fuarı organizasyonu bu. O yüzden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu taşın altına elini koyanlara ayrı ayrı teşekkür ederim” diye konuştu. En önemli teşekkürü kitapseverlerin hak ettiğini ifade eden Yazar Yenişehirlioğlu, “En önemli teşekkürü vatandaşımız hak ediyor. Onların teveccühü olmasa, ziyaretlere gelmeseler fuarın hiçbir anlamı yok” dedi. Yenişehirlioğlu fuarın önemine vurgu yaparak, şunları söyledi; "Kitap fuarları dünyanın bu kadar acımasızlaştığı dönemde, insanoğlunun bu kadar asli unsurlarından savrulduğu, uzaklaştığı bir dönemde insanoğlunun ihyası için çok önemli mabetlere dönüştü. 7’ncisi gerçekleşen Kayseri Kitap Fuarı’nda da birbirinden değerli yazarlar geliyor ve vatandaşın bu ilgisini görünce insan gururlanıyor. Kayseri’de olmaktan çok mutluyum.”