EKONOMİ - 26 Ekim 2024 Cumartesi 12:04

Batman’da Dicle Elektrik’in Desteklediği 4. Uluslararası Enerji Zirvesi yapıldı

A
A
A
Batman’da Dicle Elektrik’in Desteklediği 4. Uluslararası Enerji Zirvesi yapıldı

Dicle Elektrik’in desteklediği, Batman Üniversitesi tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Uluslararası Enerji Zirvesi, yerli ve yabancı akademisyenlerin yanı sıra sektör profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti.


Enerji alanında küresel iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla, Batman Üniversitesi tarafından düzenlene 4. Uluslararası Enerji Zirvesi, 24-25 Eksim tarihlerinde gerçekleşti. Dicle Elektrik’in destekçileri arasında yer aldığı, Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu AB Komiseri Yunanlı diplomat Dimitris Avramopoulos’un da katıldığı zirve, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’in açılış konuşmasıyla başladı.


Uluslararası zirvenin ilk gününde, yabancı konuklardan Annika Kessel ‘Yapay Zekanın ve İnsanlığın Enerjisi’, Dr. Max Schnopp ise ‘Her Şey Enerjidir’ başlıklı sunumlar yaptı. Ardından düzenlenen ‘Enerjide Bölgesel Kalkınma ve Sürdürülebilirlik’ konulu oturumda Batman’ın da aralarında bulunduğu 6 ile dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’in Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, ‘Kaliteli Elektrik Dağıtım Hizmetinin Bölgemiz Kalkınmasına Etkileri’ konulu panelde söz aldı.


2013 yılında gerçekleştirilen özelleştirmeden bu yana elektrik dağıtım hizmetlerinde büyük mesafe kat ettiklerini belirten Tüzün, “45 milyar TL’ye yaklaşan yatırımlar ve düzenli bakım çalışmaları sayesinde dağıtım bölgemizdeki arıza sayılarını özelleştirme öncesine göre yüzde 70 oranında azalttık. Özellikle ilçeler dahil şehir merkezlerinde 3K olarak isimlendirdiğimiz ‘kayıpsız, kesintisiz, kaliteli’ alanlar oluşturduk. Sistemini yeraltına alıp yenilediğimiz ve akıllı şebekelere dönüştürdüğümüz bu alanları tüm olumsuzluklardan temizledik. Nihayetinde 3K alanlarında abone başına düşen bildirimsiz elektrik kesinti sürelerini Türkiye ortalamasına yaklaştırdık. Hatta şu anda Uluslararası Enerji Zirvesi’nin yapılığı bölge illerimizden Batman ve komşu il Siirt’te bu süreleri ülke ortalamasının da altına indirdik. Yaptığımız çalışmalarla dağıtım bölgemizde kaliteli elektrik imkânı sağlayarak sanayi, ev ve ticari alanlardaki yatırım ortamlarını iyileştirdik. Şu anda bölgeye yapılacak her türlü yatırım için kaliteli ve kesintisiz elektrik ihtiyacını fazlası ile karşılayacak durumda olduğumuzu memnuniyetle söyleyebilirim. Bu sayede bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine önemli bir katkı sunduk” dedi.


Uluslararası Enerji Zirvesi’nin ikinci gününde ise ‘Enerji Jeopolitiği’, ‘Enerji ve Çevre’, ‘Enerjide Yapay Zeka ve Blockchain’ ile ‘Akıllı Şebeke ve Enerji’ konulu oturumlar gerçekleştirildi.


Oturumların ardından Dicle Elektrik Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün’e bugüne kadar Batman Üniversitesi’nde yapılan bilimsel çalışmaların yer aldığı kitap, hediye olarak takdim edildi.



Batman’da Dicle Elektrik’in Desteklediği 4. Uluslararası Enerji Zirvesi yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da UMKE ekiplerinden afet tatbikatı Ordu’da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri tarafından 2024 yılı faaliyet planı kapsamında afet tatbikatı düzenlendi. Olması muhtemel afetlere karşı hazırlıklı olmak adına tatbikatlarına devam İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 2024 yılı faaliyet planı kapsamında tatbikat gerçekleştirdi. 26 UMKE gönüllüsü personel ve 5 eğitmen ile gerçekleştirilen eğitim ve tatbikat kampına, Ordu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Yasin Ergül, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok ve diğer sağlık yöneticileri katıldı. “Afetlere hazırlıklı olmak zorundayız” İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, “Olması muhtemel afetlere müdahale etmek için Sağlık Bakanlığımız bünyesinde görev yapan sağlık personelinin gönüllülük esasına göre dahil olduğu Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ailemiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Burada altını çizmek istediğim bir husus var; UMKE sistemi gönüllülük esasına göre kurulmuştur. Fedakarca görevlerini ifa eden sağlık personelimiz, bu asli görevlerinin yanında olması muhtemel afetlerde insanlarımıza hizmet vermek için UMKE gönüllülerine katılıyor. Geçen yıl içinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler bize bir kez daha gösterdi ki afetlere hazır olmak zorundayız. İnşallah sizlere ihtiyaç duyacağımız afetler hiç olmaz ama ihtiyaç duyulduğu zamanlarda görev almaktan çekinmeyeceğinizi bilmek de bizlere güç veriyor” dedi. Tatbikatlara İl AFAD Müdürlüğü ekipleri de katıldı.
Manisa Sahiplendirme ve kısırlaştırma çalışmaları sürüyor Manisa’da halkın ve sokak hayvanlarının daha sağlıklı ve güvenli şartlarda yaşamaları adına çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu, Ahmetli ve Turgutlu ilçelerindeki Hayvan Bakımevlerini ziyaret ederek, Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan toplantılarda, iki ilçede 380 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı ve yaklaşık 65 sokak hayvanının da sahiplendirildiği belirtildi. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Sokak Hayvanları Komisyonu, Ekim ayı toplantısını Ahmetli ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantının ardından Ahmetli Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi Hayvan Bakımevleri ziyaret edildi. Ziyaretlere Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve eşi Sabriye Akın, Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş ve eşi Müzeyyen Mintaş, Sokak Hayvanları Komisyonu Başkanı Uğur Doğan ve Komisyon Üyeleri, Sağlık İşleri Koordinatörü Derya Hüner, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Öğren, Turgutlu Hayvanları Koruma Derneği Temsilcisi Seyhan Karaduman’ın yanı sıra belediye yetkilileri ve bakımevi görevlileri katıldı. Toplantıda, nüfusu 25 binin altında kalan 4 ilçeye Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 odalı kısırlaştırma istasyonlarının kurulacağı ifade edildi. Kısırlaştırma istasyonlarının kurulacağı ilçeler arasında, Ahmetli de yer alıyor. Bu istasyonlarda görevlendirilecek veterinerler, kısırlaştırma çalışmalarına destek sağlayarak süreci hızlandıracak. Ahmetli Belediyesi yetkilileri, yeni dönemde 65 sahiplendirme ve 60 kısırlaştırma işleminin tamamlandığını belirtti. Turgutlu Belediyesi Hayvan Bakımevi’nde ise yaklaşık 320 kısırlaştırma işleminin yapıldığı ve her ay yaklaşık 20 hayvanın da sahiplendirildiği bildirildi. Ayrıca, Komisyon üyeleri, Turgutlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi içerisindeki Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi’ni de inceledi. Ziyaretlerde, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve sağlıklı ortamlarda hayatlarını sürdürmeleri için yapılabilecek çalışmalar üzerinde fikir alışverişi yapıldı.