YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 11:19

BAŞKAN KARABALIK TEPETARLA`DA

A
A
A
BAŞKAN KARABALIK TEPETARLA`DA

Mesaisinin büyük bir bölümünü arazide veya halkın içinde geçirmeye özen gösteren Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Tepetarla Mahallesi`nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek, mahalle sakinleri ile de sohbet etti.
Kartepe İlçesi`nde altyapı eksikliği bulunan bölgelerde devam eden çalışmaları mercek altında tutan Başkan Şükrü Karabalık, mahalle gezileri kapsamında Tepetarla Mahallesi`nde de incelemelerde bulundu. Tepetarla Mahallesi Muhtarı Osman Öztürk ve mahalle sakinlerinin de eşlik ettiği incelemelerde, altyapı çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi için başkanın bu konuda girişimde bulunması istendi.
Başkan Karabalık da, çalışmalar nedeniyle yaşanan sıkıntıların sabırla karşılanmasını isterken, ``Yapılan çalışma ortada. Haliyle bir takım aksamalar olacak. Bunları sabırla karşılamasını bilelim. Altyapı geçişi tamamlandığında tüm bu sıkıntılar unutulacak. Altyapı düzenlemeleri ardından start alacak üst yapı düzenlemeleri ve Kültür Evi projesi gibi yatırımlar mahallenin değerini artıracak çalışmalardan bazıları. Altyapı düzenlemesi yapan kurumla irtibata geçerek halkımı üzmeyecek bir şekilde hassasiyet gösteren çalışmalar yapmasını isteyeceğim`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Vali Çalgan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensuplarıyla buluştu Çorum Valisi Ali Çalgan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, "Doğru haberler, tespitler, sadece bugünün insanlarının haber alma hakkına hizmet etmekle kalmaz, gelecekteki insanlara da birer miras olarak kalabilir" dedi. Çorum Valisi Ali Çalgan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde basın mensupları ile buluştu. Kentteki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda, basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Çalgan, basın sektörünün önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Gazetecilerin geleceğe not bırakılan çok önemli bir mesleği sürdürdüğünü ifade eden Vali Çalgan, gazeteciliğin çok önemi bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Gazetecilik mesleğinin en önemli örneklerinden birisini Kahramanmaraş merkezli depremlerde gördüklerini kaydeden Çalgan, "Bunun en canlı örneğini kısa zaman önce yaşadığımız depremlerle gördük. Bölgede daha önce bu şiddetle deprem yaşanıp yaşanmadığı araştırılırken önce yerel gazetelere bakıldı. Bir kısmını ben de gördüm. Dolayısıyla bugün çok önemli olmayan, rutinden görülen bir hadise, 500 sene sonra tarihi belge, vesika haline gelebiliyor. O manada doğru haberler, tespitler, sadece bugünün insanlarını haber alma hakkına hizmet etmekle kalmaz, gelecekteki insanlara da birer miras olarak kalabilir" dedi. Toplantı Vali Çalgan’ın kentte görev yapan basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.
Düzce Bakan Memişoğlu Düzce için açıkladı: "500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık" Düzce’ye 500 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi kazandırılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Hedefimiz daha iyi sağlık hizmeti sunmak" dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce’ye gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Memişoğlu, Türkiye Yüzyılında "üreten sağlık modelini" tanıttıklarını ifade ederek, "İnşallah bununla ilgili başarılı bir süreç yaşayacağız" dedi. "500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık" Düzce’ye sağlık alanında birçok yatırımın kazandırıldığını ifade eden Memişoğlu, "Düzce’mize birçok hastane kazandırdık. 30 sağlık tesisi kazandırdık. Üniversitesi hastanemiz var. 1 tanesi büyük olmak üzere 8 tane devlet hastanemiz var. Sağlık hizmetlerinin daha iyi olması için buradayız. Sizlere müjde vermek istiyoruz. Siyasilerimizin, başkanımızın çabalarıyla 500 yataklı yeni bir hastaneyi yatırım bütçemize aldık. Planlama yapacağız ve Düzce’deki insanlarımızın hizmetine sunacağız. Tabii ki üniversitesi hastanemiz var. İnşallah bir eğitim ve araştırma hastanesini de burada faaliyete geçirmeye çalışacağız. Hedefimiz daha iyi sağlık hizmeti sunmak. En önemlisi de Düzce’de insanların sağlıkla ilgili bütün problemlerini ve ihtiyaçlarını karşılamak başka bir ile başka bir yere gitmeden bütün sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını burada karşılamak. Özellikle randevu ve yoğun bakım süreçleriyle ilgili çalışma yapacağız. İnşallah Düzce’de daha iyi sağlık hizmeti vereceğiz" dedi. Akçakoca’ya 50 yataklı hastane Bakan Memişoğlu, Akçakoca’da da devam eden bir hastane inşaatı olduğunu belirterek, "Hastanemiz 50 yataklı. İnşallah 2025’te Akçakocalıların hizmete sunup orada güzel bir fiziki şartlarda sağlık hizmet sunacağız" şeklinde konuştu. "Sağlık Bakanlığıyız, hastalık bakanlığı değiliz" Vatandaşların hastalıklardan korunması gerektiğini aktaran Bakan Kemal Memişoğlu, "Biz her zaman hastane hizmetleri diyoruz ama biz sonuçta Sağlık Bakanlığıyız, hastalık bakanlığı değiliz. O nedenle toplumumuzun hastalanmadan sağlığını korumasını ve koruyucu hekimliği, koruyucu sağlığı ön planda tutuyoruz. Topluma kendi bedenlerini korumalarını öneriyoruz. Özellikle toplumumuzdaki kilo ve hareketsizlik sorununu, aile hekimleri ve sağlıklı hayat merkezlerine giderek hep beraber çözmemiz gerekiyor. Hızlı yeme alışkanlığımızı, kötü beslenme alışkanlıklarımızdan uzak durmalıyız" ifadelerini kullandı.
Manisa Büyükşehirden engelleri aşan betimlemeli belgesel gösterimi Manisa Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda görme ve işitme engelli bireylere yönelik betimlemeli belgesel gösterimi gerçekleştirdi. Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi ile Herkes için Turizm Derneği iş birliğiyle Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapılan gösterimde sesli betimleme ve işaret dili çevirisi ile tam erişilebilir şekilde hazırlanan “Efes’ten Bergama’ya” adlı belgesel engelli vatandaşlarla buluştu. Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği engelsiz etkinliklerle toplumun tüm kesimlerinin kültürel hayata katımını destekliyor. Bu kapsamda Büyükşehir, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı katkılarıyla Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen “Efes’ten Bergama’ya” erişilebilir belgesel gösterimi, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi ve Herkes İçin Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlendi. Efes ve Pergamon anlatıldı Gösterimde, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Bergama’daki Pergamon Antik Kenti’ne dair tarihi bilgiler sunularak, engelli bireylerin bu antik kentlere yaptığı yolculuk hikayesi anlatıldı. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik hazırlanan belgesel, antik dünyanın büyüleyici atmosferini katılımcılara hissettirdi. Manisa’da yaşayan engelli bireyler ve çocukların ilgi gösterdiği sesli betimleme ve işaret dili çevirisi ile tam erişilebilir gösterim toplumun tüm kesimlerinin kültürel mirasımıza daha yakından tanıklık etmesini sağladı.
Elazığ Elazığ Belediyesi 3. Yazarlık Atölyesi, yazarlığa ilgi duyanlara kapılarını açacak Sosyal projeleriyle toplumun her kesimine hitap etmeye devam eden Elazığ Belediyesi, vatandaşların kişisel gelişimlerine destek olmak ve edebiyat alanında yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak 3. Yazarlık Atölyesini başlatıyor. Elazığ Belediyesi, vatandaşların edebiyat dünyasına adım atmalarını desteklemek amacıyla yeni bir projeye imza atıyor. 16 yaş ve üzeri herkesin katılımına açık olacak 3. Yazarlık Atölyesinde, katılımcılar deneyimli yazarlardan temel yazma tekniklerini öğrenecek, dil becerilerini geliştirecek ve edebiyatın farklı türleriyle tanışma fırsatı bulacak. 5 Şubatta başlayacak olan Yazarlık Atölyesi, toplam 4 hafta sürecek. Program kapsamında katılımcılara temel yazarlık bilgileri, yazma becerilerinin geliştirilmesi, dili etkili ve güzel bir şekilde kullanabilme konularında eğitimler verilecek. Ünlü yazarlara ait roman özetleri, hikaye, deneme ve şiir analizleri gibi çalışmalara da yer verilecek olan programda katılımcılar, eğitimleri gerçekleştirecek olan uzman şair ve yazarlarla da buluşma fırsatı yakalayacak. 3. Yazarlık Atölyesi eğitimlerine katılmak isteyen vatandaşların, 15 Ocak Salı günü itibarıyla başvurularını şahsen Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezine yapabileceği başvuruların ise 29 Ocak Çarşamba günü sona ereceği kaydedildi. Tamamen ücretsiz olacak programın sonunda katılımcılara, Elazığ Belediyesi tarafından bir katılım belgesi verilecek. Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yazarlık dünyasına adım atmak ve edebi yeteneklerini geliştirmek isteyen bütün vatandaşlar, kursa davet edildi.
İstanbul Evdeki uyuz tehlikesi Şiddetli kaşıntı ile karakterize edilen ve bulaşıcı bir deri hastalığı olan uyuz, son yıllarda belirgin artış gösteren hastalıklar arasında yer alıyor. Her yaşta ve her yerde görülebilen uyuz için evdeki en büyük tehlike, ortak kullanılan havlu ve yatak çarşafları olarak biliniyor. Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı, uyuz hastalığı hakkında bilgi verdi. Uyuz; her yaş, ırk, cinsiyet ve sosyo-ekonomik gruptan bireylerde görülebiliyor. Araştırmalar özellikle çocukları, genç yetişkinleri ve yaşlıları daha fazla etkilediğini gösteriyor. Ayrıca bağışıklık sistemi düşük olan hastalarda daha yaygın seyredebiliyor. Özellikle kalabalık aileler, bakım evleri, yurtlar, cezaevleri ve kışlalar gibi toplu yaşam alanlarında uyuzun bulaşma riskinin arttığını belirten Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı “Ayrıca savaşlar, afetler, kötü beslenme ve kötü hijyen gibi durumlar uyuzun hızla yayılmasına ve salgınlara yol açabilir” dedi. Ortak kullanılan eşyalardan bulaşabilir Uyuz akarı, uyuz hastalığı taşıyan kişilerle uzun süreli ve yakın deri temasıyla bulaşır. Genellikle 15-20 dakika süren temas gerekir. Bu nedenle tokalaşma veya kısa süreli muayenelerde bulaşma nadirdir. Ayrıca ortak kullanılan eşyalar, yatak çarşafları, iç çamaşırları ve havlular gibi tekstil ürünleriyle de bulaşma mümkündür. Sonbahar ve kış aylarında uyuz hastalığının daha yaygın görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı, hastalığın kendiliğinden iyileşme olasılığı olmadığını, bu nedenle mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini belirtti. En önemli belirti gece artan kaşıntı Uyuz akarı ile ilk kez karşılaşan bir kişide klinik belirtiler, bulaşmadan ortalama 4 hafta sonra başlar. Önceden uyuz geçirmiş kişilerde belirtiler 1-3 gün içinde gelişebilir. En belirgin belirti gece artan kaşıntıdır. Terleme ve sıcak su ile temasın kaşıntıyı artırabildiğine değinen Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı şöyle devam etti: “Ciltte kızarıklık, sıvı dolu kabarcıklar ve gri ya da siyah çizgiler şeklinde tünel görüntüleri olabilir. En sık görülen bölgeler el bilekleri, eller, parmak araları, göbek, bel, koltuk altları, kalça, çocuklarda avuç içleri ve ayaklardır. Kaşıntı, uyku bozukluklarına ve deri hasarına bağlı ikincil enfeksiyonlara yol açabilir.” Etkili tedavi sonrası kaşıntılar 7-10 gün içerisinde geçiyor Uyuzun tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı, “Uygun tedavi ile birlikte tedaviye uyum, hastalığın iyileşmesi ve yayılmasının önlenmesinde çok önemlidir. Tedavi, topikal (krem veya losyonlar) ve sistemik ilaçlarla yapılabilir. Hasta ve yakın temasta olan tüm kişiler, şikayetleri olup olmadığından bağımsız olarak aynı anda tedavi edilmelidir çünkü kaşıntı olmaması aktif uyuz varlığını dışlamaz. Etkili tedavi sonrası kaşıntılar genellikle 7-10 gün içinde geçer, ancak tam iyileşme bir ay sürebilir. Ayrıca, ilaçların neden olduğu tahriş nedeniyle kaşıntı olabilir” açıklamalarında bulundu. Yakın temasta bulunan kişiler de tedavi edilmeli Uyuz geçiren kişi tekrar uyuz olabilir ve kalıcı bağışıklık yoktur. Uyuzdan korunmanın bazı önemli yolları bulunmaktadır. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Gülsel Bahalı, uyuzun yayılmasını engellemek için alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı: Uyuz paraziti taşıyan kıyafet, çamaşır ve yatak takımları gibi eşyalar 60C’de yıkanmalı ve ütülenmelidir. Yıkanamayan eşyalar ağzı kapalı plastik torbalarda ortalama yedi gün saklanabilir. Tırnaklar kısa kesilmeli ve kişisel eşyalar ortak kullanılmamalıdır. Halılar, mobilyalar elektrik süpürgesiyle temizlenebilir. Uyuzlu kişinin yakın temasta olduğu herkes şikayetleri olmasa bile tedavi edilmelidir. Hekim tarafından önerilen tedavi tam ve eksiksiz olarak uygulanmalıdır.