Yerel Haberler
Çankırı
Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu 23 Eylül 2024 Pazartesi - 20:03:00 Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 67 bin 574 oldu. Bu taşıtların yüzde 36,9’unu otomobil, yüzde 25,0’ini traktör, yüzde 18,7’sini motosiklet, yüzde 13,8’ini kamyonet, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,0’ini minibüs, yüzde 0,8’sini otobüs, yüzde 0,5’ini ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Çankırı’da ağustos ayında 599 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 599 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 72 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 13,2 ile otomobil, yüzde 6,8 ile kamyonet, yüzde 6,5 ile traktör takip etti. Öte yandan, Çankırı’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 248 adet azaldı. Kastamonu’da ise trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 158 bin 983 oldu. Bu taşıtların yüzde 45,3’ünü otomobil, yüzde 23,1’ini traktör, yüzde 13,2’sini kamyonet, yüzde 12,2’sini motosiklet, yüzde 3,6’sını kamyon, yüzde 1,5’ini minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs, yüzde 0,4’ünü ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Kastamonu’da Ağustos ayında 750 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 750 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 60 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 17,9 ile otomobil, yüzde 15,6 ile traktör ve yüzde 4,7 ile kamyonet takip etti. Öte yandan, Kastamonu’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 250 adet azaldı.
Meteoroloji’den Çankırı için yağış uyarısı
06 Ocak 2024 Cumartesi - 18:41 Meteoroloji’den Çankırı için yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Çankırı’da 7-10 Ocak tarihleri arasında etkili olması beklenen karla karışık yağmur sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Çankırı’da 7-19 Ocak tarihleri arasında karla karışık yağmur tahmininde bulundu. Yarından itibaren başlayacak yağışın 10 Ocak Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam etmesinin beklendiğinin belirtildiği açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar uyarıldı. Açıklamada, “Ülkemizin önümüzdeki hafta, 7 Ocak Pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor. 10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, bölgemizde beklenen yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10 Ocak Çarşamba günü hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor. Rüzgarın, Pazar ve Pazartesi günleri bölgemizde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.
Muhtar seçilirse 5 yıllık maaşını ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bağışlayacak
02 Ocak 2024 Salı - 09:54 Muhtar seçilirse 5 yıllık maaşını ihtiyaç sahibi vatandaşlar için bağışlayacak Çankırı’da yaşadığı mahalle için muhtar adayı olan esnaf, mahalle muhtarlarının herhangi bir iş yükü olmadığı için devletten aldıkları ücreti hak etmediğini belirterek, kazanması durumunda 5 yıllık maaşını ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere bağışlayacağını söyledi. Çankırı’da yaşayan 49 yaşındaki Ahmet Tanışman, yaşadığı Aksu Mahallesi için muhtar adayı oldu. Uzun yıllardır Çankırı’da esnaflık yapan Tanışman, seçimi kazanması durumunda 5 yıl boyunca alacağı maaşların tamamını yardıma muhtaç bireylere ve öğrencilere burs olarak bağışlayacağını vaat etti. Mahalle muhtarlarının aldıkları parayı hak etmediğini düşündüğü için bağışlamaya karar verdiğini ifade eden Tanışman, Türkiye genelindeki muhtarlara da bu konuda hassasiyet göstermesi için tavsiyede bulundu. “5 yıl boyunca alacağım ücreti dağıtmak istiyorum” Vatandaşlardan vaadi için güzel dönüşler aldığını ifade eden Ahmet Tanışman, “Mahallemdeki garibanlar, maddi durumu zayıf olanlar ve öğrencilere burs olarak 5 yıl boyunca alacağım ücreti dağıtmak istiyorum. Allah nasip ederde muhtar olursam, sadece Aksu Mahallesi değil tüm Türkiye’de ki muhtarlara bu fikir tavsiyemdir. Eğer muhtar olursam sadece Aksu Mahallesi değil, tüm Çankırı halkı bunu görecektir. Mahalle muhtarının herhangi bir yaptığı iş olmadığı ve bu parayı hak etmediğimiz için ve devletimizin de bize sunmuş olduğu parayı ben de halkımıza sunmak istiyorum. Vatandaşlardan da çok güzel tepkiler alıyoruz” dedi.