ASAYİŞ - 23 Ekim 2024 Çarşamba 15:28

Burdur’da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

A
A
A
Burdur’da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 11-21 Ekim tarihleri arasında yaptığı uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında çok sayıda malzeme ele geçirilirken 3 şüpheli tutuklandı.


Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 11-21 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılıkları ile koordineli olarak, kaçakçılık ve narkotik suçlarla mücadeleye yönelik operasyon yapıldı. Bu çerçevede yapılan 13 operasyonda yakalanarak hakkında adli işlem yapılan 17 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Müdahale edilen olaylarda; 1 adet dedektör, 8 adet muhtelif kazı malzemesi, 40 adet elektronik sigara, 7 adet tabanca, 11 adet tabanca şarjörü, 1 adet tabanca üst kapak takımı, 1 adet av tüfeği, 17 adet tabanca mühimmatı, 67 adet av tüfeği mühimmatı, 75 adet kurusıkı tabanca fişeği, 24 gram bonzai, 3 gram metamfetamin, 2 gram eroin ve 3 adet kullanma aparatı ele geçirildi.



Burdur’da uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak BEUN “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” ünvanına sahip oldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” ünvanı almaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı, çalışanların iş yerlerinde geçirdikleri zaman dilimlerinde sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktiviteyi destekleyici yeni bir davranış modeli geliştirmeleri amacıyla yürüttüğü proje kapsamında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi belirlenen tüm kriterleri karşılayarak “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi”ni almaya hak kazanan kurumlardan biri oldu. Bu çerçevede, BEUN Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, belgeyi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e takdim etti. Ziyarette BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, BEUN Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaoğlu, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi idari personeli yer aldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Özölçer, “Üniversite olarak çalışanlarımızın sağlıklı bir iş ortamında bulunması ve onların yaşam kalitesini artırmak en önemli önceliklerimizden biridir. Bu ünvanı kazanmak, kurum olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimizin bir göstergesidir. Sağlık Bakanlığının öncülüğünde hayata geçirilen bu projeye katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini dile getirdi.
Zonguldak BEUN GES projesini hayata geçirdi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü yemekhane binası çatısına kurulan güneş enerjisi santrali ile yıllık 641 ağaç dikimine eşdeğer karbon salınımı önlenecek. Güneş enerjisi, çevreye zarar veren karbondioksit emisyonlarını en aza indirerek, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerini önleyen temiz, sürdürülebilir ve yenilenebilir bir enerji kaynağı. Bu sebeple güneş enerjisine yapılan yatırımlar, temiz ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan önemli bir adım. Bu bağlamda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin elektrik enerjisi tüketiminin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlanması amacıyla Farabi Kampüsü yemekhane binasının çatısına 40 kWp kurulu gücünde yenilenebilir güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Toplam kurulu gücü 40 kWp olan GES ile yılda yaklaşık 54 bin 853 kWh elektrik üretileceği ve Farabi Kampüsünün yıllık enerji ihtiyacının yüzde 2,5’lik kısmının temiz, yenilenebilir enerji kaynağından karşılanacağı öngörülüyor. Bununla birlikte elektrik üretiminde fosil kaynaklı yakıt kullanımından doğan karbondioksit ve sera gazının, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak azaltılmasına bağlı olarak kurulacak güneş enerjisi tesisi ile yıllık yaklaşık 32911 kg CO emisyonunun önleneceği hesaplandı. Bu önlenen salınım değeri ise yıllık yaklaşık 641 ağaç dikimine eşdeğer. Kurulan güneş enerjisi santrali enerji tasarrufunu sağlayıp karbon salınımını azaltmanın yanı sıra elde edilecek veriler aracılığıyla panel verimini etkileyen yön, gölgeleme, toz, güneş, radyasyon seviyesi ve sıcaklık gibi birçok faktör de analiz edilecek. Böylece akademik anlamda, sistem verimini artıracak yöntemlere yönelik lisansüstü çalışmaların ve projelerin ortaya çıkartılması da hedefleniyor. BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, güneş enerjisi santralinin kurulumu ile ilgili yaptığı açıklamada “BEUN olarak her geçen gün farklı akademik alanlarda gerçekleştirdiğimiz nitelikli çalışmaların yanında bizzat kendi kampüsümüzde de son bilimsel gelişmeleri hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Farabi Kampüsü yemekhane binasına kurulumunu tamamlayıp faaliyete geçirdiğimiz güneş enerjisi santrali ile yıllık enerji ihtiyacımızın yüzde 2,5’ini sürdürülebilir kaynaklardan sağlayacağız. İlerleyen süreçte bu oranı artırmayı planladığımız gibi gelecek nesillerimize sürdürülebilir bir dünya bırakmak ve BEUN’u yeşil ve doğa dostu kampüsleri ile kendine enerji ihtiyacı bakımından yetebilen bir üniversite olarak dönüştürmek için de kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buna binaen gerçekleştirmiş olduğumuz projemizin, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” sözlerine yer verdi.
İstanbul Okan Buruk’tan sistem değişikliği Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Elfsborg karşısında sistem değiştirerek, maça 3-5-2 formatında başladı. Buruk ayrıca son oynadıkları Antalyaspor maçının 11’ine göre 3 zorunlu değişiklik yaptı. UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında Galatasaray evinde İsveç ekibi Elfsborg ile karşı karşıya geliyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Antalyaspor maçının 11’ine göre Elfsborg karşısında 3 değişiklik yaptı. Buruk, Fernando Muslera, Ismail Jakobs ile Roland Sallai’nin yerine Günay Güvenç Barış Alper Yılmaz ile Victor Osimhen’e görev verdi. Fernando Muslera’nın yokluğunda Icardi sahaya kaptan olarak çıktı. Galatasaray’da Fernando Muslera kırmızı kart cezasından, Ismail Jakobs sakatlığından ve Roland Sallai de UEFA listesinde yer almadığı için kadroda bulunmuyor. Sistem değişti Teknik Okan Buruk, Elfsborg mücadelesinde sistem değişikliğine gitti ve 3’lü savunma ve çift forvetle başladı. Müsabakaya 3-5-2 formatında başlayan Buruk, daha önce de Trendyol Süper Lig’deki Kasımpaşa karşısına da çift forvetle çıkmış, Osimhen - Mauro Icardi’ye görev vermişti. Sarı-kırmızılıların teknik direktörü, 3’lü savunmayla ise ilk kez sahaya çıktı. Osimhen 3 maç sonra 11’de Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, 3 maç sonra 11’de başladı. Bu sezon son olarak Kasımpaşa maçında 11’de görev alan Osimhen, sakatlığından dolayı Riga ve Alanyaspor müsabakalarında oynamadı, Antalyaspor mücadelesinde ise sonradan dahil oldu. Galatasaray’ın 11’i Sarı-kırmızılılar mücadeleye Günay Güvenç, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Lucas Torreira, Gabriel Sara, Yunus Akgün, Dries Mertens, Victor Osimhen ve Mauro Icardi 11’i ile başladı. Yedeklerde ise Batuhan Şen, Atakan Ordu, Kerem Demirbay, Berkan Kutlu, Hakim Ziyech, Elias Jelert, Victor Nelsson, Yusuf Demir, Michy Batshuayi, Ali Yeşilyurt, Efe Akman ve Metehan Baltacı bekledi. Galatasaray taraftarı, maç saatinin erken olmasına rağmen takımını yalnız bırakmadı. RAMS Park’ta oynanan müsabakada tribünleri dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, müsabaka öncesinde tezahüratlarla futbolcuları maça hazırladı.