Yerel Haberler
Çankırı
Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu 23 Eylül 2024 Pazartesi - 20:03:00 Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan istatistiklere göre, Çankırı ve Kastamonu’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 226 bin 557 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Ağustos ayı motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Çankırı’da trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 67 bin 574 oldu. Bu taşıtların yüzde 36,9’unu otomobil, yüzde 25,0’ini traktör, yüzde 18,7’sini motosiklet, yüzde 13,8’ini kamyonet, yüzde 3,3’ünü kamyon, yüzde 1,0’ini minibüs, yüzde 0,8’sini otobüs, yüzde 0,5’ini ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Çankırı’da ağustos ayında 599 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 599 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 72 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 13,2 ile otomobil, yüzde 6,8 ile kamyonet, yüzde 6,5 ile traktör takip etti. Öte yandan, Çankırı’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 248 adet azaldı. Kastamonu’da ise trafiğe kayıtlı araç sayısı ağustos ayı sonu itibarıyla 158 bin 983 oldu. Bu taşıtların yüzde 45,3’ünü otomobil, yüzde 23,1’ini traktör, yüzde 13,2’sini kamyonet, yüzde 12,2’sini motosiklet, yüzde 3,6’sını kamyon, yüzde 1,5’ini minibüs, yüzde 0,6’sını otobüs, yüzde 0,4’ünü ise özel maksatlı taşıtlar oluşturdu. Kastamonu’da Ağustos ayında 750 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Trafiğe kaydı yapılan toplam 750 adet taşıt içinde motosiklet yüzde 60 ile ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 17,9 ile otomobil, yüzde 15,6 ile traktör ve yüzde 4,7 ile kamyonet takip etti. Öte yandan, Kastamonu’da ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan toplam taşıt sayısı bir önceki aya göre 250 adet azaldı.
Hayvanları yangında telef oldu, el ele veren vatandaşlar 14 büyükbaş hediye etti
09 Nisan 2024 Salı - 11:57 Hayvanları yangında telef oldu, el ele veren vatandaşlar 14 büyükbaş hediye etti Çankırı’nın Bayramören ilçesinde çıkan yangında 21 büyükbaş hayvanı telef olan çiftçiye hayırsever vatandaşlar yardım elini uzatarak 14 büyükbaş hayvan verdi. Çankırı’nın Bayramören ilçesine bağlı Akgüney köyünde hayvancılıkla uğraşan Nizamettin Karahan’ın çiftliğinde bilinmeyen sebeple çıkan yangında çiftçinin banka kredisiyle aldığı 21 büyükbaş hayvan ve 1 traktör küle dönerken, çiftlikte de büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. Olayın ardından vatandaşlar Nizamettin Karahan için el ele verdi. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla 14 adet büyükbaş hayvan Nizamettin Karahan’a teslim edildi. “14 adet büyükbaşı Nizamettin kardeşimize getirdik” Çiftçiye hayvanları teslim eden Akif Metin, “Yangında 21 adet hayvanı telef olan Nizamettin kardeşimin yanındayız. Eşref Şekerli Vakfı’nın da önderliğinde toplamış olduğumuz yardımlarla 14 adet büyükbaşı Nizamettin kardeşimize getirdik. Yaralarına bir nebze merhem olmaya çalışıyoruz” dedi. “Yardım edenden de etmeyenden de Allah razı olsun” Herkese teşekkür eden Nizamettin Karahan ise “Yardım edenden de etmeyenden de Allah razı olsun. Bizim ülkemizde dar günlerde birlik ve beraberlik çoğalıyor. Allah kimsenin başına vermesin çok zor bir durum. Ne desem bilemiyorum, anlatılacak gibi değil” diye konuştu.
Berberler ve kuaförlerde bayram yoğunluğu: Mesaileri gece yarısına kadar uzadı
08 Nisan 2024 Pazartesi - 11:22 Berberler ve kuaförlerde bayram yoğunluğu: Mesaileri gece yarısına kadar uzadı Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Çankırı’da faaliyet gösteren berber ve kuaförlerde yoğunluk oluşmaya başladı. Kuaför ve berberler müşterilerini tıraş edebilmek gece saatlerine kadar mesai harcıyor. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala bayram tıraşı olmak isteyen vatandaşlar vatandaşlar berberler ve kuaförlerin yolunu tutmaya başladı. Saç ve sakal kesimi, yüz maskesi, saç bakımı gibi işlemler yaptırarak bayrama bakımlı girmek isteyen vatandaşlar için Çankırı’da faaliyet gösteren berberler de gece yarısına kadar mesai harcamaya başladı. Yaşanan yoğunluğa yetişmek isteyen kuaförler, gece yarısına kadar mesai yapıyor. Çankırı’da kuaförlük yapan Yücel Özaslan, yoğunluğun bayram namazına kadar devam etmesini beklediklerini söyledi. “Bu yoğunluk bayram sabahı sabah ezanı okunana kadar devam eder” Son bir haftadır randevulu olarak hizmet vererek yoğunluğa yetişmeye çalıştıklarını belirten Yücel Özaslan, “Son bir haftadır bayram yoğunluğu başladı. Randevulu bir şekilde müşterilerimizi çağırıyoruz. Ramazan ayı olduğu için sahur vaktine kadar hizmetimiz devam ediyor. İnsanlar bayrama hazırlanmak istiyor, biz de elimizden geldiği kadar hazırlıyoruz. Müşteriler berbere randevulu bir şekilde giderlerse biz de müşterilerimize daha sağlıklı bir zaman ayırabiliriz. Bu yoğunluk bayram sabahı sabah ezanı okunana kadar devam eder” diye konuştu. Bayram tıraşı olan Faruk Battal da, “Bayram öncesi tıraşımı oldum. Randevu bir, iki gün önceden alınırsa daha iyi oluyor. Bence herkes erken randevu almalı” dedi.
Bayram öncesi oto sanayilerde yoğunluk
06 Nisan 2024 Cumartesi - 11:45 Bayram öncesi oto sanayilerde yoğunluk Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Çankırı’da tatil için başka şehirlere gitmek için yola çıkacak vatandaşlar oto sanayilerde yoğunluk oluşturdu. Ramazan Bayramına sayılı günler kala aracı ile yolculuğa çıkacak vatandaşlar, araçlarının genel bakımlarını yaptırmak için oto sanayilerin yolunu tuttu. Çankırı’da, sürücüler yağ, su, fren gibi rutin bakımları için sıraya girdi. Çankırılı oto tamir ustaları, sürücülerin araçlarındaki rutin bakımlarını ihmal etmemelerini söyledi. “Uzun yola giden sürücülerin mutlaka araçlarının rutin kontrollerini yaptırmaları gerekir” Bayram öncesinde yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını söyleyen oto tamir ustası İsa Özkan, “Son bir haftadır bayram hareketliliği başladı. Uzun izinleri olduğu için yola çıkmadan önce araçlarını kontrol ettirmek istiyorlar. Sürücüler, uzun yol yapacakları için belirli bir şikayet değil de araçlarını kontrol ettirmek için geliyorlar. Fren, su, yağ, klima kontrolü için geliyorlar. Bizler de bir eksiği varsa yapıp gönderiyoruz. Bayram öncesi daha çok hızlanma olur, bayram dönüşü de hareketlilik devam eder. Uzun yola giden sürücülerin mutlaka araçlarının rutin kontrollerini yaptırmaları gerekir” dedi. Aracına bakım yaptıran Ersin Aşık, “Bayram öncesi aracımızın bakımlarını yaptırma için sanayiye getirdik. Arızalarını ve bakımlarını yaptırıyoruz” diye konuştu. Araçların uzun yollarda arıza yaptığını belirten Ahmet Kubilay, “Bayram tatiline çıkan vatandaşların Ilgaz, Ankara, Kastamonu taraflarında arızalar yapıyor. Biz de o araçları çekiyoruz. Şu an bir yoğunluk var” şeklinde konuştu.
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen mazbatasını aldı
05 Nisan 2024 Cuma - 12:30 Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen mazbatasını aldı Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, mazbatasını alarak ikinci dönem için makamına oturdu. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde ikinci kez Çankırı Belediye Başkanı olarak seçilen Milliyetçi Hareket Partisi Adayı İsmail Hakkı Esen, Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Mazbata programının ardından Başkan Esen, belediye önünde vatandaşlar ile buluştu. Mazbatasını mübarek günde almanın sevincini yaşadığını söyleyen Esen, üzerlerindeki yükün arttığını söyledi. "Üzerimizdeki yükün farkındayız, beklentiler çok yükseldi" Vatandaşların destekleriyle makamına oturduğunu ifade eden Esen, “Artık dün, dünde kaldı, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım. 2019’dan sonra aldığımız mazbatadan sonra şehrimiz için canla başla mücadele ettik. Kimseyi ayırmadan Çankırı’mızın daha yaşanabilir olması için hizmet etmeye gayret ettik. Bu görevlerin Cenab-ı Allah tarafından verildiğine inanan birisiyim. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, bizleri aday gösterdi. Çok kıymetli Çankırılılar da bizlere destek vererek buraya getirdi. Bugün de mazbatamızı aldık. Allah nasip etti, belediyemizin önünde sizlerle buluştuk, kurbanımızı kestik. Üzerimizdeki yükün farkındayız, beklentiler çok yükseldi. 5 yıl boyunca yaşadığımız olumsuzluklara ve dünyayı kasıp kavuran felaketlere rağmen şehrimize 178 tane proje, 63 tane de yıllardır yapılmayan proje hayata geçirildi” dedi. Mazbata teslim programına, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.