KÜLTÜR SANAT - 24 Temmuz 2024 Çarşamba 23:07

Şölenlerin son gününde müze ziyaretleri ve açılışlar gerçekleştirildi

A
A
A
Şölenlerin son gününde müze ziyaretleri ve açılışlar gerçekleştirildi

Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenlerinin son gününde müze ziyaretleri ve açılışlar gerçekleştirildi.


Şölenlerin son günü programları çerçevesinde ilk olarak Ahmet Revayi Hüsn-i Hat ve Bayburt Kültür Evi Müze gezileri gerçekleştirildi. Protokol üyeleri buradan kütüphane ve etüt merkezi açılışı ile Bayburt’un coğrafi işaretli yemeklerinin tanıtımının yapılacağı Aile Yaşam Merkezi’nde geçtiler.


Aile Yaşam Merkezi’nde ilk olarak kütüphane ve etüt merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası kütüphane ve etüt merkezini gezen protokol üyeleri gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldılar.


Vali Eldivan, “Malum olduğu üzere üniversite öğrencilerimizin kütüphane ve sosyal alan eksikliği vardı. Bu proje hayata geçirildi. Sanırım eylül ayına kadar birkaç tane daha eklenecek. Öğrencilerimiz çaylarını burada ücretsiz içiyor. Gelip burada dersini çalışıp kitabını okuyacak. Özellikle büyük şehirlerde gördüğümüz bu uygulamanın Bayburt’ta da belediyemiz tarafından hayata geçirilmesi takdire şayan bir durum” ifadelerini kullandı.


Açılışın ardından Bayburt’un coğrafi işaret almış yöresel tatlarının tanıtımının yapıldığı salona geçildi. Şehrin coğrafi işaretli yöresel yemekleri olan yalancı dolma, lor dolması, karapancar, ekşi lahana, süt böreği, su böreği, Bayburt ketesi, tatlı çorba, Bayburt helvası ve Bayburt kurabiyesi tanıtımı yapılan lezzetler arasında yer aldı.



Şölenlerin son gününde müze ziyaretleri ve açılışlar gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Sağlık çalışanlarının tatbikat performansı Hollywood yıldızlarını aratmadı Samsun’da hastanede yapılan tatbikatta sağlık çalışanlarının senaryo gereği yaptığı rol, Hollywood yıldızlarını aratmadı. Ayrıca tatbikat aksiyon filmlerini de aratmazken, birebir sahnelenen senaryolar görenlerde ‘bu gerçek mi’ duygusunu uyandırdı. Samsun’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan deprem, yangın, çocuk kaçırma ve kimyasal bulaşma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Senaryo gereği ilk önce deprem alarmı yapılan hastanedeki herkes kısa sürede koşarak binayı boşalttı. Bu esnada bazı vatandaşlar içeride yakınlarının kaldığını belirterek, yöneticilere saldırdı. Güvenlik ve yöneticiler hasta yakınlarını zorlukla sakinleştirirken, bu sefer de hastanenin yoğun bakımında kalan ve tedavileri devam eden hastaların tahliyesine başlandı. Yatalak hastalar, yoğun bakımdan alınarak güvenli alanlara taşındı. Tatbikat, depremde yaralanan hastaların hastaneye gelişi ile devam etti. Yüzlerine yara makyajı yapılan ve gerçeğiyle birebir benzeyen yaralılar büyük bir özenle tedavi olacakları güvenli alanlara götürüldü. Aynı zamanda deprem sonrası hastanenin kimyasal atık bölümünde çıkan yangınla hastanedeki önlemler kırmızı seviyeye çıkartıldı. İtfaiye ve hastane personelleri yangına müdahale ederken, kimyasal madde bulaşan hastalar da tahliye edildi. Sağlık çalışanlarından Oscar’lık oyunculuk Senaryo gereği yaralıların yerine geçen sağlık çalışanları rollerine o kadar çok kendilerini kaptırdılar ki hasta yakını olarak idarecilere saldırmaya başladılar. Güvenlik güçleri tarafından güçlükle kontrol edilen sözde hasta yakınları, zor sakinleştirildiler. Bir başka senaryoda da hastaneye 4 aylık bebeğiyle gelen ailenin bebekleri bir kişi tarafından kaçırıldı. Sözde anne ve baba bebeklerinin kaçırıldığını görünce hastaneyi birbirine katarken, oyunculukları ise parmak ısırttırdı. Bebeği çalan kişinin yakalanması, sözde suçluyu vatandaşların linç etme girişimi de film sahnelerini aratmadı. Başarıyla tamamlanan tatbikatların ardından hastane idarecileri açıklamada bulunarak, tatbikatın içeriğini anlattı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ümit Çallı, başarıyla gerçekleştirilen tatbikatta görev alan tüm ekiplere teşekkür etti. Yaklaşık 2 saat süren tatbikatta itfaiye, polis ve sağlık ekiplerinden oluşan 100’den fazla personel görev aldı. Tatbikatları başarıyla gerçekleştiren personeller, toplu fotoğrafın ardından görev yerlerine döndü.
İstanbul Vincenzo Montella: "İzmir için anlamlı olan bu günde harika bir atmosfer oluşturacaklarına eminiz" A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda ile oynanacak mücadelenin kolay olmayacağını söyleyerek, "İzmir kenti için özel bir anlamı olan bu günde İzmir halkının harika bir atmosfer oluşturacaklarından eminiz" dedi. A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında deplasmanda Galler ile golsüz berabere kaldı. Mücadelenin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Uluslar Ligi’ne galibiyet ile başlamak istediklerini ancak ancak EURO 2024 gibi büyük bir turnuvanın ardından ilk maçların genellikle zor geçtiğini söyledi. İtalyan çalıştırıcı, karşılaşmanın son yarım saatini 10 kişi tamamladıklarını ve böyle bir müsabakada yenilgi almamanın da önemli olduğunu belirtti. Montella konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Uzun bir turnuva periyodu sonrasında sınırlı dinlenme imkanı bulan oyuncularımız, daha dinlenmiş ve fizikli yüksek tempolu oyuna alışkın rakip karşısında zorlandık. Buna karşın, son yarım saatini 10 kişi tamamladığımız karşılaşmadan yenilgi almadan ayrılmak önemliydi. Sıradaki maçımızı 9 Eylül’de evimizde gruptaki ilk maçını kazanan İzlanda ile oynayacağız. Kolay bir karşılaşma olmayacak ama İzmir kenti için özel bir anlamı olan bu günde seyircilerimizin bizim için harika bir atmosfer oluşturacaklarına ve bizim 12. adamımız olacaklarına eminiz. İzmir’de görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.