ASAYİŞ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 10:16

Kontrolden çıkan tanker marketin önünde durabildi: O anlar kamerada

A
A
A

Konya’nın Kulu ilçesinde kontrolden çıkan akaryakıt taşıma tankeri karşı şeride geçerek bir marketin önünde durabildi. Kaza, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, gece saatlerinde Konya-Ankara ara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya yönünden Kırıkkale istikametine gitmekte olan M.T. (30) idaresindeki 42 DVS 18 plakalı akaryakıt taşıma tankeri, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. İlk olarak refüjde bulunan levhaları deviren tanker daha sonra yolun karşısına geçerek bir market önünde bulunan ekmek ve eşya dolaplarına çarparak durabildi.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerinde sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Kulu Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kontrolden çıkan tanker marketin önünde durabildi: O anlar kamerada

Tankerin Kırıkkale’ye akaryakıt almaya gittiği ve boş olduğu öğrenilirken, kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde; tankerin markete doğru ilerlemesi, marketin önündeki dolaplara çarpması ve vatandaşların yardıma koşması yer alıyor.

Ömer Keleş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Öğrencilere ücretsiz kitapları dağıtıldı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun “Eğitim varsa gelecek var” sloganı ile eğitim yuvası haline getirdiği Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlanan 370 öğrenciye üniversiteye hazırlık kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı. Okullarından alınıp kurs merkezine, kurs merkezi çıkışında da evlerine yine Kemer Belediyesi tarafından ücretsiz olarak taşınan öğrencileri sınıfları tek tek gezerek ziyaret eden ve kitaplarını dağıtan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediye Meclis Üyeleri Semih Top ile Ali Akar ve Kurs Müdürü Suat Göv eşlik etti. Başkan Topaloğlu daha sonra öğrencilere ücretsiz kitaplarını dağıttı. Pandemi döneminde eğitimde bazı eksikler olduğunu ve bu eksikliklerle mücadele ettiklerini belirten Başkan Topaloğlu, eğitime ve öğrencilere her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Kemer Belediyesi olarak eğitime yaptıkları desteklerden de bahseden Başkan Topaloğlu, “Öğrencilerimizin tüm kaynak kitapları ve yaprak testlerini Kemer Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Öğrencilere verdiğimiz ücretsiz kırtasiye malzemeleri ve lise öğrencilerinin ücretsiz taşınması Türkiye’nin hiçbir yerinde yoktur. Burada yaklaşık 370 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyoruz. Türkiye’de eğitim ve sağlık paraya döndü. Bugün Antalya’da en ucuz dershane yaklaşık 200 bin liradan başlıyor ve bunun içinde kitaplar da yok. Kitaplarla beraber 350-400 bin lira yapıyor. Bu kadar parayı hangimizin ailesi verebilir? Biz meclis üyesi arkadaşlarımızla beş yıldır bu işe devam ediyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız sıkı bir şekilde sizlerle ilgileniyor” dedi. Başkan Topaloğlu, kursta uyumsuz olan ve ısrarla uyumsuz olmaya devam eden öğrencilerin gözünün yaşına bakılmayacağını ifade ederek, “Uyumsuz olan öğrenciler etrafındaki diğer öğrencileri de etkileyecektir. Çünkü sizler buraya eğitim almaya geliyorsunuz. Biz hepinize güveniyoruz. Başaracağınızdan eminiz. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.
Elazığ Elazığ Kent Müzesi 29 Ekimde açılıyor Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi yepyeni bir müzeyle daha taçlandırılıyor. Elazığ Kent Müzesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında düzenlenecek törenle açılıyor. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında hayata geçirdiği Harput Musiki Müzesi, Basın Müzesi ve Hoca Hasan Hamam Müzesinin ardından şehir, dördüncü müzesine de kavuşuyor. Kent Müzesi, 29 Ekim Salı günü saat 14.00’te düzenlenecek törenle ziyarete açılacak. Eski şehrin yeni şehre taşındığı ilk yıllarda, 1896 yılında dönemin Valisi Enis Paşa tarafından inşa edilen ve 1984 yılına kadar Elazığ Hükümet Konağı olarak kullanılan daha sonraki yıllarda ise polis karakolu, sergi ve galeri salonu son olarak da Elazığ Valiliği hizmet binası olarak kullanılan tescilli tarihi yapı, 2023 yılında başlatılan restorasyon, teşhir ve tanzim çalışmalarının ardından Kent Müzesi olarak düzenlendi. Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarla şehrin ruhunun yaşatıldığı bir mekan olarak düzenlenen iki katlı tarihi yapının zemin katında oluşturulan tematik galeride, tarihi kronoloji on binlerce yıl önceden başlayarak Beylikler Dönemine geliyor. Ardından Osmanlı dönemi ve cumhuriyet dönemi kent belleği, Elazığ eğitim tarihi ile Atatürk ve Elazığ temaları işlenirken, müzenin ikinci katında oluşturulan tematik galeride ise Elazığ dokuma kültürü, Elazığ yemekleri, Elazığ musikisi, Elazığ giyimi, kunduracılık, ahşap ve taş işlemeciliği, şifa ve eczacılık, sarrafçılık, kalaycılık ve bakırcılık, madencilik, endemik bitkiler ve kök boyama, tarım kültürü ile bakkal kültürü minyatür ve modellemelerle hayat buldu. “Kent Müzemiz şehrimizin simgelerinden biri olacaktır” Şehrin kültür ve medeniyetini yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Kadim medeniyetimizin eşsiz mirasına sahip çıkarak değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak adına gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçmişten gelen değerlerimizi güzel bir tasarımla hemşehrilerimize sunduğumuz Kent Müzemiz, şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını yansıtacak, şehrimizin simgelerinden biri olacaktır. Bu kıymetli projeyi şehrimize armağan etmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yıl dönümünde büyük bir heyecan ve mutlulukla gerçekleştireceğimiz açılış törenimize tüm hemşehrilerimizi bekliyorum” dedi.
Karabük 1.5 yıldır 4 yaşındaki kızını görebilmek için mücadele veriyor Bursa’da 2016 yılında evlendiği eşi ile boşanma davası devam eden inşaat mühendisi U.Y, 1.5 yıldır 4 yaşındaki kızını görmek için mücadele veriyor. Baba U.Y, 2016 yılında, eşi A.P.Y ile evlendiklerini ve bu evliklerinden bir kız çocuklarını olduklarını ancak 2020 yılında aile içi huzursuzluklarından dolayı boşanma kararı aldıklarını söyleyerek, “Kendim gibi inşaat mühendisi olan ve halen Bursa Uludağ Üniversitesinde doktora yapan eşim A.P.Y ile 2020 yılından bu yana boşanma sürecimiz devam ediyor ve davamız Yargıtay aşamasında. Evlilikten doğan kızım N.Y’yı, 5 aylıktan bu yana bana göstermediği için icra yolu ile görüyordum. İcra ile görüş kaldırıldığı için Bursa Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğüne başvurarak teslim alıyordum. Karabük Aile Mahkemesi çocuğum ile kişisel ilişki kurabilmem için her ayın 2. ve 4. haftasına tekabül eden hafta sonları görüş günü vermişti. Ancak karşı taraf yatılı vermemek için defalarca mahkemeye itiraz etti. Hatta akıl almaz bir iftira atarak beni cinsel tacizle suçladı. Şuan 4.5 yaşında olan kızımı görebilmek umudu ile Karabük’ten Bursa’ya ayda 2 hafta sonu 450 km yol gidiyordum. Hiçbir vicdana sığmayacak şekilde kızıma babası cinsel istismarda bulundu diyerek iftirayla kızımı bana vermemek veya göstermemek için türlü türlü yollara başvursa da savcılık tarafından iki kez takipsizlik raporu verildi. Çocuğumu görmek için mahkeme kararı olmasına rağmen, bana 1.5 yıldır kızımı göstermiyor. Kızıma hasret kaldım. Hukuk kuralları çerçevesinde bir baba olarak kızımı görmek ve onunla baba kız ilişkisini geliştirmek her vatandaş gibi benimde hakkım. Defalarca Bursa mahkemelerine başvurarak benim için uzaklaştırma kararı dahi aldırmaya çalıştı, ancak her defasında mahkeme ret verdi. Ancak bu sefer kendisi Bursa’da ikamet etmesine rağmen Ankara’dan hakkımda uzaklaştırma kararı aldırdı. Sırf bana kızımı göstermemek ve baba sevgisinden mahrum etmek için elinden geleni yapsa da ben hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Benim isteğim 1.5 yıldır kızını göremeyen bir baba olarak bu hasretimin dindirilmesini istiyorum” dedi.
Bingöl Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Karlıova’da doğal gaz meşale yakma törenine katıldı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde katıldığı doğal gaz meşale yakma töreninde yaptığı açıklamada, "Terörle mücadelemiz kararlı, azimli bir şekilde devam edecek" dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Karlıova ilçesinde doğal gaz meşale yakma törenine katıldı. Meşale yakma öncesi açıklamalarda bulunan Yılmaz, terörü bir kez daha lanetlediklerini söyledi. Ne yaparlarsa yapsınlar daha çok çalışarak kardeşliklerini, birliklerini, beraberliklerini daha çok yücelterek yollarına devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, terörle de kararlı bir şekilde azimli bir şekilde mücadelelerinin devam edeceğini söyledi. Geçen mart ayında burada söz verdiklerini hatırlatan Yılmaz, "Çok şükür mahcup olmadık, sözümüz yerde kalmadı. Bizim siyasi anlayışımızın özü de budur, yapamayacağımız şeyi söylememek, söylediğimiz şeyi yapmak. Bugün söylediğimiz sözün yerine gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. İlçemize doğal gazın gelmesiyle birlikte sadece evlerimizde değil aynı zamanda geleceğimizde de büyük bir rahatlama ve konfor sağlanmış oluyor. Bu meşale sadece ısınmanın değil geleceğe duyduğumuz güven ekonomiye ve çevreye verdiğimiz değerin de bir sembolüdür. Hiçbir zaman hiçbir ayrım yapmadan her bir ilçemize her bir beldemize her bir köyümüze hizmet etme gayreti içindeyiz" diye konuştu. "Avrupa ülkeleri arasında hane halkına en ucuz elektrik ve doğal gazı Türkiye veriyor" Vatandaşların elektrik ve doğal gazı daha ucuza kullanabilmeleri adına hükümet olarak mesken abonelerinde yüzde 60’a kadar sübvansiyon uyguladıklarını aktaran Yılmaz, "Vatandaşın ödediği fatura aslında devletin yüzde 60’ını sübvanse ettiği, karşıladığı bir faturadır. Böylece 2024 yılının ilk altı aylık döneminde Avrupa ülkeleri arasında hane halkına en ucuz elektriği en ucuz doğal gaz veren ülke Türkiye’dir. Sırf bunun için yani elektrikle doğal gaz için bütçemize koyduğumuz para 472 milyar Türk lirasıdır. Bunu biz bütçeyle karşılamasak vatandaşımız bunu faturalarla ödemek zorunda kalacaktı. Çok şükür artık kendi doğal gazımızı da üretir hale geldik. Bu çok önemli 2020’de Karadeniz’deki Sakarya gaz sahasında tarihimizin en büyük doğal gaz keşfini yaptık. Gazı yerin 2 bin 100 metre altından çıkararak karaya ulaştırmayı başardık. Şu anda günlük 6 milyon metreküp gaz üretimi yapıyoruz ve 2 milyon 600 bin haneye kendi doğal gazımızı sağlıyoruz. Hedefimiz 2025’te bu rakamı 10 milyon metreküpe çıkarıp 4 milyon 400 bin haneye kendi gazımızı ulaştırmaktır" şeklinde konuştu. "Gabar’da 100 bin varil üretim kapasitesine sahip rezerv günlük tüketimimizin onda birini tek başına karşılayacak" Daha önce petrol yok denilerek üzeri kapatılan kuyulardan, terör yüzünden terk edilen bölgelerden bugün petrol çıkarmaya başlandığını dile getiren Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Cumhuriyet tarihinin karada gerçekleşen en büyük petrol keşfini de Gabar’da yaptık. 100 bin varil üretim kapasitesine sahip olan bu rezerv günlük tüketimimizin onda birini tek başına karşılayacak potansiyele sahiptir. Çok da kaliteli bir petrol o açıdan da çok kıymetli Gabar’daki günlük petrol üretimimiz şimdiden 45 bin varili aştı. Diyarbakır’da günlük 15 bin varil, Batman’da 20 bin varilin üzerinde ve Adıyaman’da 10 bin varilinin üzerinde petrol üretiyoruz. Bu başarılar Türkiye’nin enerji bağımsızlığı yolunda attığı en büyük adımlardan bazılarıdır. Türkiye’yi enerji yarışının dışında bırakmak isteyenlere inat Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürüttüğümüz güçlü ve milli enerji politikalarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı enerjide dışa bağımlılığı bitirdiğimiz bağımsız olduğumuz bir yüzyıl olacaktır." Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindekiler doğal gaz meşalesini yaktı.
Tunceli Tunceli’de, korucuyu aile tanıtımı farkındalık stantları açıldı Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Pülümür ve Hozat ilçelerinde koruyucu aile hizmet modelleri konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stantlar açtı. Her iki ilçede açılan stantları ziyaret eden Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir, koruyucu aile hizmet modelinin toplumsal dayanışmanın en güçlü temsillerinden biri olduğunu söyledi. Özdemir, ’’Koruyucu aile olmak, sadece bir çocuğa yuva açmak değil, aynı zamanda geleceğe ışık tutmaktır. Bakanlığımızın en fazla önem verdiği hizmetlerden biri olan bu model, çocuklarımıza sıcak bir aile ortamı sunmak için hayata geçirilmiştir. Sayın Bakanımız da bu hizmet modeline büyük hassasiyetle yaklaşmakta, her bir çocuğumuzun güvende, mutlu ve sevgi dolu bir ortamda büyümesi için bu hizmet modelini büyük bir kararlılıkla desteklemekte ve bu modelin yaygınlaştırılması için büyük çaba göstermektedir. Sayın Bakanımızın liderliğinde, bu hizmet modeline verilen önemle, toplumun her kesiminden daha geniş bir destek kazanmayı hedefliyoruz” dedi. Koruyucu aile olmanın önemini vatandaşlara anlatmak için stantlar açıldığını anlatan Özdemir, “Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu, koruyucu aile olmanın toplumumuzun güçlü yarınlarını inşa etmekteki rolünü her platformda vurgulamakta. Kendileri, her çocuğun sevgi dolu bir ortamda büyümeyi hak ettiğine inanıyor ve bu konuda gereken hassasiyeti göstermemiz gerektiğini her fırsatta dile getiriyor. İlimiz genelinde yürüttüğümüz farkındalık çalışmaları da bu bilinçle yürütülmektedir. Her bir çocuğun hayatında fark oluşturabilmek, hepimizin ortak sorumluluğudur’’ diye konuştu. Hozat ilçesinde açılan standı ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Tekdemir, İlçe Hakimi Görkem Demirdöven, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Erşen, siyasi parti temsilcileri de ziyaret ederek koruyucu aile hizmet modeli hakkında bilgi aldı.