ASAYİŞ - 30 Eylül 2024 Pazartesi 11:15

Yağmurlu yolda duramadı

A
A
A
Yağmurlu yolda duramadı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde İznik yolu Otoban kavşağında yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil, orta refüjdeki trafik lambasına çarparak durabildi.


Kaza saat 09.30 sıralarında Orhangazi-İznik karayolu otoban kavşağında meydana geldi. Alınan bilgilere göre İznik istikametinden Orhangazi istikametine doğru gitmekte olan Adem F. (58) idaresindeki 16 VF 309 plakalı otomobil otoban kavşağında yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak orta refüje çıktı. Trafik lambası direğine çarpan otomobilde maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Otomobilde yolcu olarak bulunan ve hafif yaralı olan Gülhan F. (54) ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesine kaldırılarak burada tedavi altına alındı.


Kaza ile ilgili tahkikat sürüyor.



Yağmurlu yolda duramadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Cambridge sınavlarına GKV damgası Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nda 2023-2024 eğitim öğretim yılında Cambridge sınavlarına katılan 34 öğrenci ve öğretmenleri düzenlenen törenle başarı sertifikalarını aldı. GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel öğrencileri kutlayarak önümüzdeki süreçte birden fazla yabancı dil bilen bireylerin daha çok başarılı olacağını ifade etti. Kuruluşunun 61. yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları akademik alandaki başarılarına her geçen gün yenilerini eklerken 2023-2024 eğitim öğretim döneminde Cambridge sınavlarında başarı elde eden öğrencilerin sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi. Törene GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, GKV Özel ortaokulu Müdürü Seçil Güldemet, GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen, GKV Rehberlik Bölüm Başkanı Engin Biba ve çok sayıda davetli katıldı. Yabancı dilin 21. yüzyılda büyük önem taşıdığına dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel yaptığı değerlendirmede, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarımızda eğitim öğretim gören bir çok öğrencimiz yabancı dil alanındaki yetkinliklerini belgelemek için girdikleri Cambridge sınavlarında büyük başarılar elde ederek bizleri gururlandırmışlardır. 2023-2024 eğitim öğretim yılında İlkokul Starters kategorisinde 9 öğrencimiz, İlkokul Movers kategorisinde 3 öğrencimiz, Ortaokul Flyers kategorisinde 7 öğrencimiz, Ortaokul KET kategorisinde 8 öğrencimiz ve Ortaokul PET kategorisinde 7 öğrencimiz olmak üzere toplam 34 öğrencimiz ve öğrencilerimizi sınava hazırlayan öğretmenlerimiz başarıyla uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarını almaya hak kazanmıştır. Sınavlara katılan öğrencilerimize ve öğrencilerimizin sınavlara hazırlanmasında emeği geçen GKV İlkokul ve Ortaokul İngilizce Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Adıyaman Staja başlayan öğrencilere ’Genel Uyum Eğitimi’ verildi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde staja başlayan öğrencilere birim sorumluları tarafından "Genel Uyum Eğitimi" verildi. Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen Genel uyum eğitimi programına Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan, Eğitim Hemşiresi Filiz Dişkaya, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Abidin Kaya, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Seda Karadağ, İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Neşe Erdoğan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yüsra Çiçekli ile öğrenciler katıldı. Staja başlayan hemşire adaylarına çalışma hayatlarında aktif rol alabilmeleri için teorik eğitim ile öğrenmiş oldukları bilgileri pratik eğitimle tamamlamaları için stajyer olarak başlayacak öğrencilere "Genel uyum eğitimi" verildi. Genel uyum eğitiminde ayrıca birim sorumluları tarafından eğitime katılan stajyer öğrencilere, sağlıkta kalite standartlarına göre hastanenin genel tanımı, hastane organizasyon yapısı, hastane kuralları, hasta hakları, hasta ve çalışan sağlığı uygulamaları, hastanemizde kullanılan renkli kodlar, istenmeyen olay bildirimi, hastane misyon, vizyon ve değerleri, el hijyeni, standart enfeksiyon korunma önlemleri, izolasyon önlemleri ve kullanılan kartlar hakkında bilgilendirme ve korunma yolları, Atık Yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile yangın güvenliği eğitimi hakkında bilgiler anlatıldı. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik ise sağlıktaki kalitenin arttırılması ve hasta memnuniyeti için verilen eğitimlerin önemli olduğunu belirterek aralıksız olarak sürdürüleceğinin altını çizdi.
Bursa İnegöl’ün ilk çocuk kütüphanesinde masal heyecanı İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her yaş grubu öğrencinin kullandığı Yeni Yaşam Alanı D Blok Nöbetçi Kitaphanesi’nde 4-6 yaş arasındaki çocuklara özel masal okuma etkinliği gerçekleştirildi. İnegöl ilçesi Ali Hatiopğlu Sokak üzerindeki konak tadilatı ile başlayan Nöbetçi Kitaphane dönüşümü, Gençlik Merkezi ve Huzur-Akhisar Mahallesi’ndeki irtibat noktasındaki alanın düzenlenmesi ile devam etti. Gelinen son süreçte ise Mesudiye Mahallesi Kanal İnegöl ve 5’incisi Yeni Yaşam Alanı içerisindeki belediye hizmet binasının D Blok bölümünde her yaş grubuna özel teknolojik kitaphanenin oluşumu, öğrencilere eğitim alanında önemli destekte bulunmaya devam ediyor. Yeni Yaşam Alanında oluşturulan D Blok Nöbetçi Kitaphanesi giriş katında 4-6 yaş arası çocukların kullanabileceği İnegöl’ün ilk çocuk kitaphanesinde hafta sonu “Bugünün Çocuklarına Öyküler” etkinliği gerçekleştirildi. Eğlenceli anların yaşandığı etkinliğe katılan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bir süre çocuklarla birlikte sohbet ederek hediyelerini iletti. Tüm yaş gruplarının rahatlıkla kullanabileceği kitaphanelere davette bulunan Başkan Alper Taban, "Bu kitaphanede diğer kitaphanelerimizden farklı olarak Anaokulu (5-6 Yaş), ilkokul ve ortaokul öğrencileri için de bölümler tasarlandı. İlkokul bölümünde yıl içerisinde; hikaye ve masal anlatıcılığı, drama, çeşitli el becerileri atölyeleri, serbest okuma atölyeleri gibi çalışmaların yapılacağını duyurmuştuk. Bugün de bu etkinliklerden birini düzenliyoruz. 4-6 yaş arası çocuklarımıza yönelik yapılan masal anlatımı etkinliğimizi daha verimli ve faydalı geçmesi için 30 kişiyle sınırlı tuttuk. Hafta içi 5 gün boyunca etkinlik için kayıtlarımızı aldık. Bugün de Nöbetçi Kitaphane personelimizin anlatımlarıyla masal anlatımı etkinliğimiz gerçekleştiriliyor. Çocuklarını bu anlamlı organizasyona getiren velilerimize teşekkür ediyor, daha da çok kullanılmasının çocuklarımız için faydalı olacağını bildirmek istiyorum. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum’’ dedi.