Yerel Haberler
Batman
Batmanlı iş adamı Ekremoğlu, Anneler Günü’nü kutladı 12 Mayıs 2024 Pazar - 13:38:32 Batmanlı iş adamı Esat Ekremoğlu, yayımladığı mesajla Anneler Günü’nü kutladı. Dünyanın neresinde olursa olsun hayatın en ağır yükünü omuzlarında taşıyan annelerin evlatlarına en iyi yaşamı sağlayabilmek için büyü çaba sarf ettiğine dikkat çeken iş adamı Esat Ekremoğlu, son nefeslerine kadar çocuklarının her türlü sorumluluğunu üstlenen, iyi ve kötü günlerinde yanlarında olan, çocuklarını canından bir parça olarak gören annelerin haklarını asla ödeyemeyeceklerini söyledi. "Anneler sadece evlatlarını dünyaya getirmekle kalmazlar, aynı zamanda bir toplumu oluştururlar" diyen Ekremoğlu, şöyle konuştu: "Milletleri millet yapan, bizleri birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasında en büyük pay annelerimize aittir. Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm anneler yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerle hayatlarımıza ışık tutmaktadır. Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü karşılıksız emek ve inanılmaz özveriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetiştirilmemizi sağlayan hakları hiçbir zaman ödenemeyen annelerimizdir. Ben bu vesile ile başta şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.”
Kozluk’ta husumetli aileler için ‘barış heyeti’ kuruldu
03 Mayıs 2024 Cuma - 10:12 Kozluk’ta husumetli aileler için ‘barış heyeti’ kuruldu Batman’ın Kozluk ilçesinde kaymakamlık koordinesinde belediye başkanları, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile kanaat önderleri tarafından husumetli ailelerin barıştırılması için ’barış heyeti’ kuruldu. İlçede aralarında husumet olan ailelerin barıştırılması amacıyla kurulan heyetin ilk toplantısı Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör başkanlığında yapılan toplantıda, aileler arasındaki husumetlerin çözülmesi, husumetli ailelerin barıştırılması, kan davalarının bitirilmesi adına atılacak adımlar, barış görüşmelerinin planlanması, görüşmelere katılacak üyeler ve görüşme takvimi belirlendi. Kurulan heyetle alakalı açıklamada bulunan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, “Yüzyılların toplumsal hastalığı olan kan davası, Peygamber Efendimizin (S.A.V) Veda Hutbesi’nde lanetlemesine rağmen, kutsal kitabımızda ve hadislerde yasaklanmış olmasına rağmen çağdaş bir cahiliye adeti olarak maalesef günümüzde de hala sürdürülüyor. Hala insanın insanı acımadan öldürdüğü, sırf aynı kanı taşıdığı için masum insanların dahi katledildiği günümüzde dini, manevi ve hukuki eğitime ağırlık verilerek insanlara kan davasının dini ve hukuki boyutunun iyi anlatılması ve insanlarımıza barışın telkin edilmesi gerekiyor. İlçemizde kan davalarını sonlandırmak adına geniş çaplı bir barış heyeti kurduk. Amacımız ilçemizde bulunan tüm husumetli aileleri barıştırmaktır. Bu sürece katkı sağlayacak tüm üyelerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Kurulan heyetin ilçemiz adına ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.
Batman Belediyesi önünde kendini yakmak istedi
02 Mayıs 2024 Perşembe - 13:28 Batman Belediyesi önünde kendini yakmak istedi Batman’da kayyum ile yönetildiği sırada belediye tarafından evinin bakımının bir kısmı tamamlanan bir vatandaş, seçim sonrası belediyeden aldığı yardımın kesilmesi sonucu belediye binası önünde üzerine benzin döküp kendisi yakmak istedi. Edinilen bilgilere göre, daha önce harabe olan Aydınlıkevler Mahallesindeki evi kayyum ile yönetilen Batman Belediyesi tarafından yapılmak üzere yıkılan Mehmet Şah Başaran, 31 Mart seçimlerinde belediyenin DEM Parti’ye geçmesinin ardından evindeki çalışmanın durması üzerine eşi ile birlikte belediyeye gitti. Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile görüşen Mehmet Şah Başaran, elinde benzin bidonu ile belediye binası önüne geldi. Belediye binası başkanlık girişi önünde üzerine benzin dökerek, “ben yandım belediye de yansın” diyerek kendini yakmak istedi. Belediye güvenlik görevlileri ve zabıta ekiplerinin müdahalesi ile Mehmet Şah Başaran’ın kendini yakma girişimi engellendi. Olay yerine gelen polis, Başaran’ı gözaltına aldı. Başaran sosyal medya hesabından “Batman halkı bizlere sahip çıkmadınız. Batman Valiliğine, Batman Belediyesine binlerce kez sorunlarımızı anlattım ilgilenen olmadı. Batman Belediyesi söz vermişti evimizin yapımını tamamlayacaktı. Çaresiz durumdayız. Şuanda Batman Belediyesi önündeyim kendimi yakacağım. Üzerime benzin dökmeye çalıştım. Batman Belediye Başkanlığı güvenlik görevlileri bana müdahale etti, küfür ve hakarette bulundu. Bana bir şey olursa Batman Belediye Başkanlığı yetkilileri sorumludur” diye paylaşımda bulundu.
Öğrencilerden yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu
01 Mayıs 2024 Çarşamba - 12:01 Öğrencilerden yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu Batman’ın Sason ilçesinde ortaokul öğrencilerinin yaptığı yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu görenlerin ilgisini çekti. Sason ilçesinde Yunus Emre Ortaokulu öğrencilerinin yıl boyunca öğretmenleri eşliğinde yaptıkları teknolojik cihazlar ve resimlerin yer aldığı ’Bilişim Teknolojileri, Fen ve Resim Sergisi’ büyük ilgi gördü. Okul bahçesinde açılan sergide, öğrencilerin özenle hazırladıkları resimler, bir kısmını atık materyallerden yaptıkları sensörlü cihazlar ve çeşitli alanlarda geliştirdikleri proje ve çalışmalar sunuldu. Sergide öğrencilerin hazırladığı 5 projenin yoğun ilgi gördüğünü ve geliştirilmeye müsait projeler olduğunu belirten Yunus Emre Ortaokulu Bilişim Teknolojileri öğretmeni Lokman Özkan, arduino ve robotik kodlamayı kullanarak geleceğin önemli projelerini yaptıklarını söyledi. Özkan, "Bu gün görücüye çıkardığımız projelerimizin başında sensörler sayesinde yaklaşıldığında kapağı açılan ve ardından tekrar kapanan akılı çöp kutusu, akılı otopark bariyerinin sensörleri aracılığıyla araç yaklaştığında açılıp kapanabilen bir bariyer yaptık. Bir başka projemiz, engelleri algılayarak yön değiştiren robot yaptık. Bir diğer projemiz de tarım sektöründe çiftçilerimizin önemli ölçüde işlerini kolaylaştıracak yağışlara duyarlı açılıp kapanabilen çatıdır. Diğer projemiz de akılı güneş panelleri; bu projede güneş panelleri herhangi bir yardım gerekmeksizin sürekli güneşi takip ederek daha fazla güneşten enerji alarak daha fazla yararlanmamızı sağlayacak" dedi.