ASAYİŞ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 11:07

Kontrolden çıkan araç önce araca, sonra yakıt istasyonuna daldı

A
A
A
Kontrolden çıkan araç önce araca, sonra yakıt istasyonuna daldı

Bursa’da kontrolden çıkan ticari araç, anayolda kayarak önce tali yoldan çıkan araca, sonra yakıt istasyonuna daldı. O anlar ise kameraya anbean yansıdı.


Kaza, merkez Yıldırım ilçesi Yakın Çevre Yolu üzerine meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hafif ticari araç ana yol üzerinde seyir halindeyken bir anda sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kaymaya başlayan araç adeta drift atarcasına önce tali yolda bekleyen araca, ardından yakıt istasyonuna daldı. Kazada şans eseri ciddi bir yaralanma meydana gelmezken, kaza anı ise güvenlik kamerasına anbean yansıdı.



Kontrolden çıkan araç önce araca, sonra yakıt istasyonuna daldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Sanatçı Yavuz Bingöl’ün nikahında babasından anlamlı hediye Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 5. kez nikah masasına oturan Sanatçı Yavuz Bingöl’e babası Yılmaz Bingöl, dedesine ait İstiklal Madalyası’nı nikah hediyesi olarak taktı. 5. kez nikah masasına oturan Yavuz Bingöl, Nilşah Ağaoğlu ile hayatını birleştirdi. Çiftin nikah töreni TUSAŞ saldırısı nedeniyle sade bir şekilde aile arasında gerçekleşti. Kıyılan nikah sonrasında Yavuz Bingöl’e babası Yılmaz Bingöl tarafından, dedesi Çolak Hüseyin’in İstiklal Madalyası nikah hediyesi olarak takıldı. Dedesinin İstiklal Madalyası’nın kendisine takılmasından büyük gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Bingöl, “Bu dedemden kalma. Biliyorsunuz bu İstiklal Savaşı gazilerine ailenin en büyüğüne verilir. Dedem Yemen’de 4 yıl askerlikten sonra savaştıktan sonra köye dönüyor Kars’a. Yürüyerek 30 gün 20 gün gidiyorlar. Sonra, 5-6 ay sonra Mustafa Kemal Atatürk çağırıyor ve Dumlupınar’a gidiyorlar. Orada savaşıyorlar. Orada yaralanıyor, gazi oluyor. Bu madalyayı alıyor. Madalya aile büyüklerine verilir biliyorsunuz. Dedem Çolak Hüseyin, kollarından yiyor kurşunları. Elleri böyle kalınca, lakabı da Çolak Hüseyin’dir. Deden rahmetli oldu 1974’te. Madalya ailenin büyüğüne, babama kaldı. Babam da bugün bana nikâhta çok büyük bir sürpriz yaptı. Ailenin büyüğü olarak bana hediye etti. Ben de bunu onurla gururla taşıyacağım” dedi.
Kahramanmaraş Başkan Toptaş, Cumhuriyet Spor Şöleni futsal finalini izledi Onikişubat Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyet Spor Şöleni kapsamında organize edilen futsal turnuvasının finali kıran kırana geçen mücadele ile tamamlandı. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nin şampiyonluğa ulaştığı final maçını, Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da takip etti. Gençlerin sporla buluşmasını teşvik etmek için modern spor tesisleri inşa eden Onikişubat Belediyesi, çeşitli spor branşlarında düzenlediği organizasyonlarla da tesislerden tam kapasite faydalanıyor. Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, sporun ve sağlıklı yaşamın yaygınlaştırılması amacıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı fırsat bilerek Cumhuriyet Spor Şöleni düzenledi. Kız ve erkek voleybol turnuvası ile erkek futsal turnuvasının organize edildiği Cumhuriyet Spor Şöleni büyük bir coşku içinde tamamlandı. Takımlar, şampiyonluk için kıyasıya mücadele ederken, sporun birleştirici gücü bir kez daha gözler önüne serildi. Turnuvanın heyecan dolu maçları, taraftarlar tarafından coşkuyla desteklendi. Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Spor Şöleni’nin futsal turnuvasında final heyecanı yaşandı. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Kahramanmaraş Fen Lisesi’nın karşılaştığı final maçını, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da takip etti. Salona girdiğinde büyük bir tezahüratla karşılaşan Başkan Toptaş, gençleri selamlarken, her iki takımın sporcularına ve hakemlere başarılar diledi. Mücadelenin başlama vuruşunu yapan Başkan Toptaş, karşılaşmayı da sonuna kadar takip etti. Final maçının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Toptaş, gençlerin spora olan ilgisi artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş’ımız genelindeki liselerarası hem erkek hem kız voleybol ve erkek futsal turnuvalarını düzenlemiş bulunuyoruz. Bugün de futsal turnuvamızın final maçında öğrencilerimizle bir araya geldik. Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Kahramanmaraş Fen Lisesi finale kaldılar. Kıran kırana geçen bir maç izletti gençlerimiz. Onikişubat Belediyesi olarak gençlerimizin spora olan ilgisini artırmak adına çok büyük bir gayret gösteriyoruz. 29 Ekim dolasıyla böyle bir turnuva düzenleme ihtiyacı içerisine girdik. Gerçekten de turnuvalar boyunca çok güzel bir atmosferde takımlarımız şampiyonluk için mücadele verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Kültür ve Spor Müdürlüğümüze ve tüm görevli arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdiden tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.
Batman Batman’da Dicle Elektrik’in Desteklediği 4. Uluslararası Enerji Zirvesi yapıldı Dicle Elektrik’in desteklediği, Batman Üniversitesi tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Uluslararası Enerji Zirvesi, yerli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti. Enerji alanında küresel iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla, Batman Üniversitesi tarafından düzenlene 4. Uluslararası Enerji Zirvesi, 24-25 Eksim tarihlerinde gerçekleşti. Dicle Elektrik’in destekçileri arasında yer aldığı, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komiseri Yunanlı diplomat Dimitris Avramopoulos’un da katıldığı zirve, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmasıyla başladı. Uluslararası zirvenin ilk gününde, yabancı konuklardan Annika Kessel ‘Yapay Zekanın ve İnsanlığın Enerjisi’, Dr. Max Schnopp ise ‘Her Şey Enerjidir’ başlıklı sunumlar yaptı. Ardından düzenlenen ‘Enerjide Bölgesel Kalkınma ve Sürdürülebilirlik’ konulu oturumda Batman’ın da aralarında bulunduğu 6 ile dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’in Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, ‘Kaliteli Elektrik Dağıtım Hizmetinin Bölgemiz Kalkınmasına Etkileri’ konulu panelde söz aldı. 2013 yılında gerçekleştirilen özelleştirmeden bu yana elektrik dağıtım hizmetlerinde büyük mesafe kat ettiklerini belirten Tüzün, “45 milyar TL’ye yaklaşan yatırımlar ve düzenli bakım çalışmaları sayesinde dağıtım bölgemizdeki arıza sayılarını özelleştirme öncesine göre yüzde 70 oranında azalttık. Özellikle ilçeler dahil şehir merkezlerinde 3K olarak isimlendirdiğimiz ‘kayıpsız, kesintisiz, kaliteli’ alanlar oluşturduk. Sistemini yeraltına alıp yenilediğimiz ve akıllı şebekelere dönüştürdüğümüz bu alanları tüm olumsuzluklardan temizledik. Nihayetinde 3K alanlarında abone başına düşen bildirimsiz elektrik kesinti sürelerini Türkiye ortalamasına yaklaştırdık. Hatta şu anda Uluslararası Enerji Zirvesi’nin yapılığı bölge illerimizden Batman ve komşu il Siirt’te bu süreleri ülke ortalamasının da altına indirdik. Yaptığımız çalışmalarla dağıtım bölgemizde kaliteli elektrik imkânı sağlayarak sanayi, ev ve ticari alanlardaki yatırım ortamlarını iyileştirdik. Şu anda bölgeye yapılacak her türlü yatırım için kaliteli ve kesintisiz elektrik ihtiyacını fazlası ile karşılayacak durumda olduğumuzu memnuniyetle söyleyebilirim. Bu sayede bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli bir katkı sunduk” dedi. Uluslararası Enerji Zirvesi’nin ikinci gününde ise ‘Enerji Jeopolitiği’, ‘Enerji ve Çevre’, ‘Enerjide Yapay Zeka ve Blockchain’ ile ‘Akıllı Şebeke ve Enerji’ konulu oturumlar gerçekleştirildi. Oturumların ardından Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün’e bugüne kadar Batman Üniversitesi’nde yapılan bilimsel çalışmaların yer aldığı kitap, hediye olarak takdim edildi.
İzmir "Haram olduğu için iade ettim" İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan temizlik işçisi, fatura ödemek için mobil bankacılık uygulamasına girdiğinde hesabındaki 23 milyon liranın üzerindeki parayı görünce hayatının şokunu yaşadı. Hesabına gelen 23 milyon lirayı hemen bankaya giderek iade eden dürüst vatandaş, şimdi o paranın nereden geldiğini ve parayı bankanın nereye iade ettiğini öğrenmek istediğini söyledi. Menderes ilçesi Gölcükler Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki temizlik işçisi Özkan Aydik, 23 Ekim sabahı doğalgaz faturasını ödemek için mobil bankacılık uygulamasına girdiğinde hesabına 23 milyon 16 bin 393 Türk Lirası’nın yatırıldığını gördü. Hayatının şokunu yaşayan Aydik, durumu hemen bankanın müşteri hizmetlerine bildirdi. Bu paranın nereden geldiğini öğrenmek isteyen Özkan Aydik, bilgi verilmemesi üzerine hemen banka şubesine gitti. Hesabındaki fazla paranın tamamını bankaya iade eden Aydik, yine paranın nereden geldiğini öğrenemedi. Aklının bulandırılmasını istemediği için durumu önceden kimseye söylemediğini aktaran Özkan Aydik, bankaya parayı iade ettikten sonra durumu ailesine ve komşusuna izah etti. Büyük tedirginlik yaşayan Özkan Aydik, komşusu Uğur Karaca’nın tavsiyesi üzerine durumu kamuoyuna da açıklamak istedi. Dürüst vatandaş, daha sonra Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi. "Haram para olduğu için iade ettim" Büyük bir şok yaşadığını söyleyen Özkan Aydik, haram para olduğu için miktarın tümünü iade ettiğini söyledi. Aydik, "Doğalgaz faturamı ödemek için mobil bankacılık uygulamama girdiğimde hesabımda 23 milyon liranın üzerinde bir paranın olduğunu gördüm. Şaşkınlıkla hemen bankanın müşteri hizmetlerini aradım ve bu paranın nereden geldiğini sordum. Cevap alamayınca da hemen bankanın yolunu tuttum ve durumu izah ettim. Birkaç telefon görüşmesi yaptılar ve daha sonra ben gelen paranın tamamını, haram para olduğu için bankaya iade ettim" diye konuştu. "Bu para nereden geldi, ben parayı iade ettim ama para nereye gitti" Özkan Aydik, "Ben bankaya gidip parayı iade edene kadar kimseye bu olaydan bahsetmedim belki aklımı bulandırırlar diye. Nasıl bir vatandaş gişeden para ödüyorsa o şekilde iademi yaptım. Sonra da hiç kimse gelip bu para nereden geldi diye sormadı banka yetkililerinden. Şüpheye girdim ve durumu komşuma izah ettim. Yani bu para nereden geldi, ben parayı iade ettim ama para nereye gitti; onu öğrenmek istiyorum. Paranın geldiği ve gittiği yeri kural gereği söyleyemediklerini bildirdi bana banka yetkilileri. Tedirgin oldum ve buradan da şimdi polis merkezine gidip durumu bildireceğim" açıklamasında bulundu.