Yerel Haberler
Bayburt
Bayburtlu gaziler için spor etkinliği düzenlendi 19 Eylül 2024 Perşembe - 14:55:43 19 Eylül Gaziler Günü, Bayburt’ta çeşitli spor etkinlikleriyle kutlandı. Bayburtlu gaziler, spor etkinliğinde bir araya geldiler. Çelenk sunumuyla, şehitlikteki temsili mezarlara karanfil bırakılmasıyla başlayan 19 Eylül Gaziler Günü programı, yürüyüş ve spor etkinliğiyle devam etti. Protokol üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen ’Kahramanlarla Yürüyoruz’ yürüyüş etkinliğinde iç güvenlik ve Kıbrıs gazileri Dörtyol mevkiinden Türk bayraklarıyla Saray Bahçesi kent meydanına kadar yürüdüler. Yürüyüş, Saray Bahçesi’nde son bulurken, burada ’Kahramanlar Sahada, Kalbimiz Onlarla Spor Etkinlikleri’ düzenlendi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki sporcular tarafından gösteriler yapıldı. Jimnastik, karate, tekvando sporcuları programa katılanlara hünerlerini sergilediler. Sporcuların gösterileri, izleyenlerden tam not alırken bu sefer gaziler spor etkinliklerine katılarak voleybol oynayıp, bilek güreşi yaptılar. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte Bayburt Valisi Mustafa Eldivan da gazilerin oyunlarına eşlik etti. İç güvenlik gazisi Kemalettin Şahin ile masa tenisi oynayan Vali Eldivan, gazi Şahin’i sergilediği performanstan ötürü tebrik etti. Bugünü düzenleyenlere, programda emeği geçenlere teşekkür eden Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Selami Köksal, "19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Programa katkı sunan bakanlıklarımıza, sayın valimize, müdürlüklerimize çok teşekkür ediyoruz. Ezan dinmesin, bayrak inmesin diye bize verilecek olan göreve her zaman hazırız" diyerek konuştu. 1994 yılında Şırnak’ta gazi olan iç güvenlik gazisi Kemalettin Şahin de olağanüstü hal durumunda her zaman, her yerde göreve hazır olduğunu belirtti. Kıbrıs gazisi Rahmi Karabulutoğlu ise, bugün düzenlenen programdan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bugün yapılan etkinlikler bizleri çok mutlu etti. Kıbrıs gazisiyim, herhangi bir savaş durumunda ben de vatan için her zaman hazırım" dedi. Saray Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
30 Ağustos Zafer Bayramı Bayburt’ta coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2024 Cuma - 13:06 30 Ağustos Zafer Bayramı Bayburt’ta coşkuyla kutlandı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, 102’nci yıl dönümü Bayburt’ta coşkuyla kutlandı. Kutlama programı ilk olarak Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu başladı. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, 3. Ordu Komutanlığı Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Erhan Kılıçarslan ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki kutlamalar Vali Mustafa Eldivan, 3. Ordu Komutanlığı Harekât Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Erhan Kılıçarslan ve Belediye Başkanı Mete Memiş’in araç üzerinde vatandaşların bayramını tebrik etmesiyle devam etti. Daha sonra törene katılanlar tarafından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşan İkmal Üsteğmen Cenk Ömer Yıldırım, 30 Ağustos Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanının yaşandığını söyledi. Üsteğmen Yıldırım konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Büyük Zafer’in 102. Yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte, varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 102 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek, topyekün bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. 30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusuna “Silahlı Kuvvetler Günü” olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli vbe kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” Programda İkmal Üsteğmen Reşat Kul, Bayburt Fen Lisesi öğrencisi Ali Kemal Güveli ve Bayburt Milli İrade Anadolu Lisesi öğrencisi Feyzanur Binbir tarafından şiirler okundu. Halk oyunları topluluğunun Bayburt barlarından örnekler sunduğu kutlama programı, tören geçişi ile son buldu.
Vali Eldivan: "Milletimiz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir"
30 Ağustos 2024 Cuma - 09:47 Vali Eldivan: "Milletimiz bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir" Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Büyük zaferin 102’inci yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Vali Eldivan, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı Büyük Zaferin 102’inci yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ecdadımız 1071’de Malazgirt’te adalet, merhamet ve barışın timsali olan bir medeniyetin temellerini atmıştır. Dünyanın en güçlü devletlerine karşı destansı bir direnişin meyvesi olan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, Malazgirt’te atılan o sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Aziz Milletimizin 1071’de başlattığı şanlı yürüyüşü Büyük Taarruzla güçlendirerek Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandırması ’Ya İstiklal, Ya Ölüm’ tercihi ile baş başa kalan bir milletin neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, rahmet ve minnetle yâd ediyor, bugün de aynı kararlılıkla ülkemizin güvenliği için canını feda eden aziz şehitlerimize Cenabı-ı Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de sağlık ve esenlikler diliyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum."
İstinat duvarı yapılmasını isteyen mahalle sakinlerinden belediyeye sert tepki: "Burası mahrumiyet bölgesi mi?"
29 Ağustos 2024 Perşembe - 09:23 İstinat duvarı yapılmasını isteyen mahalle sakinlerinden belediyeye sert tepki: "Burası mahrumiyet bölgesi mi?" Bayburt’un Mehmet Çelebi Mahallesi, tarihi Bayburt Kalesi civarlarında yaşayan vatandaşlar, evlerinin önüne korkuluğu bulunan istinat duvarı yapılmasını dört gözle bekliyorlar. Mevcutta bulunan sözde istinat duvarının korkuluğu olmadığını, duvarda çatlaklar bulunduğunu ve güvenlik açısından tehlike oluşturduğunu söyleyen mahalleli, Bayburt Belediyesinin konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirttiler. Eve gelen misafir çocuklarını, alt tarafta bulunan çocuk parkına gönderirken 2 kere düşündüklerini vurgulayan mahalle sakinleri, "Biz çocukları dışarıya gönderirken duvardan düşer korkusuyla panik yaşıyoruz, illa birinin burada canının yanması mı gerekiyor" diyerek belediyeye tepki gösterdiler. Uzun yıllardır il dışında yaşadıktan sonra memleketi Bayburt’a kesin dönüş yapan ve 10-15 senedir memleketinde yaşayan Durkaya Karakoyun isimli vatandaş, evlerinin önünün bakımdan geçmesi gerektiğini savunarak, "Ben bu mahallenin sakinlerinden biriyim. Dışarıdan geldim ama 10-15 senedir burada yaşıyorum. Buranın yönetiminde hiç ilerleme yok. Bir önceki seçimde belediye başkanına söyledim, son seçimde seçim öncesi başkan gelmişti, onla da konuştum. Fotoğrafını çekin, gönderin dediler onu da gönderdik. Sonra daha ne gelen var, ne giden var. Buralar sahipsiz kalmış gibi, ben öyle görüyorum. Diğer yerler böyle mi onu bilmiyorum ama Bayburt’ta bir çalışma yok. Memleketimiz, oturduğumuz yerimiz ben senelerce dışarıda dolandım, buraya geldim Bayburt’ta rahat edeceğim dedim fakat buranın da yönetiminde ilgi yok, idare yönü zayıf" ifadelerini kullandı. Belediyeyle çoğu kez konuşulduğunu yine de konuyla ilgilenilmediğini iddia eden mahalle sakinlerinden Ömer Faruk Helvacı, "22 yaşındayım bu mahallede doğdum, büyüdüm. Bu mahallede bir takım dile getirmemiz gereken sıkıntılar var. Belediyeyle çoğu kez konuştuk maalesef bir geri dönüş olmadı. Geliyorlar bize ’tamam yapacağız’ diyorlar ama maalesef gerisi yok. Bizim evin önünde bir korkuluk var ama Allah’a emanet, devamı yok. Bir istinat duvarı çekilmiş, devamı yok, yarım yamalak. Rahmetli dedemin zamanında dedemin talebiyle duvar yapılmış. Buraya acilen korkuluk yapılması, duvar çekilmesi gerekiyor. İleri tarafta yolun çökme durumu varmış, tehlikeliymiş. Oralara kadar duvar yapılması şart" diyerek konuştu. "Burası mahrumiyet bölgesi mi?" Mahalleye korkulukları olan istinat duvarı yapılması için yetkililere çağrıda bulunan Saime Demir isimli vatandaş, "Yol yok, doğru düzgün yer yok. Ne istinat duvarı var, ne korkuluk var. Kimse burayla ilgilenmiyor. Yetkililere çağrıda bulunuyorum, buraları yapın. Buralar böyle olmaz. Burası Bayburt’un içi. Ta Kızıldağ’ın oralar yapılıyor, Kestesi, Vağında köyünün oralar yapılıyor da buralara niye bakılmıyor? Burası mahrumiyet bölgesi mi? Burası Bayburt’un içi" sözlerini kullandı. Köyde daha iyi şartlarda yaşadığını belirten Hasan Ersoy, "Ben burayı çok iyi biliyorum. Yıllardır gidip, geliyorum. Bu mahallede kendi evim de vardı, yaşadım. Buranın düzeni bir çeşit. Köyden daha kötü durumda. Köyün durumu buradan daha iyi. Benim köydeki konumumu görsen, heveslenirsin" diyerek konuştu. Seçim zamanı verilen sözler tutulmuyor Yerel seçimlerde söz verildiğini, seçimden sonra kimsenin ilgilenmediğini iddia eden bir diğer mahalle sakini Esra Demir ise verilen sözlerin bir an önce tutulmasını istedi. "Yetkililerden yardım istiyorum" diyerek belediyeye seslenen Demir, "Burası bizim evimizin önü ama ev önü demeye bin şahit ister. Utanıyorum mahallemden. 2024 yılındayız kalenin hemen arkasında yaşıyoruz, evimizin önünün bu şekilde olmasından utanıyorum. Evimize bir çocuk geldiği zaman düşecek mi, bir şey olacak mı diye dışarıya göndermeye korkuyoruz. Ne bir istinat duvarımız var, ne bir korkuluğumuz var. Oy zamanı geliyorlar, ’yapacağız’ diyorlar. Mete Memiş’ten bizzat sözünü aldım. ’Oyunuzu bana verin, yapacağım’ dedi. Hani nerede? Sadece gördüğünüz şu taşları dizdiler. O da aşağıdan şikayet gelmiş, yağmur yağdığı zaman su gidiyormuş. Başka bir şey yapılmadı. Aşağıda bir park var, çocukları oraya göndermeye korkuyoruz. Parka inmek için ayrı bir çilemiz var, yolu uzatıyoruz. Kaleye çıkmak için ayrı bir çilemiz var. Düzgün bir yol yok, mecbur dönüp, arka yolu kullanıyoruz. Ben anlamadım niye böyle oluyor. Yetkililerden yardım istiyorum" dedi.
Çevreci okullara "yeşil bayrak"
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 10:31 Çevreci okullara "yeşil bayrak" 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılından itibaren okulların enerji verimliliğini artırmak, kaynakları verimli kullanmak ve çevreci okullar geliştirmek amaçlı çalışmalar "yeşil bayrak"la tescil edilecek. Atık üretimini azaltmak, ileri ve geri dönüşümü teşvik etmek, çevreye karşı duyarlılık ve farkındalık oluşturmak, yenilikçi çözümlerin sunulduğu yönetim anlayışını geliştirmek amacıyla geçen eğitim öğretim yılında okullarda bir dizi uygulama yürütüldü. Bu kapsamda "Sürdürülebilir Yaşam İçin Eğitim Projesi" ile 81 ilden öğretmenlere eğitici eğitimleri verildi. Bu eğitimi alan öğretmenlerin kendi illerindeki öğretmenlere eğitim vererek okullarında projeyi uygulamaları sağlanacak. MEB ile TEMA Vakfı Arasında "Doğa Eğitim Programları ve Projeleri İş Birliği Anlaşması" yapıldı. Protokol kapsamında Minik TEMA, Yavru TEMA ve Ortaokul TEMA Doğa Eğitim Programları, Evimiz Dünya, Ağaç Kardeşliği, İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık ile Su Kardeşliği projeleri yürütüldü. İklim Değişikliği Eğitim ve Farkındalık Projesi ile ortaokul kademesindeki 27 ilde 2 bin 699 çocuğa, Ağaç Kardeşliği projesi ile 51 ilde 9 bin 622 çocuğa ulaşılarak uygulamalar tamamlandı. "Doğa Öncüleri Projesi İş Birliği Anlaşması" ile birlikte Doğa Öncüleri Gençlik Programına dâhil olan öğrenciler, "yaban hayatı koruyucuları", "su melekleri", "plastik avcıları", "gıda savaşçıları" ve "karbon tutucuları" topluluklarında yenilikçi ve dönüştürücü projeler üretti. Projeler, yerelde yine öğrenciler tarafından uygulandı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Hayat Holding Arasında imzalanan "Hayata İyi Bakarız: Ekolojik Okuryazarlık Projesi İş Birliği Protokolü" ile öğrencilerin sürdürülebilir bir dünya hikâyesi üretmelerine yönelik okul ve sınıf oyunları, görsel videolar ve düşündürücü etkinlikleri de içeren çalışmalar yapıldı. İklim değişikliği ve çevre sorunları çalışmalarına ağırlık verilecek 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin yayımlanan genelge doğrultusunda, söz konusu faaliyetlerin artarak devam etmesi planlanıyor. Bu kapsamda iklim değişikliği ve çevre sorunlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla okullarda sürdürülebilirlik eğitimi ve uygulamalarının yaygınlaştırılmasına ağırlık verilecek. Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte okullarda "yeşil bayrak" projesi hayata geçirilecek. Proje; okulların enerji verimliliğini artırmak, kamu kaynaklarını verimli kullanmak, çevreci okullar geliştirmek, okulların gereksiz enerji tüketimini periyodik olarak azaltmak maksadıyla yapılan faaliyetlerin yeşil bayrakla tescil edilmesini kapsayacak. Çalışmayla okullarda enerji verimliliği artırılırken aynı zamanda öğrencilerde çevre bilinci oluşturulmasına öncelik verilecek. Çevre bilincinin geliştirilmesi ile çocukların doğaya saygı duymaları, ekosistemlerin korunmasında aktif rol almaları ve çevre dostu alışkanlıklar edinmeleri hedeflenecek. Okullarda yürütülecek çalışmalar neler? Bu bağlamda okullarda farklı basamaklarda çalışmalar yürütülecek. Okullar, enerji tüketimini etkin kullanmaya ve yenilenebilir enerji kaynaklarına teşvik edilecek, okul ve kurumların enerji tüketimlerinin aktif takibi yapılacak. Bunun yanında okullarda su tasarrufu, atık yönetimi, çevre bilinci ile ilgili eğitimler, sosyal medya üzerinden farkındalık çalışmaları yürütülecek. Okul bahçelerinin daha çevreci görünüme kavuşması için çaba gösterilecek. Hayvan sevgisi, ağaç dikimi gibi çalışmalar ele alınacak. Öğrenciler ağaç dikecek Süregelen çalışmalar üzerine yenilikçi yöntemler ekleyerek öğrencilerde çevre bilincinin artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, ilkokula ve ortaokula yeni başlayan öğrenciler, belirlenen alanlarda ağaç dikim çalışmaları gerçekleştirecek ve öğrenim gördüğü süre içerisinde diktiği ağacın bakımını ve takibini yapacak. Okullarda yapılan bu faaliyetler yakından takip edilecek ve çalışmalarıyla öne çıkan okullar "yeşil bayrak" ile tescil edilecek.
Kıbrıs gazisinin acılı eşinden duygulandıran sözler: "Bana en güzel şeyi Türk bayrağını verdiniz ölene kadar saklayacağım"
27 Ağustos 2024 Salı - 09:42 Kıbrıs gazisinin acılı eşinden duygulandıran sözler: "Bana en güzel şeyi Türk bayrağını verdiniz ölene kadar saklayacağım" Bayburt’ta vefat eden Kıbrıs Gazisi Nizam Kılıç Bayraktar köyünde düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Köy camide kılınan cenaze namazının ardından Kılıç, köy mezarlığında toprağa verildi. Gazi Nizam Kılıç’ın Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında cami avlusuna getirildi. Cami imam hatibinin kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Kılıç’ın naaşı köy mezarlığına getirilerek, edilen dualarla defnedildi. Ayakta durmakta güçlük çeken Gazi Kılıç’ın gözü yaşlı eşi Semiha Kılıç, askerler tarafından teselli edilirken, tören sonunda acılı eşe Bayburt Valisi tarafından Türk Bayrağı takdim edildi. "Bana en güzel şeyi Türk bayrağını verdiniz, en güzel yerde saklayacağım" Kıbrıs gazisi Nizam Kılıç’ın eşine, çocuklarına, yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Eldivan ile ayaküstü konuşan Semiha Kılıç, takdim edilen Türk bayrağını ömrünün sonuna kadar saklayacağını duygu dolu sözlerle ifade ederek, "Allah sizlere uzun ömürler versin evlatlarım. En güzel şeyi, Türk bayrağını bana verdiniz, teşekkür ederim. Sizden Allah razı olsun, bayrağımızı hep saklayacağım. Öldüğüm zaman bayrağımızı göğsüme koyacağım, şimdi ise en güzel yerde saklayacağım sayın valim. Elinizi öpmek isterim ama hepiniz benden küçüksünüz, sizler benim evladımın yaşındasınız, hepinizin alnından öpüyorum evlatlarım. Bugün buraya geldiniz, bu acılı günümde beni yalnız bırakmadınız. Allah her birinizden razı olsun" dedi. Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Selami Köksal, Kıbrıs Gazisi Nizam Kılıç’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Kıbrıs Gazimiz Nizam Kılıç’ı son yolculuğuna Bayraktar köyünde uğurluyoruz. Gazimizin mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin" ifadelerini kullandı. Tatil yapmaya gelmişti çocukluk arkadaşını toprağa verdi Eskişehir’de yaşayan Gazi Kılıç’ın çocukluk arkadaşı Fikri Daştan, tatile geldiği köyünde çocukluk arkadaşı Nizam Kılıç’ı kaybetmesinin üzüntüsünü yaşadı. "İyi bir arkadaşımdı, birbirimizi severdik" diyerek arkadaşından güzel sözlerle bahseden Fikri Daştan arkadaşına son görevini yerine getirmek için törene katıldı. Arkadaşı Kılıç’a Allah’tan rahmet dileyen Daştan, "Nizam çocukluk arkadaşımdı, çocukken beraber gezerdik, oyunlar oynardık, okula giderdik. Bugün de arkadaşıma son görevimi yerine getirmeye geldim. Ben Eskişehir’de yaşıyorum, köyüme tatile geldim, çocukluk arkadaşımı toprağa verdim. İyi bir arkadaşımdı, birbirimizi severdik. Çocukken beraber oyunlar oynardık, böyle geçerdi günlerimiz. Nizam kardeşime Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun" sözlerini kullandı. Cenaze törenine Gazi Kılıç’ın ailesinin, yakınlarının, sevenlerinin yanı sıra Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, İl Jandarma Komutanı Albay Dr. Talha Övet, İl Emniyet Müdürü Barış Erkol, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Köse, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Selami Köksal ve köy sakinleri katıldı.
Bayburt’ta davul zurnalı barlı halaylı cirit şampiyonluk kutlaması renkli görüntülere sahne oldu
27 Ağustos 2024 Salı - 09:04 Bayburt’ta davul zurnalı barlı halaylı cirit şampiyonluk kutlaması renkli görüntülere sahne oldu Geleneksel Spor Dalları Federasyonu takviminde yer alan il birinciliği müsabakalarını şampiyon olarak tamamlayan Bayburt Atlı Spor Kulübü, Sivas’ta düzenlenecek olan Atlı Cirit 2024 Sezonu 1. Lige Yükselme Grup maçlarına katılmaya hak kazanmıştı. İl birincilerinin katıldığı 1. Lige Yükselme Grup Müsabakalarında Erzincan, Erzurum ve Uşak illerinden gelen atlı spor kulüplerini eleyen Bayburt Atlı spor Kulübü burada da şampiyon oldu. Şampiyonluğu Sivas’ta kutlamaya başlayan Bayburt Atlı Spor Kulübü, kutlamalara Bayburt’ta da devam etti. Caddeye, sokağa, meydanlara taşan kutlamada, renkli görüntüler ortaya çıktı. Eğlence zirve yaptı. Dörtyol mevkiinden davul zurnayla yürüyüşe başlayan Bayburt Atlı Spor Kulübü, Saray Bahçesi kent meydanına kadar atlarla geldiler. Burada Bayburt barları oynayan, halaylar çeken kulüp oyuncuları, Bayburtlular tarafından ilgiyle izlendi. Etraftan geçenler oynanan barlara, coşkulu kalabalığa eşlik ettiler, cep telefonlarına sarılıp o anları kaydettiler. Adeta düğünü andıran, renkli görüntülere sahne olan olan şampiyonluk kutlamasında, sporcular ve vatandaşlar gönüllerince doyasıya eğlendiler. Oynamaktan yorulan, sıcak havada kan ter içinde kalan oyunculara kutlama sonunda plaketleri Bayburt Valisi Mustafa Eldivan tarafından takdim edildi, Vali Eldivan il dışında Bayburt’u temsil eden ve şampiyon olan Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncularını tebrik etti. Kutlama öncesi konuşan Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncusu Kamil Köprücü, "Sivas’ta düzenlenen yükselme grup maçlarında birinci olduk. Bu da bizi çok mutlu etti. Bugün kutlamasını yapacağız. Memleketimize, Bayburt’umuza hayırlı olsun" dedi. Almanya’dan memleketi Bayburt’a tatile gelen Serdar Köprücü, cirit kutlamasının tatiline denk geldiğini, bu yüzden çok mutlu olduğunu belirterek, "Almanya’da yaşıyorum, bu sene cirit şampiyonluğu kutlaması iznimize denk geldi. Sivas’ta oynanan müsabakada Bayburt Atlı Spor Kulübü birinci oldu, şampiyonluk bizleri çok sevindirdi. Bütün ciritçi arkadaşları tebrik ediyorum, güzel bir oyun ortaya koydular ve birinciliği hak ettiler. Bizleri de çok mutlu ettiler. Bugün de şampiyonluğun kutlaması var, severek katılacağız. Bu sevinci bize yaşattıkları için hepsine tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü ise Bayburt’a yakışır şekilde kutlama yaptıklarını, davul zurna eşliğinde Bayburt barlarıyla şampiyonluğu kutladıklarını söyleyerek, "İlimizde yapılan müsabakaları birinci tamamlayıp, il dışında şehrimizi temsil etme hakkı kazanmıştık. Bayburt, Erzurum, Erzincan, Uşak illerinin katılımıyla yapılan müsabakalarda yükselme grup maçlarını da birinci olarak tamamladık. Şimdi de şehrimize yakışır şekilde davul zurnayla, Bayburt barlarıyla bu şampiyonluğu kutluyoruz" şeklinde konuştu.