ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 16:45

Gökhan Tombak cinayeti davasının 6’ncı duruşmasında da karar çıkmadı

A
A
A
Gökhan Tombak cinayeti davasının 6’ncı duruşmasında da karar çıkmadı

Burdur’un Bucak ilçesinde 1 Aralık 2022 tarihinde evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülen Gökhan Tombak cinayeti davasının altıncı duruşmasında da karar çıkmadı. Mahkemede söz alan Gökhan Tombak’ın eşi Asuman Tombak, "Eğer benim ve çocuklarımın başına bir iş gelirse sorumluları bunlardır. Eşimin katillerinin bir an önce tutuklanmasını talep ediyorum" dedi.


Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Karaaliler köyünde Gökhan Tombak, 1 Aralık 2022 günü kimliği belirsiz kişiler tarafından tüfek ile öldürülmüştü. Jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonrasında gözaltına alınan Hasan U. (56) ve Emrah T. çıkarıldığı mahkemenin ardından tutuklanmıştı. Bir süre cezaevinde kalan iki şüpheli, yeterli delil olmadığı için tahliye edilmişti. Olayla ilgili süren davanın altıncı duruşması bugün Burdur Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Hasan U. (56), Emrah T. (28), Ahmet U. (28), Ahmet S. (28), Selahattin A. (47), Muhammet A. (22), maktul Gökhan Tombak’ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Mahkemede müşteki avukatları, Gökhan Tombak’ın babası Kemal Tombak’ın oğlunun acısına dayanamayarak kanser olduğunu ve bu hastalıktan dolayı vefat ettiğini söyledi. Delillerin karartılması yönünde ihtimallerin olduğunu söyleyen avukat, tutuksuz yargılanan sanıkların, Tombak ailesini tedirgin ettiğinden tutuklanmalarını talep etti.


Mahkemede söz verilen Gökhan Tombak’ın eşi Asuman Tombak ise adli kontrol şartı ile serbest kalan sanıkların kendisini suça teşvik ve tahrik ettiğini öne sürdü ve "Eğer benim ve çocuklarımın başına bir iş gelirse sorumluları bunlardır. Eşimin katillerinin bir an önce tutuklanmasını talep ediyorum" dedi.


Sanık avukatları ise delillerin toplandığını ve karartılma ihtimalinin olmadığını söyledi. Adli kontrol şartı ile serbest kalan sanıkların tedbirlerinin de kaldırılmasını talep ederek, müşteki tarafının tutuklanma taleplerinin reddine karar verilmesini talep etti.


Mahkemede söz verilen tutuklu sanıklar ise daha önceden vermiş oldukları beyanları tekrar ederek beraat edilmelerini talep etti.



Gökhan Tombak cinayeti davasının 6’ncı duruşmasında da karar çıkmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta STK’lar “Şiddete Hayır” demek için bir araya geldi Sivas’ta bir araya gelen kadın sivil toplum kuruluşları, şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “Şiddete Hayır” demek için ortak bir basın açıklaması düzenledi. Cumhuriyet meydanından STK’lar adına konuşan Esma Yılmaz, etkinliğe katılan tüm sivil toplum kuruluşlarına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini ve kabul edilemez olduğunu vurguladı. Yılmaz, şiddetin birçok toplumda yaygınlaşmasına rağmen, eğitim eksikliği, psikiyatrik bozukluklar ve aile içi dinamiklerdeki sorunların şiddetin artmasına neden olduğunu belirtti. Şiddetin çocukluk döneminde öğrenilen bir davranış olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Çocuklarımıza insani değerleri öğretirken bir yerde hata yapıyoruz” dedi. Ayrıca, ailelerin çocuklarını şiddet kullanmadan ifade edebilme konusunda eğitmesi gerektiğini belirtti. Medya ve dijital içeriklerin de şiddetin yayılmasında önemli bir rol oynadığını ifade eden Yılmaz, ebeveynlerin dijital medyanın olumsuz etkilerine karşı daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. Yılmaz, medya içeriklerinin çocuklar üzerinde oluşturabileceği psikososyal sorunlara karşı ebeveynleri uyardı. TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl 29 bin çocuk çeşitli şiddet türlerine maruz kaldığını hatırlatan Yılmaz, 2024’ün ilk yarısında ise 205 kadının şiddet nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Yılmaz, şiddetin önlenmesi için cezaların caydırıcılığının artırılması gerektiğini ve toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti. Açıklamanın ardından kadınlar İnönü bulvarında sessiz yürüyüş yaparak programı sonlandırdı.