GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 17:41

BEUN “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” ünvanına sahip oldu

A
A
A
BEUN “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” ünvanına sahip oldu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri” ünvanı almaya hak kazandı.


Sağlık Bakanlığı, çalışanların iş yerlerinde geçirdikleri zaman dilimlerinde sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktiviteyi destekleyici yeni bir davranış modeli geliştirmeleri amacıyla yürüttüğü proje kapsamında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü denetim ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi belirlenen tüm kriterleri karşılayarak “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Belgesi”ni almaya hak kazanan kurumlardan biri oldu.


Bu çerçevede, BEUN Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarette Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, belgeyi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e takdim etti. Ziyarette BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, BEUN Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Taner Bayraktaoğlu, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi idari personeli yer aldı.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rektör Özölçer, “Üniversite olarak çalışanlarımızın sağlıklı bir iş ortamında bulunması ve onların yaşam kalitesini artırmak en önemli önceliklerimizden biridir. Bu ünvanı kazanmak, kurum olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimizin bir göstergesidir. Sağlık Bakanlığının öncülüğünde hayata geçirilen bu projeye katkıda bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini dile getirdi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Dries Mertens: “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz” Galatasaray’ın Belçikalı futbolcusu Dries Mertens, 4-3 kazandıkları Elfsborg maçının ardından yaptığı açıklamada, “İki seneden beri buradayım. İki senedir şampiyon olduk. Bu sene üçüncü senem ve üçüncüsünü yapmak istiyoruz” dedi. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. hafta maçında İsveç ekibi Elfsborg’u 4-3 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından sarı-kırmızılıların Belçikalı futbolcusu Dries Mertens, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sezon başında Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş’a 5-0 mağlup olmalarının kendileri için ekstra bir motivasyon oluşturup oluşturmadığıyla ilgili soru üzerine Mertens, “Ekstra motivasyon oldu bize. Sadece bu maç özelinde değil, lige başladığımızda da bize ekstra motivasyon oldu. Bu şekilde olmaması gerekiyordu. Ligde iyi bir takım olduğumuzu gösterdik ve iyi bir şekilde devam edeceğimizi düşünüyorum” yanıtını verdi. Bu sezon Galatasaray’ın öne geçtiği maçlarda çok gol yemesiyle alakalı gelen soru üzerine de değerlendirme yapan tecrübeli futbolcu, “Dikkat etmemiz lazım. Bu kadar gol yememizin nedenini ben de bilmiyorum, bilsem söylerdim” şeklinde konuştu. “İki senedir şampiyon olduk, üçüncüsünü yapmak istiyoruz” Bu sezon ligde şampiyonluk yolundaki rakiplerinin de iyi kadrolar kurduğunu fakat bu sene de şampiyon olmak istediklerini belirten 37 yaşındaki futbolcu, “Gördüğümüz kadarıyla bu sene Beşiktaş iyi oyuncular aldı, Fenerbahçe ve Samsunspor da aynı şekilde. İyi bir performans da sergilediler. Bizim yapmamız gereken kendi performansımızı ortaya koyup, daha iyisini yapmak. İki seneden beri buradayım. İki senedir şampiyon olduk. Bu sene üçüncü senem ve üçüncüsünü yapmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu dizilişe gelecekte adapte olabileceğimizi düşünüyorum” Galatasaray’ın Elfsborg karşısındaki taktik dizilişiyle alakalı da gelecekte adaptasyon sağlayabileceklerini söyleyen Dries Mertens, “Hocamızın daha önce kendi aklından geçirdiği ve uygulamak istediği bir şeydi. Bugün de bunu uygulamak istedi. Tabii detaylarını ona sormak lazım. Gelecekte buna adapte olabileceğimizi düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Muğla Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali törenle başladı Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz bölgesinde düzenlenen 24. Uluslararası Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, coşkulu bir törenle başladı. Festivale, 34 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katılırken, serbest paraşüt, base jump, speedfly, akrobasi, tandem ve tridem yamaç paraşütü ile yarasa adam uçuşları gibi birçok heyecan verici gösteri büyük ilgi gördü. Festivalin açılış törenine Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras bazı protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gökyüzünde sergilenen akrobasi ve hava gösterileri, izleyiciler tarafından heyecanla takip edildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasında, “Muğla’mız her köşesiyle doğanın, tarihin ve kültürün bize bahşettiği eşsiz bir coğrafya. Bu nedenle, bizler bu coğrafyanın sakinleri olarak, Tanrı’nın bize bahşettiği bu güzel topraklar için bir şeyler yapmak zorundayız. Oturduğumuz yerden, her şeyin kendiliğinden olmasını beklemek yanlış olur. Bu yüzden çalışmamız gerekiyor. Şimdiye kadar 24’üncüsü düzenlenen bu önemli festivali gerçekleştiren, başlatan, emek veren, maddi destek sağlayan, sponsor olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Genelde bu tür işler bir avuç insanla başlar. Eğlenmek güzel, ama çalışanların hakkını da teslim etmek gerekir. Bu festivali bugüne kadar getirenlerin hakkını sonuna kadar teslim ediyoruz. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak, Alim Başkan’ın ve Fethiye’nin bu çabalarına destek olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonra da desteğimizi artırarak sürdüreceğiz. Çünkü bu güzel topraklarda gerçekleştireceğimiz her etkinlik, dünya çapında örnek olmalıdır. Sıradan işler yapamayız. "Yapıyormuş gibi" yapamayız” dedi.