EKONOMİ - 09 Ekim 2024 Çarşamba 14:01

Yıldırım’da istihdam atağı

A
A
A
Yıldırım’da istihdam atağı

Bursa’da Yıldırım Belediyesi, iş arayan vatandaşlar ile işveren arasında köprü kurmaya devam ediyor.


Yıldırım Belediyesi, iş arayan vatandaşlar ile işvereni buluşturarak istihdama katkı sağlıyor. İş’imiz İstihdam Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarla Nisan ayından bu yana 703 vatandaş istihdama kazandırılırken 470 Yıldırımlı ise toplu iş görüşmeleriyle iş sahibi oldu. Firma iş birlikleri kapsamında Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda düzenlenen program kapsamında; Şehir Hastanesi, Marmarabirlik, Renault firmalarında istihdam edilmek üzere gerçekleştirilen toplu iş görüşmesi sonucu gerekli şartları taşıyan 250 aday istihdam edilerek işbaşı yapacak.


İşçi ile işveren arasında köprü


Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, iş arayanla işveren arasında güçlü bir iletişim kurduklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana kadın kooperatiflerinden eğitim ve girişimcilik merkezlerine, sosyal inovasyon merkezinden istihdam projelerine kadar birçok alanda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla on binlerce hemşehrimizi istihdama kazandırdık.” dedi.



Yıldırım’da istihdam atağı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ne üstün başarı belgesi Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi ortalama yüzde 43 tasarruf sağlayarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan ‘Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin birçok etkinliğini düzenlediği Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan ‘Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ aldı. Cumhurbaşkanı Genelgesi ile kamu binaları için yüzde 15 enerji tasarruf hedefi belirlenmişti. Belirlenen tasarruf hedefine ulaşılarak enerji verimliğinin ve emisyon azaltımının sağlanması amacıyla yayımlanan ‘Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi’ne göre yüzde 14 altında tasarruf sağlayanlar “başarısız”, yüzde 14-16 arası tasarruf sağlayanlar “başarılı”, yüzde 16 ve üzeri tasarruf sağlayanlar ise ‘üstün başarılı’ olarak sınıflandırıldı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde; ısıtma sisteminde enerji verimli doğalgaz kazanı dönüşümü, yenilenebilir enerji kullanımı, ISO 50001 Enerji Yönetim sistemi kurulumu ve eğitim çalışmaları ile yaklaşık yüzde 43 enerji tasarrufu sağlandı. Bu sayede Kültür Merkezi, 2019-2023 döneminde yapılan tasarruf ile ‘Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ almaya hak kazandı. Makine Mühendisi Hozatlı: “Enerji Verimliliği çalışmalarımızla Muğla’ya örnek oluyoruz.” Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Enerji Yönetimi ve Etüt Proje Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak görev alan Burak Hozatlı, “Büyükşehir’de enerji verimliliği ve tasarruf noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi’nde 10 bin metrekare kullanım alanı olan kamu binalarında yüzde 15 tasarruf sağlaması gerekiyordu. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda doğalgaz dönüşümü gerçekleştirdik ve verimli kazanlar kullandık. Bunun yanı sıra Menteşe Otogarı’mızda bulunan Güneş Enerji Sistemleri (GES) aboneliğimizi Kültür Merkezi’nde kullandık. Ayrıca yine belediyemizin tüm hizmetlerini kapsayan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’ni kurduk ve eğitimlerimizle tasarruf bilincini artırdık. Yaptığımız bu çalışmalarla ortalama yüzde 43 enerji tasarrufu sağlayarak Üstün Başarı Belgesi’ni almaya hak kazandık. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz çerçevesinde belediyemizin hizmetlerinde enerji verimliliğini sağlamakla birlikte Muğla’mızın enerji verimliliği kültürünü iyileştirmek için de örnek çalışmalar yapmaktayız” dedi.
Sakarya Adolf Behne’nin fikirleriyle can bulan eserler geleceğin mimarlarına ilham oldu Sakarya Büyükşehir Belediyesi OSM’de ev sahipliği yaptığı sergide, 1800’lü yıllarda mimarlık sanatına yön veren ünlü düşünür Adolf Behne’nin örnekleriyle yola çıkılarak hazırlanan eserler geleceğin mimarlarına örnek oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, her ay birbirinden değerli kültür programları ile sanatseverleri buluşturmaya devam ediyor. Ekim Ayı Takvimi çerçevesinde son olarak, sanatın ve sanatçının şehirdeki merkez noktası olan Ofis Sanat Merkezi’nde (OSM) dikkat çekici bir sergi kapılarını açtı. 1800’lü yıllarda yaşayan ve kitaplarıyla sanat dünyasında büyük yankı uyandıran sanat tarihçisi ve mimarlık yazarı Adolf Behne’nin “Adolf Behne İle Diyalog” kitabından alıntıların yapıldığı sergiye çok sayıda üniversite öğrencisi de katıldı. Sergi öncesi OSM Konferans Salonu’nda öğrencilerle söyleşi yapan akademisyenler Dr. Merve Ertene, Sümeyye Yaşar ve Hayrun Nisa Kuruçay kitapla ilgili bilgiler verdi, mimarlık sanatıyla ilgili ilgi çekici anlatımlar yaptı. Alanda mimarlık dalında eğitim veren Hayrun Nisa Kuruçay ve Sümeyye Yaşar, Adolf Behne’nin vurguladığı teklilik, toplumsallık, görecelik, mutlak uyum ve alet kavramları ile zenginleştirdikleri eserlerini sergiledi. Mimari bir perspektif bakış açısı oluşturulan organizasyon, mimarlık öğrencilere de mesleki açıdan ışık oldu. Kapılarını tüm Sakarya’ya açan sergide mimarlık sanatıyla ilgili ilham veren çizimler sergileniyor. 8-13 Ekim tarihleri arasında herkesin ücretsiz olarak katılabileceği sergi, Adolf Behne’nin anlatımlarıyla bağdaşan detaylara rastlanabiliyor. Akademisyenler, özellikle bu alanda eğitim gören katılımcılara sergideki eserlerle ilgili organizma kavramı, yapı organikliği, nesnellik arayışı, diyalektik matrisin keşfi konu başlıklarıyla ilgili bilgiler veriyor. Tüm dünyanın çehresini sanatla değiştiren geleceğin mimarları, sergide örnek aldıkları nüanslarla geleceğin yapılarına şekil verecek.
Bursa 650 yıllık Gezek kültürü Osmangazi’de yaşatıldı Osmangazi Belediyesi, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlediği Bursa Dostluk Gezeği programıyla, Bursa’nın 650 yıllık ‘Gezek’ kültürünü aslına uygun şekilde gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesinde, Geleneksel Sohbet Toplantıları başlığı altında yer alan ‘Gezek’ kültürü, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa Dostluk Gezeği programı ile günümüzde yaşatılıyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen program, Serhande Ali Piliçer, yönetiminde gezek duası ve hicaz makamında meydan faslıyla başladı. Gecenin ikinci bölümünde TRT Sanatçısı Neşe Dursun Saraç’ın seslendirdiği şarkılarla devam etti. Bursa Dostluk Gezeği Musiki Derneği, sazende ve hanende ustalarının eserleriyle renk kattığı gecede, müzik severler eğlenceli vakit geçirdi. Elazığ’da Kürsübaşı sohbeti, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da sıra gecesi, Erzincan’da velime geceleri, Manisa’da oturmah geceleri adını alan 650 yıllık Bursa Gezek kültürünün aslına uygun şekilde yaşatıldığı Bursa Dostluk Gezeği programına, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Sefa Yılmaz, Fatih Vardar, Mücahit Yıldızhan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Metin Tuncel, UNESCO Derneği Bursa Şube Başkanı İlker Özaslan, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Ozan Kozan ve sanatseverler katıldı. Bursa Dostluk Gezeği programında keyif dolu bir akşam geçiren vatandaşlar, böyle güzel bir kültürü günümüzde yaşattığı ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olduğu için Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.