ASAYİŞ - 25 Ekim 2024 Cuma 21:12

Şanlıurfa’da ev yangını: 2’nci kattan atlayarak kurtuldular

A
A
A

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki bir evde çıkan yangında mahsur kalan 2 çocuk, vatandaşlarca açılan battaniyeye atlayarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre yangın, Akçakale ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi 4 katlı binanın ikinci katında bulunan dairede çıktı. Yangını gören çevredekiler durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Daireyi saran alevler ve yoğun duman sebebiyle dışarı çıkamayıp mahsur kalan 2 çocuk, evin balkonundan çevredeki vatandaşların açtığı battaniyeye atlayarak kurtuldu. Çocukların atlama anları cep telefonu kamerasına yansıdı. Yaralanan çocuklar, 112 Acil Sağlık ekiplerince Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın sonrası evde maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane İntihar ettiği sanılan genç, haberlerde kendini görünce köyüne geri döndü Gümüşhane’nin Köse ilçesinde borçları olduğu için yakınlarına gölete girerek intihar edeceğini söyleyerek ortadan kaybolan genç, haberlerde kendini görünce köyüne geri döndü. Olay, önceki gece 23.00 sıralarında Gümüşhane’nin Köse ilçesi Akbaba köyü göletinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, borçları olduğu öğrenilen ve kız arkadaşı ile erkek kardeşini arayarak intihar edeceğini söyleyen Mehmet Ali Taral (25), gece saatlerinde traktörüyle Akbaba köyü göletinin kıyısına geldi. Cep telefonunu traktörün içerisine bırakarak kayıplara karışan gençten uzun süre haber alamayan yakınları durumu 112 acil çağrı merkezine bildirdi. İhbarın ardından bölgeye gelen ekipleri, intihar edeceğini ifade eden genci aramak için Akbaba köyü göleti ve çevresinde çalışma başlattı. Aramalar 2 gün boyunca sürerken, Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş ekipleri, iz takip köpeklerinin göletin aksi istikametinde bulunan Kelkit-Köse karayolu bölgesinde aramalarını yoğunlaştırması üzerine çalışmalarını genişletilirken, kamera incelemelerinin ardından Muhammet Ali Taral’ın en son Erzincan ili otobüs terminalinde görüldüğü tespit edildi. Muhammet Ali Taral’ın intihar edeceğini söyleyerek Erzincan iline gittiği ve hayatta olduğunun öğrenilmesi üzerine gölet üzerindeki aramalar sonlandırılırken, İHA’nın yaptığı haberde kendini gören ve ailesini üzmek istemediğini ifade eden genç bugün akşam saatlerinde köyüne geri döndü.
Kütahya Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde ’Teknoloji ve Mühendislik’ konuşuldu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) AK Parti Ankara Milletvekili ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uzmanı Dr. Ömer İleri’nin konuşmacı olarak katıldığı ve teknoloji ile mühendisliğin ele alındığı konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından başlayan etkinlikte, Dr. Ömer İleri ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sahneye gelerek kısa bir konuşma yaptılar ve Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısını kınadıklarını ifade ettiler. Dr. İleri ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak açılış konuşmalarının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. "Teknoloji toplumu derinden etkiliyor" Dr. Ömer İleri, kendi yaşam öykünden yola çıkarak hem bir mühendis hem de bir siyasetçi olduğunu hatırlattı ve işleri gereği sistemler kurmaya ve yönetmeye alışkın olan mühendislerin siyasette daha fazla yer alması gerektiğine inandığını söyledi. Teknoloji ve siyaset arasındaki ilişkinin ne olduğu sorusunu yanıtlayan Dr. İleri, "Teknoloji toplumu derinden etkiliyor. Siyasetçiler de toplumu yönlendiren kişiler arasında ilk sırada yer alıyor. Bu yönüyle iki kavramın da birbiriyle yakın ilişkide olduğunu görüyoruz. Siyasetçiler halka görüşlerini aktarmada teknolojiden yararlanıyorlar. Bu aktarım sürecinde de o ülkede farklı alanlarda yaşanan teknolojik gelişmelerden bahsediyorlar. Teknolojiyi sadece sanayi yönüyle değil bu yönüyle de incelemeliyiz" dedi. "Türkiye artık savunma sanayisini tasarlayan bir ülke" Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise, DPÜ’nün TEKNOFEST’te elde ettiği başarılarla teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve teknolojiye yön veren bir üniversite olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında kendisine yöneltilen sorulara şu ifadeleri kullandı: "Teknolojiyi üreten milletler bugünü de geleceği tasarlarlar. Örneğin savunma sanayisinde varlık gösteremeyen ülkeler bir yere varamazlar. Türkiye, son yıllarda yaptığı hamlelerle savunma saniyisindeki ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayan ve dışa bağımlılığını her geçen gün azaltan bir ülke haline geldi. Bugün Türkiye geleceğini tasarlayan ve bunun için çok geniş bir insan kaynağına sahip olan bir ülke. Siz değerli öğrencilerimiz şimdiden bu gelişmeleri yakında takip etmeli ve hatta ülkemizin teknoloji üretiminde söz sahibi olmaya azmaden kişiler olmaya yönelmelisiniz." Soru cevap bölümünün tamamlanmasının ardından etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Konferansa AK Parti Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Salih Tuğ, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Tekirdağ Tekirdağ’da şok denetim: Emniyet ekipleri yeni araçlarıyla sahada Tekirdağ’da emniyetin trafik güçleri, trafik güvenliğini artırmak ve sürücüleri bilinçlendirmek amacıyla geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürlüğü, yeni araçları ve artırılan personel gücüyle birlikte şehrin farklı noktalarında sıkı kontroller yaptı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki trafik birimlerine yeni araçlar ve personel takviyesi yapılarak, ekip sayıları iki katına çıkarıldı. Bu sayede trafikte oluşabilecek olumsuz durumlara daha hızlı müdahale edileceği belirtildi. Emniyet yetkilileri, kazaların en aza indirilmesi ve trafik güvenliğinin en üst seviyede sağlanması için çalışmalarına kararlı ve etkin bir şekilde devam edileceğini bildirdi. Hem denetleme hem de bilgilendirme Denetimler sırasında, özellikle abart egzoz kullanarak gürültüye neden olan sürücüler ve motosiklet sürücüleri hedef alındı. Motosiklet sürücülerine kurallara uyma, kask ve donanım kullanımı konularında bilgilendirme yapıldı. Trafik ekipleri, bu denetimlerin daha düzenli hale geleceğini ve kurallara uymayan sürücüler için cezai işlemlerin uygulanacağını vurguladı. Dron destek verdi Emniyet güçlerinin denetimleri esnasında, halkın güvenliği ve trafik düzeninin sağlanması için yoğun çaba sarf ettiği gözlemlendi. Yeni araç filosu sayesinde operasyonların daha etkili yürütüleceği belirtilirken, şehrin önemli noktalarında yoğun denetimlerin devam edeceği bildirildi. Yapılan şok denetimlerde yüzlerce araç ve sürücüsü denetlendi. Denetime İHA Büro şube de dron ile destek verdi.