Yerel Haberler
Çankırı
Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu 23 Eylül 2024 Pazartesi - 20:03:00 Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 67 bin 574 oldu. Bu taşıtların yüzde 36,9’unu otomobil, yüzde 25,0’ini traktör, yüzde 18,7’sini motosiklet, yüzde 13,8’ini kamyonet, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,0’ini minibüs, yüzde 0,8’sini otobüs, yüzde 0,5’ini ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Çankırı’da ağustos ayında 599 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 599 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 72 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 13,2 ile otomobil, yüzde 6,8 ile kamyonet, yüzde 6,5 ile traktör takip etti. Öte yandan, Çankırı’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 248 adet azaldı. Kastamonu’da ise trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 158 bin 983 oldu. Bu taşıtların yüzde 45,3’ünü otomobil, yüzde 23,1’ini traktör, yüzde 13,2’sini kamyonet, yüzde 12,2’sini motosiklet, yüzde 3,6’sını kamyon, yüzde 1,5’ini minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs, yüzde 0,4’ünü ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Kastamonu’da Ağustos ayında 750 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 750 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 60 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 17,9 ile otomobil, yüzde 15,6 ile traktör ve yüzde 4,7 ile kamyonet takip etti. Öte yandan, Kastamonu’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 250 adet azaldı.
ÇAKÜ, Erasmus+ yükseköğretim alanı merkezi projelere odaklandı
26 Aralık 2023 Salı - 09:40 ÇAKÜ, Erasmus+ yükseköğretim alanı merkezi projelere odaklandı Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, Türkiye’de ilk sıralarda yer aldıkları Erasmus+ projelerinde hedeflerini yükselttiklerini söyledi. Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörlük Senato Salonunda, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş Başkanlığında 2024 yılı Erasmus+ yükseköğretim alanı merkezi projeler bilgilendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Erasmus Kurum Koordinatörü Doktor Öğretim Üyesi Şuayip Turan, Öğretim Görevlisi Abdülkadir Gökmen, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü personeli Arş. Gör. Mehmet Ali Demir, Öğretim Görevlisi Ece Günen ve fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulların merkezi projelerden sorumlu akademik personeli katıldı. Toplantının Açılış konuşmasında ÇAKÜ’nün Erasmus+ KA131 ve 171 öğrenci ve personel hareketliliğinde Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Odabaş, üniversite olarak hedeflerinin daha yüksek hibelere ve prestije sahip olan “Erasmus+ Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeler” ve “Jean Monnet” olduğunu, ilerleyen dönemlerde prestiji yüksek bu projeleri üniversiteye kazandırmak için çaba sarf etmeye devam edeceklerini belirtti. Daha sonra Öğretim Görevlisi Abdülkadir Gökmen tarafından Yükseköğretim Alanı Merkezi proje türlerinden olan Jean Monnet, Erasmus Mundus Joint Masters, Erasmus Mundus Design Measures ve yükseköğretim alanında kapasite geliştirme projeleri hakkında detaylı bir sunum ve bilgilendirme yapıldı. Erasmus Kurum Koordinatörü personeli Arş. Gör. Mehmet Ali Demir tarafından da özellikle Jean Monnet faaliyet türü olan “modül” hakkında proje yazarken nelere dikkat edileceği ve proje yazımında hangi konulara değinileceği konusunda bilgi verildi. Üniversite olarak bu projelerde yürütücü olarak bulunmak istediklerini belirten Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Şuayip Turan ise ekip olarak projeler ortaya çıkarmaya hazır olduklarını belirterek, akademik birimlerimizin Merkezi projelerden sorumlu hocalarımıza projelerde verecekleri katkı ve destekleri için teşekkürlerini iletti.
‘Best Perforsmance’ ödüllü flim ekibine Rektör Çiftçi’den teşekkür belgesi
25 Aralık 2023 Pazartesi - 13:04 ‘Best Perforsmance’ ödüllü flim ekibine Rektör Çiftçi’den teşekkür belgesi Çankırı Karatekin Üniversitesi Prf. Dr. Harun Çiftçi, ‘Göç’ temalı koleksiyonun tanıtıldığı ABD’nin en prestijli moda film festivallerden biri olan ‘Style, Experimental, Fashion Film Festivali’nde “Best Performances” ödülününe layık görülen “Limbo” isimli kısa film ekibine teşekkür belgesi takdim etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri tarafından Üniversite bünyesinde ‘Göç” temalı koleksiyonun tanıtıldığı Doç. Dr. Tunç Boran’ın yönetmenliğinde çekilen “Limbo” isimli kısa film, ABD’nin en prestijli moda film festivallerden biri olan “Style, Experimental, Fashion Film Festival”inde “Best Performances” ödülünün sahibi oldu. Film ekibini başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi, Doç. Dr. Tunç Boran, Doç. Arzu Evecen, Öğr. Gör. Salih Köse, Öğr. Gör. Ceren Öz ve Arş. Gör. Kübra Aşçı ile film ekibinde yer alan öğrencilerinden Halil Şahin ve Yavuz Koç`a teşekkür belgesi takdim etti. Doç. Dr. Tunç Bora’nın yönetmenliğini, Öğr. Gör. Salih Köse ve Selçuk Karadaşgörüntü yönetmenliğini yaptığı film, Çankırı Tren İstasyonu, TCDD Açık Hava Müzesi’nde çekildi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencilerinden Ebru Taşkın, Farahim Aliyev, Furkan Can Yıldız, Gamze Nur Ürkmez, Gül Genç, Kardelen Orhan, Mir Ali Babayev, Naiba Rzayeva, Selvanur Demir, Sina Ranjbar Reihani, Süheyla Taşören, Şule Aksoy, Zehra Akkaya tarafından hazırlanan “Göç” temalı giysi koleksiyonunun konsept danışmanlığını Doç. Arzu Evecen, kostüm danışmanlığını ise Öğr. Gör. Ceren Öz yaptı. Göçmenlerin yaşadıkları problemler, göçün toplumsal ve psikolojik etkileri, göçmenlerin topluma entegrasyonu gibi toplumsal konular giysi koleksiyonun temel manifestosunu oluşturdu.