Yerel Haberler
Aydın
19 Mayıs 2024 Pazar - 14:10 Kuyucak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlanmaya başladı Aydın’ın Kuyucak ilçesin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. İlk resmi tören, Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunma töreniyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Bacaksız yaptı. Programda şiirlerin okunmasının ardından Kuyucak Belediyespor Karate Takımı gösteri yaptı. Kuyucak Belediyesi Özel Çocuklar Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle alkış alırken, Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Yetişkinler Halk Oyunları ekibi de büyük alkış aldı. Kuyucak Belediyespor Kulübü’nün sporcuları ve okul sporlarında derece alan öğrenciler Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve Belediye Başkanı Uğur Doğanca tarafından tebrik edildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, “Sevgili gençler, şehrimizin ve ülkemizin gelecek güzel günlerini sizlere olan güven ve inancımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada bir arada yaşamanın mutluluğunu sonsuza kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu duygularla, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kuyucak özlediği eski bayramlara kavuştu. Milli bayramları doyasıya kutlayacağız” dedi. Etkinlikler gün boyu sürecek Gençler için Kuyucak var diyen Başkan Doğanca, “Saat 13.00’te Kuyucak Atış Poligonu’nda trap ve kurşun atışımız gerçekleşecek, ardından saat 16.00’da geleceğimizin gençleri çocuklarımız için Gençlik Merkezi’nde Çocuk Şenliği yapılacak. Akşam da saat 21.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan Büyük Fener Alayımıza ve 22.00’de Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek olan Devrim Seyrek konserimize tüm gençlerimizi ve tüm halkımızı bekliyorum” dedi.
19 Mayıs 2024 Pazar - 13:59 Kuşadası’nda 19 Mayıs coşkuyla kutlandı Kuşadası’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan programda, Özer Türk Stadı’nda sergilenen birbirinden renkli gösteriler, büyük beğeni topladı. Kuşadası’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, saat 09.00’da sahilde bulunan Atatürk Anıtı’na Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ramazan Oğuz Verim tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından Özer Türk Stadı’nda devam eden resmi törene Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ataman, belediye meclis üyeleri, kentte görev yapan idari ve mülki amirler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kuşadası’nın Fransa’daki kardeş şehri olan Creil’den gelen heyet ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özer Türk Stadı’ndaki programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik ve Belediye Başkanı Ömer Günel, törene katılan öğrenciler ve vatandaşların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından dans ve jimnastik gösterileri sergilendi. Kutlama programında lise öğrencileri tarafından okunan “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı” Kuşadalılar tarafından ayakta alkışlandı. Kuşadası’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bugün saat 17.00’de Kısmet Otel Kavşağı’ndan İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kadar Gençlik Korteji düzenlenecek. 19 Mayıs coşkusu, kortejin ardından saat 20.45’te Belediye Hizmet Binası önünde, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu tarafından “Bu 100den” adlı dans tiyatrosu sahnelenecek.
Müdür Şenkul, Kuşadası’nın sağlık hizmetlerini yerinde inceledi
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:09 Müdür Şenkul, Kuşadası’nın sağlık hizmetlerini yerinde inceledi Aydın genelindeki ilçe ziyaretlerine devam eden İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kuşadası Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetlerini yerinde inceledi. Her geçen gün büyüyen sağlık altyapısı ile dikkatleri üzerine çeken Aydın’da, sağlık yatırımları aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede ilçe ziyaretlerinde hız kesmeye Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Kuşadası Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Sunulan sağlık hizmetlerini yerinde inceleyen ve hastane başhekiminden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Müdür Şenkul, özverili çalışmaları dolayısıyla da sağlık personellerine teşekkür etti. Konu ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser Şenkul, Kuşadası Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek yürütülen sağlık hizmetlerini değerlendirdi. Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Destek Hizmetleri başkanları ile Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısının eşlik ettiği ziyarette İl Sağlık Müdürümüz, Hastane Başhekimimizden yürütülen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. İl Sağlık Müdürümüz, ziyareti esnasında tedavi gören hastalarla sohbet ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Acil Servis, Servis ve hastanenin çeşitli hizmetler birimlerinde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürümüz; sağlık personelimiz ile bir araya geldi. Servis ziyaretinde hemşire ve ebe personellerimiz ile sohbet eden İl Sağlık Müdürümüz ebe ve hemşirelerimizin hemşireler haftasını ve ebeler günlerini kutlayarak, çalışmalarındaki üstün gayretlerinden dolayı teşekkür etti ve görevlerinde başarılar diledi. Ayrıca, hasta ve hasta yakınlarını da geçmiş olsun dileğinde bulunarak, sağlık hizmetleriyle ilgili istek ve önerileri olup olmadığını sordu" ifadeleri yer aldı.
Başkan Çerçioğlu: “Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için hiç durmadan çalışacağız”
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:19 Başkan Çerçioğlu: “Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için hiç durmadan çalışacağız” Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 1919’da Türk milletinin umutlarını yeşerttiğini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; “Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için hiç durmadan çalışacağız” dedi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Çerçioğlu, mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bundan 105. yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, hala yüreklerimizde yanmaya devam ediyor. Anadolu’nun işgal altındaki topraklarında, esaret zincirlerini kırmak için Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde destansı bir hikaye yazıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, tarihin gördüğü en büyük özgürlük mücadelesini vererek Türk milletinin umutlarını yeşertti. Atatürk’ün önderliğindeki Türk milleti, yokluk içinde başladığı yolculuğunda azimle, kararlılıkla ve cesaretle şanlı bir destana imza attı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığı günü ‘Ben, 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım’ sözleriyle anlatmaktadır. Bizler, Atatürk’ten aldığımız şanlı mirası, aydınlık yarınlarımızın umudu olan gençlerimiz ile birlikte var gücümüzle taşımaya devam ediyoruz. Geleceğe umutla bakmak ve çağdaş, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye taşımak için hiç durmadan çalışacağız. Bu vesileyle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Didim’de engellilere temsili askerlik töreni düzenlendi
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:07 Didim’de engellilere temsili askerlik töreni düzenlendi Engelliler Haftası dolayısıyla Didim Garnizon Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törenle engelli 8 kişi temsili askerlik töreni için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreni sonrasında engellilere terhis belgesi ile plaket ve hediyeler verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan konuşmasında, "Türk milleti yediden yetmişe kadını ve erkeği ile ezelden ebediyete kadar asker bir millettir. Bunu kurduğu devletler ve imparatorluklarla tüm dünyaya ispatlamıştır. Bugün aramıza katılan özel yürekli silah arkadaşlarımız vatan savunması, askerlik görevi denildiğinde Türk milletinin hiçbir engeli tanımadığına en güzel örnektir. Bu inanç ve bu ruh sayesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanmış ve dalgalanmaktadır ve sonsuza dek dalgalanacaktır. Sevgili silah arkadaşlarım buraya peygamber ocağına er yatağına hoş geldiniz. Her karış toprağı ecdat kanı ile sulanmış Anadolu topraklarında kefensiz ve mezar taşsız yatan ecdadımızın yüz akısınız. Bugün her türlü engeli arkanızda bırakarak bayrak ve vatan sevgisi ile buraya geldiniz. Bu inanç bizlerin en büyük itici gücüdür. Askerlik görevini ifa etmek üzere aramıza katılan bu özel bu güzel yürekli silah arkadaşlarımızın çok değerli anne babaları ve aileleri sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu özel insanlara bu vatan ve bayrak sevgisini sizler aşıladınız. Başta sizler olmak üzere sizin gibi askerlik vazifesini yapmak üzere kınalı kuzularını buraya gönderen tüm anne ve babalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu vatan üzerinde hür ve bağımsız olarak kendi isimlerimizle ve inançlarımızla yaşıyorsak bu şanlı bayrak üzerimizde dalgalanıyorsa bunu bu vatan uğruna hayatlarını hiçe sayan başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere hayatlarını feda eden ve hayatlarını hiçe sayan şehitlerimiz, gazilerimize, anne babalarımıza ecdadımıza borçluyuz. Bu vesile ile bu topraklar için Çanakkale’de, Galiçya’da, Arabistan yarımadasında, Kore’de, Kıbrıs’ta ve terörle mücadele harekatlarında hayatlarını feda eden asker, polis ve devlet görevlisi şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize şükranlarımızı iletir Allahtan rahmet dilerim" ifadelerine yer verdi. İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca ise yaptığı konuşmasında “Ne mutlu bize ki bu millet bağrından çıkan bu orduyla dünya tarihinde başka hiçbir devlete başka hiçbir millete nasip olmayacak şekilde bütünleşmiş, tek yürek, tek parça olmuştur. Bugün bizler tarih boyunca olduğu gibi kadını ile erkeği ile yediden yetmişe her daim vatanımız için canımızı vermeye hazır olduğumuzu, bayrağımız için, milletimiz için şehadet şerbeti içmeye hazır olduğumuzu gösterdiğimiz gibi sekiz tane aslan yürekli, engel tanımayan neferimiz bugün bu şanlı ordunun bir parçası olacaklar. Ne mutlu onlara ne mutlu onları yetiştiren kıymetli ailelerine. Bu güzel töreni Bu aslan parçalarının, bu şanlı ordunun parçası olacağı bu törene sizler de hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz” dedi. Ardından 8 engelli asker için yemin töreni düzenlendi. Yemin töreninin ardından askerlere terhis belgeleri verilirken, ardından kurumlar ve odalar engelliler askerleri çeşitli belge ve hediyeler vererek tebrik etti. Kuzu günleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalar da renkli görüntülere sahne oldu. Garnizon Komutanlığında görevli askerlerin yarıştığı etkinlikte dereceye giren askerlere ödüller verildi. İlçe Garnizon Komutanı Saçan, etkinliğe destek olan kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Didim’de Garnizon Komutanlığındaki törene Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Belediye Başkanı Hatice Gençay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Gani Solak, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim Engelliler Dernek Başkanı Resul Yazıcı, Oda ve STK başkan ve yöneticileri, bazı muhtarlar, engelli aileleri ile davetliler katıldı.
Başkan Arıcı: "19 Mayıs geleceğe umutla bakmamız için bir vesiledir”
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:14 Başkan Arıcı: "19 Mayıs geleceğe umutla bakmamız için bir vesiledir” Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 19 Mayıs 1919’un Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulan Başkan Arıcı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelenin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolundaki kararlılığını simgelediğini belirtti. Başkan Arıcı, gençlerin bu önemli günde Atatürk’ün ideallerine sahip çıkarak, ülkenin geleceğinde önemli rol oynayacaklarına olan inancını dile getirerek, “19 Mayıs 1919, Aziz Türk Milletinin işgal güçlerine başkaldırdığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milli egemenliğe dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının hayata geçirildiği, var olma mücadelesinin ilk kıvılcımının atıldığı gündür. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen büyük önderimiz Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini, her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Bu nedenle 19 Mayıs, yalnızca geçmişe duyulan bir saygı değil, aynı zamanda geleceğe umutla bakmamız için de bir vesiledir. Bizler de geleceğimizin teminatı gençlerimizin spor, bilim ve sanat gibi alanlarda başarı elde etmeleri için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi. Tüm halkın ve özellikle gençlerin bayramını kutlayan Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anarak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 105’nci yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum” dedi.
Creil heyeti Kuşadası’na hayran kaldı
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 09:07 Creil heyeti Kuşadası’na hayran kaldı Kuşadası’nın Fransa’daki kardeş şehri olan Creil’den gelen heyet, kentin önemli kültür, sanat ve turizm rotalarını gezdi. Kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve Kuşadası’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen gezide, heyet kentin doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldı. Kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve Pazar günü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmak için Creil’den gelen Uluslararası İlişkiler Proje Yöneticisi Zohra Bibi, Kültür, Gençlik ve Vatandaşlıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rama Diarra, Yenilikçi ve Adil Ticaretten Sorumlu Aissata Sow, Vatandaşlık, Katılımcı Demokrasi ve Mahalle Konseyleri’nden sorumlu Ahmet Bulut ile Uluslararası İş birliğinden sorumlu Anne Gaelle Perez’den oluşan heyet, Kuşadası’nda birçok kültürel ve turistik rotayı gezdi. Kuşadası’nın beklediklerinden çok daha güzel bir turizm kenti olduğuna değinen Vatandaşlık, Katılımcı Demokrasi ve Mahalle Konseyleri’nden sorumlu Ahmet Bulut, “Öncelikle bizleri kardeş şehrimiz Kuşadası’nda misafir ettikleri için Başkan Ömer Günel’e ve Kuşadası Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Kuşadası’nın dünyanın en önemli turizm noktalarından biri olduğunu biliyorduk. Fakat tahmin ettiğimizden çok daha güzel bir yermiş. Gezilip görülecek birçok güzelliği var. Umuyoruz ki Kuşadası ile kardeş şehir olarak çok önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Sokakta sağlık hizmetine yoğun ilgi
17 Mayıs 2024 Cuma - 20:12 Sokakta sağlık hizmetine yoğun ilgi Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nin turistik ilçesi Kuşadası’nda, sağlık hizmetlerini sokağa taşıdı. Bu kapsamda sahil bandında kurulan istasyonlarda, kent sakinlerinin tansiyon, şeker, kilo ve boyları ölçüldü. Görevliler tarafından çeşitli hastalıklar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla Kuşadası’nda bulunan İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı’nda istasyonlar kurdu. Doktor ve hemşirelerin görev yaptığı istasyonlarda, kent sakinlerinin ücretsiz olarak tansiyon, şeker, boy ve kilo ile yağ ölçümleri yapıldı. İstasyonlara gelen vatandaşlar bire bir görüşme yapılarak ve el broşürleri aracılığıyla sağlıklı beslenme, kanser, teknoloji bağımlılığı, gebelik ve çocuk izlemi gibi konularda bilgilendirildi. İlk yardım istasyonunda ise Kuşadalılara cansız manken üzerinde uygulamalı bir şekilde heimlich manevrası ve boğulmalara karşı nasıl müdahale edileceği gösterildi. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) kurdukları sahra çadırında, afet durumlarında yaptıkları müdahaleleri tanıttı. Yoğun ilgi gören etkinlik memnuniyetle karşılandı. Kurulan istasyonlarda tansiyon ve şeker ölçümü yaptırdığını belirten Hüseyin Dursun, “Bence çok faydalı bir uygulama olmuş. Daha sık yapılması lazım. Mesela yaşım gereği kolon kanseri risk grubunda olabileceğimi öğrendim. Hafta içi gidip hemen gerekli kontrollerimi yaptıracağım” dedi. İstanbul’dan Kuşadası’na geçen sene taşındığını ifade eden Fatma Gül ise, “Büyükşehirlerde maalesef bu tür etkinliklerle karşılaşmıyoruz. Bizim insanımız doktordan hep kaçıyor. Bugün sağlık konusunda çok faydalı bilgiler edindim. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim” diye konuştu. İlçe Sağlık Müdürü Başak Durmuş Öztürk de, “Sağlık, her bireyin en önemli varlığı. Sağlıklı bir toplum için birlikte hareket etmek çok önemli. Sağlık Müdürlüğü olarak, sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek amacıyla bugün, ilçemizde bir günlük etkinlik düzenledik. Etkinliğimizde, sağlık kontrolünden bilgilendirici sunumlara kadar pek çok faaliyet vardı. Kuşadalıların gösterdiği ilgi de bizleri çok memnun etti” dedi.
Başkan Günel, Creil’den gelen heyeti ağırladı
17 Mayıs 2024 Cuma - 20:10 Başkan Günel, Creil’den gelen heyeti ağırladı Kuşadası’nın Fransa’daki kardeş şehri olan Creil’den gelen heyet, Başkan Ömer Günel’i makamında ziyaret etti. Ziyarette iki kent arasındaki ilişkilerin ve ortaklaşa geliştirilecek projelerin neler olabileceği ele alındı. Kuşadası Belediyesi, Belediye Meclisi’nde aldığı kararla geçtiğimiz yıl Fransa’nın Creil şehri ile karşılıklı protokol imzalayıp, resmi olarak kardeş şehir oldu. Bu kapsamda kardeş şehir ilişkilerini geliştirmek ve Pazar günü kutlanacak olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na katılmak için Creil’den bir heyet Kuşadası’na geldi. Uluslararası İlişkiler Proje Yöneticisi Zohra Bibi, Kültür, Gençlik ve Vatandaşlıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rama Diarra, Yenilikçi ve Adil Ticaretten Sorumlu Aissata Sow, Vatandaşlık, Katılımcı Demokrasi ve Mahalle Konseyleri’nden sorumlu Ahmet Bulut ile Uluslararası iş birliğinden sorumlu Anne Gaelle Perez’den oluşan heyet, Başkan Ömer Günel’e nezaket ziyaretinde bulundu. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, her iki kentin kardeş şehir ilişkilerini daha da güçlendirmesi için ortaklaşa yapılacak projeler konuşuldu. Başkan Ömer Günel heyete, kentte yaşayan kadınların ev ekonomisine katkı sunmaları amacıyla Kuşadası Belediyesi tarafından yaşama geçirilen El Emeği Festivali, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için başlatılan süt ve beslenme desteği, Yerel Eşitlik Eylem Planı, Anne-Baba Çocuk Merkezi, Kuşadası İstasyon Topluluk Merkezi ile yapımı süren Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Ömer Günel, daha sonra kendisini cep telefonu üzerinden görüntülü arayan Creil Belediye Başkanı Jean Claude Villeman ile de görüşerek bir süre sohbet etti. Ziyaret karşılıklı olarak hediyelerin takdim edilmesiyle sonra sona erdi. Creil’den gelen heyeti Kuşadası’nda ağırladıkları için çok mutlu olduklarını belirten Başkan Ömer Günel, “Kuşadası Belediyesi olarak kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veriyoruz. Bu anlamda Creil ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz birçok proje olacak. Creil ile demografik yapımız da çok benziyor. Çünkü hem orada hem de Kuşadası’nda dünyanın farklı coğrafyalarından gelen birçok insan yaşıyor” diye konuştu.