GÜNDEM - 15 Ekim 2024 Salı 13:45

Çocukların yüzü Başkan Yetişkin ile güldü

A
A
A
Çocukların yüzü Başkan Yetişkin ile güldü

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, İmamköy Mahallesi’nde atıl durumda bulunan ve Efeler Belediyesi çalışanlarının faaliyetleri sonucu yenilenerek halka kazandırılan okulu ziyaret etti.



Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, İmamköy Mahallesi’nde Gölcük mevkiinde uzun süredir atıl halde bulunan okulda kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Okulda yıkılan yerler onarıldı, binanın dış ve iç cephesi boyandı, bahçesindeki ağaçlar budandı ve yabani otlar biçildi. Ayrıca okul bahçesinde çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için oyun parkı yapıldı. İyileştirme faaliyetlerinin ardından okulda detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar sonucunda güvenli bir hal alan okul, aynı zamanda hijyenik ve estetik bir görünüme kavuşturuldu.



Çalışmaların ardından okulu ziyaret eden ve mahalle sakinleriyle buluşan Başkan Yetişkin, alkışlarla karşılanırken, okul çevresindeki faaliyetleri inceleyen Yetişkin, vatandaşlarla sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştirdi. Çocukların yoğun sevgi gösterisine aynı şekilde karşılık veren Yetişkin, her biriyle tek tek ilgilendi ve fotoğraf çektirdi.



İmamköy Mahalle Muhtarı Şahin Evran, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve çalışma arkadaşlarına bu anlamlı hizmet için teşekkür etti. Bugüne kadar tüm taleplerinin hızlı bir şekilde yerine getirildiğini ifade eden Evran, “Mahallemizde adeta hizmet atılımı var. Bunun son örneği de okulumuz oldu. Kısa sürede okulumuz yenilendi. Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Çocukların yüzü Başkan Yetişkin ile güldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Nazilli’de kadın girişimcilere ürün fotoğrafçılığı kursu Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim müdürlüğü tarafından kadın girişimcileri desteklemek amacıyla başlatılan e-ticaret Eğitimi Projesi kapsamında, kursiyerlere ürün fotoğrafçılığı eğitimi verildi. Eğitim; Nazilli Fotoğraf Sanatı Derneği (NAFOD) üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Katılımcılar, E-ticaret platformlarında satışa sunacakları ürünlerin nasıl profesyonelce fotoğraflanması gerektiğine dair bilgi sahibi oldu. Kursiyerler, ürünlerin doğru ışıkla nasıl çekileceği, estetik açıdan etkili sunum yöntemleri ve dijital platformlarda görsel kalitenin satışlar üzerindeki etkisini öğrenme fırsatı buldu. Eğitim sırasında kullanılan teknikler, kadın girişimcilerin işlerini büyütmeleri ve rekabet avantajı elde etmeleri için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, kursu ziyaret ederek hem katılımcılarla sohbet etti hem de verilen eğitimin önemine dikkat çekti. Başkan Tetik, “Kadın girişimcilerimizin başarılarını desteklemek ve onları dijital çağın gereklilikleriyle donatmak öncelikli hedeflerimizden biri. Bu tür eğitimlerle, girişimcilerimizin kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, ürünlerini en iyi şekilde tanıtabilecekleri fırsatlar oluşturuyoruz. Bizlere bu projede destek veren NAFOD’a ve kadınlarımızı bu eğitimlerle buluşturan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul Hamile kadın, metrobüste doğum yaptı İstanbul Esenyurt’ta 35 haftalık hamile Hanife Mete kontrol için hastaneye gittiği sırada metrobüste doğum yaptı. Bu sabah, kontrol için hastaneye gitmek üzere Avcılar’dan metrobüse binen Hanife Mete’nin doğumu araçta gerçekleşti. Metrobüs ile Cennet Mahallesi’ne geldikleri sırada sancıları başlayan Mete, doğumun başladığını söyleyerek araçtan inemedi. Metrobüsün içinde gerçekleşen doğumun hemen ardından anne ve bebek ambulansla Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sağlık ekipleri tarafından ilk kontrolleri yapılan anne ve bebeğin durumunun iyi olduğu açıklandı. Haberi alan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, doğum yapan anneyi hastanede ziyaret etti. Ziyaret sırasında Özer ve İmamoğlu, anneye çiçek takdim ederken, babaya da iyi dileklerini iletti. Baba Cemal Mete " Bizi çok memnun ettiler" Bebeğin babası Cemal Mete şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu; “Biz sabah kalktık, hastaneye gidecektik. Metrobüsle hastaneye gidiyorken eşimin bir anda sancısı başladı ve doğum gerçekleşti. Bu olay sonrasında Dilek İmamoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ziyarete geldiler. Bizi çok mutlu ettiler. Bizimle ilgilendikleri için Allah razı olsun onlardan. Bir erkek evladım oldu bu yüzden de çok mutluyum. Bu gün bizi burada yalnız bırakmayan herkese tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.