EKONOMİ - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 16:53

Alaca et tanzim satış mağazası açıldı

A
A
A
Alaca et tanzim satış mağazası açıldı

Çorum’un Alaca Belediyesi, halka ucuz et sunacağı ilk tanzim satış mağazasını hizmete açtı.


Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan, seçim vaatleri arasında yer alan projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Üreticiden tüketiciye ucuz ve sağlıklı gıda zinciri oluşturularak yerelden kalkınmaya destek olması hedeflenen Halk Et projesi ile ekonomik fiyatla kaliteli et üretilecek ve tüketicinin yüzü gülecek. Mezbaha tesisleri içerisinde yer alan Et Tanzim Satış Mağazası’nın hizmete girmesiyle birlikte


Açılışta konuşan Belediye Başkanı Şerif Arslan, belediye bünyesinde daha önce et tanzim satış mağazası ve ekmek fırını bulunduğunu açıkladı.


Her iki tesisin kapatıldığını ancak zamanla ikisinin de ihtiyaç olduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Arslan, “Seçim çalışmalarında bunu gördük. Esnaflarımız ve vatandaşlarımız bizden talepte bulundu. Bizde seçim çalışmalarında bunun sözüne verdik. Mağazamız açılırken esnaflarımızla da gerekli istişareleri yaptık. Onları mağdur etmeyeceğimizi ifade ettik. Burada kar amacı gütmeyeceğimizi vi ticaret yapmayacağımızı belirttik. Tesisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.


Arslan’ın konuşmasının ardından yapılan duayla tesisin açılışı gerçekleştirildi.



Alaca et tanzim satış mağazası açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Yeniköy Mahallesinin içme suyu hatları yenileniyor Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü su sorunu yaşayan bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. Kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için projelerini hayata geçiren ekipler son olarak Menteşe Yeniköy Mahallesinde çalışma başlatıyor. Su kesintilerinin önüne geçiliyor Özellikle yaz aylarında yoğun kullanıma bağlı olarak basınç sorunları yaşanan ve boruların kullanım ömrünü tamamlanmış olması nedeniyle sık sık arızaların meydana geldiği hattın önemli bir bölümü yenileniyor. Çalışma kapsamında 2 Milyon 150 bin TL yatırımla yaklaşık 2 bin 200 metre hat yenileme çalışması yapılacak. Çalışma ile birlikte hatların çapı büyüyecek ve mahalleye verilen su miktarı iki katına çıkacak. MUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada Yeniköy’de yapılacak olan çalışmanın başladığı ve kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı belirtildi. Açıklamada; “Yeniköy Mahallesinde bulunan mevcut hatların bölgeye yeteri kadar su iletimi yapamaması ayrıca kullanım ömrünü tamamlanması nedeniyle sık sık arızlar oluşmaktadır. Bu nedenle bölgede su kesintileri meydana gelmektedir. Hazırlamış olduğumuz projeyi ile eski hatları modern borularla değiştirerek evlere iletilen suyu iki katına çıkarıyor ayrıca hat arızalarının önüne geçiyoruz” denildi.
Ordu Eski eşini keser sapıyla vurarak öldüren şahıs hakim karşısına çıktı Ordu’da, boşandığı eşini keser sapı yaklaşık 15 dakika darp ederek ölmesine neden olan eski koca 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde eski karısı Ayşe Çetin’i (48), 28 Ağustos 2023 yılında keser sapı ile vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mükerrem Başarmak (49), 3’üncü kez hakim karşısına çıktı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Mükerrem Başarmak ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada, olay günü ihbar üzerine olayın gerçekleştiği eve giden polis memurlarının tanık olarak ifadeleri alındı. Polis memurları mahkemede verdikleri ifadede, olayın gerçekleştiği evin kapısına gittiklerinde kadın çığlık sesleri duyduklarını, kapının kilitli olduğunu ve kırarak açtıklarını söyledi. Tanık polisler, içeriye girdiklerinde Ayşe Çetin’in yatar vaziyette yerde durduğunu, zanlıyı etkisiz hale getirerek elindeki suç aletini aldıklarını belirttiler. Duruşmada alınan ifadelerin ardından savcılık mütalaası sunuldu. Mütalaada, sanığın boşanmış olduğu eşini kasten tasarlayarak öldürdüğü, sosyal medya üzerinden eski eşine ait videoları izledikten sonra suçu işlemeye karar verdiği, sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Öte yandan, sanığın, ‘boşandığı kadını tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istenen iddianame, Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Duruşma, karar verilmek üzere ileri bir tarihe ertelendi.
Ankara RTÜK, Açık Radyo’nun yayın lisansını iptal etti "Sözde soykırım" gibi Ermeni tezlerini kabul ederek yayına taşıyan Açık Radyo, hakkında verilen program durdurma kararını uygulamayınca yayın lisansı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından iptal edildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gündemin ana başlıklarından biri Açık Radyo oldu. Açık Radyo, Türkiye aleyhindeki yayınları ve sözde soykırım gibi Ermeni tezlerini savunması nedeniyle daha önce RTÜK tarafından program durdurma ve en üst sınırdan idari para cezalarıyla gündeme gelmişti. Kararın uygulanmaması lisansa mal oldu En son verilen 5 kez program durdurma müeyyidesine rağmen, yayınlarına devam ettiği tespit edilen Açık Radyo’ya en ağır yaptırım uygulandı. 6112 sayılı Kanun’un 32. maddesinin beşinci fıkrasında düzenlenen "...Programlarının yayını veya yayınları süreli durdurulan medya hizmet sağlayıcı kuruluşun yaptırım kararının tebliğine rağmen kararın gereklerine aykırı olarak yayınlarına devam etmesi halinde yayın lisansının iptaline karar verilir" hükmü Üst Kurul tarafından hayata geçirildi. Kanun’un 33. Maddesi’ndeki, "Üst Kuruldan yayın lisansı almadan veya yayınları Üst Kurul tarafından geçici olarak durdurulmasına ya da yayın lisansı iptal edilmesine rağmen yayın yapan gerçek kişiler ile tüzel kişilerin yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürü, bir yıldan iki yıla kadar hapis ve bin günden beş bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Tüzel kişiler hakkında ayrıca 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 60’ıncı maddesindeki güvenlik tedbirleri uygulanır. İzinsiz olarak faaliyetine devam eden yayın cihaz ve tesisleri Üst Kurulca mühürlenerek kapatılır" hükmü gereğince Açık Radyo’nun yayın lisansı iptal edilerek yayınlarına son vermesi kararlaştırıldı.
Siirt Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi açıldı Siirt’te GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Siirt Valiliğinin desteği ile hizmete giren ‘Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumacılığı Atölyesi’nin açılışı Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Geleneksel Siirt Battaniyesi dokumacılığı alanında 25 yeni usta yetiştirilerek, 25 kişiye istihdam sağlanacak. Açılış programında konuşan Siirt Valisi Kemal Kızılkaya, gelecek nesillere bu kültürün aktarılması için her türlü desteğin verildiğini belirtti. Vali Kızılkaya, "Geçmişten günümüze uzanan ve büyük bir emekle ilmek ilmek dokunan, coğrafi işarete sahip geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı, kentimize ayrı bir değer katarak il ekonomisine de önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bugün açılışını yapacağımız dokuma atölyesi, hem istihdam sağlamak hem de yeni nesillere bu kültürü aktarmak için büyük önem taşımaktadır. Proje kapsamında, geleneksel Siirt dokuması canlandırılacak ve yeni ustalar yetiştirilecektir. Böylece, özellikle gençlerin ve kadınların bu sanatı öğrenerek ekonomik ve istihdam açısından katkı sağlaması hedeflenmektedir’’ dedi. İstihdam ve ekonomi alanında faaliyet gösterecek proje olduğunu belirten Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, "Bugün sizlerle birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz geleneksel Siirt battaniyesi dokumacılığı atölyesinin Siirt’imize hem kültür, hem ekonomi hem de turizm alanında katkı sağlayacağına inandığımız bir projemiz olacaktır’’ şeklinde konuştu. Kursiyer Şevval Çakay, "Babam 30 senedir bu mesleği yapıyor. Hazır elimizde böyle fırsat geçmişken bizde öğrenelim dedik. Zor değil ama çok emek isteyen bir iştir" dedi. Kursiyer Fatma Işık Kaya ise "Bu projede emeği geçen bütün emektar arkadaşlarımıza Sayın Valimize ve bütün çalışanlara çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Siirt’in ihtiyaç duyduğu bir alandı" diye konuştu.