Yerel Haberler
Elazığ
Elazığ’da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:29 Elazığ’da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ile yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Elazığ Şubesi ev sahipliğinde “2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu tanıtım ve yaz Kur’an kursları tanıtım ve teşvik programı” düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Elazığ İl Müftü Vekili Özer Cömert,“ Türkiye Diyanet Vakfı her yıl gerçekleştirdiği kurban organizasyonuyla dünyaya iyilik ve insanlık dersi vermektedir. Geçen yıl Türkiye genelinde 745 bin 535 hisse kurban bağışı yapılmıştır. Elazığ ilimizde ise 2 bin 235 hisse vekaletle kurban bağışı yapıldı” dedi. Programın devamında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken Kurt, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın, vakfımızın, daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara, bütün mağdurlara el açması, gönlünü açması, yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. İnşallah bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi daha bereketli, daha güzel, daha fazla insana ulaşarak, daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız’’ diye konuştu. Kurt son olarak, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerinin yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında da 4 bin 750 lira olarak belirlendiğini ifade etti.
Elazığ’da 200 gram ekmek 10 lira oldu
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:23 Elazığ’da 200 gram ekmek 10 lira oldu Elazığ’da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldı. Gelen zamla birlikte dar gelirlilerin etkileneceği belirten fırın ustası, ekmek için gerekli olan maliyetlerin denetlenmesini talep etti. Elazığ’da Fırıncılar Odası Başkanlığı tarafından kent genelinde ekmeğe zam kararı alındı. 200 gramlık ekmek 8 liradan 10 liraya çıktı. Tarihi Kapalı Çarşıda fırıncılık yapan Nevzat Kızılelma, gelen zamları savunmadığını fakat zam yapmadıkları taktirde kendilerinin zarar edeceklerinin altını çizdi. Giderlerinde artış olduğunu aktaran Kızılelma, ’’Bizim de ham madde olan ürünlerimiz un, odun ve diğer girdilerimizde çok ciddi artışlar var. Bunlar yetkililerimizin önünde bulundurularak tespit edilmiş bir rakamdır. İnşallah almış olduğumuz un, maya, odun ve diğer girdilerimiz inşallah böyle kalır. Bunun yanında sigorta giderleri ve işçi giderleri de var. Ben iktidarımızdan rica ediyorum, özellikle küçük esnafın Esnaf Kefalet Kooperatifinden para çekmeyen esnaf yok. Bunlarla ilgili bizlere yardımcı olmalarını istiyorum. Elazığ’ın da deprem bölgesi olma statüsü devam ediyor. Yetkililerimizin bunları göz ardı etmemelerini istiyorum. Bu doğrultuda ekmeğe gelen zamdan dolayı Allah vatandaşlarımıza yardım etsin. Kimisinin hiç umurunda değil ama dar gelirliler mutlaka etkilenecektir. Ekonomimiz düzlüğe çıkınca devletimizde almış olduğumuz un fiyatlarını gözden geçirir de onun altından kalkarız. Ekmek gramajında herhangi bir değişiklik olmadı. Türkiye geneli standart bir uygulama var gibi görünüyor fakat zaman zaman değişiklik gösteren illerimiz var. Fiyat 8 liraydı 10 lira oldu” dedi. (MK-YRT
Elazığ’da ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleşti
15 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:52 Elazığ’da ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleşti Elazığ’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Fırat Üniversitesi tarafından ortaklaşa ‘Bilişim Çağında Dezenformasyon’ konferansı gerçekleştirildi. Konferansa, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yardımcısı Prof. Dr. Soner Özgen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dezenformasyon doğruyu veya yanlışı bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgiyi çarpıtma anlamına geldiğini belirten Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nural İmik Tanyıldızı, “Bilgiye ulaşımın çok kolay hale geldiği dijital dünyada dezenformasyon kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Birçok açıdan sorunlara sebep olan hatta ulusal gücü tehdit edecek güce sahip olan dezenformasyonla mücadelede en etkili çözüm, stratejik bir iletişimden geçmektedir. Bu derece önemli olana dezenformasyon konusunda bilgi ve görüşlerini bizlerle paylaşmak için aramızda bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş’a teşekkür ederiz” dedi. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi amfi salonunda gerçekleştirilen konferansta, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş da bilgi ve görüşlerini paylaştı.